Luksemburg - BiH / Švicarska - BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Švicarska - BiH

Pobjeda
43
41%
Neriješeno
39
37%
Poraz
23
22%

Ukupno glasova: 105

Rokoko87
Kontakt:

Re: Luksemburg - BiH / Švicarska - BiH

Post Postao/la Rokoko87 » 24 mar 2016, 20:17

Celtic je napisao/la:Prosjecna reprezentacija i nista vise.
Prosječna reprezentacija koja je dotakla svoj zenit, izvukla maksimum i koja je u padu, što se vidjelo u baražu.
Bili smo sa Džekom, koji je važio za igrača koji je blizu Wc i ostalima koji su solidni i prosječni.
Nažalost, to je realnost.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 24 mar 2016, 20:27

Nema sumnje da je Pjanic zdrav i spreman za sutrasnju utakmnicu gdje ce izdominirat.
Bolove ocekujem negdje na poluvremenu utakmnice protiv pekara :mrgreen:
Pjanke nas :bih:
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 24 mar 2016, 20:58

S obzirom na atmosferu oko nase reprezentacije i na to da je Luksemburg zadnjih godina dosta napredovao, nece me izenaditi ako se desi sutra "kiks".
Don't believe the hype.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 24 mar 2016, 21:11

Sheyi je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:Mesa, hocemo l' igrat' defanzivno, nema veze sto je Luksemburg
Sutra će Pjanić da razvali :P
lazni igrac moze razvalit' jedino iz slobodnjaka, kao sto je vec jednom zabio Luksemburgu na taj nacin, ako se ne varam

hrustoni
Kontakt:

Post Postao/la hrustoni » 24 mar 2016, 21:19

Ko sve prenosi utakmicu? :bih:

Zagalo
Kontakt:

Post Postao/la Zagalo » 24 mar 2016, 22:03

Hoće li biti na TV protiv Luksemburga.Ako hoće na kojoj TV?

High

Post Postao/la High » 24 mar 2016, 22:03

Zagalo je napisao/la:Hoće li biti na TV protiv Luksemburga.Ako hoće na kojoj TV?
FACE TV.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 24 mar 2016, 22:07

Kakva je atmosfera oko reprezentacije dovoljno govori i ovih napisanih 9 stranica za 2 prijateljske više od 4 mjeseca od otvaranja topica.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

High

Post Postao/la High » 24 mar 2016, 22:11

zizu1991 je napisao/la:Kakva je atmosfera oko reprezentacije dovoljno govori i ovih napisanih 9 stranica za 2 prijateljske više od 4 mjeseca od otvaranja topica.
Samo da ne izgubimo. :kafa:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 mar 2016, 22:44

Interes mi naravno nije opao i neće nikad, dok sam živ, ali smanjio se broj ljudi sa kojima se može normalno diskutovati.

Očekujem pobjedu protiv dosta slabijeg protivnika. Izgleda da bi sutra moglo biti kiše i to bi nam moglo pokvariti dojam, ali nije nam prvi put. Domaćin će igrati veoma grubo, takvi su u posljednje vrijeme, nedostatak kvaliteta nadoknađuju agresivnošću i u prošlom ciklusu su dobijali mnogo žutih kartona, tako da bi se morali čuvati nekih bespotrebnih povreda.

Meša je najavio promjene u sastavu i šansu nekim novim igračima, pa me baš zanima šta je smislio. Desni bek je kritična pozicija i nadam se da će odmah baciti u vatru Matea Sušića, da vidimo može li ili ne može, znači ništa izmjena u drugom poluvremenu i slično, nego odmah u vatru od prve minute. Igra u solidnom klubu, navodno ima dobar centaršut, igra u oba pravca... pa da ga vidimo.

