FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

effe_sa
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la effe_sa » 06 dec 2015, 13:31

sekerbay je napisao/la:i da, jos jednom cu ponoviti da ne znam kako cu podnijeti kad riberi okaci kope o klin.
vjerujem da bayo do sudnjeg dana nece imati slicnog igraca.
Ribery je jedan od najvećih igrača koji su ikad igrali za Bayern...Na malo prostoru on nevjerovatno barata s loptom. Kako on nju miluje, kontroliše i koliko čovjek trikova s loptom izvede, to je samo da ti pjena na usta krene. I zna se, ko zna - zna, toliko dugo odsustvo zbog povrede i čovjek uđe u igru i on odmah proizvodi čaroliju, onu pravu fudbalsku čaroliju.

A što se jučerašnje utakmice tiče, nije toliko iznenađenje što smo izgubili od Gladbacha. Pa Gladbach je u LP sjajne partije pružio protiv Juvea i Seville, Sevillu je čak i razbio. Kada oni razbiju Sevillu to se mora posebno uzdići, jer nije tu toliko bitan kvalitet, koliko činjenica da je Sevilla po evropskom islustvu mnogo ispred Gladbacha. Kada Gladbach takvu ekipu pobijedi na način kako je pobijedio, onda je jasno da su kvalitetni. Isto tako Gladbach ima lauf, igrao je kući, a njihov trener je izabrao pravu taktiku i sa svime je ubo.
Isto tako ne može se nešto sada puno zamjeriti našoj ekipi, jer Bayern je bio u prvom poluvremenu dosta bolji, imali smo dovoljno izglednih prilika da zabijemo gol. Da su naši zabili, razvlačili bi ih i razbili. Ovako su oni izvukli živu glavu, borili su se i imali su dovoljno petlje u drugom poluvremenu, a i dovoljno killer instinkta pred golom. Svoje prilike su hladnokrvno realizovali, a odradili su i sjajnu kontru kod trećeg gola.

Razočarani mogu biti (na pravi način) samo oni koji misle da ako Bayern nakon 12 ili 13 kola ima +8 da je prvenstvo odlučeno. U zadnje vrijeme sam imao osjećaj da imamo +15 prednost. Sada je "samo" +5, prvenstvo je nešto zanimljivije, ali Bayern ima super jaku ekipu koja je jača od većine u Evropi, a i širina kadra je presudna.
U međusobnim duelima ekipe poput dvije Borussije , Wolfsburga i sl. mogu nanijeti našoj ekipi poraz i pored svog kvaliteta kojeg Bayern posjeduje. Ali zato tokom cijele sezone, pored kvaliteta, mnogo, mnogo presuđuje širina Bayernovog kadra.
Da bi nas Dortmund do kraja mogao pratiti, mora im se dosta stvari poklopiti, a prije svega im ključni igrači moraju ostati zdravi. Kod nas se puno lakše kompenzira izostanak ključnih igrača, baš zbog spomenute širine.

Isto tako treba napomenuti da bi Dortmund sa ovih 35 bodova, hladno u nekoj drugoj sezoni, nekad prije par godina bio prvi...I to je dokaz koliko naša ekipa igra sjajnu sezonu, to ovih dosadašnjih 40 bodova i dokazuje...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 06 dec 2015, 14:31

Ne pratim baš Bundesku, a samim tim ni Bayern i bilo bi dobro da mi može neko reći kakav je Benatia, kakve su šanse da vas napusti ako dođe korektna ponuda? Hvala :)
embrace the chaos

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 06 dec 2015, 14:33

Denno je napisao/la:Ne pratim baš Bundesku, a samim tim ni Bayern i bilo bi dobro da mi može neko reći kakav je Benatia, kakve su šanse da vas napusti ako dođe korektna ponuda? Hvala :)
Nikakve. :mrgreen:

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 06 dec 2015, 15:11

Samo da ova utakmica ne bude otvorenje sezone pada forme, nije mi krivi zbog poraza,vise me strah da se ne desi lose proljece,hrpa povreda i negativna atmosfera.Imamo tim za sve trofeje i trebamo to zbilja lapiti.
VOLIM BAYERN

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 06 dec 2015, 15:20

Denno je napisao/la:Ne pratim baš Bundesku, a samim tim ni Bayern i bilo bi dobro da mi može neko reći kakav je Benatia, kakve su šanse da vas napusti ako dođe korektna ponuda? Hvala :)
dabogda 'ćeri da te beg uzme...
brate kako si se postavio ko da sad u džepu imaš 50miliona€ i planiraš kupit benatiu da ga kod kuće držiš :D u svakom slučaju tanke su šanse jer boa i benatia uz, badstubera koji je sklon povredama, su okosnica odbrane bayerna

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 06 dec 2015, 15:43

Ma mediji u Italiji ga spominju stalno, a mi imamo 23 mil€ da ga platimo, isto koliko ste i vi :kafa: , valjda sam zato i pitao 'kakav je', šta ja znam, idem na varijantu da se nije uklopio pa šanse postoje, al izgleda ne iako nam je prijeko potreban. Ništa, priVatno :wave:
embrace the chaos

