Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - općenito
A najzesce sto kaze tip ciji klub nije trebao ni dobiti licencu za nastup u Premijer ligi. Inace ste mi dragi, i nije los odnos sa nasim klubom ali konstatacije ovog Tuzlaka su nevjerojatne. Pa vi bi se jadni nebili trebali stidjeti sto vam jedan Simin Han preuze sve sto vam valja.
Zadnja izmjena: PERO1234, dana/u 03 jul 2017, 15:29, ukupno mijenjano 1 put.
Ja umrijet ću. Brijeg se neće maći, ta plava skamenjena vječnost.
- tuzlak1987
- Kontakt:
ZD i TK trebaju da pisaju po ostatku drzave, ostajem pri svom. I u svakoj drugoj drzavi osim BIH bi pisali. Sto to nije tako ima dosta razloga, neki od tih tvojih koje si nabrojao ali ove sredine imaju 10 puta veci plafon kada je sve poslozeno i realno. Samo u ovoj drzavi su najbogatiji dijelovi drzave najsiromasniji, a najsiromasniji najbogatiji. Kada je neka realna drzava kao Jugoslavija onda dobijemo pravo stanje na terenu.UstanikSBII je napisao/la:
Po čemu bi trebali da se "piša te" po ostatku države? Koje argumente imate? Po čemu ste to vi sposobniji od ostatka države molim te objasni mi? Pa tko je vodio vaš klub nisu ni ljudi iz Sarajeva, Mostara … nego vaši domaći i gdje su vam doveli klub? To što je u državi prisutna opća kuknjava pa je svatko svakome kriv sveži mačku za rep! Sposobnost vaših vodećih u sportu i klubovima se vidi, prodaju se za sitne interese slično kao i u Zenici i sad bi se kao vi trebali iživljavati nad ostatkom države. Daj molim te ne budu smiješan!
Vi dobijate sve na konstitutivnosti, mi gubimo sve jer imamo SDA u kantonu, a SDP u gradu. Mi imamo 10 puta veci plafon koji nije iskoristen ali zbog politike se to ne vidi jer je politika negdje poslozila stvari na mjesto, a negdje nije poslozila nista. Vama je se fino poslozilo dole, jbg imate kartu konstitutivnosti pa vucete sav novac neku svoju mini drzavu u drzavi i ovo je maksimum maksimuma koji mozete, a od nas minimum minimuma.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 03 jul 2017, 15:31, ukupno mijenjano 1 put.
- UstanikSBII
- Kontakt:
tuzlak1987 je napisao/la:ZD i TK trebaju da pisaju po ostatku drzave, ostajem pri svom. I u svakoj drugoj drzavi osim BIH bi pisali. Sto to nije tako ima dosta razloga, neki od tih tvojih koje si nabrojao ali ove sredine imaju 10 puta veci plafon kada je sve poslozeno i realno. Samo u ovoj drzavi su najbogatiji dijelovi drzave najsiromasniji, a najsiromasniji najbogatiji. Kada je neka realna drzava kao Jugoslavija onda dobijemo pravo stanje na terenu.UstanikSBII je napisao/la:
Po čemu bi trebali da se "piša te" po ostatku države? Koje argumente imate? Po čemu ste to vi sposobniji od ostatka države molim te objasni mi? Pa tko je vodio vaš klub nisu ni ljudi iz Sarajeva, Mostara … nego vaši domaći i gdje su vam doveli klub? To što je u državi prisutna opća kuknjava pa je svatko svakome kriv sveži mačku za rep! Sposobnost vaših vodećih u sportu i klubovima se vidi, prodaju se za sitne interese slično kao i u Zenici i sad bi se kao vi trebali iživljavati nad ostatkom države. Daj molim te ne budu smiješan!
Jesi dobar ti? Znači vi imate novca ali ste siromašni, a ostali kao nemaju za gaća ali su bogati!
DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?
Zadnja klupa SS.ba liga!
Dulce et decorum est pro patria mori.
HKK Široki
Prvenstva: 10 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆
Zadnja klupa SS.ba liga!
Dulce et decorum est pro patria mori.
