Ovo sam govorio samo iz razloga to da bi Nole bio favorit na šljaci. Obojica na toj podlozi imaju mane i tu je po meni 50-50.DANTES je napisao/la:federer prije nadala nije ni igrao finale rg...Unofficialpage je napisao/la:Ovo je Kei, odlično igra ali odjednom vrlo bitan udarac izbaci u out.
Federer je na šljaci gubio večinom od Nadala i da nije bilo Nadala on bi vrlo vjerovatno i na šljaci ostvario dominaciju.
ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Re: ATP Tour
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Sila je Novak na travi, mada i tu ima lošije kretanje od Federera baš kao i na šljaci. Helem, nije ni bitno ko bi dobijao mečeve, volio bih ih pogledati. Mada je sasvim jasno da su se uslovi jako promijenili u proteklih 10 godina. Podloge, loptice i reketi nisu ono što su bili. Federerova eksplozivnost prije početka 2008. i mononukleoze je nevjerovatna, bilo bi baš zanimljivo vidjeti kako bi se Novak s tim nosio. Nosi se teško i dan danas, kada se pojavi neko sličan preko puta mreže. Recimo Dolgopolov ili Kei dok je u dobrom raspoloženju, sa ranim hvatanjem loptice.bodi123 je napisao/la:...
Poželio sam i ja Roger-Rafa mečeve, valjda će se sresti još koji put, ovoga puta valjda i u uslovima koji Federeru više odgovaraju. Neki Sinsinati, neka dvorana
Mislim da je MC zadnja velika titula za Rafu, šta ti misliš o tome?
Ma 'ta će Nole, obični mediokritet od tenisača.
Nikada od njega velikana.
Nikada od njega velikana.
- Ono malo što znam zahvaljujem svom neznanju -
Moze li iko ista Novaku

Neće ovo potrajati. 
Završit će ga za oko sat vremena ybte ,ako ovako nastavi.
Sreća pa je Nole malo popustio , a Andy se podigao pa da ovo zanimljivije izgleda.
Sreća pa je Nole malo popustio , a Andy se podigao pa da ovo zanimljivije izgleda.
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
Malo postovanja prema drugom igracu svijeta.Maestro^^ je napisao/la:Neće ovo potrajati.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
Prije 10-11 godina je bilo mnogo vise s&v igraca, mnogo agresivnijih a tenis se bazirao mnogo vise na ofanzivi nego sto je to danas, gdje u prvih 10 imas jedva 3 ofanzivca, prije je to bilo nezamislivo, pa s toga je naravno ovo poredjenje Roger v Novak samo relativno. Meni je onaj Federer sa trave iz 2004. nesto najbolje sto sam gledao u svom zivotu na toj podlozi, jednostavno Roger i trava su u to vrijeme bili kao koka i jaje.shminka je napisao/la:Sila je Novak na travi, mada i tu ima lošije kretanje od Federera baš kao i na šljaci. Helem, nije ni bitno ko bi dobijao mečeve, volio bih ih pogledati. Mada je sasvim jasno da su se uslovi jako promijenili u proteklih 10 godina. Podloge, loptice i reketi nisu ono što su bili. Federerova eksplozivnost prije početka 2008. i mononukleoze je nevjerovatna, bilo bi baš zanimljivo vidjeti kako bi se Novak s tim nosio. Nosi se teško i dan danas, kada se pojavi neko sličan preko puta mreže. Recimo Dolgopolov ili Kei dok je u dobrom raspoloženju, sa ranim hvatanjem loptice.bodi123 je napisao/la:...
Poželio sam i ja Roger-Rafa mečeve, valjda će se sresti još koji put, ovoga puta valjda i u uslovima koji Federeru više odgovaraju. Neki Sinsinati, neka dvorana
Mislim da je MC zadnja velika titula za Rafu, šta ti misliš o tome?
I kad uzmes u obzir da je Federer posljednja 2 WB izgubio od Novaka prvenstveno radi godina(fizicke izdrzljivosti), gdje je do pada bio cak i bolji protivnik, i onda kada skontas da je onaj Federer od prije 10 godina bio i mladji, i bolji i brzi i sta sve ne od ovog danasnjeg koji rekoh je napatio prime Novaka na travi, mislim da dolazimo do zakljucka da bi Federer iz primea rjesavao Novaka na travi.
Pa sreli su se u dvorani hebemu zadnji puta, u Baselu prosle godine, mislim da je red da ih kostur Pariza spoji u 1/4 finalu? Sta mislis?
Gluho i coravo bilo da mu je MC zadnja velika titula. Parafraziracu Pralicu od neki dan, 'ovaj Nadal je podsjetio zaista na onog starog Nadala, a gle kako to cudno zvuci, pa covjeku je tek 29. godina'
Kada je rijec o GS, tu je vec pitanje da li moze izvuci prije svega taj deseti RG, ostali me i ne zanimaju iskreno.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Ono u prvom setu je bilo blago rastavljanje na proste faktore.Greivis je napisao/la:Malo postovanja prema drugom igracu svijeta.Maestro^^ je napisao/la:Neće ovo potrajati.
Ipak pokazuje Andy zašto je drugi na svijetu.
