07.09.2010 Bosna i Hercegovina - Francuska

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Principatus
Kontakt:

Re: 07.09.2010 Bosna i Hercegovina - Francuska

Post Postao/la Principatus » 21 avg 2010, 20:14

Odigrano je prvo kolo Bundeslige.
Ljudi kako vam stoji moral za utakmicu protiv Francuske? :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 21 avg 2010, 20:24

Principatus je napisao/la:Odigrano je prvo kolo Bundeslige.
hehe..pa definitivno ako vedo i dzeko ostanu u ovoj formi..jadna majka francizuma..pojest ce ih ...NASI SU I BOZIJIIIIIIIIIII
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 21 avg 2010, 21:06

Principatus je napisao/la:Odigrano je prvo kolo Bundeslige.
''Gore''nije lose,u sredini tu i tamo ,dole e ....hebeno :mrgreen: .
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 22 avg 2010, 00:01

Eh sad mozda se i dole sredi do Francuske, protiv Luxemburga nam ionako nece trebati toliko odbrane. A ako ce stvarno biti jos Bunoza, Lulic&Co pozvani, valjda Safet nesto sastavi.

Pitanje koje se sad poslije nekoliko utakmica postavlja: Protiv Francuske sa 2 napadaca ili ne?
Dzeko je u formi, ali i Vedad. 4-4-2 ili ponovo neki pokusaj krilnog igraca ili povucenog spica, gdje moram reci, da poslije Rostocka i danas protiv Werder sebi cak Ibisevica mogu zamisliti u toj ulozi, iako je u 16ercu efektivniji. Jeste vidjeli danas kako se poigra tamo na beku, prije nego sto je Ba zabio gol? Njega ostaviti na klupi taman kad mu forma eksplodira bilo bi ludilo. I posto uvjek ponavljam, da je napad najbolja odbrana, mislim da moramo igrati sa Dzekom i Ibisevicem, pod uslovom, da obadvoje rade jak presing i defenzivu vec naprijed.

Dakle zezancije i formacije tipa:

---------------------------Hasagic--------------------------------
---Mujdza------Mravac---------Spahic-----Lulic?--------------
---------------------Rahimic------Jahic--------------------------
--------Ibisevic----------Misimovic----------Pjanic------------
-----------------------------Dzeko--------------------------------

-------------------------Hasagic---------------------------------
---Mujdza------Mravac---------Spahic-----Lulic?-------------
---------------------------Jahic----------------------------------
----------Ibricic--------Misimovic----------Pjanic-------------
--------------------Ibisevic-----Dzeko---------------------------
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 22 avg 2010, 00:14

Mujdzu zaboravite,minimalno do oktobra.
Zbog ''dobrog rada'' saveza i administracije kasno se poslali svi odgovarajuci papiri.
Tako da se konacan odgovor iz FIFE i UEFE ocekuje tek polovinom septembra.
Mozda se cudo desi,ali ja odavno u cuda ne vjerujem.Pogotovo ne,sto se oko repke tice.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 22 avg 2010, 00:16, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 22 avg 2010, 00:15

Hoces li da me trefi infarkt?
Gdje si to procitao?

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 22 avg 2010, 00:36

Principatus je napisao/la:Hoces li da me trefi infarkt?
Gdje si to procitao?
Izmedju redova. :mrgreen:
Mujdza je protiv Katara igrao bez definitivne dozvole samo sa predatim papirima.
Poznato je da i u najboljim uslovima,bez ikakvih zakasnjenja ili problema.Taj proces traje od mjesec dva pa na vise.
A nas vrli savez je tek kompletne papire poslao krajem jula.Pa ti izracunaj.
Sansa postoji,ali iskreno receno minimalna.
Savez to fakticki ne smije ni obznaniti,kao i u slucaju Salihovica.Kad bas niko uopste nije ni ulozio zalbu za njegov crveni.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 22 avg 2010, 00:47

harishp je napisao/la:
Gdje si to procitao?
Mujdza je protiv Katara igrao bez definitivne dozvole samo sa predatim papirima.
Poznato je da i u najboljim uslovima,bez ikakvih zakasnjenja ili problema.Taj proces traje od mjesec dva pa na vise.
Savez to fakticki ne smije ni obznaniti,kao i u slucaju Salihovica.Kad bas niko uopste nije ni ulozio zalbu za njegov crveni.
Zašto onda nije igrao protiv Švedske i Njemačke? Čini mi se da je tad čekao papire...pa je zaigrao protiv Katara.
Ali ko će znati sa našim savezom, sve je (ne)moguće.
100% sportski i krajnje opušten potpis

