07.09.2010 Bosna i Hercegovina - Francuska

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Isnar
Kontakt:

Re: 07.09.2010 Bosna i Hercegovina - Francuska

Post Postao/la Isnar » 09 sep 2010, 15:42

Pasodzigera je napisao/la:
edo07 je napisao/la:ljudi moramo shvatiti da mi polako postajemo glupa nacija...radujemo se svakoj pobjedi a kad se jedna tekma izgubi odmah pljujem i svakakve gluposti pricamo...tacno je da smo sramotno odigrali protiv francuza al sta ces kad nemamo hrabrosti da napadamo...al bilo je utakmica kad su nas momci i vise nego obradovali...mi jednostavno ne znamo da podnesemo poraz a i cinjenicu da su ipak francuzi jos daleko ispred nas iako nisu nastupali u najjacem sastavu..poraz svakako boli ali ne i od bolje reprezentacije...jos nista nije izgubljeno...francuzi ce mozda negdje kiksati i to nam je jedina prilika...kvalifikacije nisu samo jedna utakmica...kvalifikacije treba odigrati protiv ovih takorec manjih reprezentacija...svi mi pametujemo poslije tekme sto selektor nije ucinio ovo pa ono..al igraci cine sve da pobjede,momci se konstantno bore al navijaci to haman ne cijene a ono sto su zvizdali spahi jednostavno je sramota!!!kao i ona "bombica" na terenu! bas zbog takvih stvari volio bih da nas ljudi izbace kako bi se mi bosanci i hercegovci sto manje nervirali zbog glupana koji to cine..ja iskreno nisam neki ljubitelj susica i iskreno volio bih da nije selektor al sta se tu moze, treba i to prihvatiti...ja ponekad imam osjecaj da susic nema pojma ni koji igrac igra koju poziciju ( lulic na lijevom beku, pa ibisevic na desnom krilu )..treba gledat unaprijed...ici u albaniji kao i na ostalim utakmicama na sve ili nista jer sto vise kalkulisemo sve gore prolazimo..pozzz
Sta ste se vi Zeljinovci okomili na Papeta,kad krenem da listam ove poruke to je zalosno koliko ste navalili. Susic je eto kriv sto Dzeko,Misimovic ,Pjanic,Ibisevic nisu u stanju jedan jedini sut uputiti ka golu Francuza,ma bruka.Pustite covjek vec jednom da radi,neda te mu mira i jedan normalan trening da odradi,dolazite na tribine da mu psjujete,kao i igracima.I onda nakon svega trazite neke uspjehe,jos pritom kad se dodaju Ublehasi Dutbegovic,Tiro,Borovina "vrsni" novinari ludilu nikad kraja.
On je od svih tih igraca napravio amatere...oni nisu amateri, oni znaju sa loptom,ali kad bi imali selektora da ih uputi kako. Susic je upropastio reprezentaciju, a to radi od utakmice sa Ganom pa na ovamo, sve gore od goreg... ako ti je tako dobar vodi ga kuci, nama ne treba... SLOVAČKA :!:
FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 09 sep 2010, 15:54

BHF cijenim zaista kao momke koji idu baš na svaku utakmicu bilo koje reprezentacija i daje podršku, ali ono skandiranje Savez napolje je postalo dosadno i beskorisno...umjesto da se daje podrška reprezentaciji i igracima na terenu, oni citavo vrijeme prozivaju istok,zapad,sjever i jug da skandiraju protiv Saveza.
Pa ne ide više definitivno...tako se nece nikad oni otjerati....na utakmici se daje podrška ako se vec došlo na utakmicu da se navija....ovako se samo sjebavaju dodatno naši igraci u sred utakmice tim podsjecanjem ko im sjedi u savezu.

forza
Kontakt:

Post Postao/la forza » 09 sep 2010, 16:04

krinka je napisao/la:BiH - Francuska, 7.9.2010... Kosevo Sjever

pozz
covjek bi po ovom reko to je bilo extra navijanje .... samo steta sto je tolisno momaka navijalo ostali sutili .:..
Samo je jedan, grijeha je vrijedan ..... TM87

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 09 sep 2010, 16:05

Evo sad iskreno. Prije sam bio da se igra na Kosevu ali sada sam promjenio misljenje. Pa jbt ko da Hamlet igra a ne reprezentacija. Culo se 3x Bosna je sampion (iako je ovo najdebilnija pjesma) i 2x Savez napolje (ova je 2. po redu na listi debilnosti). Onaj stadion je samo za ovih olimpijskih carlama,bacanja kugle,koplja atletike i slicno a za reprezentacijskih utakmica sigurno nije.

krinka
Kontakt:

Post Postao/la krinka » 09 sep 2010, 16:09

smanjili vam ton ...

