FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Besic
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Besic » 09 maj 2016, 00:39

Radovac i Dulja 3 miliona € + Rustem 450 000 € uriniranje po ligi .
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

SiouxLukavac
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la SiouxLukavac » 09 maj 2016, 00:54

Evander je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:
HeraklitMracni je napisao/la:Mladost iz kaknja je vise napravila nego mi u ovih dvije do tri godine , nista mi posebno nismo napravili , cak jos nam kamp nije zavrsen 100 % mladost napravi stadion i oko stadiona sve za 6 mjeseci mi se godinama oko kampa dva terena ganjamo ...
Pitarska logika, al' ona klasicna do bola. Kup, titula, p-o Evropske lige, milionski transfer lik hladno stavi u istu recenicu sa ekipom koja je prvi put usla u ovu ligu i opstala u njoj. Bravo majstore.
Sta mi imamo od tog "milionskog transfera"?
Je li to neki trofej?
Imamo prijatelju, kako ne. Imamo probijen budzet.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 09 maj 2016, 00:57

Evander je napisao/la:Ma da hoce biti to podmladjivanje i guranje mladih, ne bih imao nista protiv. Neka kazu tako i tako, nemojte se nadati trofejima, idemo ovim putem. Izdurat cemo nekako i to, ali bar cemo znati u kom pracu idemo.
Ali ne, oni nama dovode Kramara i mijanmarce. Koja je to politika?
To je to!
Vrijeme je da se jasno i glasno kaze sta je strategija kluba. Vec ovako da se raspravlja i mlati prazna slama,stvara nezadovoljstvo...
Ako je fokus na Akademiji,onda bar da hoce kupovati i dovoditi mlade igrace U16 recimo i maksimalno kadrovski ojacati Akademiju. Ali nema ni toga.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 09 maj 2016, 01:26

zagorski je napisao/la:
Evander je napisao/la:Ma da hoce biti to podmladjivanje i guranje mladih, ne bih imao nista protiv. Neka kazu tako i tako, nemojte se nadati trofejima, idemo ovim putem. Izdurat cemo nekako i to, ali bar cemo znati u kom pracu idemo.
To je to!
Vrijeme je da se jasno i glasno kaze sta je strategija kluba. Vec ovako da se raspravlja i mlati prazna slama,stvara nezadovoljstvo...
Ako je fokus na Akademiji,onda bar da hoce kupovati i dovoditi mlade igrace U16 recimo i maksimalno kadrovski ojacati Akademiju. Ali nema ni toga.
:thumbup:
Bahati, bahati Željkan!
1946

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 09 maj 2016, 01:43

A da krenemo sa mladim i da budemo daleko od Evrope a i blizi dnu da li bi i ti i ja podrzali to guranje mladih ako bi par godina bili bez Evrope.To bi bilo upravi jos lakse jer ne bi bilo pritiska od navijaca i onda bi dvije ili tri godine prosipali pricu kako guramo mlade pa bi se nasao neko koji bi potakao mnoge da se pocnu dovoditi ozbiljniji igraci i kako zelimo da gledamo Evropu.

Problem je i taj sto bi mozda i kad bi napravili dobre mlade igrace i kad bi im se dala sansa da bi mnogi vrlo brzo otisli u inostranstvo za fine pare i sta onda sve iz pocetka.Yebes pare ako necemo imati par godina dominantnu ekipu a to guranje mladih i neka dugorocna prica kod nas u ligi ne ide.

Pa Hurtic zijani od zelje i mnogi ga tjeraju a to mu prvi poraz a sad zamisli polovina sezone a Sarajevo na jednom 7 mjestu daleko od Evrope.Ne smijem ni zamisliti sta bi sve bilo.

