Rekonstrukcija stadiona u BiH
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
nista specijalno
imas takvih koliko oces. Uzeli su dvije jako razlicite nijanse i nista drugo. Mnogo zanimljivije ce biti vidjeti koliko je dobro podloga uradjena. dali ce poceti propadati kada ga zalije koja kisa pa i ovo umjetno postane neuvjetno 
- JavierBosnia
- Kontakt:
Ne zamjerite sto je photoshop ocajan, 2 minute se radilo, i sto sam ulaze poredao na vrat na nos, i prvi zaboravio hahaha
Ali morao sam vidjeti kako to izgleda u plavoj boji, ovaj beton me ubija vise haha

Ali morao sam vidjeti kako to izgleda u plavoj boji, ovaj beton me ubija vise haha

EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
ovo stvarno ce da bude dobro i mozda bi bilo bolje da se ne stavljaju slova. MOZDAJavierBosnia je napisao/la:Ne zamjerite sto je photoshop ocajan, 2 minute se radilo, i sto sam ulaze poredao na vrat na nos, i prvi zaboravio hahaha
- JavierBosnia
- Kontakt:
I ja bih tako al njihova odluka.. bit ce slova, mada haj tu i tamo, dabogda se nikad ne vidjela od krcatih navijaca hahanide je napisao/la:ovo stvarno ce da bude dobro i mozda bi bilo bolje da se ne stavljaju slova. MOZDAJavierBosnia je napisao/la:Ne zamjerite sto je photoshop ocajan, 2 minute se radilo, i sto sam ulaze poredao na vrat na nos, i prvi zaboravio hahaha
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Evo ljubitelji rekonstrukcije stadiona pogledajte ovaj video unutrasnjosti Maksimira Dinamovog stadiona i uslove u kojim treniraju i borave njihovi fudbaleri. Nije ni cudo sto su im transferi milionski. Stadion jest ruzan vizuelno al je odlican za stvaranje super rezultata.
Unutrašnjost im je odlična, ali brat bratu Maksimir je najružniji stadion u vasioni!Četiri tribine svaka različita, udaljene po 30 metara od terenaJaskoBiH je napisao/la:
Evo ljubitelji rekonstrukcije stadiona pogledajte ovaj video unutrasnjosti Maksimira Dinamovog stadiona i uslove u kojim treniraju i borave njihovi fudbaleri. Nije ni cudo sto su im transferi milionski. Stadion jest ruzan vizuelno al je odlican za stvaranje super rezultata.
Prvenstvo Republike BiH (1): 1946!
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972!
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013!
Kup (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012!
Superkup (3): 1998, 2000, 2001!
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972!
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013!
Kup (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012!
Superkup (3): 1998, 2000, 2001!
Kakvo je stanje stadiona u Bugojnu...I da li raspolazu prostorom za nadogradnju i renoviranje.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Ja mislim da bi bijela slova "GRBAVICA" na ovo leglo k'o budali šamarJavierBosnia je napisao/la:I ja bih tako al njihova odluka.. bit ce slova, mada haj tu i tamo, dabogda se nikad ne vidjela od krcatih navijaca hahanide je napisao/la:ovo stvarno ce da bude dobro i mozda bi bilo bolje da se ne stavljaju slova. MOZDAJavierBosnia je napisao/la:Ne zamjerite sto je photoshop ocajan, 2 minute se radilo, i sto sam ulaze poredao na vrat na nos, i prvi zaboravio hahaha
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Nikakvo. Prostora ima, ali uslova nema. Steta sto onakva tribina zjapi prazna.solinas je napisao/la:Kakvo je stanje stadiona u Bugojnu...I da li raspolazu prostorom za nadogradnju i renoviranje.
Zar nemaju neku podrsku grada,nije Bugojno ni malo ima tu potencijala.Ima li gdje novijih slika.isx je napisao/la:Nikakvo. Prostora ima, ali uslova nema. Steta sto onakva tribina zjapi prazna.solinas je napisao/la:Kakvo je stanje stadiona u Bugojnu...I da li raspolazu prostorom za nadogradnju i renoviranje.
Kakav grad, Iskra je spala na niske grane, nema ulaganja sekunde, takmice se po nekim seoskim drugoligaskim livadama. Sve je to izuzetno lose.
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Evropa.JaskoBiH je napisao/la:
solinas je napisao/la:Zar nemaju neku podrsku grada,nije Bugojno ni malo ima tu potencijala.Ima li gdje novijih slika.isx je napisao/la:Nikakvo. Prostora ima, ali uslova nema. Steta sto onakva tribina zjapi prazna.solinas je napisao/la:Kakvo je stanje stadiona u Bugojnu...I da li raspolazu prostorom za nadogradnju i renoviranje.
Da Iskra igra PL njima ne bi trebalo nista vise. Vece beskorisne tribine u zivotu nisam vidio. Da na ovu postave stolice i urade normalan krov bilo bi im OK za PL. Pametnije im je da uloze u svlacionice. Nesto najogavnije sto sam u svom zivotu vidio, a vidio sam hrpu stadiona i pisao o tome ma ovoj temi. Beton na Jaklicu je idealan, ali podtribinski prostor ocajan.
To je sve rezultat brzog gradjenja. Moras znati da je taj stadion u Bugojnu napravljen u pauzi izmedju dvije sezone nakon sto je Iskra usla u prvu ligu Jugoslavije.
Za tri mjeseca su napravljeni teren atletska tribina sa krovom oko 6000 mjesta i montazna tribina oko 7000.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Za tri mjeseca su napravljeni teren atletska tribina sa krovom oko 6000 mjesta i montazna tribina oko 7000.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
Nije to rezultat brzog gradjenja, to je rezultat neodrzavanja o zanemarivanja. Ja nisam rekao da je tibina losa, cak sam rekao da je beton u idealnom stanju, izuzev onog dijela sto nije pokriven. Krov bi se mogao zamjeniti, ne konstrukcija, ali bi se lim mogao maknuti i postaviti neki drugi materijal.AVNOJ je napisao/la:To je sve rezultat brzog gradjenja. Moras znati da je taj stadion u Bugojnu napravljen u pauzi izmedju dvije sezone nakon sto je Iskra usla u prvu ligu Jugoslavije.
Njima su svlacionice i podtribinski prostor uzasni, kao da nikad nisu imali cistacicu i to sigurno brzogradnja nije kriva. Krivi su ljudi koji upravljaju stadionom. I jos onda placu da im je lose, a sami sebe doveli u tu situaciju.
Ako budes imao vremena da bacis sliku stadionaSignore je napisao/la:Nije to rezultat brzog gradjenja, to je rezultat neodrzavanja o zanemarivanja. Ja nisam rekao da je tibina losa, cak sam rekao da je beton u idealnom stanju, izuzev onog dijela sto nije pokriven. Krov bi se mogao zamjeniti, ne konstrukcija, ali bi se lim mogao maknuti i postaviti neki drugi materijal.AVNOJ je napisao/la:To je sve rezultat brzog gradjenja. Moras znati da je taj stadion u Bugojnu napravljen u pauzi izmedju dvije sezone nakon sto je Iskra usla u prvu ligu Jugoslavije.
Njima su svlacionice i podtribinski prostor uzasni, kao da nikad nisu imali cistacicu i to sigurno brzogradnja nije kriva. Krivi su ljudi koji upravljaju stadionom. I jos onda placu da im je lose, a sami sebe doveli u tu situaciju.

