Evander je napisao/la:BosnianKingdom je napisao/la:Svi vi koji ste za odlazak Cale, dajte jedan primjer ko bi ga po vama trebao zamjeniti. Osim Kodre kojeg smo vec nabili nogom,ko jos ima da je realna opcija?
Neko obrazovan, elokventan, autoritativan, neko ko zna svoj posao, neko ko zna raditi sa mladim igracima, neko ko se razumije u taktiku i istu zna objasniti ovim nasim amaterima na terenu bar malo bolje da igraju, neko ko ima ambicije da uci i napreduje, neko ko se nece skrivati iza srece i pritska, neko ko ima viziju kako bi Sarajevo trebalo izgledati za tri godine...
A ako me pitas za ime, imaju oni koji primaju dobru platu da razmiljaju o tome. Za sta u ostralom primaju platu, nemalu, Valentin, Sabrina, Faruk i ini uposlenici kluba?
Ali ponavljam, trener se ne mijenja sad. Kad nisu o tome razmisljali na kraju sezone, a trebali su, neka sad ostave Calu do pauze u prvenstu na zimu.
U pravu si sve što si rekao, u potpunosti se slažem sa tobom, i prvi i drugi dio.
Samo je problem sto u našoj državi ima veoma malo edukovanih trenera, koji imaju hrabrosti da dođu u klub koji mjenja trenera svako pola godine, a pretpostavimo da je gotovo sigurno da takvi treneri imaju tekući angažman. Isto tako takvi treneri koštaju mnogo više od našeg Cale, a i sam si govorio ovdje 100 puta kako klub nema para na veliki trošak(zajebi Saida).
A ako mi nismo zaduženi da kažemo ime novog trenera. Onda također ne vidim naše pravo da govorimo kad ce neko biti bivši trener.
I potpuno si upravu da nikoga sada ne treba mjenjati, nego treba pričekati adekvatno vrijeme za to i adekvatne ljude, a ne dovoditi gore od trenutnih, kao što smo radili dosta puta. Cala je trenutno među top3 uloženo - dobijeno trenera.