FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la hilmo » 24 apr 2017, 22:28

Pitar6785 je napisao/la:Cuj sivo ono je crno ko ugalj
Zavisi kako gledaš.

Što kaže @pb ni ja se evo od početka sezone ni na jednoj utakmici nisam iznervirao, baš relaksirano pratim sve to. Možda sam se i sam u nekim trenucima nadao prvom mjestu međutim ovo je maksimum ove ekipe, finale kupa je premija. To nisam očekivao.

U ovom trenutku je sivo, a ljeto će nam pokazati jel idemo gore ili dole..

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 24 apr 2017, 22:32

Promjena kadra u Akademiji i pripajanje juniora prvom timu bi mi jedino izgledalo kao korak naprijed trenutno. Ako se to ne desi i započnemo sezonu sa šatro pojačanjima, a sa ovakvim stanjem u pa sada komotno možemo reći tzv Akademiji FK Sarajevo - onda se ništa nije promjenilo i nastavljamo regresiju.

Znači iako mnogi misle da ja ovo pljujem reda radi i da samo hoću hiljadu novih igrača i nove trenere i grupne faze. To nije tačno, bilo ko objektivan, uključujući i mene želi da se ovo resetuje i krene kako treba napokon, sve ove sezone od kako je došao Tan su bile nazor i niđe veze da se ne lažemo. Što nam zadnje dvije sezone i pokazuju, toliko se loše radi da smo na istom mjestu kao klub kao i prije 7 godina recimo.
Samo Saraj'vo.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 24 apr 2017, 22:46

PitarBordo je napisao/la:Promjena kadra u Akademiji i pripajanje juniora prvom timu bi mi jedino izgledalo kao korak naprijed trenutno. Ako se to ne desi i započnemo sezonu sa šatro pojačanjima, a sa ovakvim stanjem u pa sada komotno možemo reći tzv Akademiji FK Sarajevo - onda se ništa nije promjenilo i nastavljamo regresiju.

Znači iako mnogi misle da ja ovo pljujem reda radi i da samo hoću hiljadu novih igrača i nove trenere i grupne faze. To nije tačno, bilo ko objektivan, uključujući i mene želi da se ovo resetuje i krene kako treba napokon, sve ove sezone od kako je došao Tan su bile nazor i niđe veze da se ne lažemo. Što nam zadnje dvije sezone i pokazuju, toliko se loše radi da smo na istom mjestu kao klub kao i prije 7 godina recimo.
Ovo je naš glavni problem. Tačnije, problem je što drugi nisu gdje su bili prije 7 godina. Šta ako se iduće sezone pojavi neka nova Sloboda, Radnik, Krupa, Mladost...? Ako nam svako gostovanje postane teško kao Tušanj? Mi moramo krenut naprijed, kako znamo i umijemo, al' se s ove mrtve tačke moramo pomjerit'.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

escobarpablo
Kontakt:

Post Postao/la escobarpablo » 24 apr 2017, 23:13

SiouxLukavac je napisao/la:Bojim se da ćemo sljedeće sezone biti još lošiji.
:zviz:
FK Sarajevo 1946
Šampioni: 1967, 1985, 1999, 2007, 2015.
Osvajači kupa: 1997, 1998, 2002, 2005, 2014.
Osvajači super-kupa: 1997.

Impregnate pussys from Charity Field, and fuck their grandmothers!

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 24 apr 2017, 23:37

Messi da promjeni prezime u Bekic, ja ga ne bi doveo u Sarajevo.
Sabrine mi moje!

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 24 apr 2017, 23:47

Ja opet ponavljam da bi statutom kluba zabranio da vise od dva tuzlaka mogu igrati u bordo dresu. **** te pa pola ekipe nam na ovaj ili onaj nacin ima veze sa tuzlom i onda se cudimo sto ih ne mozemo uzeti. Ovi ''nasi'' tuzlaci se useru ko kakve **** kad igraju protiv slobode, dok se njihovi naloze i kao rezultat toga dobijes to da smo do ove zadnje utakmice imali gol razlike protiv njih 2-13 ako se ne varam.
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 25 apr 2017, 00:08

Jesu strumfovi dosli na ovu temu i glasali za svoj klub u anketi. Vodio široki, ev u dan dva se promjeni na zelju :) a znamo po komentarima da nas vise prizeljkuje široki ;)
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 25 apr 2017, 00:10