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 22 avg 2010, 00:54

RiNo je napisao/la:
harishp je napisao/la:
Gdje si to procitao?
Zašto onda nije igrao protiv Švedske i Njemačke? Čini mi se da je tad čekao papire...pa je zaigrao protiv Katara.
Ali ko će znati sa našim savezom, sve je (ne)moguće.
Jok,pa valjda i sam znas da mu je mater kao prvo u to vrijeme picila za Doboj.To su u par navrata objavljivali.
jer je fakticki preko roditelja i mogao da dobije to drzavljanstvo.Nikako drugacije.
Pa uvjek im nesto falilo.Iliti ''po nasem receno''porez na porez''a vrijeme prolazilo.
Jos kad uzmes da je i savez tu mahnuo,da bogdo da ispadne na dobro.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 22 avg 2010, 01:11

harishp je napisao/la: Jok,pa valjda i sam znas da mu je mater kao prvo u to vrijeme picila za Doboj.To su u par navrata objavljivali.
jer je fakticki preko roditelja i mogao da dobije to drzavljanstvo.Nikako drugacije.
Pa uvjek im nesto falilo.Iliti ''po nasem receno''porez na porez''a vrijeme prolazilo.
Jos kad uzmes da je i savez tu mahnuo,da bogdo da ispadne na dobro.
Selektor reprezentacije Safet Sušić na njega neće moći računati ni u prijateljskoj utakmici bh. selekcije protiv reprezentacije Njemačke, jer Mujdža još nije dobio zeleno svjetlo iz FIFA-e o promjeni sportskog državljanstva.
Ako nije mogao igrati tu prijateljsku utakmicu zbog papira, onda znači da je papire sredio kad je zaigrao protiv Katara.
Ipak, nadam se da će svi problemi do narednog okupljanja biti otklonjeni, te da ću moći zaigrati u avgustovskom terminu", rekao je Mujdža za SportSport.ba.
I zaigrao je...
Debi u dresu reprezentacije, Mujdža bi trebao imati večeras protiv Katara. Iako se jučer pojavila informacija da Mujdža još uvijek nije dobio potrebne papire, igrač Freiburga ne sumnja u konačni debi u dresu reprezentacije.

Ma to nije ništa strašno, radi se samo o rodnim listovima mojih roditelja koji su bili potrebni UEFA-i. Rodni listovi su jučer poslati UEFA-i i vjerujem da je to završena stvar. Iskreno sam se i ja iznenadio kada sam čuo da je potrebno još nešto za moj nastup u reprezentaciji, i u mom klubu su zbog toga malo nervozni. Apsolutno sam koncentirsan na večerašnju utakmicu i jedva čekam istrčati na teren.
Nadam se da je to to, što se tiče Mujdže.
- Upisao sam nastup za BiH i to smatram završenim. Sada me zanima samo Luksemburg - dodao je Mujdža.
100% sportski i krajnje opušten potpis

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 22 avg 2010, 01:23

RiNo je napisao/la:
harishp je napisao/la:

Ma to nije ništa strašno, radi se samo o rodnim listovima mojih roditelja koji su bili potrebni UEFA-i. Rodni listovi su jučer poslati UEFA-i i vjerujem da je to završena stvar. Iskreno sam se i ja iznenadio kada sam čuo da je potrebno još nešto za moj nastup u reprezentaciji, i u mom klubu su zbog toga malo nervozni. Apsolutno sam koncentirsan na večerašnju utakmicu i jedva čekam istrčati na teren.
Nadam se da je to to, što se tiče Mujdže.
- Upisao sam nastup za BiH i to smatram završenim. Sada me zanima samo Luksemburg - dodao je Mujdža.
Prijateljski mec je jedno,i tu je potrebno samo promjena drzavljanstva.
Sto se tice kvalifikacijskog debija,mora dobiti potvrdu od UEFE ili FIFE.
Uostalom koliko su bili upoznati i sam Mujdza i Pape i ekipa saveza.Kad su bili ocekivali da zaigra i protiv Svedske i Njemacke.A ovaj tada ni drzavljanstvo nije promjenio. :roll:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

