Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019.

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

kobe24
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019.

Post Postao/la kobe24 » 27 nov 2017, 18:43

Unofficialpage je napisao/la: Stipanović u fazonu samo jedan po jedan ima da vas sve sredim. :mrgreen: :mrgreen:
:rol: :rol:

Fakat tako dodje kad procitam ponovo ovo sto sam napisao. :lol: Nazalost, Kikanovic defanzivno sigurno nije dovoljno dobar da ih zaustavi i da gradi skok, a s obzirom da sam optimista, onda se nadam da Stipanovic ima sve sto je potrebno da to odradi kako treba. Ja bih Elmedinu po poluvremenu dao 7-8 minuta i to mu je dosta veceras.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 27 nov 2017, 19:14

kobe24 je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la: Stipanović u fazonu samo jedan po jedan ima da vas sve sredim. :mrgreen: :mrgreen:
:rol: :rol:

Fakat tako dodje kad procitam ponovo ovo sto sam napisao. :lol: Nazalost, Kikanovic defanzivno sigurno nije dovoljno dobar da ih zaustavi i da gradi skok, a s obzirom da sam optimista, onda se nadam da Stipanovic ima sve sto je potrebno da to odradi kako treba. Ja bih Elmedinu po poluvremenu dao 7-8 minuta i to mu je dosta veceras.
Daj Lončara nek' ih izmlati :mrgreen:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 27 nov 2017, 19:14

Federer17 je napisao/la:Finska - Ceska 9:19 trenutno. Odlicno bi bilo da ovdje Finci zijane.
zijanuti ce...samo ne znam sto je to nama dobro?
po meni potpuno svejedno ko ce prenijeti pune bodove u drugi krug, finci ili cesi..

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 27 nov 2017, 19:21

babino je napisao/la: po meni potpuno svejedno ko ce prenijeti pune bodove u drugi krug, finci ili cesi..
Finska ima jacu ekipu kad im se prikljuce najbolji igraci i po meni je bolje da prenesu sto manje bodova, a poznato je koliko oni nama (ne)leze. Ceska se sigurno moze lakse dobiti.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 27 nov 2017, 19:33

Federer17 je napisao/la:
babino je napisao/la: po meni potpuno svejedno ko ce prenijeti pune bodove u drugi krug, finci ili cesi..
Finska ima jacu ekipu kad im se prikljuce najbolji igraci i po meni je bolje da prenesu sto manje bodova, a poznato je koliko oni nama (ne)leze. Ceska se sigurno moze lakse dobiti.
slazem se, samo kako je krenula ceska, moguce da i maximum prenesu i tada ih tito ne stize...pogotovo kad uzmes to koliko nama finci leze a preko njih treba ganjati cehe u ovoj varijanti.
kako god, prerano je za kalkulacije..znam samo da bolju sansu od ove nocas necemo imati i ako ih iznenadimo, mi smo 90% u drugom krugu, sa dobrim sansama i tamo.
ukoliko izgubimo, ganjat cemo se sa belgijom i trebali bi biti medju tri ali sa malim sansama za plasman na svjetsko.

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 27 nov 2017, 19:41

Federer17 je napisao/la:
Jednostavna kalkulacija.
U drugoj fazi tri domaće pobjede i pobjeda u Bugarskoj+ doneseni bodovi iz prve faze, bi vjerovatno trebalo biti dovoljno za treće mijesto i odlazak na svijetsko.
No o tom po tom, treba apsolvirati prvu fazu i prenijeti što više bodova u drugu fazu(imamo već 2).
:hmmmmm:

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 27 nov 2017, 19:51

ako musa ode u nba, drugu fazu cemo igrati bez njega, s druge strane neki od mladih igraca mogu napredovati. treba ici korak po korak, svasta se moze desiti za godinu dana.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 27 nov 2017, 19:59

Treba gledati i da se izgubi sto manje alo vec gubimo, ako budemo 3. s rusima il francuzima gleda se medjusobni duel ili?

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 27 nov 2017, 20:09

dino-92 je napisao/la:ako musa ode u nba, drugu fazu cemo igrati bez njega, s druge strane neki od mladih igraca mogu napredovati. treba ici korak po korak, svasta se moze desiti za godinu dana.
Ne znam kad se igra druga faza? Možda i ne ostanemo ako je npr u augustu iduće godine.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Tracy3McGrady
Kontakt:

Re: RE: Re: Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019.