Zagor je napisao/la:Jesu strumfovi dosli na ovu temu i glasali za svoj klub u anketi. Vodio široki, ev u dan dva se promjeni na zelju :) a znamo po komentarima da nas vise prizeljkuje široki ;)
Yebo široki. :puke:
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 25 apr 2017, 00:21

Zagor je napisao/la:Jesu strumfovi dosli na ovu temu i glasali za svoj klub u anketi. Vodio široki, ev u dan dva se promjeni na zelju :) a znamo po komentarima da nas vise prizeljkuje široki ;)
A naši tamo da se neće plasirati u finale. :mrgreen:

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 25 apr 2017, 02:43

Vidis to ne znam. Odoh i ja :D
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

fico
Kontakt:

Post Postao/la fico » 25 apr 2017, 08:28

Imate selam iz daleke Austrije :shifty:
slika

slika

slika
SARAJEVO

r3m1
Kontakt:

Post Postao/la r3m1 » 25 apr 2017, 09:32

fico je napisao/la:Imate selam iz daleke Austrije :shifty:
slika

slika

slika
slika
slika
slika
Biti srcem vezan, u tome leži snaga

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 25 apr 2017, 09:52

Mene malo, na neki način, ljuti činjenica da se ne smije reći da FK Sarajevo za jednu sezonu ima cilj "samo" plasman u Evropu. Pa bili smo svjedoci nekih proteklih sezona da se i drugi klubovi isto tako pričali, a trofejniji su od nas. Shvatam ja da je FKS klub sa renomeom i da uvijek pretendira na najviši plasman, ali desile su se neke ne tako dobre stvari što su nas dovele u ovu situaciju. Ono što je najbitnije ove sezone smo zaustavili naš pad, sad stojima i trebali bi se početi vraćati gore, ali s obzirom da se s nama ništa ne zna možda krenemo dublje. Svi se nadamo da se to neće desiti.

O početka sezone pričamo da imamo limitiran igrački kadar, većina na derbiju očekuje minimalan poraz i prije tekme bi svi potopisali remi, a kada ga ostvarimo onda što nismo pobjedili, ne valja Čala što je igrao na sigurno, nije srljao. Možda se i ja slažem da smo od crvenog trebali malo više napasti, ali svjesni su naši da se može desiti neki kiks igrača i belaj.

Neko reče šta ako se drugi pojačaju, pa jbm ga valjda ćemo i mi. Treba nam nekolicina igrača ili najmanje u svakoj liniji po jedan uz obavezan priključak juniora. Kako mi je dosadila ova priča o juniorima, mi trubimo a stručni štab ne smije.

Slobodno možemo reći da mi osim stopera (uz ostanak Kovačevića), i golmana sve ostale pozicije treba pojačati. Lijevi bek obavezno, pa i desni bi bolji trebao. U vezi dva igrača da valjaju, krila realno oba. Jedan napadač suprotan Ahmetoviću, i ili aktivan priključak juniora ili još jedan napadač.

Cilj smo 90 % ostvarili, a pred evropske utakmice se moraju dovesti dobri igrači da bar odigramo dva pretkola.

fico
Kontakt:

Post Postao/la fico » 25 apr 2017, 09:53

r3m1 je napisao/la:
slika

slika

slika
slika
slika
slika
Ti tvoji više nisu u klubu, a ovi moji nažalost jesu. Što znači da nas je stručnjak kratko usrećio, a dugoročno zayebo.
SARAJEVO

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 25 apr 2017, 09:58

r3m1 je napisao/la:
slika

slika

slika
slika
slika
slika
Ove slike opisuje ono "Jer prošla sam s tobom ja sve krugove pakla kroz vrata raja", samo što smo mi krenuli od raja do pakla. xD
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 25 apr 2017, 10:14

hilmo je napisao/la:Mene malo, na neki način, ljuti činjenica da se ne smije reći da FK Sarajevo za jednu sezonu ima cilj "samo" plasman u Evropu. Pa bili smo svjedoci nekih proteklih sezona da se i drugi klubovi isto tako pričali, a trofejniji su od nas. Shvatam ja da je FKS klub sa renomeom i da uvijek pretendira na najviši plasman, ali desile su se neke ne tako dobre stvari što su nas dovele u ovu situaciju. Ono što je najbitnije ove sezone smo zaustavili naš pad, sad stojima i trebali bi se početi vraćati gore, ali s obzirom da se s nama ništa ne zna možda krenemo dublje. Svi se nadamo da se to neće desiti.

