FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Isnar
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Isnar » 14 jul 2010, 21:17

pile87 je napisao/la:
Neprilagodjen je napisao/la:Zeljeznicar sinoc nije igrao samo za sebe i svoje navijace,vec i za drzavu,njen sportski ugled koji kao sampion treba da brani,zatim za nacionalni koeficijent,tako da ne razumijem ove sto likuju,ovo je sramota svih nas.
Obijasni mi taj tvoj toliki patriotizam a na avataru ti zastava agresora na BiH!
To nije zastava agresora na BiH, to je zastava sviju nas koji smo voljeli Jugoslaviju :!:
FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner

Fare_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Fare_Sa » 14 jul 2010, 21:19

Bolje da se nisi ni javljao kad nista pametno nisi napisao ako ces za poredjenje meni je veca bruka BH fudbala bilo prosirenje lige od strane komunjara kada ste trebali ispasti nego bilo koji poraz u istoriji bilo kojeg kluba iz samo jednog razloga poraz je sastavni dio sporta a prvenstveno da bi navijao za neki klub moras voliti i sport zar ne?
Dok vasa blamaza nema veze sa sportom iskreno nikad ali bas nikad ne bih mogao navijati za takav klub kakav je sarajevo, da ne spominjem da ste u svojim redovima imali jednog Radovana Karadzica do samog pocetka rata, meni kao osobi su to malo vece blamaze od bilo cega necu o rezultatima iz istorije bice dovoljno Zeljeznicar-topedo 9-0 ako ste vi to prezivili i mi cemo ovo...[/quote]
Pa normalno da ce prosiriti Ligu kada ne bismo imali kvalitetnog predstavnika iz Sehera !
A sto malo ne pricate o tome da ste vi bukvalno nastali od FK Slavija !
Pa zahvaljujuci Slaviji, „rodio” se Zeljo. Slavija je kuma Zeljeznicara. To se zna. 1908je nastala Slavija, a Zeljo kao radnicki klub sve tri nacije, a prvenstveno Srba '21... Poslije je cijeli grad poceo da se lozi na Zelju, posebno radnicka klasa! Srbi oni koji su navijali za Slaviju, po gasenju iste prelaze da navijaju za Zelju. Šta će ljudi? A Zeljo je im'o plave boje iz drugih razloga... Kumovanje Slavije koje sam opisao je to, sto su Srbi iz Sarajeva poceli da grade Zelju, posto nisu mogli Slaviju. Jedan od tih legendi, kasnije trener Zelje zvao se pok. Milan Ribar.
To se ne prica aaa?
Znam da cu izazvati revolt kod vas mnogih ali kada vi pricate da su nama Komunjare ness pomagale,pocistite prvo ispred sebe !
Takođe, zna se da su legende poput Ribara, Markusevica(iako je ovaj kasnije postao trener najdrazeg mi Kluba), zatim otac Cike Radovica igrale u Slaviji. Ribar je poceo svoju karijeru, kao klinac u Slaviji. Po gasenju prelazi u Zelju, a vodio je ekipu kao trener kad su Svabo i Smajlovic bili igrači. Pa vi vidite rodjaci... Prvo pocistite ispred svojih vrata ! ;) :) :D
...a ne kao u zadnjih četiri-pet godina misliti samo na dvije utakmice derbija, odnosno na to kako pobijediti Sarajevo ili u krajnjem slučaju kako im odmoći da oni ne bi nešto osvojili !

Isnar
Kontakt:

Post Postao/la Isnar » 14 jul 2010, 21:25

Prestanite pricat o komunizmu i socijalizmu kao da je to najgora stvar na svijetu. Umjesto toga, bolje vam je da se vratite temi :!:
FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 14 jul 2010, 21:28