HKK Široki
Prvenstva: 10 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆
Zanima me po kojem tocno parametru je vas 'plafon' 10 puta veci?tuzlak1987 je napisao/la:ZD i TK trebaju da pisaju po ostatku drzave, ostajem pri svom. I u svakoj drugoj drzavi osim BIH bi pisali. Sto to nije tako ima dosta razloga, neki od tih tvojih koje si nabrojao ali ove sredine imaju 10 puta veci plafon kada je sve poslozeno i realno. Samo u ovoj drzavi su najbogatiji dijelovi drzave najsiromasniji, a najsiromasniji najbogatiji. Kada je neka realna drzava kao Jugoslavija onda dobijemo pravo stanje na terenu.UstanikSBII je napisao/la:
Vi dobijate sve na konstitutivnosti, mi gubimo sve jer imamo SDA u kantonu, a SDP u gradu. Mi imamo 10 puta veci plafon koji nije iskoristen ali zbog politike se to ne vidi jer je politika negdje poslozila stvari na mjesto, a negdje nije poslozila nista. Vama je se fino poslozilo dole, jbg imate kartu konstitutivnosti pa vucete sav novac neku svoju mini drzavu u drzavi i ovo je maksimum maksimuma koji mozete, a od nas minimum minimuma.
Hertha iz Berlina, žari i pali godinama, Lazio i Roma isto, Paris do prije pet godina...
- tuzlak1987
- Kontakt:
Po svemu, ovaj dio drzave da je udruzen ne bi mu mogao novcano niko parirati. A isto tamo i Kakanj gdje je Musija pokazao da sa ekipom iz predgradja moze postici nesto samo ako 2 firme pomognu. Pa onda dobro razmislite sta Zenica moze sve i koliki neiskoristeni potencijal ima..4040deuce je napisao/la: Zanima me po kojem tocno parametru je vas 'plafon' 10 puta veci?
O CSKA i Fenerbahceu da ne pricamo. Oni su najtrofejniji nogometni kluboviBelminM23 je napisao/la:Hertha iz Berlina, žari i pali godinama, Lazio i Roma isto, Paris do prije pet godina...
Ja umrijet ću. Brijeg se neće maći, ta plava skamenjena vječnost.
Opet Čelik druga liga a ? Neki nikako da skontaju da mi samo sami sebe možemo izbacit iz ove lige
Naravno da je lova kljuc,sve se vrti oko iste al jbg nemamo svi HDZ,Čovića i slicne iza ledja,.
Naravno da je lova kljuc,sve se vrti oko iste al jbg nemamo svi HDZ,Čovića i slicne iza ledja,.
tuzlak1987 je napisao/la:Po svemu, ovaj dio drzave da je udruzen ne bi mu mogao novcano niko parirati. A isto tamo i Kakanj gdje je Musija pokazao da sa ekipom iz predgradja moze postici nesto samo ako 2 firme pomognu. Pa onda dobro razmislite sta Zenica moze sve i koliki neiskoristeni potencijal ima..4040deuce je napisao/la: Zanima me po kojem tocno parametru je vas 'plafon' 10 puta veci?
Zadnja izmjena: 4040deuce, dana/u 03 jul 2017, 15:50, ukupno mijenjano 2 puta.
- Evolve
- Kontakt:
Daje,Evolve je napisao/la:Jel vama Bingo daje šta ?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Tuzla i Zenica se ne mogu nikako usporedjivati.tuzlak1987 je napisao/la:Po svemu, ovaj dio drzave da je udruzen ne bi mu mogao novcano niko parirati. A isto tamo i Kakanj gdje je Musija pokazao da sa ekipom iz predgradja moze postici nesto samo ako 2 firme pomognu. Pa onda dobro razmislite sta Zenica moze sve i koliki neiskoristeni potencijal ima..4040deuce je napisao/la: Zanima me po kojem tocno parametru je vas 'plafon' 10 puta veci?
Tuzla je makroregija sa oko 700.000 stanovnika, sto je cini najnaseljenijom u drzavi. Tuzlanski ekonomski bazen je najbogatiji u drzavi BiH, dok je u bivsoj SFRJ bio mozda najjaci. Mozemo citav dan nabrajati preduzeca. Blizina Beograda mu daje jos veci znacaj. Jedina mana je slaba transportna komunikacija sa Sarajevom.
Zenica za razliku od Tuzle je imala RMK koji je bio nosioc razvoja same Zenice i koji je zaposljavao oko 24.000 radnika, normalno Zeljezara je bila glavna. Propadanjem RMK, Zenica je postala jedna od siromasnijih opcina, sto je cinjenica, dok je Tuzla i dalje glavni nosioc razvoja drzave.