Kod nas se sve hoce preko noci i niko nema strpljenja za dugorocni plan.Svi odmah hoce titulu i Evropu.Niko ne bi imao strpljenja da ceka dvije godine da se mladi momci uigraju i onda dolazimo do toga da od toga nema nista.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 09 maj 2016, 01:47

Manuele noćna ptico . Idi skautiraj kakve lationse , ako može da su iz Kolumbije i Perua bit će plejsa za omladince :mrgreen:
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 09 maj 2016, 01:54

Ne mogu vise dosta je za veceras :mrgreen:

Ima par momaka koji bi legli Sarajevu al posto nisu zabili ko ovi iz Mijanmara nista onda :lol:

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 09 maj 2016, 01:58

Manuel je napisao/la:Ne mogu vise dosta je za veceras :mrgreen:

Ima par momaka koji bi legli Sarajevu al posto nisu zabili ko ovi iz Mijanmara nista onda :lol:
Čeka imena u zoru . :mrgreen:

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 09 maj 2016, 01:59

Ovdje neki pricaju gluposti tipa podmladjivanje,pa mi imamo jednu od najmladjih ekipa u ligi. Uostalom Radovac,Mihojevic,Kadusic,Catakovic,Kovacevic su mladi igraci te zabluide da ce 22 mlada igraca biti zabiravite,ako se hoce rezultat premija je dva mlada igraca u timu,jednog dobrog mladog igraca izbaciti za godinu dana je odlicno

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 09 maj 2016, 02:02

slika

i kusta vice "imacemo i novi stadion!"
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 09 maj 2016, 02:04

:puke:
Sabinho je napisao/la:
HeraklitMracni je napisao/la:Mladost iz kaknja je vise napravila nego mi u ovih dvije do tri godine , nista mi posebno nismo napravili , cak jos nam kamp nije zavrsen 100 % mladost napravi stadion i oko stadiona sve za 6 mjeseci mi se godinama oko kampa dva terena ganjamo ...
Pitarska logika, al' ona klasicna do bola. Kup, titula, p-o Evropske lige, milionski transfer lik hladno stavi u istu recenicu sa ekipom koja je prvi put usla u ovu ligu i opstala u njoj. Bravo majstore.
Glupost uopste ovo da prica,uostalom to sam bas spomenuo i dta je dobro i sta je lose pljuje se,nisi bio u kampu kamp je ok,sa travom bio problem i to je uradjeno i izgleda odlicno. Sto se tice price Evandera sine mi nit smo Rijeka nit bilo sta slicno sta smo trebali da prodamo,tj sta imamo prodat? Nemamo nista,prodali smo par miliona duga i to je to i kamp sad imamo,to je nama nista posto smo Real pa se imalo sta prodat,posto nammje med i mlijeko bilo. Da pred gasenjem smo bili da Tan nije doso il ko vec,jer niko nije ni htjeo da vodi klub

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 09 maj 2016, 02:06

Besic je napisao/la:
Manuel je napisao/la:Ne mogu vise dosta je za veceras :mrgreen:

Čeka imena u zoru . :mrgreen:
Uvijek treba biti spreman :rol:

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 09 maj 2016, 02:06

FrancescoTotti je napisao/la:slika

i kusta vice "imacemo i novi stadion!"
Stadion ces imat kao sto si ga imao za sve ove godine,il kad iskesiras jedno 20 mil eura,a to sto mastate to je vas problem i tih koji vam to pricaju

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 09 maj 2016, 02:08

u dont say
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 09 maj 2016, 07:51

Stadion ćemo imati ako grad Sarajevo ili neki veći nivo vlasti nafata nekog glupog investitora.
Sabrine mi moje!