Fare_Sa je napisao/la:Bolje da se nisi ni javljao kad nista pametno nisi napisao ako ces za poredjenje meni je veca bruka BH fudbala bilo prosirenje lige od strane komunjara kada ste trebali ispasti nego bilo koji poraz u istoriji bilo kojeg kluba iz samo jednog razloga poraz je sastavni dio sporta a prvenstveno da bi navijao za neki klub moras voliti i sport zar ne?
Dok vasa blamaza nema veze sa sportom iskreno nikad ali bas nikad ne bih mogao navijati za takav klub kakav je sarajevo, da ne spominjem da ste u svojim redovima imali jednog Radovana Karadzica do samog pocetka rata, meni kao osobi su to malo vece blamaze od bilo cega necu o rezultatima iz istorije bice dovoljno Zeljeznicar-topedo 9-0 ako ste vi to prezivili i mi cemo ovo...
Pa normalno da ce prosiriti Ligu kada ne bismo imali kvalitetnog predstavnika iz Sehera !
Pa zahvaljujuci Slaviji, „rodio” se Zeljo. Slavija je kuma Zeljeznicara. To se zna. 1908je nastala Slavija, a Zeljo kao radnicki klub sve tri nacije, a prvenstveno Srba '21... Poslije je cijeli grad poceo da se lozi na Zelju, posebno radnicka klasa! Srbi oni koji su navijali za Slaviju, po gasenju iste prelaze da navijaju za Zelju. Šta će ljudi? A Zeljo je im'o plave boje iz drugih razloga... Kumovanje Slavije koje sam opisao je to, sto su Srbi iz Sarajeva poceli da grade Zelju, posto nisu mogli Slaviju. Jedan od tih legendi, kasnije trener Zelje zvao se pok. Milan Ribar.
To se ne prica aaa?
Znam da cu izazvati revolt kod vas mnogih ali kada vi pricate da su nama Komunjare ness pomagale,pocistite prvo ispred sebe !
Takođe, zna se da su legende poput Ribara, Markusevica(iako je ovaj kasnije postao trener najdrazeg mi Kluba), zatim otac Cike Radovica igrale u Slaviji. Ribar je poceo svoju karijeru, kao klinac u Slaviji. Po gasenju prelazi u Zelju, a vodio je ekipu kao trener kad su Svabo i Smajlovic bili igrači. Pa vi vidite rodjaci... Prvo pocistite ispred svojih vrata ! ;) :) :D[/quote]
Ovo boldovano stvarno sam ocekivao normalni odgovor bar od tebe, FK Zeljaznicar su osnovali vecniom Hrvati ljudi koji su doseljavali iz dalmacije i velika vecina i igraca i ljudi unutar kluba bili su Hrvati.Moram te razocarati da nemamo nikave veze sa slavijom tako da je prica o tome da je Zeljo nastao kao klub prvenstveno srba jako glupa istina je je vec sto sam napisao osnivaci Zelje su doseljenici iz Hrvatske i nadjoh i istinu u tvome postu Zeljo je osnovan kao radnicki klub bez ikakvih nacionalnih predzanaka i danas je tako tako da opet prica kako je Zeljo prvenstveno klub srba nema nikakvo uporiste pa da je tako Karadzic bi bio kod nas u klubu a ne kod vas...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

mele
Kontakt:

Post Postao/la mele » 14 jul 2010, 21:29

Fare_Sa je napisao/la:Bolje da se nisi ni javljao kad nista pametno nisi napisao ako ces za poredjenje meni je veca bruka BH fudbala bilo prosirenje lige od strane komunjara kada ste trebali ispasti nego bilo koji poraz u istoriji bilo kojeg kluba iz samo jednog razloga poraz je sastavni dio sporta a prvenstveno da bi navijao za neki klub moras voliti i sport zar ne?
Dok vasa blamaza nema veze sa sportom iskreno nikad ali bas nikad ne bih mogao navijati za takav klub kakav je sarajevo, da ne spominjem da ste u svojim redovima imali jednog Radovana Karadzica do samog pocetka rata, meni kao osobi su to malo vece blamaze od bilo cega necu o rezultatima iz istorije bice dovoljno Zeljeznicar-topedo 9-0 ako ste vi to prezivili i mi cemo ovo...
To se ne prica aaa?
Takođe, zna se da su legende poput Ribara, Markusevica(iako je ovaj kasnije postao trener najdrazeg mi Kluba), zatim otac Cike Radovica igrale u Slaviji. Ribar je poceo svoju karijeru, kao klinac u Slaviji. Po gasenju prelazi u Zelju, a vodio je ekipu kao trener kad su Svabo i Smajlovic bili igrači. Pa vi vidite rodjaci... Prvo pocistite ispred svojih vrata ! ;) :) :D[/quote]
samo nam reci sta si htjeo reci

mele
Kontakt:

Post Postao/la mele » 14 jul 2010, 21:33

ovi sto se raduju porazu zelje imaju jos petnestak dana neka iskoriste jer 1.8.2010 krece voz dobar skroz

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 14 jul 2010, 21:34

Zaista ne kontam neke ljude, koji pominju neke prijasnje rezultate i historiju. Cijela poenta bi trebala da bude da nas domaci fudbal NE NAPREDUJE. Tonemo sve dublje i dublje, a trebalo bi ako nista da taj domaci fudbal iz sezone u sezonu postaje za nijansu bolji.

Cemu je poenta igrati taj fudbal ako nam je najvece dostignuce nacionalizam i mrtve glave po BH ''stadionima'' ?

BH liga nije izbacila nijednog igraca koji je napravio neku karijeru u inostranstvu. Odu neki sezonu dvije u Bugarsku,Rusiju i daleki istok i onda se vrate kao neka pojacanja :roll: .

Nije sramota proglasiti bankrot, te poceti iz pocetka !
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 14 jul 2010, 21:35

Isnar je napisao/la:
pile87 je napisao/la:
Neprilagodjen je napisao/la:Zeljeznicar sinoc nije igrao samo za sebe i svoje navijace,vec i za drzavu,njen sportski ugled koji kao sampion treba da brani,zatim za nacionalni koeficijent,tako da ne razumijem ove sto likuju,ovo je sramota svih nas.
Obijasni mi taj tvoj toliki patriotizam a na avataru ti zastava agresora na BiH!
To nije zastava agresora na BiH, to je zastava sviju nas koji smo voljeli Jugoslaviju :!:
I zastava pod kojom su me rokali cijeli rat

Fare_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Fare_Sa » 14 jul 2010, 21:35

To se ne prica aaa?
Ovo boldovano stvarno sam ocekivao normalni odgovor bar od tebe, FK Zeljaznicar su osnovali vecniom Hrvati ljudi koji su doseljavali iz dalmacije i velika vecina i igraca i ljudi unutar kluba bili su Hrvati.Moram te razocarati da nemamo nikave veze sa slavijom tako da je prica o tome da je Zeljo nastao kao klub prvenstveno srba jako glupa istina je je vec sto sam napisao osnivaci Zelje su doseljenici iz Hrvatske i nadjoh i istinu u tvome postu Zeljo je osnovan kao radnicki klub bez ikakvih nacionalnih predzanaka i danas je tako tako da opet prica kako je Zeljo prvenstveno klub srba nema nikakvo uporiste pa da je tako Karadzic bi bio kod nas u klubu a ne kod vas...[/quote]
Pa Pile,ako imalo znas istinu tvog kluba u sto zaista ne sumnjam,mislim da bi ovo boldirano sigurno trebao znati ! Pa to su vase "legende"! Ne istinske ali ljudi su igrali dugi niz godina za Slaviju pa su dosli kod vas !

Nesto slicno smo i mi od vas uradili(uzeli vam neke najbolje igrace) tako da nam nmozete nista govoriti u vezi toga!
A osim toga znalo se i od prije da je na Grbavici i neka naselja sa vase strane Miljacke su Srpske orijentacije !
Sto se mene tice Radovan je rado mogao i kod vas, on nam je najpoganiji dio nase Historije ! Iako i ova uprava mu ne zaostaje ! :D
...a ne kao u zadnjih četiri-pet godina misliti samo na dvije utakmice derbija, odnosno na to kako pobijediti Sarajevo ili u krajnjem slučaju kako im odmoći da oni ne bi nešto osvojili !

Iker C
Kontakt:

Post Postao/la Iker C » 14 jul 2010, 21:36

Isnar je napisao/la:
Iker C je napisao/la:Skutle tells that he was positive surprised by UEFA's new system where the teams where divided into regional groups before the draw.

- I think that was very positiv. It means that teams that for eksample Hafnarfjördur from Iceland dosen't have to go to Aserbaidjan in the first and second round.

Može li mi neko objasniti kako smo mi onda izvukli Hapoela?
Taj sistem je jedno vrijeme vrijedio u Kupu UEFA, ali je kasnije napusten... 8-)
Ne znam ovo sam našao na stranici Rosenborga i govore kako im je dobro što igraju blizu u Sjevernoj Irskoj a isto tako pominju ovaj primjer Islandskog prvaka.
FEDERER= KLOC

rumbalija
Kontakt:

Post Postao/la rumbalija » 14 jul 2010, 21:37

Molio bih forumaše da ne pišu duge postove.
Dajte par rečenica a ne pišete romane
Evo mene ime mi je Mitar,Imal neko da donese litar

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 14 jul 2010, 21:40

KONGO je napisao/la:Zaista ne kontam neke ljude, koji pominju neke prijasnje rezultate i historiju. Cijela poenta bi trebala da bude da nas domaci fudbal NE NAPREDUJE. Tonemo sve dublje i dublje, a trebalo bi ako nista da taj domaci fudbal iz sezone u sezonu postaje za nijansu bolji.

Cemu je poenta igrati taj fudbal ako nam je najvece dostignuce nacionalizam i mrtve glave po BH ''stadionima'' ?

BH liga nije izbacila nijednog igraca koji je napravio neku karijeru u inostranstvu. Odu neki sezonu dvije u Bugarsku,Rusiju i daleki istok i onda se vrate kao neka pojacanja :roll: .

Beslija iz nase lige otisao igrao ligu sampiona nakon toga, Dzeko je svjez primjer, Stilic vrijedi sada milione, Vladavic je sad u klubu koji ima respekt u evropi, Jahic igra u Grckoj jako dobro i jako je cjenjen igrac.
Cinjenica jeste da liga ne napreduje ali isto tako u tu ligu nije niko i fening ulozio samim tim ti je sve i jasno koliko se para ulaze liga je jos i dobra.

Isnar
Kontakt:

Post Postao/la Isnar » 14 jul 2010, 21:41

pile87 je napisao/la: I zastava pod kojom su me rokali cijeli rat
Ta zastava je zloupotrijebljena... i nisu te pod njom rokali cijeli rat :!:

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 14 jul 2010, 21:41

Prema Zelji gajim neke stare simpatije, a i manijaci su mi gotivni pa osecam priliu i potrebu da i ja napisem koji redak povodom onog od sinoc...

Sinocna utakmica je bila jad i beda, ogledalo BH fudbala, amaterizma, lenjost...
Ja sam se najiskrenije nadao povoljnom rezultatu iz dvomeca sa "velikim" Hapoelom iz vise razloga:

-Nakon dugo godina je Zeljo ponovo u evropi, i to LP
-Euforija je jos tu nakon osvajanja PL-a
-Hapoel, protivnik po meri
-Revans u Sarajevu
-Ulog veliki ako se predje u trece kolo
-Pozitivna atmosfera u i oko kluba
-Neverovatni navijaci (manijaci)...

No, ono sinoc je bio samar svim ljubiteljima fudbala. Ja sam mec gledao do 40 min, 5:0 i odbranjen penal.., dalje nisam mogao iako sam na svakih desetak minuta virio i ocekivao gol-dva u mrezi "velikog" Hapoela pa da u revansu Zeljo ide na 3:0 i prodje dalje. Pusta zelja. Mislim da su i najveci zaludjenaci plave boje na trenutak tako razmisljali?!

Hvale mi kriticne reci kako bih nazvao "igru" i taktiku Zelje do 40te minute...

Deo krivice, ako ne i najvecu snosi strucni stab na celu sa Amarom. Ekipa je na taktickom planu delovala katastrofalno. Igraci sredine i odbrane su mu delovali ko ovcice na nepoznatom pasnjaku bez pastira, ostavljene na milost i nemilost gladnih vukova.

Njegova izjava nakon zreba da ce put u Izrael biti "fino putovanje" puno govori o njegovoj nonsalantnosti i losem pristupu vodjenje ekipe.

Neko rece da su srozali ugled BH fudbalu... i jesu, jer se mora uzeti u obzir da je BiH igrala baraz za SP 2010, a njen sampion tako...

Na posletku, i ako ce neko reci da je to samo bila losa noc, ja da sam na mestu igraca i strucnog staba po sletanju u Sarajevu bih sazvao pres konf. i lepo se izvinio navijacima i simpatizerima Zelje i gradjanima BiH na "nesretnom" porazu i lose prikazanoj igri, i usput zatrazio sveopstu podrsku navijaca za revans.

U revansu se ne moze desiti cudo, ali se moze srozan rejting ekipe podici na malo veci nivo uoci PL-a.

Pozdrav.

Zeljovac
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac » 14 jul 2010, 21:43

Cuj pokojni Ribar, Ciko Radovic poceli u slaviji :lol: :lol: :lol: nemojte pitari vise, ne znate historiju svog kluba a pricate o Zeljinoj :lol:

EDIT: Tek sad vidjeh da je napisao otac Cike Radovica igrao u slaviji :lol:
Zadnja izmjena: Zeljovac, dana/u 14 jul 2010, 21:49, ukupno mijenjano 1 put.

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 14 jul 2010, 21:43

mele je napisao/la:
To se ne prica aaa?
Takođe, zna se da su legende poput Ribara, Markusevica(iako je ovaj kasnije postao trener najdrazeg mi Kluba), zatim otac Cike Radovica igrale u Slaviji. Ribar je poceo svoju karijeru, kao klinac u Slaviji. Po gasenju prelazi u Zelju, a vodio je ekipu kao trener kad su Svabo i Smajlovic bili igrači. Pa vi vidite rodjaci... Prvo pocistite ispred svojih vrata ! ;) :) :D
samo nam reci sta si htjeo reci[/quote]
Pa kakve veze ima to sto je Zeljo radnicki klub,pa 98% svih svjetskih klubova su osnivali radnici a ona 2% su osnivali
razni rezimi kao fasisticki(pojedini klubovi u Njemackoj i Italiji) ili komunisticki (bivsi SSSR,bivsa DDR ili bivsa SFRJ,znamo koji su nema potrebe nabrajati ih).Pa klub sa kojim ste vi igrali(Mancester) i od te utakmice napravili EP ko Srbi sa Kosovom su stvorili i to je klub radnika zeljeznice.
A sto se tice tog kvalitetnog tima iz sehera,pravim seherom su mogli samo hodati igraci i navijaci Zelje vas nije bilo ni na mapi jos vam se nije znalo ni kodno ime.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 14 jul 2010, 21:45

Fare_Sa je napisao/la:Pa Pile,ako imalo znas istinu tvog kluba u sto zaista ne sumnjam,mislim da bi ovo boldirano sigurno trebao znati ! Pa to su vase "legende"! Ne istinske ali ljudi su igrali dugi niz godina za Slaviju pa su dosli kod vas !

Nesto slicno smo i mi od vas uradili(uzeli vam neke najbolje igrace) tako da nam nmozete nista govoriti u vezi toga!
A osim toga znalo se i od prije da je na Grbavici i neka naselja sa vase strane Miljacke su Srpske orijentacije !
Sto se mene tice Radovan je rado mogao i kod vas, on nam je najpoganiji dio nase Historije ! Iako i ova uprava mu ne zaostaje ! :D
Hoces reci da je slavija ugasena 1921 godine i da smo im mi uzeli igrace :D Ne valja ti poredjenje :D
Sve i jedna uprava ima slicnosti sa suludim rasom koji je radio sa psihom vasih igraca ovi su samo danas prefinjeni ne granatiraju nas.

Rade Paprica 9
Kontakt:

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 14 jul 2010, 21:46

To se ne prica aaa?

:D :D :D :D :D Mi smo Srbi najjači smo najjači.
Generalno je glupo komentarisat viceve, ali malo moram:
Milan Ribar hrvat, umro u Zagrebu. Ivan Golac ga je svojevremeno optuzivao da nije u ex Yu repku zvao Srbe. Ali čisti sumnjam da znaš ko je sir Ivan Golac.
Vasilije Čiko Radović crnogorac sa Lovćena, prešao u Želju 62-e iz Lovćena. Čisto sumnjam da mu je starom bilo praktično svake hefte šutat balon po Sarajevu.Bez vas pitara život ne bi bio ovako interesantan ni u ovim mučnim trenutcima.

rumbalija
Kontakt:

Post Postao/la rumbalija » 14 jul 2010, 21:47

Sad još o zastavi raspravljate
Evo ga 2000
Zadnja izmjena: rumbalija, dana/u 14 jul 2010, 21:48, ukupno mijenjano 1 put.
Evo mene ime mi je Mitar,Imal neko da donese litar

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 14 jul 2010, 21:48

pile87 je napisao/la:
KONGO je napisao/la:Zaista ne kontam neke ljude, koji pominju neke prijasnje rezultate i historiju. Cijela poenta bi trebala da bude da nas domaci fudbal NE NAPREDUJE. Tonemo sve dublje i dublje, a trebalo bi ako nista da taj domaci fudbal iz sezone u sezonu postaje za nijansu bolji.

Beslija iz nase lige otisao igrao ligu sampiona nakon toga, Dzeko je svjez primjer, Stilic vrijedi sada milione, Vladavic je sad u klubu koji ima respekt u evropi, Jahic igra u Grckoj jako dobro i jako je cjenjen igrac.
Cinjenica jeste da liga ne napreduje ali isto tako u tu ligu nije niko i fening ulozio samim tim ti je sve i jasno koliko se para ulaze liga je jos i dobra.
Da upravo pricam o igracima kao Dzeko, ali ako mislis da je BH hljeb odgojio Dzeku grdno se varas. Zahvali se Ceskom hljebu sto je Dzeko danas igracina, da je ostao kod nas bio bi kao Pelak,Skoro i slicni.

Sve te igrace sto si nabrojao nisu ostvarili nikakav respekt u Evropi, i niko ih NE ZNA. Znamo ih mi, ali pitaj nekog iz Skotske ko je Vladavic ili Jahic rece ti da pojma nema. Pitaj ih ko je Vidic,Jovanovic,Modric naravno da znaju.

Znam ja da je nas vrhunac da ''najbolji igrac'' lige ide u Juznu Koreju ili Meksiko, zato i kazem da nema poente da se igra ta liga kad nema nikakvog pomaka.
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Levin i 38 gostiju.