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 09 sep 2010, 19:32

edo07 je napisao/la:ljudi moramo shvatiti da mi polako postajemo glupa nacija...radujemo se svakoj pobjedi a kad se jedna tekma izgubi odmah pljujem i svakakve gluposti pricamo...tacno je da smo sramotno odigrali protiv francuza al sta ces kad nemamo hrabrosti da napadamo...al bilo je utakmica kad su nas momci i vise nego obradovali...mi jednostavno ne znamo da podnesemo poraz a i cinjenicu da su ipak francuzi jos daleko ispred nas iako nisu nastupali u najjacem sastavu..poraz svakako boli ali ne i od bolje reprezentacije...jos nista nije izgubljeno...francuzi ce mozda negdje kiksati i to nam je jedina prilika...kvalifikacije nisu samo jedna utakmica...kvalifikacije treba odigrati protiv ovih takorec manjih reprezentacija...svi mi pametujemo poslije tekme sto selektor nije ucinio ovo pa ono..al igraci cine sve da pobjede,momci se konstantno bore al navijaci to haman ne cijene a ono sto su zvizdali spahi jednostavno je sramota!!!kao i ona "bombica" na terenu! bas zbog takvih stvari volio bih da nas ljudi izbace kako bi se mi bosanci i hercegovci sto manje nervirali zbog glupana koji to cine..ja iskreno nisam neki ljubitelj susica i iskreno volio bih da nije selektor al sta se tu moze, treba i to prihvatiti...ja ponekad imam osjecaj da susic nema pojma ni koji igrac igra koju poziciju ( lulic na lijevom beku, pa ibisevic na desnom krilu )..treba gledat unaprijed...ici u albaniji kao i na ostalim utakmicama na sve ili nista jer sto vise kalkulisemo sve gore prolazimo..pozzz
Sta ste se vi Zeljinovci okomili na Papeta,kad krenem da listam ove poruke to je zalosno koliko ste navalili. Susic je eto kriv sto Dzeko,Misimovic ,Pjanic,Ibisevic nisu u stanju jedan jedini sut uputiti ka golu Francuza,ma bruka.Pustite covjek vec jednom da radi,neda te mu mira i jedan normalan trening da odradi,dolazite na tribine da mu psjujete,kao i igracima.I onda nakon svega trazite neke uspjehe,jos pritom kad se dodaju Ublehasi Dutbegovic,Tiro,Borovina "vrsni" novinari ludilu nikad kraja.
Sta ga branis kad pojma nema ... ebo vas susic pitar - ovdje je rijec o susicu selektoru. Susic pitar je Legenda ali ovdje je rijec o selektoru koji tesko da pojma ima....
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 09 sep 2010, 20:15

Bio sam na zapadu i odavno nisam vidio ocajnije tekme, inace, kad god ja odem na tekmu repke mi ili remiziramo ili popusimo :mrgreen: (BiH - Spanija 1-1, BiH - Spanija 2-5, BiH - Grcka 0-4, BiH - Francuska 1-2, BiH - Francuska 0-2.........). Prije tekme, spiker govori imena mi prezimena, on Mensur a mi Bajramovic, a onda spomeno Safeta a mi Nadarevic, i na kraju: Safeet, umjesto Susic stoka opet: Nadareviiic. Sto se tice same tekme, ja na onako "malom" mjestu nisam vise budala vidio, svaki skok Sagne ili nekog drugog nad nekim nasim igracem debili oko mene okarakterisu kao faul i jebu mater sudiji i deru se da mu jebu sve crno sto ima, Ibricic odglumi momacki a oni sudiji jebu mater Svapsku sto mu je dao zuti, faul za nas sa 40 metara oni vicu, ma to ce bit u stilu Carlosa ofo ono... Malouda zabi drugi gol oni se deru ofsajd. A onda i baklje, Emir kaze: Molim vas da prestanete, normala, svi mu zvizde, a on: Dobro, onda nastavite i baci onaj mikrofon. I nakon utakmice normala, "Ma ja sam siguran da cemo mi njih u po francuske dobit", koliko samo mi zaostajemo za ostatkom svjeta... :roll:
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

poletarac
Kontakt:

Post Postao/la poletarac » 10 sep 2010, 09:25

NEKONTAM JA VAS NIKAKO NEZNAM STA VISE HOCETE OD NAS SARAJLIJICA KAKO KAZETE OD REPKE SUSICA I OSTALIH PA NIJE SMAK SVIJETA MOZDA MI KOJI ZIVIMO U BIH NISMO REALNI MOZDA OCEKUJEMO PREVISE JER SVI DOBRO ZNAMO KAKO SE ZIVI OVDE U BIH I JEDINA SVIJETLA TACKA U NASIM JADNIM ZIVOTIMA JE REPKA KAKO KAZU STARI LJUDI HLJEBA I IGARA PA KAD SE DESI A NEZNAM STA SE DESILO OVAKO NESTO KAO PROTIV FRANCUZA SMAK SVIJETA I MANITE SE PODJELA NA OVE I ONE NAVIJECE NEGO IDEMO SVI ZAJEDNO DA POKAZEMO DIJASPORI DA OVDE NE ZIVE TAMO NEKI NAVIJACI NEGO NAVIJACI KOJI VOLE SVOJU DRZAVU REPKU I SVE IGRACE TACNO JE DA SMO ODIGRALI LOSE I NIJE BITNO GDJE SE IGRA AKO SE IGRA PA ZAR DO SADA NISTE VIDJELI KAKO NAVIJAJI NAVIJACI SARAJEVA ZELJE CELIKA SLOBODE VELEZA I OSTALIH DOSTA NAM JE PODIJELA NA OVE I ONE NISTA NIJE GOTOVO IDEMO DALJE POZIVAM SVE NAVIJACE IZ BIH DA NA SLIJEDECU UTAKMICU DODEMO I SVI ZAJEDNO POKAZEMO KAKO TO MI RADIMO :lol: :mrgreen:

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 10 sep 2010, 09:37

Isnar je napisao/la:
On je od svih tih igraca napravio amatere...oni nisu amateri, oni znaju sa loptom,ali kad bi imali selektora da ih uputi kako. Susic je upropastio reprezentaciju, a to radi od utakmice sa Ganom pa na ovamo, sve gore od goreg... ako ti je tako dobar vodi ga kuci, nama ne treba... SLOVAČKA :!:
Posto je frka oko ove posljednje tekme sa Francuskom, de ti meni reci jesi li ti bio na utkamici/gledao utakmicu?
Koliko se lopti odbilo o Ibisevica? Koliko nonsalatnih prijema lopte Ibisevica, Pjanica, i ostalih...kao na treningu?? Znaju oni s loptom, znam i ja kad mi niko ne brani..al kad ti se Diarra, Diaby i ostali navale na kosti, a ti opet znas, onda znaci da vrijedis!!!!

sombrero
Kontakt:

