to je realnost da talijanska liga nije na nivou ne kojem je bila,ja sam toga svjestan ( al i pored toga i dalje jaca od Bundeslige )...al ne pricamo o tome,pricamo o potcijenjivanju EL od stranje ital klubova.respo je napisao/la:ocigledno ne znas cim tako pricas
i ja pricam o proteklim sezonama
i moras se pomiriti da s vremena na vrijeme neka liga padne neka se digne i tako ti je to
Serie A - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- Interista di cuore
- Kontakt:
Re: Serie A
I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.
Chi per l'Inter vive, non muore mai...
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Prije bih rekao da kombinovani sastav izvode u kupu Italije, negoli u Evropi(nebitno o kojem takmičenju je riječ, Europa League ili CL). Je li moram sada tražiti sastav Juventusa protiv Fulhama pa da vidimo tu 2. postavu? Nemoj sad nabrajati povrijeđene, dakle, Juve je u taj dvomeč ušao sa najjačim mogućim sastavom.
Milan protiv Portsmoutha? Je li i to bila druga postava ovog diva? Roma protiv Panathinaikosa? Nemojte me nasmijavati. Činjenica je da je Seria A oslabila, te da nije ni sjenka nekada najjače nogometne lige, kada su krug favorita za prvaka činili Milan, Roma, Inter, Juventus, Lazio, a odmah iza bila Fiorentina.
Milan protiv Portsmoutha? Je li i to bila druga postava ovog diva? Roma protiv Panathinaikosa? Nemojte me nasmijavati. Činjenica je da je Seria A oslabila, te da nije ni sjenka nekada najjače nogometne lige, kada su krug favorita za prvaka činili Milan, Roma, Inter, Juventus, Lazio, a odmah iza bila Fiorentina.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Vjerujem da smo svi gledali Genoa vs Valencia 1-3 na OBN-u i da je Genoa igrala u najjacem sastavu !
Juve v Fulham takodje
Juve v Fulham takodje
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
-
neroazzurni
- Kontakt:
ma Juve je najveci krivac za "pad" kvalitete talijanske lige ipak je on jedan od giganata lige pauzira vec 3-4 god i to je to razdoblje pada jer moramo konkurencijom jedni druge gurat ka kvalitetu al et...jednom lopov uvijek lopov.....Interista di cuore je napisao/la:to je realnost da talijanska liga nije na nivou ne kojem je bila,ja sam toga svjestan ( al i pored toga i dalje jaca od Bundeslige )...al ne pricamo o tome,pricamo o potcijenjivanju EL od stranje ital klubova.respo je napisao/la:ocigledno ne znas cim tako pricas
i moras se pomiriti da s vremena na vrijeme neka liga padne neka se digne i tako ti je to
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"
- Interista di cuore
- Kontakt:
taj primjer Juveta je izuzetak jer su oni pokusavali da spase najgoru sezonu sa EL...sto se tice utakmice Genoa Valencia,na golu Genoe je bio Scarpi ( rezervni golman ),za ostatak ekipe se ne sjecam tacno al znam da nije bila najjaca ekipa...pogledajte malo vise unazad,gdje je i nastao problem za Serie A,a to je potcijenjivanje EL,gdje su njemci ulazili dosta ozbiljnije i to itekako iskoristili...
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Pa tako možemo reći i za Real da podcijenjuje Ligu Prvaka. Ipak od 2002 godine nisu vidjeli četvrtfinale.
Pustite se te priče oko nevažnosti trofeja kakav je Europa League. Kao što neko reče, Juve je glavni krivac jer su vječito spašavali talijsnki koeficijent, a poslije je to breme spalo na Fiorentinu i Sampdoriu.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- Interista di cuore
- Kontakt:
Real nije potcijenjivao LP.njima nije islo i to je to...a Milan je bio najjaci italijanski predstavnik u Evropi godinama,ne Juventus...EL je potcijenjivana u Italija proteklih godinaMonolog je napisao/la:Pa tako možemo reći i za Real da podcijenjuje Ligu Prvaka. Ipak od 2002 godine nisu vidjeli četvrtfinale.Pustite se te priče oko nevažnosti trofeja kakav je Europa League. Kao što neko reče, Juve je glavni krivac jer su vječito spašavali talijsnki koeficijent, a poslije je to breme spalo na Fiorentinu i Sampdoriu.