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 06 dec 2015, 16:47

Benatia u Romu , a nek u suprotnom smjeru krene Manolas
:lol:
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 06 dec 2015, 21:06

Ma ne možeš ni dobiti sve utakmice, nema ni rezona očekivati sezonu bez poraza i par kiksova je normalno. Nekoliko važnih izostanaka i protivnik koji je odigrao jako, jako dobru utakmicu, treba im odati priznanje. Možda je floksula, nije možda već sigurno, ali poraz u pravo vrijeme, da vide da i dalje treba raditi i popravljati neke stvari.
Svakako raduje povratak Riberya i za onaj period koji je proveo na terenu je izgledao kao onaj stari kad je bio rame uz rame Ronaldu i Messiju. Nedovoljno za neku ozbiljniju prognozu, ali dovoljno da se vidi želja i kvalitet koji sigurno posjeduje.

Što se povreda tiče, malo sam gledao na netu i ovako stoje stvari.
Kimmich ima gripu i vraća se za par dana, Thiago se vraća za desetak dana, Bernat za dvije sedmice, Costa, Alaba, Gotze i Robben za mjesec dana (plus minus sedmica).

Do kraja polusezone.

slika
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 06 dec 2015, 23:10

ceze je napisao/la:Do kraja polusezone.

slika
k'o plitak potok akobogda.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 06 dec 2015, 23:12

Kakvu je povredu Costa zaradio, ja mislio on jos uvijek samo na postedi. :problem:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 06 dec 2015, 23:23

ceze je napisao/la: Kimmich ima gripu i vraća se za par dana, Thiago se vraća za desetak dana, Bernat za dvije sedmice, Costa, Alaba, Gotze i Robben za mjesec dana (plus minus sedmica).
Kimmich je jučer sjedio na klupi. Bio je on bolestan ranije, ali je već spreman. Za Alabu je ova polusezona završena, poznato je od ranije da je ista situacija i sa Goetzeom. A Robben i Costa mislim da je pitanje dana kada će biti spremni i da tu neće opšte nešto dugo trajati.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 06 dec 2015, 23:30

effe_sa je napisao/la:
ceze je napisao/la: Kimmich ima gripu i vraća se za par dana, Thiago se vraća za desetak dana, Bernat za dvije sedmice, Costa, Alaba, Gotze i Robben za mjesec dana (plus minus sedmica).
Kimmich je jučer sjedio na klupi. Bio je on bolestan ranije, ali je već spreman. Za Alabu je ova polusezona završena, poznato je od ranije da je ista situacija i sa Goetzeom. A Robben i Costa mislim da je pitanje dana kada će biti spremni i da tu neće opšte nešto dugo trajati.
Ja sam našao to što sam napisao, Kimmich se oporavlja od gripe, vjerujem da nije bio na 100% protiv Gladbacha jer, po ono što smo vidjeli do sada, ima prednost nad Rodeom. Alaba i Gotze se vraćaju u januaru, Costa je trebao biti spreman za zadnje kolo protiv Hannovera, ali se čini malo mogućim, dok je kod Robbena malo bolja situacija, mada poznavajući koliko je "injury prone" teško da će imati neku veću ulogu u narednim utakmicama.
Ponavaljam, ovo sam pročitao na par dosta pouzdanih portala i stranica, a ako i nije tačno, raduje da će povratak biti raniji, a ne kasniji. :thumbup:

Edit.
Bayern Munich confirmed on Friday that Douglas Costa is likely to miss the remainder of 2015 as he recovers from his thigh injury suffered against Olympiacos. He joins David Alaba, whose ankle injury will keep him off the field until January.

Costa is set to miss the matches against Borussia Mönchengladbach, Dinamo Zagreb, Darmstadt, and Ingolstadt. The possibility remains that he could be back on the field against Hannover, but an appearance in that match is unlikely.

Guardiola knows the end game is here. "What matters is that they're all 100 percent fit after the winter break." Dominating the first half of the season isn't FC Bayern's target. Being healthy for the "business end" of the season is what's important.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 06 dec 2015, 23:46

KHR izjavio na bozicnoj zabavi da je slijedeci tripple jako blizu i da ga moze osjetiti.
Na jednoj fotografiji se vide Pep i Uli. Mislim da je to jedini covjek koji Pepa moze ubijediti da ostane u Bayernu.

Kako god, nadam se da ce Chelsea se uskoro rijesiti Jose-a, pa ukoliko bude potrebe da se ukljucimo u brobu za njega.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Stern des Südens

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 06 dec 2015, 23:50

proFCB je napisao/la:KHR izjavio na bozicnoj zabavi da je slijedeci tripple jako blizu i da ga moze osjetiti.
Na jednoj fotografiji se vide Pep i Uli. Mislim da je to jedini covjek koji Pepa moze ubijediti da ostane u Bayernu.