AulleTa
Kontakt:

Post Postao/la AulleTa » 22 avg 2010, 19:07

-------------------------Hasagic---------------------------------
---Mujdza------Mravac---------Spahic-----Lulic?-------------
---------------------------Jahic----------------------------------
----------Ibricic--------Misimovic----------Pjanic-------------
--------------------Ibisevic-----Dzeko---------------------------

Ovakvo nešto sam i ja mislio. Ne znam šta je Sušiću bilo kada je držao Ibričića na klupi u zadnjim prijateljskim mečevima. Francuze ćemo dobiti najmanje 2 razlike uvejeren sam.
Spammer

1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 22 avg 2010, 19:31

Interesantan je jos aspekat, da cemo mi pred ovu utakmicu igrati protiv Luxemburga, a Francuzi protiv Bijelorusije. Sa time, da smo mi i Francuzi direktni konkurenti za prvo mjesto, ovo je za nas bolje. Zaboravite Katar, Luxemburg ce fasovati teze i ne vjerujem, da ce nam glavni igraci igrati duze od prve polovice ili punom parom. Ako treba Miske ili Ibro ce ih sami prodriblati.

No za nadati se, da ce Bijelorusija dobro namuciti Francusku, i bitno je da ne prime rani gol.

Nego treba vidjeti imali nekih bijeloruskih, fudbalskih foruma, posebno ako je spojeno sa novinarskim portalom, pa se tamo kao Francusi prijaviti i na engleskom kulturno ali i dobro ih napaliti. :D Samo ne iz Bosne sa bosanskom IP pisati, inace skuze stos. :D

Sudija protiv Francuske ce nam biti Nijemac, Felix Brych. Ovdje nasi Bundesligasi moraju stvarati pritisak na njega zajedno sa publikom. Valja se boriti svim mogucim. :D

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 22 avg 2010, 20:58

ja bi protiv francuske igrao ovako:
begovic
mujdza-spahic-nadarevic/mravac/pandza-jahic
rahimic
pjanic-ibricic-misimovic-lulic
ibisevic/dzeko

ibisevicu bi mozda dao prednost jer je vise tip napadaca koji ceka u sesnaestercu i iznenada se pojavi kad treba dati gol. i brzi je od dzeke. a dzeko je vise igrac koji nekada ode i van sesnaesterca pa opuca sa 20 metara ili ode na krilo. a kad imas tri sjajna plejmejkera kakvi su pjanic ibro i miske onda ti samo neko treba ko ce stajati u sesnaestercu i ubacivati lopte redom u gol. a sa 5 veznih bi igrao da dobijemo terensku nadmoc protiv francuza, jer i ako im fale 3-4 dobra igraca opet imaju sjajnu ekipu. a protiv luksemburga nebi bio problem igrati sa dva spica i zato zrtvovati jednog od ofanzivnih veznih.

ali na kraju susic odlucuje i nije mu nimalo lako, ako nebudemo pobjedili obadvije utakmice, 80% ce ga popljuvati sto nije igrao ovako ili onako. a ako dobijemo obadvije utakmice, 80% ce nas vec vidjeti kao evropskog prvaka

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 22 avg 2010, 21:22

Ma i Ibišević i Džeko idu od prve minute. Nema se tu šta pričati. Neka se i Francuzi use?u kada vide 2 golgetera protiv sebe, a ne da se četvorica mijenjaju na Džeku ili Vedi pa da budu odsječeni od veznog reda.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

seha
Kontakt:

Post Postao/la seha » 22 avg 2010, 21:24

Mi trebamo savaku utakmicu igrat sa formacijom kao protiv njemacke :D
Golovi BH reprezentativaca 10-11 http://www.youtube.com/user/seha2703
BH navijacke pjesme http://www.sendspace.com/folder/u83awh.html