U veznom redu ne znam šta da očekujem, Bešić i Pjanić su tu, Lulić i Višća isto tako, ne znam koga će ubaciti sa njima, da li će to biti Grahovac, Cocalić ili Hadžić, nemam pojma, a i svejedno mi je, jer sam priželjkivao Cimirota i samo me on zanima. Prava je šteta što ga nema na ovom okupljanju, ubijeđen sam da bi igrao u prvoj postavi sa Pjanićem i Bešićem. Ko zna, možda Meša pruži šansu i Prciću na poziciji polušpica iliti desetke.

U napadu bi svi trebali dobiti šansu, ali ja priželjkujem što veću minutažu za Džeku. Svaki gol mu je bitan i nadam se da će zabiti.

Sve u svemu, nama sutra počinju kvalifikacije. Treba zaboraviti sve što je bilo, dati punu podršku selektoru i ekipi i nadati se da će se naći prava kombinacija za sve ono što nam slijedi. Odbrana mora biti odgovornija, moraju se uigrati, ne trebaju nam jeftini golovi koje smo primali kao na traci. Vezni red se napokon mora profilisati, treba se znati šta je Pjanić, libero, zadnji vezni, ofanzivni vezni, desetka ili šetač. U ove kvalifikacije ulazi kao bolji igrač u odnosu na sve prošle, iza sebe ima polusezonu sa Džekom, nema više opravdanja.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 24 mar 2016, 23:30

Celtic je napisao/la:Isti sam,sutra cu gledati naravno,al opusteno i slicno,jos je i prijateljska,uglavnom sutra navecer cemo biti najbolji na svijetu i slicno,a onda u roku nekoliko dana opet ce nas neko spustiti gdje nam je i mjesto.Prosjecna reprezentacija i nista vise.
Iskreno, koliko god da pobjedimo i kako god odigramo, neće ništa značiti, barem meni. Protiv Švicarske ćemo vidjeti Baždarevića na djelu, tj protiv ozbiljne i jake reprezentacije. Njegov je spisak, njegova vizija, formacija, igra, ideja.. Vidjet' ćemo kako će to izgledati.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 24 mar 2016, 23:37

Isprobati Matea, Vrančića, Prcića i miksati stopere tražeći idealni par. Ostalo me ne zanima.
Nad tobom sunce najljepše sja

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 24 mar 2016, 23:38

Ocekujem da Dulja sutra eksplodira. :bih:

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 24 mar 2016, 23:39

pinoglavi je napisao/la:Isprobati Matea, Vrančića, Prcića i miksati stopere tražeći idealni par. Ostalo me ne zanima.
Trebaju i ostali golmani dobiti svoje šanse, ali u biti to je to. I Prcića i Vrančića miksati sa Pjanićem i Bešićem da vidimo šta dobro funkcioniše. Također i Duljević neka dobije priliku. Nije mi jasno pozivanje Spahića. Razumio bih da je za kvalifikacionu utakmicu, ali za prijateljske on apsolutno nije potreban.

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 24 mar 2016, 23:53

Nekako ne osjećam onaj naboj kao prije. Ljubav prema reprezentaciji je naravno tu, to je neupitno ali nekako, nema onog starog elana, barem kod mene. Možda zbog neuspješnih kvalifikacija, možda zbog toga što ponovo krećemo ispočetka, možda zbog toga što se polako, ali sigurno, mijenja kostur ovog tima, pa čovjeku treba vremena da se navikne na nova imena, neke nove klince... :?
U svakom slučaju, očekujem pobjedu i da barem neke nove igrače vidimo na djelu. :) :bih:

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 24 mar 2016, 23:56

DragonGirl je napisao/la:Nekako ne osjećam onaj naboj kao prije. Ljubav prema reprezentaciji je naravno tu, to je neupitno ali nekako, nema onog starog elana, barem kod mene. Možda zbog neuspješnih kvalifikacija, možda zbog toga što ponovo krećemo ispočetka, možda zbog toga što se polako, ali sigurno, mijenja kostur ovog tima, pa čovjeku treba vremena da se navikne na nova imena, neke nove klince... :?
U svakom slučaju, očekujem pobjedu i da barem neke nove igrače vidimo na djelu. :) :bih:
Ma ispuhali smo se svi kolektivno nakon baraža. Mislim da smo imali i previše razočarenja u relativno kratkom vremenskom periodu. Portugal, Nigerija, Irska.. Da ne idem dalje.
Ima i do toga što je prijateljska, ali opet ne sjećam se kad je zadnji put ovako bilo. Ne mogu reći svejedno mi je, ali tu je to negdje.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 24 mar 2016, 23:57