Kako god, nadam se da ce Chelsea se uskoro rijesiti Jose-a, pa ukoliko bude potrebe da se ukljucimo u brobu za njega.

zar baš Mourinho, zar baš jedan takav nesportski karakter, ne znam šta vam u životu to treba...mislim da Mourinho nikad neće moći vodit neku njemačku ekipu, iz prostog razloga jer Švabo ne dozvoljava njegove pizdarije, ako uzmeš u obzir kolko strani treneri traže para, a koliko malo nude jedino bi Ancelotti po mom skromnom mišljenju bio dobar izbor, a i on mi nije trener koji igra na dva ili tri fronta, on može vrlo lako LP donijet, al ima taj problem zakaže u nacionalnom prvenstu

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 07 dec 2015, 00:09

Mullerova nova plata u Bayernu je 14 mil eura, i to je najveca plata u historiji lige. :kafa: Ugovor je potpisan do 2021. godine... :D
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

proFCB
Kontakt:

Re: RE: Re: FC Bayern München

Post Postao/la proFCB » 07 dec 2015, 12:33

coelho41 je napisao/la:
proFCB je napisao/la:KHR izjavio na bozicnoj zabavi da je slijedeci tripple jako blizu i da ga moze osjetiti.

zar baš Mourinho, zar baš jedan takav nesportski karakter, ne znam šta vam u životu to treba...mislim da Mourinho nikad neće moći vodit neku njemačku ekipu, iz prostog razloga jer Švabo ne dozvoljava njegove pizdarije, ako uzmeš u obzir kolko strani treneri traže para, a koliko malo nude jedino bi Ancelotti po mom skromnom mišljenju bio dobar izbor, a i on mi nije trener koji igra na dva ili tri fronta, on može vrlo lako LP donijet, al ima taj problem zakaže u nacionalnom prvenstu
Bayern je izrastao u ogroman klub. Klub koji je u top 3 svjetskog fudbala zajedno sa Realom i Barcelonom. I kao takav, ja licno smatram da mora imati i trenera koji se nalazi u tim krugovima.
Mora biti trener sa iskustvom, sa velikim autoritetom. Takvih je veoma malo danas. Pogledajte sta se Realu desava sa Benitezom, sprdnja.

Eee sad da se vratim na ono sto sam zapravo htio reci. Bayern iako jeste medju top tri kluba i dalje nije toliko privlacan za neke igrace. Dok je Guardiola tu sve je super i mozda smo cak i najpozeljniji klub upravo radi Pep-a.
Pa i nas Costa je izjavio da je presudio Pep i njegova zelja za Bayernom. Bas se pitam sta bi bilo da nam je neko ddrugi trener?

Bayern prilikom pronalazenja novog trenera ce morati obratiti paznju i na tu stvar, a vjerujem da hoce.

Stern des Südens

nele-BHF
Kontakt:

Post Postao/la nele-BHF » 07 dec 2015, 18:11

Aman, kad bi kako moglo da se na browseru cenzurišu sve vijesti vezano za Bayern jer ovo što čitam me tjera da se čupam za kosu i gubim razum. Stvarno ne mogu više da vjerujem šta čitam. Shvatam da je naslov i vijest bitna, da se laže da bi se došlo do posjeta i popularnosti, ali pisati tolike idiotarije ja stvarno ne shvatam. Takav sam po prirodi da se počnem tresti kad pročitam takve stvari, samo se iznerviram. Govorim o vijestima tipa "Muller u Man UTD" , "Lewa u Real", "Benatia u Roma/Juve".. Pa čovječe, ako već izmišljaju, što ne izmisle nešto u što bi se moglo povjerovati? Nešto to ima barem ikakve veze? Muller koji je do danas barem 20 puta rekao da mu je dobro u "svojoj kući" i da nema namjeru nigdje ići, koji je rođen tu i živi za Bayern, ikona našeg kluba, se povezuje sa jednim od najvećih rivala? Lewa koji igra u životnoj formi i sve mu ide, ima sve što želi, također se povezuje sa rivalima? Benatiu kojeg smo doveli zbog nedostatka stopera, koji se uklopio odlično u ekipu, koji je stvarno jedan od najboljih stopera svijeta, da ga vraćamo tek tako odakle je i došao ? Zašto? Na kraju krajeva, zašto da igrači napuštaju najbolju ekipu svijeta trenutno u svakom smislu, i da idu u ekipe u kojima im ništa nije sigurno, pa ni to da će igrati europska takmičenja? Zašto izmišljaju i pišu takve vijesti kada čovjek sa ispodprosječnim IQ-om neće povjerovati u to? Bože dragi, ja ne vjerujem.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 07 dec 2015, 18:26

Moraju ljudi ziviti od necega. Da samo prenose cinjenicr dovoljne bi bile jedne novine ili info medij citavom svijetu.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 07 dec 2015, 18:31

Ne posjećuj stranice koje štancaju glasine ko na filmskoj traci i manje će te glava boliti.I SS.BA jedva čeka da plasira vijest sa tih istih stranica.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

DieRoten
Kontakt:

Post Postao/la DieRoten » 08 dec 2015, 08:33

Šta je s Lewandowskim? Je li istina da ide u Real? Vidim sve više informacija o tome, pa reko' da vidim ima li neko još išta u vezi toga? Ide li u januaru u Real?

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.