Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Esport
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Esport » 03 jul 2017, 09:30

AnelZ je napisao/la:Ne bjezim od toga da se treba popraviti kvalitet prenosa, to zaista stoji. Ali ako kanal legalno gleda hajmo reci 5000 ljudi od kojih sredstava da to urade? Kako ce to opravdati upravnom odboru kada ta organizaciona jedinica predlozi za ubacivanje u budzet za narednu godinu vise sredstava kako bi unajmili bolju opremu (ili cak kupili istu) za snimanje utakmice? Koliko para tolike i muzike. Ne bi odjednom na tom kanalu se stvorilo novih 100.000 osoba da ih prati kada bi ovi napravili prenos na nivou Bundeslige. A sto se tice streamova upotpunosti podrzavam BH Telecom sto ukida nedopusteno preuzimanje prenosa od strane treceg lica.
Znaći mi moramo dati sredstva, da bi oni nabavili opremu koju nam naplaćuju kroz uslugu. To je je zamjena teza.
To je kao da ides u burekdzinicu i narucis burek, oni ti daju prazan burek(bez mesa ili sa vrlo malo) i kazu dovoljno mesa će biti kada budem prodavao puno bureka.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 03 jul 2017, 10:05

Kolika je uopce gledanost PL na BHT-u kojeg imaju valjda svi?

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 03 jul 2017, 10:13

Signore je napisao/la:Kolika je uopce gledanost PL na BHT-u kojeg imaju valjda svi?
Pa s obzirom koje utakmice rade vjerujem da je mala.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 03 jul 2017, 11:04

miky_hz je napisao/la:
Signore je napisao/la:Kolika je uopce gledanost PL na BHT-u kojeg imaju valjda svi?
Pa s obzirom koje utakmice rade vjerujem da je mala.
Pa nekad su prenosili sve utakmice, tj. i derbije. Imaju podatci od tad. Po tome se moze mjeriti kolika je moguca zarada. Naravno, nece svakom kupcu TV prava biti isto, netko ima veci broj pretplatnika, a netko manji. Onaj s vecim brojem pretplatnika ce imati vecu korist i samim tim moze ponuditi vise.

HRT je nekad iznosio podatke da je HNL gledaniji od LP, a derbiji Dinama i Hajduka gledaniji od samog finala LP. S takvom gledanoscu se nije bilo tesko prodati bas za tu neku cifru od 3 milijuna maraka o kojima mi ovdje sanjamo.

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 03 jul 2017, 11:24

Radi kvaliteta slike vise gledam 1 federalnu na City tv nego ove na BHT .

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 03 jul 2017, 11:38

Glavni uzrok nezadovoljstva sa BHT-om je sama kvaliteta prijenosa utakmica. Ali tu se može dosta toga uradi, što se tiče "sporednih stvari". Tipa, ubaciš malo prije utakmice 10tak min nekakvu emisiju, pa malo poluvrijeme i na kraju sažetak neki. Malo zaokružiš taj prijenos. Budimo realni, što se tiče kvalitete, teško da će doći do neke velike promjene jer oni nemaju kako se kaže "ni za germe", da kupuju i investiraju u nekakvu opremu.

"Plus" ovog svega je da ćemo i dalje gledat gospodina slika

:njanjanja: :twisted:
NK Široki Brijeg

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 03 jul 2017, 12:01

JohnCleese je napisao/la:Udruzenje premijerligasa :?: :hmmmmm:

Do tada mozete da :puke: i kuknjava a ja cu da :salut: savezu koji uredno handri intelektualno skucene :rol:
Potpis. Ako klubovima odgovara da im stavljaju veliku crnu kitu kako hoće i kad hoće, ne samo vezano uz ovo, zašto bi mi pizdili oko toga? :urnebes:
Hayley <3

skripar96
Kontakt:

Post Postao/la skripar96 » 03 jul 2017, 12:36

Brate ako NK Siroki TV moze raditi prijenose u full HD,ja ne znam kako je*eni telecom to nije u stanju....
EKONNP