Tuzla ima srecu, sto joj je blizu Hrvatska, koja je clanica EU, te Beograd u Srbiji.
Klubovi koij misle da je ovo 1989 godina, da će im država/kanton/grad davati para koliko zatraže, će se raspasti, odnosno završiti u kantonalnim ligama. Čelik, Sloboda i Borac donekle su najbliži tim scenarijima. Od bivših premijerligaša ta sudbina je zadesila Jednistvo Bihać, Zvijezdu Gradačac, Orašje, Banoviće, i da ne nabrajam dalje. Nema više socijale i guzovače. neki dio možda da, ali da država gura vječito, zaboravite ili ste pushiona. Pravite planove, tražite investitore, inače ste gotovi. Pogledajte ostale klubove. Neki su se izvadili (Sarajevo, Zrinjski, Široki) neki se vade (Željo) a neki domaćinski posluju (Radnik, Krupa, Mladost DK) Borac kako vidim takođe pokušava nešto, samo Sloboda i Čelik plaču a ništa ne poduzimaju. Kako se situacija odvija, moglo bi se desiti da ligu sastavimo od 10 finansijski najstabilnijih klubova a ne po rezultatu. Ova sezona će mnogo toga pokazati, i mnoge stvari će biti ili ne biti.
Željo je čini mi se jednini napravio i dodatni iskorak, pa plaća i sve obaveze i doprinose državi, i siguran sam da će i drugi morati krenuti tim putem, to je jedina održiva opcija za klubove, i iskorake prema naprijed. Nadam se da će i savez promjeniti politiku, i prestati gledati kroz prste i zatvorenih očiju prilikom dodjele licenci za takmičenje, što bi trebalo dodatno stimulisati klubove da daju maksimum u nadogradnji organizacije i finansijskog poslovanja.
Željo je čini mi se jednini napravio i dodatni iskorak, pa plaća i sve obaveze i doprinose državi, i siguran sam da će i drugi morati krenuti tim putem, to je jedina održiva opcija za klubove, i iskorake prema naprijed. Nadam se da će i savez promjeniti politiku, i prestati gledati kroz prste i zatvorenih očiju prilikom dodjele licenci za takmičenje, što bi trebalo dodatno stimulisati klubove da daju maksimum u nadogradnji organizacije i finansijskog poslovanja.
Mislim šta reći...Kažeš prije rata u sfrj tuzlanski bazen možda najjači au... Prije rata recimo pola grada Zagreba je deset puta bilo ekonomski jače od čitavog tuzlanskog bazena. Slovence da ne spominjemo i druge. Al eto ako ti vjeruješ u to mirna bosna.AlemC85 je napisao/la:Tuzla i Zenica se ne mogu nikako usporedjivati.tuzlak1987 je napisao/la:Po svemu, ovaj dio drzave da je udruzen ne bi mu mogao novcano niko parirati. A isto tamo i Kakanj gdje je Musija pokazao da sa ekipom iz predgradja moze postici nesto samo ako 2 firme pomognu. Pa onda dobro razmislite sta Zenica moze sve i koliki neiskoristeni potencijal ima..4040deuce je napisao/la: Zanima me po kojem tocno parametru je vas 'plafon' 10 puta veci?
Tuzla je makroregija sa oko 700.000 stanovnika, sto je cini najnaseljenijom u drzavi. Tuzlanski ekonomski bazen je najbogatiji u drzavi BiH, dok je u bivsoj SFRJ bio mozda najjaci. Mozemo citav dan nabrajati preduzeca. Blizina Beograda mu daje jos veci znacaj. Jedina mana je slaba transportna komunikacija sa Sarajevom.
Zenica za razliku od Tuzle je imala RMK koji je bio nosioc razvoja same Zenice i koji je zaposljavao oko 24.000 radnika, normalno Zeljezara je bila glavna. Propadanjem RMK, Zenica je postala jedna od siromasnijih opcina, sto je cinjenica, dok je Tuzla i dalje glavni nosioc razvoja drzave.
Tuzla ima srecu, sto joj je blizu Hrvatska, koja je clanica EU, te Beograd u Srbiji.