Zadnja izmjena: Interista di cuore, dana/u 26 avg 2010, 14:28, ukupno mijenjano 1 put.
onda nemoj pricatiInterista di cuore je napisao/la:to je realnost da talijanska liga nije na nivou ne kojem je bila,ja sam toga svjestan ( al i pored toga i dalje jaca od Bundeslige )...al ne pricamo o tome,pricamo o potcijenjivanju EL od stranje ital klubova.respo je napisao/la:ocigledno ne znas cim tako pricas
sta mislis za sta se bori napoli palermo i sta ja znam ko sve ako ne mogu do prva 4 mjesta od milana intera rome juventusa?
idu u el onako na izlet jel?
daj ne budi smijesan
koliko god slaba bila el u odnosu na lp za klubove kao sto su parma udinese napoli torino ili bilo ko el je liga snova jer tu mogu zaraditi pare kad vec ne mogu u lp
i nisu svi u italiji milan inter juve roma
Some football players pay a billion for a Ferrari or a yacht; with that money I bought myself Livorno’s and Barcelona's shirt. That’s all
ni talijanima nije islo ni u el ni u lp uz izuzetak milana i juvea par godina i sada intera i to je toInterista di cuore je napisao/la:
Real nije potcijenjivao LP.njima nije islo i to je to...a Milan je bio najjaci italijanski predstavnik u Evropi godinama,ne Juventus...EL je potcijenjivana u Italija proteklih godina
a zasto je liga slaba nije u tome da su potcjenjivali el nego u necemu drugom
Some football players pay a billion for a Ferrari or a yacht; with that money I bought myself Livorno’s and Barcelona's shirt. That’s all
nema potcjenjivanja nego ima mnogo jacih klubova od tih talijanskih koji dolaze iz Spanije ili Engleske pa i jedan Werder ili Zenit
ove sezone Talijani imaju fine predstavnike i to 4 pa vidjecemo 
Zadnja izmjena: juznjak>, dana/u 26 avg 2010, 14:37, ukupno mijenjano 2 puta.
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Kapa dolje Milanu, ali i Juventus je tu imao svog udjela, pobogu. Nego, previše si puta ponovio ovo da je EL podcijenjivana od strane talijanskih klubova. Ne brini, možeš to još milion puta reći, no to neće biti istina. Kao što ti kažeš da Realu nije išlo, tako se može okrenuti priča da nije ni talijanskim klubovima išlo. Pa nije to Carling Kup pa da igrači hlade mu*a po terenu. Čuj, podcijenili EL.Interista di cuore je napisao/la:
Real nije potcijenjivao LP.njima nije islo i to je to...a Milan je bio najjaci italijanski predstavnik u Evropi godinama,ne Juventus...EL je potcijenjivana u Italija proteklih godina
- Interista di cuore
- Kontakt:
ajde ok svi vi znate,ja ne znam... pozz
pa dobro ne mozemo reci da su talijanski klubovi podcjenjivali, ali sasvim sigurno nije im bilo ni svejedno, jer mislim ako si vec dosao do 1/4 finala nemozes reci eh dosta mi **** polufinale EL....odo ja ganjati 5- mjesto u ligi koje ce me ponovo vratiti u tu evroposku ligu u kojoj cu se opet sprdati
...pa pobogu ljudi gdje tu logika
ja se vrlo dobro sjecam kraj 90 tih godina kada su u kupu uefa ekipe Intera, Lazija i Parme harali po kupu uefa, i mislim da nisu to podcjenjivali, a mislim da ne rade to ni danas....zar im moze biti svejedno hoce li ispasti u grupi ili proci dalje, a pored svega tu je i finansijska dobit...gledao sam ja Genoa- Valencia i po prikazanom Genoa je se svim silama borila da prodje ali **** nisu mogli jer su za nijansu bili slabiji...
