Idemi iznova, kako stvati stoje.
Sarajevo - Mladost
Sloboda - Sarajevo
Sarajevo - Olimpik
Bez većih problema bi trebali riješiti Mladost i Olimpik, ako Bog da, dok je za utakmicu u Tuzli nezahvalno prognozirati. Mislim da su se Tuzlaci kiksom protiv Drine oprostili od titule i okrenuli se kupu. To može biti jedna prednost, jer poslije utakmice sa FKS igraju to finale, i za očekivati je da će se čuvati ali isto tako to ne smije zavarati, jer utakmicu sigurno neće pustiti jer žele završiti na toj drugoj poziciji kako bi evropu osigurali i preko lige, šta znaš šta će se desiti u kupu. Da je situacija drugačije, da igraju maximalno i samo na pobjedu, taško da bi išta mogli uraditi, srećom, situacija je drugačija. Nerješeno, najrealnije u tom meču.
Željezničar će lako sa Rudarom i Slavijom, ekipama koje su ispale, dok im protiv Čelika neće biti lako. Nažalost, bojim se da će ih sutra, baš kao i na derbiju sudije pogurati, a vrlo lako i bez ikakvih pomaganja sutra mogu doći do pobjede jer Čelik baš i nema preveliki motiv (nadam se da griješim i da su ih naši i hercegovci premirali) a igraju ipred praznim tribinama tako da će sutra jedinu podršku sa tribina imati Željo. Neće biti iznenađenje ako komšije pobjede sve do kraja, a nažalost, imam takav osjećaj.
Široki do kraja uzima svih 9 bodova. Sutra igraju protiv desetkovanog (a i bez tog) lošeg Borca, idu ekipi koja je već nakon prvih 10 kola ispala i onda dočekuju ekipu koja igra kup i kojoj ta utakmica u zadnjem kolu ništa ne znači.
5. NKŠ 52
Po mojoj procjeni, u ovih zadnjih 3 kola, FKS uzima 7 bodova, NKŽ i NKŠ po 9.
Stanje po toj tabeli ->
3. NKŽ 62
4. NKŠ 61
5. FKS 61
Ne ide nam u prilog što nam je međusobni omjer protiv svih ovih ekipa u vrhu lošiji.
Ima varijanta da stignemo Slobodu, nadam se da sutra neće dobiti u Travniku, jer nam se onda šanse povećavaju za izlazak u evropu, a da bi bili sigurni, nadam se da će Čelik uspjeti ostati ne poražen u suprotnom, samo bi nam pobjeda u Tuzli odgovarala.
Valjda bude sve okej, ali evropa je još daleko.
Kad malo bolje analiziram Slobodu, njih je kiks protiv Drine baš unazadio.
Ligu do kraja neće igrati 100% a imaju težak raspored.
Idu neugodnom Travniku sutra, pa im mi dolazimo i onda u zadnjem kolu idu šampionu, Svinjskom.
Ako Travnik bude igrao kao i nekoliko zadnjih utakmica sutra neće izgubiti, mi kada bi im uzeli bod bilo bi dobro jer oni teško šta mogu napraviti u Mostaru, zbog kupa i paklenog ritma subota-srijeda. Vrlo moguće da se na kraju nađu ispod nas.