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 03 jul 2017, 12:44

badblueboylivno je napisao/la:
JohnCleese je napisao/la:Udruzenje premijerligasa :?: :hmmmmm:

Do tada mozete da :puke: i kuknjava a ja cu da :salut: savezu koji uredno handri intelektualno skucene :rol:
Potpis. Ako klubovima odgovara da im stavljaju veliku crnu kitu kako hoće i kad hoće, ne samo vezano uz ovo, zašto bi mi pizdili oko toga? :urnebes:
Baš :salut:

A da se nešto mora mijenjati po pitanju kvaliteta prenosa, MORA. Ako bht nije sposoban da to uradi kvalitetno neka to radi arena, face tv, hayat, rtrs, ftv, city tv, NEBITNO, samo neka bude kako Bog zapovjeda.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 03 jul 2017, 14:25

Prvenstvo pocinje za 19 dana, sve ekipe su u pogonu, pripreme se odradjuju. A koliko vidim ovi iz Čelika jos nisu lopte šutnuli. Čitam malo temu, situacija je kako mogu vidjet jos maglovita u vidu igraca... Ekipu ce skupit nekakvu vjerovatno al ih po meni ocekuje jos teza situacija, ako je to i moguce, nego prosle sezone... Hitno im treba neki jak ulagač, neke privatne pare, a kako pisu oni po temi da takvih jos nema... Mislim, djabe ti sve nakraju ako nemas pare, mozes mjenjat odbore, direktore predsjednike, al bez kapitala nema naprijed.

Ima li kakvih naznaka Zenicani??
NK Široki Brijeg

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 03 jul 2017, 14:35

ma kakav Čelik (nažalost to moram reći), ja mislim prvi kanditat za ispadanje u federalku. Nedavno tek trenera dobili, ali ko će im igrati, jedino neke mlade igrače iz nižih liga da dovedu. Od starijih čisto sunjam da će iko kada se zna finansiska situacije...

Unknown33
Kontakt:

Post Postao/la Unknown33 » 03 jul 2017, 14:37

http://www.24sata.hr/sport/valjda-ce-se ... igu-530872

Sloboda i Čelik, al ste vi nafake, pljujete po Tuzli i Zenici, a da vam nije njih, ovako bi i vi završili...

Doduše, trebaš imati i savez sa mudima.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 03 jul 2017, 14:59

Evolve je napisao/la:Prvenstvo pocinje za 19 dana, sve ekipe su u pogonu, pripreme se odradjuju. A koliko vidim ovi iz Čelika jos nisu lopte šutnuli. Čitam malo temu, situacija je kako mogu vidjet jos maglovita u vidu igraca... Ekipu ce skupit nekakvu vjerovatno al ih po meni ocekuje jos teza situacija, ako je to i moguce, nego prosle sezone... Hitno im treba neki jak ulagač, neke privatne pare, a kako pisu oni po temi da takvih jos nema... Mislim, djabe ti sve nakraju ako nemas pare, mozes mjenjat odbore, direktore predsjednike, al bez kapitala nema naprijed.

Ima li kakvih naznaka Zenicani??
Rasulo.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 03 jul 2017, 15:02

BelminM23 je napisao/la:http://www.24sata.hr/sport/valjda-ce-se ... igu-530872

Sloboda i Čelik, al ste vi nafake, pljujete po Tuzli i Zenici, a da vam nije njih, ovako bi i vi završili...

Niste upuceni u situaciju, grad Tuzla je najveci rak sporta u Tuzli. Mi smo treci najveci grad u BIH i trebamo biti prvaci u nekom od sportova svake godine, a trofeja u nekom sportu nismo imali vise od 15 godina. Sveli su nas na taj nivo da budemo zadovoljni kada pobjedimo selo ili da nam se sela smiju, da ne vrijedjam nikog svaka cast svima ali Tuzla i ovaj dio BIH treba da se pisa po ostatku drzave, a ne obrnuto.