Zbilja su svlacionice bile u katastrofalnom stanju, ali cini mi se da su bili neki radovi prosle godine, ako sam u krivu neka me neko ispravi. Nisam odavno bio na Jaklicu.
Tribina solidno izgleda...Potencijal ima to hocu da kazem...isx je napisao/la:
Zbilja su svlacionice bile u katastrofalnom stanju, ali cini mi se da su bili neki radovi prosle godine, ako sam u krivu neka me neko ispravi. Nisam odavno bio na Jaklicu.
Natkriti je kompletnu,srediti iznutra sve sto treba i travnjak malo ekipa i to je to.
Sa neka 2.5 mil Iskra bi mogla u PL i to da ima jedan od najboljih stadiona....steta je da propada ovo a da ne iskoristi se....pretpostavljam da ima mjesta za ostale tribine da se izgrade...
Bugojno je solidan gradic vjerujem da bi imali dobar prosjek posjete u PL.
Moja procjena je da ova tribina moze primiti 6-7 000....Ne znam nisam guglao.
Bugojno je prije rata bio najrazvijeniji grad u današnjem SBK-a,Jaklić najbolji stadion,a Iskra klub.Bili su ispred Travnika,a pogotovo ispred Viteza.Volio bih vidjet povratak na stare staze.
Tribina ima 25 redova i moze sigurno preko 5.000 stolica stati. Glupo je pisati ista kad je Iskra tako nisko, ali da igraju PL samo na suprotnu stranu pet redova, 1.000 stolica i to za goste. Njima nista vise i ne bi trebalo.
Ja sam taj stadion upamtio po cinjenici da ljudi vise gledaju krov i hoce li se odvaliti lim koji visi na jednom sarafu i ubiti nekog nego utakmicu. To je kasnije sanirano, bezbjedno je, al nije mi taj lim za pokrov.
O svlacionicama sam pisao, a pisali su prije godinu, dvije i neki portali. Nesto cisto sumnjam da se tu nesto ozbiljno napravilo. Aj, popravili su taj krov iako to financijski i nije nesto skupo, al npr. te klupe za rezerve stoje kod tribine tu godinama, bile su prije deset godina i tko zna koliko prije. Nikad ih nisu zavrsili i igraci sjede preko puta tribine. To je samo jedan od detalja koji pokazuje koliko se tu zanemaruje stadion koji zaista ima ogroman potencijal.
I ako je bio netko u zadnje vrijeme. Jesu ikad napravili normalan most oreko potoka?
Ja sam taj stadion upamtio po cinjenici da ljudi vise gledaju krov i hoce li se odvaliti lim koji visi na jednom sarafu i ubiti nekog nego utakmicu. To je kasnije sanirano, bezbjedno je, al nije mi taj lim za pokrov.
O svlacionicama sam pisao, a pisali su prije godinu, dvije i neki portali. Nesto cisto sumnjam da se tu nesto ozbiljno napravilo. Aj, popravili su taj krov iako to financijski i nije nesto skupo, al npr. te klupe za rezerve stoje kod tribine tu godinama, bile su prije deset godina i tko zna koliko prije. Nikad ih nisu zavrsili i igraci sjede preko puta tribine. To je samo jedan od detalja koji pokazuje koliko se tu zanemaruje stadion koji zaista ima ogroman potencijal.
I ako je bio netko u zadnje vrijeme. Jesu ikad napravili normalan most oreko potoka?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.