Kompromis je napisao/la:
Iznenadio bi se koliko sam ga cesto gledao u omladinskom pogonu.... jer zivim dosta blizu stadiona.... i iskreno govoreci on je bio u toj generaciji tek 4 igraca po vaznosti iza gojaka, cutahije i hadziahmetovica... i u reprezentativnim selekcijama je bio dosta los, pogotovo zadnji ciklus juniorski gdje je bio stoper sa onim iz njemacke, ne mogu se sad sjetiti imena... ubjedljivo najlosije karike tima su bila njih dvojica...
U prvom timu istina i nije dobio neku aman zaman sansu... pa bi volio da mu daju sansu, mada kad god sam ga gledao poprilicno lose postavljanje, uz normalno ne veliku brzinu za stopere te konstitucije i visine, sto je i logicno.... ali su mu osnovni segmenti igre sa loptom i dodavanje bas losi...
ali ispred knjizevnika treba igrati sigurno jer je barem ako nista nase dijete od najmladjih dana.... i ne misli lose klubu.... a sigurno nece losije ni odigrati...
Mislim ovo je samo moje misljenje, ne mora se neko slagati sa njim....
Svakako. Ali priroda stvari i igracke pozicije, diktira mnoge ostale stvari. Logicno je da ce se uvijek cijeniti i uvazavati vise centarfor i vezni igrac, negoli neko iz odbrane, takva je filozofija i percepcija fudbala. Arman Corovic se zvao taj drugi centarhalf, i da, slazem se imali su dosta losu utakmicu protiv Skotske, na elitnim kvalifikacijama, ali sve ostale, ukljucujuci i to razigravanje, a i poslije toga Azerbejdzan, Kemo je bio jedan od boljih na terenu. Da ne spominjem Salzburg, gdje je za moj okus, odigrao i vise nego dobro, postavljanje, dubinske lopte, vodjenje ekipe. Postujem, ali ne mogu se sloziti, pricati o nepoznavanju bazicnih centarhalfovskih radnji a toliko i toga proci, a i na kraju dva ugovora sa Zeljom, suska se i o trecem, jednostavno nije za moju percepciju. Ali opet, sanse su 50-50. Svako dobro!