Tristan
Kontakt:

Post Postao/la Tristan » 03 jul 2017, 15:14

tuzlak1987 je napisao/la:

Niste upuceni u situaciju, grad Tuzla je najveci rak sporta u Tuzli. Mi smo treci najveci grad u BIH i trebamo biti prvaci u nekom od sportova svake godine, a trofeja u nekom sportu nismo imali vise od 15 godina. Sveli su nas na taj nivo da budemo zadovoljni kada pobjedimo selo ili da nam se sela smiju, da ne vrijedjam nikog svaka cast svima ali Tuzla i ovaj dio BIH treba da se pisa po ostatku drzave, a ne obrnuto.
:D :D
Java, dobio sam vizu,
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,
java, na Gradskom sa Aston Vilom.

4040deuce
Kontakt:

Post Postao/la 4040deuce » 03 jul 2017, 15:15

Tristan je napisao/la:

:D :D
Kako glup komentar.. Tuzla bi trebala pisati po ostatku drzave jer je treci najveci grad u BiH.. :roll:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 03 jul 2017, 15:19

Ne samo zato vec jer je SJ.I. Bosna prirodno ono sto je npr Ruhr u Njemackoj. Ovdje da ima volje da se napravi klub klubom mogao bi se napraviti da prekucava ovu ligu. Kada neko selo od par hiljada ljudi napravi bolju ekipu od najnaseljenijeg kantona u BIH onda znas da nesto nije normalno.

PERO1234
Kontakt:

Post Postao/la PERO1234 » 03 jul 2017, 15:19

Po tvojoj logici bi se CSKA i Fenerbahce svake sezone trebali izmjenjivati tko Ce preuzeti trofej lige prvaka. Kakve veze veličina grada ima sa tim. :crazy: :crazy: :crazy: .
Ja umrijet ću. Brijeg se neće maći, ta plava skamenjena vječnost.

UstanikSBII
Kontakt:

Post Postao/la UstanikSBII » 03 jul 2017, 15:19

Po čemu bi trebali da se "piša te" po ostatku države? Koje argumente imate? Po čemu ste to vi sposobniji od ostatka države molim te objasni mi? Pa tko je vodio vaš klub nisu ni ljudi iz Sarajeva, Mostara … nego vaši domaći i gdje su vam doveli klub? To što je u državi prisutna opća kuknjava pa je svatko svakome kriv sveži mačku za rep! Sposobnost vaših vodećih u sportu i klubovima se vidi, prodaju se za sitne interese slično kao i u Zenici i sad bi se kao vi trebali iživljavati nad ostatkom države. Daj molim te ne budu smiješan!
DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?

Zadnja klupa SS.ba liga!

Dulce et decorum est pro patria mori.

HKK Široki
Prvenstva: 10 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆

4040deuce
Kontakt:

Post Postao/la 4040deuce » 03 jul 2017, 15:24

tuzlak1987 je napisao/la:Ne samo zato vec jer je SJ.I. Bosna prirodno ono sto je npr Ruhr u Njemackoj. Ovdje da ima volje da se napravi klub klubom mogao bi se napraviti da prekucava ovu ligu. Kada neko selo od par hiljada ljudi napravi bolju ekipu od najnaseljenijeg kantona u BIH onda znas da nesto nije normalno.
Dosta mi je procitati pocetak recenice gdje si usporedio Bosnu i Njemacku. Nemoj nastavljati raspravu sa tim argumentima,molim te. Velicina grada nema nikakve veze sa tim sto pricas,Siroki Brijeg je dugi niz godina klub koji ne duguje feninga drzavi i ima jednu od najboljih infrastruktura i uvijek je vrhu,s druge strane imas primjere Borca iz Banja Luke,visestruko veceg grada koji grca u dugovima i ispao je u drugu ligu,Slobode koja je u problemima,Celika itd. Kad vec vuces paralele sa Njemackom, uzmi za primjer jedan Hoffenheim koji dolazi iz mjesta od 35.000 stanovnika,sto je za Njemacke standarde prakticki malo vece naselje.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.