i molim vas to je glupo, pa sta bi dao Juve da osvoji ligu evrope sad haloooooo, ali cisto sumnjam da ce uspjeti....pitajte daffya bi li volio trofej lige uefa
ja se vrlo dobro sjecam kraj 90 tih godina kada su u kupu uefa ekipe Intera, Lazija i Parme harali po kupu uefa, i mislim da nisu to podcjenjivali, a mislim da ne rade to ni danas....zar im moze biti svejedno hoce li ispasti u grupi ili proci dalje, a pored svega tu je i finansijska dobit...gledao sam ja Genoa- Valencia i po prikazanom Genoa je se svim silama borila da prodje ali **** nisu mogli jer su za nijansu bili slabiji...
i molim vas to je glupo, pa sta bi dao Juve da osvoji ligu evrope sad haloooooo, ali cisto sumnjam da ce uspjeti....pitajte daffya bi li volio trofej lige uefa
http://www.youtube.com/watch?v=zVnS_KIWW8w
http://www.youtube.com/watch?v=7T8sBJluRtg
--------------TO BE CONTINUED--------------
DOMINACIJA JE NEMINOVNOST xD
“Nevjerojatno, Benitez izgubio? Ne mogu vjerovati, no, kasni samo devet bodova” - Mou
http://www.youtube.com/watch?v=7T8sBJluRtg
--------------TO BE CONTINUED--------------
DOMINACIJA JE NEMINOVNOST xD
“Nevjerojatno, Benitez izgubio? Ne mogu vjerovati, no, kasni samo devet bodova” - Mou
samo je Juve i igrao u "punom" DRUGOM sastavu protiv Fulhama jer je imao pola ekipe povrijeđene, a i jedini spas mu je bio preko EL te godine...
pa pogledajte 5 godina unazad od koga su ispadali talijanski predstavnici pa onda serite ovde...
Palermo od Ml.Boleslavi, Sampdoria od Aalborga, Fiorentina od Rangersa, Sampdoria od Metalista ili Milan od Werdera... ispadali svi od velikana europskog nogometa.
..
aj zapitajte se što je to tako i pogledajte kakvi su sastavi tu igrali u pojedinih ekipa pa onda iznosite vaša mišljenja
pa pogledajte 5 godina unazad od koga su ispadali talijanski predstavnici pa onda serite ovde...
Palermo od Ml.Boleslavi, Sampdoria od Aalborga, Fiorentina od Rangersa, Sampdoria od Metalista ili Milan od Werdera... ispadali svi od velikana europskog nogometa.
aj zapitajte se što je to tako i pogledajte kakvi su sastavi tu igrali u pojedinih ekipa pa onda iznosite vaša mišljenja
Inter, Zrinjski, Hajduk, NY Knicks, Medvešćak, NY Rangers, Andy Murray, Rafael Nadal, Fernando Alonso
Cini se da Ibra nece biti jedino pojacanje Milana..uz njega dolazi i Robinho:)))))))uhhhhhh.....kak bi tek tada bili jakiiii!!!!!!samo da se dobro svrsi posao....i idemo po LP i naravno povratak primata u Milanu a i u Italiji

Igaro je tad i Milan u prvom sastavu, samo što su prokockali vodstvo od 2-0 kući....Milan od Werdera... ispadali svi od velikana europskog nogometa...
Ali slažem su da su neke manje ekipe iz Italije igrale sa kombinovanim sastavom, ali prije 3-4 godine, jer većina ih je paralelno sa igranjem u Europi imala velike probleme u ligi, zbog neimanja velikog broja kvalitetenih igrača da uspješno guraju na oba fronta....Isto je i kod nijemaca, jer je samo Bayern bio u stanju da koliko toliko gura na oba fronta, a ovi ostali su ipak veću važnost davali igrama u Europi nauštrb lošeg rezultata u BL, jer nijedna ekipa nije sastavila paralelno dobru sezonu u BL i u Europi sem Baye.....
Ali generalno kad se pogleda situacija u talijanskom fudbalu, ona nije baš obećavajuća u narednom periodu, jer nemaju pravi sistem, posebno nakon Calciopolia, ne izbacuje se dovoljno maldih kvalitetnih igrača, većina boljih italijanskih trenera su van Italije (Anceloti, Mancini, Lippi se povukao, Trapp, Capelo, Spaleti, sad i Prandeli vodi repku), često se mjenjau treneri, uzmimo Juve za primjer koji mijenja trenere ko na filmskoj traci, i samim tim ne mogu steći kontinuitet i kvalitet koji im objektivno i pripada...Infrastruktura je jako loša, to moraju podhitno mjenjati, ali očigledno da nemaju pare pa im je prijeko potrebno da organizuju jedno veliko takmičenje tipa EP ili SP da se to digne na jedan veći nivo....