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
Znači lično, da sam Novak nikada se više ne bi vraćao na ovaj turnir.
Ciganluk par excellence.
Ciganluk par excellence.
- Ono malo što znam zahvaljujem svom neznanju -
Ajde bodi ne lupaj cuj Federer bio bolji na prethodna dva W dok nije fizicki pao. Ono sto je Novak odigrao 2014. je jedan od njegovih najboljih meceva u karijeri, a na travi sigurno najbolji, i samo zahvaljajuci nekim njegovim glupostima se otislo u peti set. Federera je vrhunski servis drzao u mecu. Federer je ustvari jedino bio bolji u petom setu, gdje je po tebi izgubio zbog fizicke izdrzljivosti.
Ovo ce potvrditi i najstrastveniji navijaci Federera. Da sad ne bude zabune, da je Federer imao boljih meceva na travi, jeste, ali Novak nije. To opet pokazuje koliko je Federer stvarno mocan na travi. Sto se tice 2015. tu je bilo prekida zbog kise, pa i to ne moze biti izgubljeno radi fizicke izdrzljivosti. Potpuno drugi par cipela je da je mladji da bi bio imao bolje kretanje, bio bi brzi, eksplozivniji.
- Liverpool. YNWA
- Kontakt:
7 BL je covjek propustio u jednom gemu, kakav luzer

- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Zadnji game je pravi pokazatelj cijele krijere Murraya, sve što osvoji prospe. Da nije ovoliki luzer daleko bi bolju karijeru imao.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
@bodi123, skeptičan sam definitivno po pitanju Rafe, mislim da mu je kraj blizu i mislim da će teško do još neke velike titule...vidjet ćemo 
Svrha moje recenice je bila da se Roger sa 33 i 34 godine nosio ravnopravno sa Novakom dok je mogao drzati svoj tipicni nivo tenisa. Zato sam i napisao rijec 'mozda' jer po meni jeste, po tebi nije i to je ok. Uglavnom htio sam da time kazem da bi Federer od prije 12 godina rijesio Novaka sigurno...Bassha je napisao/la:...
@schminko, ma ne moze mu biti kraj sa 29-30 godina ama bas nikako, igrace on do 32. otprilike na ovom nivou, a bit ce tu jos koji masters na sljaci sigurno, to je bar moje objektivno gledanje..
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Novak je taj mec izdominirao s osnovne cetiri seta, i nema tu po meni ili po tebi. U petom setu je prvo Novak fizicki patio Federer je imao sansu da prelomi, ali nije. U zavrsnici petog seta on pada, Novak se dize i tu je gotov mec. A normalno da bi najbolji Federer na travi dobio ne samo najboljeg Djokovica vec i bilo kojeg drugog igraca.
U pogledu ove vase rasprave i Rafine posljednje titule, sve dok on dolazi do zavrsnice mora postajati sansa da ce uzeti turnir, ne samo on vec i Federer. Bez Djokovica u zrijebu oba su favoriti na "svojim" turnirima, jedan na RG, drugi na W. Ne vidim stvarno igraca koji Nadala moze dobit na suncem okupanom PC (osim Djokovica). Murray je mozda jedina ozbiljna prijetnja, ali on je i u MC u slicnim uslovima fizicki brzo pao, kako ce tek na tri dobijena.
U pogledu ove vase rasprave i Rafine posljednje titule, sve dok on dolazi do zavrsnice mora postajati sansa da ce uzeti turnir, ne samo on vec i Federer. Bez Djokovica u zrijebu oba su favoriti na "svojim" turnirima, jedan na RG, drugi na W. Ne vidim stvarno igraca koji Nadala moze dobit na suncem okupanom PC (osim Djokovica). Murray je mozda jedina ozbiljna prijetnja, ali on je i u MC u slicnim uslovima fizicki brzo pao, kako ce tek na tri dobijena.
29. rekordna titula Novaka.
Jel zna inače neko zašto ne postoji Masters turnir ta travi?
Jel zna inače neko zašto ne postoji Masters turnir ta travi?
Tebi je argument da je Novak izdominirao sa osnovne linije 4 seta u tom mecu.
Pa covjece ne igra se tenis samo sa osnovne linije, pogotovo u jednom finalu Wimbledona, e cuj to. Federer je taj mec bio bolji protivnik, imao vise winnera, bolji omjer winneri/greske, 30ak asova, fantasticnu realizaciju BP 3/7 naspram Novakovih 4/15, imao momentum nakon dobijenog 4. seta ali je jednostavno fizicki krahiro pred kraj i napravio nekoliko netipicnih gresaka i poklonio brejk za pobjedu Novaku.
On jos uvijek tvrdi da je Federer bio bolji. Hahaha legendo.
Je li ti znas uopste da je Djokovic u cetvrtom setu imao servis za mec? To sto je Djokovic imao 4/15 break lopte znaci da je vise prijetio, a ne kako ti to postavljas, kao Federer imao bolji procenat.
To je kao da Barcelona stvori pet dobrih prilika i zabije 2 gola, a protivnik jednu i zabije jedan gol, i ti kazes ovi bolji, imaju bolji procenat.
Kad budes imao 4 slobodna sata, slobodno pogledaj mec na miru i ne blamiraj se vise.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.