Post Postao/la Tracy3McGrady » 27 nov 2017, 20:11

JHam je napisao/la:Treba gledati i da se izgubi sto manje alo vec gubimo, ako budemo 3. s rusima il francuzima gleda se medjusobni duel ili?
Međusobni omjer se prvo gleda

Češka uzela finsku u gostima.

Penny Hardaway #1
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Anatomija
Kontakt:

Post Postao/la Anatomija » 27 nov 2017, 20:14

Ako neko ima dobar link nek postavi
Ako vam ide suviše lahko - pogledajte bolje, možda vam ide nizbrdo.

Carpe diem!

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 27 nov 2017, 20:15

Anatomija je napisao/la:Ako neko ima dobar link nek postavi
+1
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 27 nov 2017, 20:16

Vedad87 je napisao/la:
Anatomija je napisao/la:Ako neko ima dobar link nek postavi
+1
http://koprenosi.com
#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 27 nov 2017, 20:19

Do pobjede veceras :bih:

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 27 nov 2017, 20:29

Mozemo li veceras u jednoj temi da pisemo a ne na 2 :lol:

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 27 nov 2017, 20:36

Unofficialpage je napisao/la:
ovisnik je napisao/la:ima li kakav valjan link za nas koji nemamo sport klub?
Bit će ovdje: http://www.sport365.live/en/home Samo basketball odabrati i linkovi će biti 5-10 min pred početak meča.

Što se tiče večerašnjeg meča. Veću šansu protiv Francuza nećemo imati, sumnjam da će ikad više doći u slabijem sastavu ali opet to ne znači da imamo velike šanse za pobjedu. Momci će ostavitit srce na terenu, u šta ne sumnjam a uz malo sreće i pobjeda će doći. Nama Francuzi nisu ni bitni toliko, bitno je dobiti oba puta Belgiju, naravno, da Rusi danas dobiju Belgiju i da tražimo novo iznenađenje protiv Rusa. I mi ćemo biti pojačani sa Wilbekinom u tom meču.
Izvukao sam ovo radi linka, dobar je

Ako je moguće većeras diskutujmo samo o utakmicu i kvalifikacijama
:kafa:

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 27 nov 2017, 20:37

Raonffa je napisao/la:
dino-92 je napisao/la:ako musa ode u nba, drugu fazu cemo igrati bez njega, s druge strane neki od mladih igraca mogu napredovati. treba ici korak po korak, svasta se moze desiti za godinu dana.
Ne znam kad se igra druga faza? Možda i ne ostanemo ako je npr u augustu iduće godine.
Druga faza se igra slicno ovako kao prva. Dvije tekme, pa par mjeseci pauze i sve tako. Mislim da se prvi mecevi igraju krajem augusta/pocetkom septembra, tako da bi i Musa i ostali nba igraci mogli igrati. Ne treba pozurivati s tim, daleko smo mi jos od druge faze. Isto ovako je bilo i u pretkvalifikacijama, ponijela nas je euforija, pa smo se onda nakon poraza od Svedjana u Zenici jedva iscupali.

@JHam, gleda se medjusobni omjer ukoliko dvije reprezentacije imaju isti broj bodova. U slucaju da tri repke budu s istim bodovima, onda se gleda kos razlika, ne racunajuci meceve sa posljednjeplasiranom ekipom. U svakom slucaju, i ako se gubi, treba gubiti sa sto manje razlike.

Nadam se da ce momci izaci rastereceni, a opet svjesni koliko bi bilo znacajno dobiti veceras. Dobro bi bilo odrzati egal do poluvremena, a onda sta Bog da. Idemo ih dobiti! :bih:
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 27 nov 2017, 20:38

Vucevich je napisao/la:Mozemo li veceras u jednoj temi da pisemo a ne na 2 :lol:
Ovu temu treba preimenovati jer ista postoji na običnom pdf-u košarke, a i samo ime teme je prikladnije za kvalifikacije općenito.

Možda da se ovdje stavilo "BiH u kvalifikacijama za SP 2019" ili nešto slično :D

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 27 nov 2017, 20:38

Raonffa je napisao/la:
Septembar, novembar i februar. Ako nba klubovi puste, možda u septembru imamo pun sastav, a za preostale 4 utakmice sigurno ne

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 27 nov 2017, 20:40

Hvala na odgovorima :thumbup:

PS: Jesu ovo novi dresovi? :D

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: MElloo i 10 gostiju.