Interes mi naravno nije opao i neće nikad, dok sam živ, ali smanjio se broj ljudi sa kojima se može normalno diskutovati.
Očekujem pobjedu protiv dosta slabijeg protivnika. Izgleda da bi sutra moglo biti kiše i to bi nam moglo pokvariti dojam, ali nije nam prvi put. Domaćin će igrati veoma grubo, takvi su u posljednje vrijeme, nedostatak kvaliteta nadoknađuju agresivnošću i u prošlom ciklusu su dobijali mnogo žutih kartona, tako da bi se morali čuvati nekih bespotrebnih povreda.
Meša je najavio promjene u sastavu i šansu nekim novim igračima, pa me baš zanima šta je smislio. Desni bek je kritična pozicija i nadam se da će odmah baciti u vatru Matea Sušića, da vidimo može li ili ne može, znači ništa izmjena u drugom poluvremenu i slično, nego odmah u vatru od prve minute. Igra u solidnom klubu, navodno ima dobar centaršut, igra u oba pravca... pa da ga vidimo.
U veznom redu ne znam šta da očekujem, Bešić i Pjanić su tu, Lulić i Višća isto tako, ne znam koga će ubaciti sa njima, da li će to biti Grahovac, Cocalić ili Hadžić, nemam pojma, a i svejedno mi je, jer sam priželjkivao Cimirota i samo me on zanima. Prava je šteta što ga nema na ovom okupljanju, ubijeđen sam da bi igrao u prvoj postavi sa Pjanićem i Bešićem. Ko zna, možda Meša pruži šansu i Prciću na poziciji polušpica iliti desetke.
U napadu bi svi trebali dobiti šansu, ali ja priželjkujem što veću minutažu za Džeku. Svaki gol mu je bitan i nadam se da će zabiti.
Sve u svemu, nama sutra počinju kvalifikacije. Treba zaboraviti sve što je bilo, dati punu podršku selektoru i ekipi i nadati se da će se naći prava kombinacija za sve ono što nam slijedi. Odbrana mora biti odgovornija, moraju se uigrati, ne trebaju nam jeftini golovi koje smo primali kao na traci. Vezni red se napokon mora profilisati, treba se znati šta je Pjanić, libero, zadnji vezni, ofanzivni vezni, desetka ili šetač. U ove kvalifikacije ulazi kao bolji igrač u odnosu na sve prošle, iza sebe ima polusezonu sa Džekom, nema više opravdanja.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.