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 22 avg 2010, 21:32

Monolog je napisao/la:Ma i Ibišević i Džeko idu od prve minute. Nema se tu šta pričati. Neka se i Francuzi use?u kada vide 2 golgetera protiv sebe, a ne da se četvorica mijenjaju na Džeku ili Vedi pa da budu odsječeni od veznog reda.
Mozda bi bas bilo pametno odma ofanzivno krenut na francuze. Sad su dosta mlada i neuigrana ekipa. Isto tako je veliki pritisak na njima, nakon ove blamaze ljetos. U paklenoj atmosferi bi mogli imat problema ako ih odma napadnemo i napravimo par prilika. Ali Pjanic i Misimovic MORAJU odradit bolji posao u defanzivnom djelu nego sto su radili dosad za repku. Pjanic znam da moze, to je pokazao na Anfieldu. Za Misimovica je malo druga stvar, ali kad bi igrali Pjanic, Rahimic i Jahic/Ibricic/Lulic iza njega, ne bi trebalo bit problema.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 22 avg 2010, 21:43

Monolog je napisao/la:Ma i Ibišević i Džeko idu od prve minute. Nema se tu šta pričati. Neka se i Francuzi use?u kada vide 2 golgetera protiv sebe, a ne da se četvorica mijenjaju na Džeku ili Vedi pa da budu odsječeni od veznog reda.
To je to. To je i moja filozofija. Mnogi vole biti ziherasi, pa sami sebe sigurno podsjecu. Svi mi znamo gdje lezi nasa snaga, i to treba iskoristiti, Vedu i Edina pustiti na Francuze, pa nek gledaju kako ce to zaustaviti, ili nek se koncentrisu na njih dvojicu Miske ce im zavaliti, ili Ibricic, a i Pjanic vreba. Ova trojka isto mora biti na jakom nivou sto se tice defenzive, ali ako budu radili dobro naprijed i razviju citav potencijal naprijed, Francuzi nece mnogo imati vremena da razmisljaju o napadu. Moja prognoza je, da cemo im zabit 1 gol 100%, vjerovatno i 2, a poslije toga je sve moguce. Pitanje je samo koliko cemo primiti.

Znate li vec kvote na utakmicu? Ove kvote su sa Bwin-a.
3.25 na nas i 2.15 na Francusku, protiv Njemacke je bilo naprimjer 9.0 na nas.

21:00 Bosnien und Herzegowina 3.25 X 3.25 Frankreich 2.15

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 22 avg 2010, 21:44

Cartman je napisao/la: Mozda bi bas bilo pametno odma ofanzivno krenut na francuze. Sad su dosta mlada i neuigrana ekipa. Isto tako je veliki pritisak na njima, nakon ove blamaze ljetos. U paklenoj atmosferi bi mogli imat problema ako ih odma napadnemo i napravimo par prilika. Ali Pjanic i Misimovic MORAJU odradit bolji posao u defanzivnom djelu nego sto su radili dosad za repku. Pjanic znam da moze, to je pokazao na Anfieldu. Za Misimovica je malo druga stvar, ali kad bi igrali Pjanic, Rahimic i Jahic/Ibricic/Lulic iza njega, ne bi trebalo bit problema.
Pa baš zbog raznih, nazovimo, previranja u Francuskoj, trebali bismo krenuto sa 2 špica. Uostalom, Vedo se može vraćati i pomagati odbrani, Džeko to svakako radi kada su prekidi u pitanju. Helem, ja bih stavio ili Ibru ili Lulića uz Rahimića. Jahić je dobar, borben i ostavio bi dušu na terenu, ali potreban nam je neko ko može i trčati, ali i razigravati naše napadače kao i praviti višak. Jaha to nije, ali Ibro i Lulić sigurno jesu sposobni za takvo što. Miske bi dobio nešto opušteniju defanzivnu rolu(da pomaže, ali ne 100% da se ne bi istrošio), no stoga bi u napadu bio daleko ubitačniji i korisniji. Uostalom, znamo da Miske voli igrati protiv velikih.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

BH_Patriot
Kontakt:

Post Postao/la BH_Patriot » 22 avg 2010, 23:19

Neigranje Riberya, Nasrija, Gallasa i jos nekih je veliki plus za nas.
Moramo to iskoristiti. Samo pobjeda dolazi u obzir
NE DAJ SE BOSNO !!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.