- Gradonacelnik
- Kontakt:
Pa što ste odnjeli lovu kući? Malo dajte sadake, možda vam krene u životu.chily-rz je napisao/la:Opet Čelik druga liga a ? Neki nikako da skontaju da mi samo sami sebe možemo izbacit iz ove lige![]()
Čuvali te zemljo usamljeni vuci, slavio ih narod, zvali se hajduci.
Sloboda je imala šansu kakva se klubovima pruža jednom ili ni jednom u istoriji postojanja. Imali su čovjeka koji je došao sa iskrenim namjerama i mogli su samo profitirati iz tog projekta. Debelo su zakazali, koliko grad toliko i navijači. Grad koji nije imao sluha za takav projekat gdje su samo trebali pokazati dobru volju i ništa više. Isto tako i navijači koji prvo nisu pratili sjajne rezultate Slobode, a nakon toga što su olako prepustili klub grobarima koji će ih na kraju uništiti.
Sudbina Slobode je siva, da ne kažem crna jer ove godine su se provukli, a narednih će sve teže i teže. Jednostavno nemaju para, žive od milostinje, a dugovi iz prošlosti će ih konstantno stizati. Nekad će se sve to raspasti.
Šteta, bio je to dobar projekat koji je unio dosta živosti u naš fudbal. Projekat kojim je bh fudbal mogao dobiti još jednu dobru školu fudbala, moderan stadion, vjerovatno najbolji u državi i ekipu koja bi se konstantno pitala u prvenstvu.
Sudbina Slobode je siva, da ne kažem crna jer ove godine su se provukli, a narednih će sve teže i teže. Jednostavno nemaju para, žive od milostinje, a dugovi iz prošlosti će ih konstantno stizati. Nekad će se sve to raspasti.
Šteta, bio je to dobar projekat koji je unio dosta živosti u naš fudbal. Projekat kojim je bh fudbal mogao dobiti još jednu dobru školu fudbala, moderan stadion, vjerovatno najbolji u državi i ekipu koja bi se konstantno pitala u prvenstvu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Osttribine
- Kontakt:
A inace ste vi za vrijeme te realne drzave Jugoslavije zarili i palilituzlak1987 je napisao/la:ZD i TK trebaju da pisaju po ostatku drzave, ostajem pri svom. I u svakoj drugoj drzavi osim BIH bi pisali. Sto to nije tako ima dosta razloga, neki od tih tvojih koje si nabrojao ali ove sredine imaju 10 puta veci plafon kada je sve poslozeno i realno. Samo u ovoj drzavi su najbogatiji dijelovi drzave najsiromasniji, a najsiromasniji najbogatiji. Kada je neka realna drzava kao Jugoslavija onda dobijemo pravo stanje na terenu.UstanikSBII je napisao/la:
Možda i dolaze iz mjesta koje broji 3000 stanovnika ali svejedno imaju prosjecnu posjetu vecu nego Željo i Sarajevo skupa,. 
- Osttribine
- Kontakt:
Mojne ti o posjeti sviju ti, kolo dva euforija, statuti ovo ono pa 860 navijaca na narednoj tekmi protiv Viteza ili koga vec. Porediti posjetu u njemackom fudbalu sa nasom ligom je suludo, kod njih zenski regionalni klubovi imaju ako ne i bolju posjetu nego nasi najgledaniji 
Hoffenheim je pomalo specifican. Hoffenheim je selo, klub nosi ime po selu koje broji oko 3.000 stanovnika, ali igraju u Sinsheimu. To je centar opcine koja broji oko 35.000 stanovnika. Stadion Hoffenheima je udaljen nekih 6-7km od samog Hoffenheima. Sad zamislite da imate neko selo pored Sirokog s 3.000 stanovnika, udju u PL i igraju na Pecari, a ne postoji ni jedan klub koji je blizu tom uspjehu. Logicno da ce svi navijati za njih, mada im je gledanost i s tom populacijom od 35.000 stanovnika fenomenalna.chily-rz je napisao/la:Možda i dolaze iz mjesta koje broji 3000 stanovnika ali svejedno imaju prosjecnu posjetu vecu nego Željo i Sarajevo skupa,.
Nismo bas toliko ocajniOsttribine je napisao/la:kod njih zenski regionalni klubovi imaju ako ne i bolju posjetu nego nasi najgledaniji
Zadnja izmjena: Signore, dana/u 03 jul 2017, 19:39, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.