O početka sezone pričamo da imamo limitiran igrački kadar, većina na derbiju očekuje minimalan poraz i prije tekme bi svi potopisali remi, a kada ga ostvarimo onda što nismo pobjedili, ne valja Čala što je igrao na sigurno, nije srljao. Možda se i ja slažem da smo od crvenog trebali malo više napasti, ali svjesni su naši da se može desiti neki kiks igrača i belaj.

Neko reče šta ako se drugi pojačaju, pa jbm ga valjda ćemo i mi. Treba nam nekolicina igrača ili najmanje u svakoj liniji po jedan uz obavezan priključak juniora. Kako mi je dosadila ova priča o juniorima, mi trubimo a stručni štab ne smije.

Slobodno možemo reći da mi osim stopera (uz ostanak Kovačevića), i golmana sve ostale pozicije treba pojačati. Lijevi bek obavezno, pa i desni bi bolji trebao. U vezi dva igrača da valjaju, krila realno oba. Jedan napadač suprotan Ahmetoviću, i ili aktivan priključak juniora ili još jedan napadač.

Cilj smo 90 % ostvarili, a pred evropske utakmice se moraju dovesti dobri igrači da bar odigramo dva pretkola.
Svaka cast Hilmo, pojedinci se ponasaju kao da smo United u najmanju ruku, neku noc sam i ja pisao da nam je neko rekao u Oktobru da cemo biti u finalu Kup-a i imati obezbjedjen nastup u Evropi 5 kola prije kraja rekli bi mu da je lud. Za razliku od prosle sezone ova se moze smatrati uspjesnom pogotovo ako Kup osvojimo, jer mi nismo toliko cesti osvajaci trofeja ma koliko bi mi volili da jesmo. E sad, sto kazes pojacanja nam trebaju pa gotovo na svim pozicijama toga smo svjesni, a sta ce od toga biti ostaje nam da cekamo kraj ove sezone i vidimo. Nego dosadila vise ova prica o nekom konstantnom tjeranju sto trenera sto igraca, mnogo smo nerealni kao navijaci jbg.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 25 apr 2017, 10:28

Ma kup i trece mjesto mjera, obavezno odmoriti neke glavne igrace pred te utakmice.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 25 apr 2017, 10:38

Ne smije se reci, niti pomisliti, da je Sarajevu cilj samo Evropa. Ok je to reci na polusezoni ako je neko vec usrao sezonu (kao sto su ovu i proslu usrali selimovic, kusturica, hurta i ostala ****), pa ti to ostaje kao jedino dostizno do kraja. Al nikako na pocetku sezone. Mi nismo United, al bi za ovu ligu to morali biti, i to je minumum sto ovaj klub mora postici u narednih 3-4 godine (iako bi to vec bili da je bilo mozga). To sto je neko osvojio/kupio titulu vise u zadnjih 20 godina to opravdanje okacite macku o rep. Zna se ko je i sta je Sarajevo kroz historiju bh fudbala, a ko su ostali, zato se i nakon rata od Sarajeva i ocekuje toliko puno dok je drugima normala zavrsiti osmi, biti 4-5 sezona bez Evrope, pa cak i ispasti iz lige. Molim vas da nas vise ne stavljate u isti kos, i poredite sa drugima. Mi se ovdje nemamo s kim porediti niti bi trebali, trenutno jesmo losi zato i "pljujemo/kritikujemo", al kritikujmo u svojoj kuci, molim vas prestanite porediti Sarajevo sa ostalim klubovima i povlaciti neke paralele izmedju nas i ostalih. Nema tu paralale, mi smo Sarajevo oni su svi ostali. Nama titula mora biti cilj, njima moze i ne mora, tacka.
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 25 apr 2017, 10:42

To pašice
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 25 apr 2017, 10:43

Ne mogu nam nikako uzimati sa Haseta bodove Jajce i Krupa! Al nikako! A vi to pakujte kako hocete!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Puas, skoJaa i 44 gosta.