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 09 maj 2016, 08:07

FrancescoTotti je napisao/la:u dont say
Ali uporan je dečko što jest jest. Iako ga više niko ne šljivi. :kafa:
Samo Saraj'vo.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 09 maj 2016, 08:56

Pa da mi je vidjeti kome cemo to prodati dulju i radovca za 3 miliona pa rodio bih se. Daj boze da se za njih uzme milionce i da se svi kolektivno nabijamo u guzicu
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 09 maj 2016, 09:02

JavierBosnia je napisao/la:Pa da mi je vidjeti kome cemo to prodati dulju i radovca za 3 miliona pa rodio bih se. Daj boze da se za njih uzme milionce i da se svi kolektivno nabijamo u guzicu
:lol:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

prdimahovina
Kontakt:

Post Postao/la prdimahovina » 09 maj 2016, 10:38

Hajmo malo o godinama igrača.
bojan-30
marko-20
kova-23
kadušić-19
almir-27
rustem-23
samir-20
reis-29
dulja-23
bekić-24
leon-33
Realno mlada ekipa i uz malo stabilniji rad sa njima nije sve tako crno.Jedini problem je što se niko nije očitovao po pitanju daljnjeg rada i plana za budućnost.Možda uprava uopšte ne misli i djeluje reaktivno a ne proaktivno. Meni kao navijaču jeste bitan trofej ali nije najbitniji u svemu.Plan koji se treba predstaviti i njega se pridržavati je mnogo bitniji.Sama filozofija kluba i nas navijača se treba postaviti na zdrave noge i imali smo perfektnu situaciju za tako nešto.Ko zna,možda još nije kasno ali mi se čini da su se neki rukovodeći ljudi malo pogubili u svemu ovome.Možda je ovo sve preveliki zalogaj za njih.Nešto se treba promijeniti u samom temelju.Mensečini da bi ispravan put bio zajedničko djelovanje akademije i prvog tima.Zajedničko planiranje od samog starta edukovanja igrača na određenoj poziciji.
Da me ne bi neki pogrešno shvatili i tim akademcima je potreban neko iskusniji na terenu da ih uputi,pokaže,naruži,pohvali,potapše po leđima....
Takvu osobu na terenu mi iskreno nemamo.I ono malo iskusnih igrača smo otjerali i kapitensku traku dali Dulji zbog nabijanja cijene ali smo kao posljedicu dobili igrača koji je pod pritiskom i koji se ne zna nositi sa tim.Njemu bi iskreno godila klupa na nekoliko utakNica.
Znam da se pričalo svašta o raznim klanovima i razlozima za tjeranje određenih igrača koji su se ufursatili i nisam bio protiv toga.Ali sam bio protiv toga na način na koji je to urađeno.NEPLANSKI.Bukvalno tjeraš igrače a ne nalaziš im dostojnu zamjenu.Pa nisu se udostojili da te zamjene nađu barem u akademiji ako je već nisu mogli naći negdje drugo.Ali ne,bolje je bilo uložiti novce u NEPROVJERENA "POJAČANJA" iz ino liga.
Cijelu sezonu govorim da nam je vezni red najkritičniji i da nam treba neko tipa Ihtijarevića,igrača koji je znao stati na loptu.Neko tipa Ledeta.Da je on došao na zimu vjerujem da bi bili zadovoljniji i sa igrom i sa pristupom nekih igrača.I Rustem i Samir bi mnogo naučili od njega.Forsiraju se Dulja i Rustem na većini prekida a nijedan nema osjećaj za to.Pa ako ništa taj Lede je dobar za prekida.I ptice na grani znaju da se u ovoj šaban ligi najviše golova daje iz prekida.Kad vidiš da ne ide protiv bunkera,ideš na prekide.A kod nas te prekide nema ko kvalitetno izvesti.Vjerujem da bi sada imali barem nekoliko bodova više na kontu da smo imali tog igrača za prekide.
Ja se izvinjavam na podužem postu i imam još nekih stvari za reći ali drugom prilikom.
" srce na teren i pamet u glavu "

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 09 maj 2016, 10:50

Tugo moja,čitam postove sa početka ove sezone i ove sadašnje...nije bilo pitanje hoćemo li biti prvaci već u kojem kolu i dilema je bila kako proslaviti titulu,odnosno duplu krunu. A vidi nas sad',još nam i Evropa upitna. Pa onda kada vidim ekipu na početku ove sezone i ovu sada...
Ali hajd' da ne kukam vise,bice bolje valjda :)

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: f16 i 25 gostiju.