HariTz je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:Isprobati Matea, Vrančića, Prcića i miksati stopere tražeći idealni par. Ostalo me ne zanima.
Trebaju i ostali golmani dobiti svoje šanse, ali u biti to je to. I Prcića i Vrančića miksati sa Pjanićem i Bešićem da vidimo šta dobro funkcioniše. Također i Duljević neka dobije priliku. Nije mi jasno pozivanje Spahića. Razumio bih da je za kvalifikacionu utakmicu, ali za prijateljske on apsolutno nije potreban.
Neka i golmani dobiju, ali Beg je prvi golman sigurno. I Duljevića probati naravno, na njega sam zaboravio.
Nad tobom sunce najljepše sja

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 25 mar 2016, 00:04

HariTz je napisao/la:
DragonGirl je napisao/la:Nekako ne osjećam onaj naboj kao prije. Ljubav prema reprezentaciji je naravno tu, to je neupitno ali nekako, nema onog starog elana, barem kod mene. Možda zbog neuspješnih kvalifikacija, možda zbog toga što ponovo krećemo ispočetka, možda zbog toga što se polako, ali sigurno, mijenja kostur ovog tima, pa čovjeku treba vremena da se navikne na nova imena, neke nove klince... :?
Ma ispuhali smo se svi kolektivno nakon baraža. Mislim da smo imali i previše razočarenja u relativno kratkom vremenskom periodu. Portugal, Nigerija, Irska.. Da ne idem dalje.
Ima i do toga što je prijateljska, ali opet ne sjećam se kad je zadnji put ovako bilo. Ne mogu reći svejedno mi je, ali tu je to negdje.
Nemoj... :D Upravo tako nekako je i meni, mada je kod mene to više, ja mislim, zbog ovih gore razloga, nego zbog toga što je prijateljska utakmica. I ranije su se igrale prijateljske utakmice, pa sam ih dočekivala s više žara.

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 25 mar 2016, 00:43

Tek ce se na tribinama vidjeti sta su uradili od reprezentacije i od atmosfere i žara sa kojim smo je pratili.Uhljebi iz saveza misle da vjecno mogu na taj fol ugovaranja prijateljskih u Evropi uzimati lovu iskoristavajuci bezgranicnu ljubav nasih navijaca prema reprezentaciji.
To ce se pogotovo vidjeti u kvalifikacijama po posjeti utakmicama.

Ljubav jeste bezgranicna ali niko nije lud.Ostala je golema praznina zbog neplasmana na Euro,to je neoprostivo i trebat ce vremena da rana zaraste.
Ni samo ispadanje u barazu ne bi bilo toliko strasno da je neko odgovarao za to,od sadasnjeg selektora pa do ljudi koji su prekasno smijenili bivseg selektora.Umjesto toga nagradili su Bazdarevica novim ugovorom i izdali nekakvo nemusto saopstenje kao da se nista nije desilo,u smislu pojeo vuk magarca.
Ljudi nisu budale i vide da ovaj brod ne plovi pravim smjerom.

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 25 mar 2016, 00:49

Isti osjećaj. Kad se samo sjetim Velsa , Irske , Portugala , Grčke , Argentine , Nigerije .. kako luda euforija je vladala u meni. :rol:
U kvalifikacijama za SP ne očekujem ništa , ne znam zašto. Ali eto , uvijek ću biti uz repku do kraja života. :bih:
"We need to suffer. And we need to fight."

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.