U Serie A i danas igraju neki od najvećih fudbalera na svijetu, ali jednostavno previše je stranaca koji dobivaju šansu ispred mladih italijnskih igrača i to je jako pogrešno.....
S druge strane, u Njemačkoj se radi sistemski, mladi igrači dobivaju odmah šansu, mlade selekcije su prvaci Europe u svim kategorijama, A tim je uvijek u vrhu na prvenstvima, iz godine u godinu raste kvalitet lige, dolazi sve više klasnih internacionalaca, infrastruktura je najbolja na svijetu, omladinske škole imaju najbolje uslove, čitava savez i država stoje iz tih projekata, klubovi su jedinstveni u nakani da što bolje igraju u Europi i maksimalno jedni drugima izlaze u susret što se tiče prodaje igrača (jer prije će Bayo dat Leveru nekog igrača i obrnuto neg' nekom stranom klubu)....Čelniici saveza su dali svim klubovima jasne upute da nema zezancije u evropskim takmičenjima, tako da će i večeras svi igrati u najjačim sastavima iako su osigurali plasman u grupe EL, ali moraju jer ovi bodovi su im jako bitni, što i nije baš slučaj sa italijanima koji rade po jako neozbiljnom principu....
Teško će sada italijani vratit tog predstavnika kada ga nijemci uzmu, jer ako uzmemo u obzir da su u zadnje vrijeme uvijek imali jednog predstavnika više u Europi i nisu uspjeli zadržati ogromnu prednost koju su imali, čisto sumnjam da mogu to učiniti sa predstavnikom manje, jer evidentan je napredak njemačkog fudbala u zadnje vrijeme....
Italijani moraju podhitno dosta toga da promjene u samom sistemu i načinu rada, kako savez, tako i klubovi, jer čudno je vidjeti da prvak Europe (koji je iz Italije) nema nijednog italijana u ekipi u finalu, to je u najmanju ruku skandalozno poznavajući italijane i njihov odnos prema fudbalu koji im je svetinja....Nemam nista protiv Intera, ovo je za njih ispalo najbolje, i zasluženo su lani bili najbolji, ali ovo dosta škodi italijanskom fudablu....
Zadnja izmjena: Hare_BvB, dana/u 26 avg 2010, 16:24, ukupno mijenjano 1 put.
Der Mann für die entscheidenden Tore.
Juve je igrao u punom sastavu protiv Fulhama.. ali taj puni sastav je bas bio pun
Legro povrijedjen, Giorgio povrijedjen.. a Cannavaro dobio crveni u 30-oj minuti.. i penal bio.. svi koji su gledali tekmu vidjeli su da nije ni kontakta bilo.. i hajd igraj bez stopera, a bekovi su bolji u Sarajeva.. bez ironije..
Legro povrijedjen, Giorgio povrijedjen.. a Cannavaro dobio crveni u 30-oj minuti.. i penal bio.. svi koji su gledali tekmu vidjeli su da nije ni kontakta bilo.. i hajd igraj bez stopera, a bekovi su bolji u Sarajeva.. bez ironije..
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia
ja to napisah juce na vasoj temi, pa onaj jedan vas nazva totalnom neznalicomItalia je napisao/la:Juve je igrao u punom sastavu protiv Fulhama.. ali taj puni sastav je bas bio pun![]()
"Smatram hrabrijeg onog koje prevlada svoje želje, nego onoga koji pobijedi svoje neprijatelje; jer najteža bitka je nad sobom samim." - Aristotel
- JuveSissoko
- Kontakt:
Inter je novi-stari prvak Italije,kraj price-zatvori temu
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.
Taman htjedoh postaviti pregled transfera, al me ovi sa ss.ba preduhitrise 
"Smatram hrabrijeg onog koje prevlada svoje želje, nego onoga koji pobijedi svoje neprijatelje; jer najteža bitka je nad sobom samim." - Aristotel
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.