shminka je napisao/la:bodi123 je napisao/la:...
Sila je Novak na travi, mada i tu ima lošije kretanje od Federera baš kao i na šljaci. Helem, nije ni bitno ko bi dobijao mečeve, volio bih ih pogledati. Mada je sasvim jasno da su se uslovi jako promijenili u proteklih 10 godina. Podloge, loptice i reketi nisu ono što su bili. Federerova eksplozivnost prije početka 2008. i mononukleoze je nevjerovatna, bilo bi baš zanimljivo vidjeti kako bi se Novak s tim nosio. Nosi se teško i dan danas, kada se pojavi neko sličan preko puta mreže. Recimo Dolgopolov ili Kei dok je u dobrom raspoloženju, sa ranim hvatanjem loptice.
Poželio sam i ja Roger-Rafa mečeve, valjda će se sresti još koji put, ovoga puta valjda i u uslovima koji Federeru više odgovaraju. Neki Sinsinati, neka dvorana
Mislim da je MC zadnja velika titula za Rafu, šta ti misliš o tome?

Prije 10-11 godina je bilo mnogo vise s&v igraca, mnogo agresivnijih a tenis se bazirao mnogo vise na ofanzivi nego sto je to danas, gdje u prvih 10 imas jedva 3 ofanzivca, prije je to bilo nezamislivo, pa s toga je naravno ovo poredjenje Roger v Novak samo relativno. Meni je onaj Federer sa trave iz 2004. nesto najbolje sto sam gledao u svom zivotu na toj podlozi, jednostavno Roger i trava su u to vrijeme bili kao koka i jaje.
I kad uzmes u obzir da je Federer posljednja 2 WB izgubio od Novaka prvenstveno radi godina(fizicke izdrzljivosti), gdje je do pada bio cak i bolji protivnik, i onda kada skontas da je onaj Federer od prije 10 godina bio i mladji, i bolji i brzi i sta sve ne od ovog danasnjeg koji rekoh je napatio prime Novaka na travi, mislim da dolazimo do zakljucka da bi Federer iz primea rjesavao Novaka na travi.
Pa sreli su se u dvorani hebemu zadnji puta, u Baselu prosle godine, mislim da je red da ih kostur Pariza spoji u 1/4 finalu? Sta mislis?
Gluho i coravo bilo da mu je MC zadnja velika titula. Parafraziracu Pralicu od neki dan, 'ovaj Nadal je podsjetio zaista na onog starog Nadala, a gle kako to cudno zvuci, pa covjeku je tek 29. godina'

. Rafa je ove sezone pronasao djelic svoje forme, i sa ovom formom on moze gurati po meni jos 2-3 sezone, sad je pitanje da li moze pronaci level iznad ove forme, ali gore od ovoga nece ici. I onda kada skontas da u narednih 2-3 godine ima preko 20 mastersa, mislis da Nadal nece uzeti niti jedan? kuknjava
Kada je rijec o GS, tu je vec pitanje da li moze izvuci prije svega taj deseti RG, ostali me i ne zanimaju iskreno.

„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase