FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Re: F.C. Bayern

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 29 jul 2010, 15:27

Gomez je odlican, Dzeko je jos malo bolji. Tymo je stvarno dobar igrac na svojoj poziciji, al' sigurno nece dobiti priliku zbog jake konkurencije. Samo je sad pitanje koliko je lud ovaj Vuciji Hoeness, i da li ce se smilovati pred vapajima Zmaja...

@Dje-ronimo :mrgreen: Cuj Mario kloc. Ccc...
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

big_amko
Kontakt:

Post Postao/la big_amko » 29 jul 2010, 15:52

U ovom prelaznom roku nema nista od ovog transfera. Neko moje predvidjanje je da ce Tymo na posudbu u Wolfsburg, a da ce Gomez dobiti jos jednu sezonu da se dokaze. Ako ne uspije onda slijedi zamjena Dzeko za Gomeza + Tymo.
Sto se tice pozicije ' hinten links' volio bih da, ako nista drugo dovedu nekog iskusnog igraca koji bi mogao zamjeniti Contenta, jer mladi igraci poput Contenta, Badstubera ili Mullera ne mogu igrati konstantno na visokom nivou.

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 29 jul 2010, 16:57

geronimo je napisao/la:Šta veliš za Džeksona? Bio si za njega, pa protiv...sada? :?
druze, nije mi problem nesto napisati, problem mi je to sto izgubim dosta vremena dok par misli preko tastature prenesem na forum da bi mi neko od vas odgovorio smajlijem.
ja ne umijem kucati brzo, tj. kucam samo sa dva prsta, za razliku od ove omladine koji kucaju a da ne moraju gledati u tastaturu.
ali spreman sam zrtvovati vrijeme i natipkati par postova ako bi se to pretvorilo u neku ozbiljnu diskusiju sa vise ucesnika, vecim brojem postova.
helem, da zapocnem... 8-)

naravno da sam pro dzeko, naravno da bi mi bilo drago da momak postane najtrazeniji igrac na svijetu, igrac za kojim bi se otimali i kojeg bi sanjali menadjeri top-klubova..., zato sto je dzeko nase gore list.
ali, ali, misljenja sam da dzeko nece napredovati ako bi karijeru nastavio u bayernu.
kao sto sam ranije napisao, problem vidim u formaciji.
iako je za mene formacija 4-2-3-1 daleko ispred drugih, iako se u toj formaciji pravim izborom igraca igra gotovo pa perfektan fudbal, odnosno najblize "totalnom fudbalu", ona je istovremeno smrt za klasicne napadace.
zasto se igrac ekstra klase kakav je ibrahimovic nije mogao uklopiti u barceloni dok je etoo briljirao iako je barem za dvije klase iza ibre?
zasto se toliko placeni berbatov ne uklapa u fergusonovu ekipu?
gomeza i bayern ne treba ni spominjati.
sve su to igraci za koje su izdvojene ogromne sume, za koje se mislilo da ce ekipu odvesti korak naprijed...
sta se desava?-ni jedan jednini nije ispunio ocekivanja.

na forumu mozemo naci dosta tekstova u kojima autori pisu o modernom fudbalu gdje se ekipe brane sa 10 ili svih 11 igraca a napadaju sa minimalno 6 ili 7.
zasto?
jednostavno, formacija ih tjera.
cim ti u ekipi igraju dvije sestice odlucio si se za "trkacku varijantu".
bicu vrlo zahvalan ako nam neko isceprka podatak koliko su u nekim utakmicama pretrcali runi, etoo, olic, a koliko dzeko, ibrahimovic, berbatov.
sjetite se malo runija i utakmice bayern-junajted.
covjek je poput svjetlice prelazio s jednog kraja terena na drugi, iz jednog coska u drugi.
on, ola, etoo i slicni poslije utakmice izgledaju kao ranjenici kojima je prijeko potrebna infuzija.
sjecate li se onog videa koji je kruzio forumom u kojem se dzeko poslije utakmice u vfl-ovim katakombama dernja i psuje sve zivo? vjerujem da se sjecate. sad, odakle mu snaga... :)
njemacka vs. bosna
onako kao dzeko bi mogli igrati mnogi forumashi, a nadji mi jednog koji ce odigrati olinjovu utakmicu.
dzeki daj loptu blizu ili u sesnestercu i carolija pocinje... :)
problem je sto se u formaciji 4-2-3-1 lopte gotovo pa unose u sesnaesterac i tu profitiraju igraci koji su naucili zivjeti od "otpada". jos je gore sa formacijom 4-2-2-2! u njoj se lopte unose gotovo do gol-linije ili se postizu euro-golovi(riberi i roben vs. mancester).
eto, toliko za pocetak... :)
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 29 jul 2010, 17:03

big_amko je napisao/la:U ovom prelaznom roku nema nista od ovog transfera. Neko moje predvidjanje je da ce Tymo na posudbu u Wolfsburg, a da ce Gomez dobiti jos jednu sezonu da se dokaze. Ako ne uspije onda slijedi zamjena Dzeko za Gomeza + Tymo.
slazem se.

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 29 jul 2010, 20:22

Hare_BvB je napisao/la: Pobježe indijanac u svoj 'rezervat', i odmah mi i nadimak priljepi ccccc....
Ma ne bih ja, ni na kraj pameti mi nisi, ali vidjeh da je @šećer pratio "diskusiju", pa rekoh da te pozdravim iz svog Wigwama.
JetSet_Hantraga je napisao/la:Gomez je odlican, Dzeko je jos malo bolji. Tymo je stvarno dobar igrac na svojoj poziciji, al' sigurno nece dobiti priliku zbog jake konkurencije. Samo je sad pitanje koliko je lud ovaj Vuciji Hoeness, i da li ce se smilovati pred vapajima Zmaja...

@Dje-ronimo :mrgreen: Cuj Mario kloc. Ccc...
Da puno ne komplikujemo, Mario je bio dobar dok je igrao za "mali" Stuttgart, Džeko razara u "malom" Wolfsburgu. Istinski igrač postaješ ako se dokažeš u velikom klubu, među jačom konkurencijom...
Mario je svoju šansu ispušio, dok će Edin tek pokazati koliko je bolji igrač od Marija.

Uprkos svemu ovome što šećo napisa, ja vjerujem da bi se Džekson snašao u Bayernu. Van Gaal traži igrače koji njemu odgovaraju, drugim riječima...daj mi ono što želim ili neću ništa. Koliki je patriota, pokazao je nedavno kada mu je uprava htjela dopelati holandskog branića a on to glatko odbio, vjerujući u mladog Contenta.
Nadam se da će ostati i nakon ove sezone, jer sam i lani tvrdio da je on naše najveće pojačanje. Pored svega učinjenog, za njega govori i to da ne da glavešinama da mu se miješaju u pos'o. Neki manji autoritet ne bi izdržao da ne posluša Ulija i da ne metne super-pojačanje u prvu postavu. Ionako mi onih 30-35 milona datih za njega djeluje više ko kur.čenje date gospode.

@šećer - mnogo dobar post, s kojim se u potpunosti slažem. Konstatacija, analiza i predviđanja koje si naveo ne traže neku veću diskusiju, jer nemam nekih kontra argumenata.
To ne znači da nam opet ne istipkaš malo sadržajni post, sa svoja dva prstića. :P
Najjače je bilo ono...otkud snaga Džeki da se onako dere nakon utakmice. Na to ti mogu pokušati pružiti odgovor. Ta snaga (o kojoj ti pričaš) je došla odlaskom Magatha i dolaskom Veha. ;)
Džeko mi se daleko više sviđao u sezoni pod Felixovom palicom, tako da tih eskapada nije moglo biti.

Ako ga Van Gaal stvarno želi, onda ćemo prepustiti njemu te brige. Vjerujem da sve ovo što si naveo i General zna.
Samo što on zna odgovor ili riješenje tog problema, za razliku od tebe i mene.
Olić je zvijer, mnogo zaslužan za uspjehe iz prethodne sezone (pogotovo Lp), ulazi u godine gdje neće imati turbo motor u guzici, sem toga, teško će ponoviti lanjsku sezonu. Na Klosea se više ne možemo puno oslanjati, mada je prava stvar imati spremnog i motivisanog Miru u ekipi.
Ja ne bih imao ništa protiv ako bi Džeko ostao u Wolfsburgu još jednu godinu, Bayern da proba ponovo sa Gomezom, pa ako se ova sezona ponovi da dođe do željene trampe.
Ali bojim se da nam Džeko ne ode negdje drugo, da če nam ovi starci valjati još ovu sezonu i na kraju...da Mario neće iskoristiti svoju šansu. Nije što je naš, ali ispustiti ovakvog igrača i usput se riješiti flop-transfera bi bio grijeh. Uostalom možda ili bolje rečeno sigurno, Gaal napusti Bayu na kraju sezone pa sa novim trenerom i nova formacija...mnogo povoljnija po dijamanta.

P.S. Jedino ako dođe ovaj sa Klaretovog avatara, promjena neće biti. Biće C/P. :lol:
Vom Jäger zum Gejagten

Klare

Post Postao/la Klare » 29 jul 2010, 20:35

Da dođe ovaj sa mog avatara, ne da ne bi bilo promjena, nego bi pred nama strepili svi klubovi Evrope.
Mmmmmmmmm kakva bi to mašinerija bila :D :D :D :D :D

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 29 jul 2010, 20:46

Mislim da bi se Dzeko,kad bi dosao,bolje uklopio u varijantu za Kroosom na poziciji "cenera",nego da recimo Muller ili Olić igraju visećeg špica.Eh sad,pitanje je kolko bi Dzeko dobivo centarsuteva od Robbena i Riberya,koji vole više povući u sredinu nego nabacit loptu.Olić i Muller su i davali golove zbog svoje trkačke igre,tj. kupili su "otpatke" koji bi ova dvojica krila kreirali,zato bi jedan Kroos,koji jako liči Misketu što se igre tiče jako dobro došao Dzeki.
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 29 jul 2010, 21:47

geronimo je napisao/la:@šećer - mnogo dobar post, s kojim se u potpunosti slažem.
kako se slazes, druze kurcubicu, kad si par redaka iznad napisao ovo:
Uprkos svemu ovome što šećo napisa, ja vjerujem da bi se Džekson snašao u Bayernu.
:D :D
Ako ga Van Gaal stvarno želi, onda ćemo prepustiti njemu te brige. Vjerujem da sve ovo što si naveo i General zna.Samo što on zna odgovor ili riješenje tog problema, za razliku od tebe i mene.
za razliku od tebe drug seco ima rjesenje. da li ga ima i gaal, u to vec nisam upucen. 8-) :lol:
Mislim da bi se Dzeko,kad bi dosao,bolje uklopio u varijantu za Kroosom na poziciji "cenera",nego da recimo Muller ili Olić igraju visećeg špica.Eh sad,pitanje je kolko bi Dzeko dobivo centarsuteva od Robbena i Riberya,koji vole više povući u sredinu nego nabacit loptu.Olić i Muller su i davali golove zbog svoje trkačke igre,tj. kupili su "otpatke" koji bi ova dvojica krila kreirali,zato bi jedan Kroos,koji jako liči Misketu što se igre tiče jako dobro došao Dzeki.
bravo makaay!
ti si najblizi rjesenju problema.
nastavak slijedi...
(mozda i veceras, nesto me vice hanuma :twisted: :evil: :lol: )

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 29 jul 2010, 22:42

secer je napisao/la:
geronimo je napisao/la:@šećer - mnogo dobar post, s kojim se u potpunosti slažem.
kako se slazes, druze kurcubicu, kad si par redaka iznad napisao ovo:
Uprkos svemu ovome što šećo napisa, ja vjerujem da bi se Džekson snašao u Bayernu.
Eto ti ne vjeruješ, druže Jataganjac, da bi se on snašao u Bayernu. :lol:
za razliku od tebe drug seco ima rjesenje. da li ga ima i gaal, u to vec nisam upucen.
Gaal ga ima dok ga hoće, meni dovoljno što je izrazio želju za njegovim dovođenjem pa da sve te tvoje teorije padnu u vodu. :D
Evo Makaay je pogodio suštinu, unbedingt je želio Kroosa nazad, valjda i to nešto govori.
Vom Jäger zum Gejagten

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 29 jul 2010, 22:59

ima qrac!
to su ti samo teorije, istina je na terenu.
moze se izbiflati bezbroj formacija, ali ne zaboravi onu staru koja kaze: nikada ne mijenjaj pobjednicki tim.
ps
makaj je bio blizu rjesenja, vrlo blizu.
pitanje glasi: ako se krosonja izbori za mjesto u prvih 11, ako bi dosao dzeko, sta uraditi sa roberijem :?: :?

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 29 jul 2010, 23:02

Igracemo kao Argentina sa pet napadaca. :roll: :roll: :lol: :lol:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 29 jul 2010, 23:09

geronimo je napisao/la:Gaal ga ima dok ga hoće
gaal? yebo te mish, cova je prilicno dobro vodio bayern, osvojio titule koji svaki trener bayerna mora osvojiti i ti odma od doticnog napravi evliju... :lol:
sta je sa barcom?
sta je sa reprezentacijom ´olandije?
morao je uzeti ono finale protiv ucenika, ali se ispostavilo da sam bio u pravu kada sam rekao kako je gaalonja odlican ucitelj ali samo osrednji kada je taktika u pitanju ;)

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 29 jul 2010, 23:10

@secer Mislim da bi Kroos dobro došao našim krilima,on ima taj kvlalitet dati "todlichen" pas između bekova i štopera protivničih ekipa,i od tog bi opet moze profitirati i Dzeko,i sam Kroos ili Švajni na povratnim loptama.
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 29 jul 2010, 23:16

roy_makaay je napisao/la:@secer Mislim da bi Kroos dobro došao našim krilima,on ima taj kvlalitet dati "todlichen" pas između bekova i štopera protivničih ekipa,i od tog bi opet moze profitirati i Dzeko,i sam Kroos ili Švajni na povratnim loptama.
slazem se ali u utakmicama protiv m´gladbaha i ostalih super-sila sa donjeg dijela tabele.
protiv mancestera ili ostalih groß-kalibara treba ti vise od jednog igraca koji ce dodavati nasem dijOmantu.
nego, dajdera nam tu formaciju da vidimo kako ti to mislis.
ps
kroso ce svakako biti pojacanje za ovu formaciju.
Zadnja izmjena: secer, dana/u 29 jul 2010, 23:17, ukupno mijenjano 1 put.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 29 jul 2010, 23:17

secer je napisao/la: to su ti samo teorije, istina je na terenu.
moze se izbiflati bezbroj formacija, ali ne zaboravi onu staru koja kaze: nikada ne mijenjaj pobjednicki tim.
Kod nas se tim mijenja sam od sebe. Ne zaboravi kako su neki igrači skloni povredama. Van Gaal ne rotira nešto pretjerano, ni blizu pravom Generalu, ali već neko vrijeme se priča kako hoće da mu svaka pozicija u timu bude duplo popunjena. Pa se pitam ko bi mogao zamjeniti Lahma u slučaju povrede. Znamo da Altintop može igrati tu poziciju ali nije to...to. Kad već trube o tome, treba dovesti učenog desnog beka pa da imamo to što žele. Ovaj mali iz Francuske bi mogao biti rješenje i ne baš skup.
http://transfermarkt.de/de/sebastien-co ... 02744.html
secer je napisao/la: pitanje glasi: ako se krosonja izbori za mjesto u prvih 11, ako bi dosao dzeko, sta uraditi sa roberijem :?: :?
Pa mili moj, od glave višak ne boli. :D Ne zaboravi da će Capitano uskoro u pemziju a neki Kroosa vide i na njegovoj poziciji.
Vom Jäger zum Gejagten

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 29 jul 2010, 23:23

roy_makaay je napisao/la: Mislim da bi Kroos dobro došao našim krilima,on ima taj kvlalitet dati "todlichen" pas između bekova i štopera protivničih ekipa,i od tog bi opet moze profitirati i Dzeko,i sam Kroos ili Švajni na povratnim loptama.
Upravo to, Bayern je u prošloj sezoni dao bezbroj golova na taj način da nam krila uđu duboko u protivničku odbranu i onda povratni pas u sredinu, do ivice 16-erca.
Vom Jäger zum Gejagten

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 29 jul 2010, 23:23

geronimo je napisao/la: Ne zaboravi da će Capitano uskoro u pemziju a neki Kroosa vide i na njegovoj poziciji.
fino, fino, kockice se slazu.
apsolutno sam za to da mladi krosonja od slijedece sezone(2011/12) preuzme bomelovo mjesto.
ali niko da kaze sta bi sa robberija i mulera u slucaju da dzeko pojaca bayern :?
dolazak velikog igraca kakav je dzeko zahtjeva i "großen umbruch" u ekipi, zar ne?

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 29 jul 2010, 23:29

secer je napisao/la:
roy_makaay je napisao/la:@secer Mislim da bi Kroos dobro došao našim krilima,on ima taj kvlalitet dati "todlichen" pas između bekova i štopera protivničih ekipa,i od tog bi opet moze profitirati i Dzeko,i sam Kroos ili Švajni na povratnim loptama.
slazem se ali u utakmicama protiv m´gladbaha i ostalih super-sila sa donjeg dijela tabele.
protiv mancestera ili ostalih groß-kalibara treba ti vise od jednog igraca koji ce dodavati nasem dijOmantu.
nego, dajdera nam tu formaciju da vidimo kako ti to mislis.
ps
kroso ce svakako biti pojacanje za ovu formaciju.
--------------------------------butt--------------------------------

--------lahm------------DvB-------Badts.----------------Contento

-----------------------MvB--------Švajni----------------

-----------Rob----------------------------------------Rib
-------------------------Kroos----------------
--------------------------Dzeko-----------------

Ne brinem se,nebi ostao Dzeko gladan,ovo je formacija elfa,pa sad ti vidi jel Klose na SP-u bio gladan :lol:
Uz to,imamo jako ofanzivne bekove,ne vise sporog Holgera,i oni bi sigurno svojim centarsutevima proigravali dijamanta.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 29 jul 2010, 23:35

secer je napisao/la: gaal? yebo te mish, cova je prilicno dobro vodio bayern, osvojio titule koji svaki trener bayerna mora osvojiti i ti odma od doticnog napravi evliju... :lol:
sta je sa barcom?
sta je sa reprezentacijom ´olandije?
morao je uzeti ono finale protiv ucenika, ali se ispostavilo da sam bio u pravu kada sam rekao kako je gaalonja odlican ucitelj ali samo osrednji kada je taktika u pitanju ;)
Ne interesuje me puno šta je bilo nekad, to što je bilo u Barci i Oranje timu su klasični neuspjesi, koje svaki trener ima. Protiv Intera su svi podbacili, nije bio niko na nivou, tako da je to normalan slijed događaja.
Načinio je možda grešku što nije mijenjao taktiku, nego je pokušao pustiti momke da igraju svoju igru. Mladost protiv iskusnih lisaca, bolji tim na utakmici je pobjedio, nema se tu šta osporiti. Možeš preživjeti kada ti jednom ili dvojici igrača ne ide, ali kada čitav tim zakaže, možeš ga cuclati. Prelomni momenat utakmice je bio onaj promašaj Tete Mulije.

Jbg, ne može sve imati, nije perfektan ali teži tome. :D
Vom Jäger zum Gejagten

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 29 jul 2010, 23:40

@roy_makaay
Formacija je uglavom OK, ali mislim da Mullera poslije prosle sezone vise ni puskom ne mozes istjerati iz prvih 11. :mrgreen:
Gaal zna da je on stvorio tog igraca, i gurat ce ga dok god bude mogao.
I placem kad se sjetim da cemo Buytena najvjerovatnije jos jednu sezonu gledati kao prvi izbor. :cry:
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.