Post Postao/la sombrero » 10 sep 2010, 12:39

poletarac je napisao/la:NEKONTAM JA VAS NIKAKO NEZNAM STA VISE HOCETE OD NAS SARAJLIJICA KAKO KAZETE OD REPKE SUSICA I OSTALIH PA NIJE SMAK SVIJETA MOZDA MI KOJI ZIVIMO U BIH NISMO REALNI MOZDA OCEKUJEMO PREVISE JER SVI DOBRO ZNAMO KAKO SE ZIVI OVDE U BIH I JEDINA SVIJETLA TACKA U NASIM JADNIM ZIVOTIMA JE REPKA KAKO KAZU STARI LJUDI HLJEBA I IGARA PA KAD SE DESI A NEZNAM STA SE DESILO OVAKO NESTO KAO PROTIV FRANCUZA SMAK SVIJETA I MANITE SE PODJELA NA OVE I ONE NAVIJECE NEGO IDEMO SVI ZAJEDNO DA POKAZEMO DIJASPORI DA OVDE NE ZIVE TAMO NEKI NAVIJACI NEGO NAVIJACI KOJI VOLE SVOJU DRZAVU REPKU I SVE IGRACE TACNO JE DA SMO ODIGRALI LOSE I NIJE BITNO GDJE SE IGRA AKO SE IGRA PA ZAR DO SADA NISTE VIDJELI KAKO NAVIJAJI NAVIJACI SARAJEVA ZELJE CELIKA SLOBODE VELEZA I OSTALIH DOSTA NAM JE PODIJELA NA OVE I ONE NISTA NIJE GOTOVO IDEMO DALJE POZIVAM SVE NAVIJACE IZ BIH DA NA SLIJEDECU UTAKMICU DODEMO I SVI ZAJEDNO POKAZEMO KAKO TO MI RADIMO :lol: :mrgreen:
ima li tačke, zareza?!?

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 13 sep 2010, 00:42

Monolog je napisao/la:Fino si se ti raspisao.

1. - Svi mi znamo da imamo prosječne igrače, nismo mi Španija, Argentina ili Brazil pa da je svako vanserijski talenat. No, isto tako, znamo da bolji na papiru ne znači i bolji na terenu. Valjda ti je to jasno. Ukoliko nije, onda po tebi znamo i konačni ishod bilo koje utakmice na svijetu.

2. Bićemo realni. Da li su ti gore nabrojani već izgubili od, recimo, amatera iz Bjelorusije i to na domaćem terenu? Dakako da jesu. Uostalom, da se tako gleda ko igra gdje, pa Slovačka, Slovenija i takve zemlje ne bi nikada vidjele neko veliko takmičenje. A, svjedoci smo šta su isti ti radili na SP-u(neko je izbacio i branioca naslova).

3. Jesmo li? To se dešava samo kada trener odluči da igra neku formaciju, a da pri tome ne vidi kakvim kadrom raspolaže, razumiješ li? Za onu postavku od sinoć ni Engleska nema dobre igrače, a kamoli mi, stoga nemojmo o toj priči kako "mi nemamo igrače za neku taktiku".

4. Mora li svaki kritičar Sušića biti i ljubitelj Ćire? Naravno da ne mora. Ni jedan ni drugi nisu mi posebno dragi(kao treneri, dakako), ali Sušić još ništa ne napravi, tako da...
Nisam mogao ranije odgovoriti.
1. Ne, ne znaju svi. Ako si citao, mogao si se uvjeriti. Bilo je komentara tipa "neka Sagna igra materi u Arsenalu" ili price kako smo individualno bolji od Francuza. A, vidjeli smo i komentare poslije utakmice, nerijetko su se mogle procitati socne psovke. Ono sto sam cuo na stadionu je posebna prica. Pa, nismo izgubili od Luksemburga. Dok god igraci daju sve od sebe protiv jaceg protivnika, psovkama na njihov racun nema mjesta. Iako, moglo bi se razgovarati o (ne)zalaganju 2-3 igraca.

2. Amatera iz Bjelorusije? :shock:
Svako ko je gledao utakmice izmedju Hrvatske i Bjelorusije u okviru kvalifikacija za SP, mogao se uvjeriti da se radi o vrlo neugodnoj i dobro poslozenoj reprezentaciji. Ne bih se iznenadio kad bi izborili plasman na EP.

3. A, koja bi to postavka bila bolja za nas? Sa Jahicem i Rahimicem? Ne bih rekao. Buducnost nogometa su zadnji vezni igraci tipa Schweinsteiger, Gerrard, Xabi Alonso, itd. - dakle trkacki mocni igraci koji su u stanju i organizovati igru, prenijeti loptu. Dva razbijaca u paru se sve vise izbjegavaju. Svakako bismo primili gol, sa Pjanicem smo bar imali jedan sut prema golu, sa Jahicem ne bi imali niti jedan.
Sa Zecom, Medunjaninom? Opet ne bih rekao.
4-4-2? To bi moglo biti najbolje rjesenje.
Ocekujem formaciju koja bi po tebi nama najbolje odgovarala, igrace za prvu postavu (bez Salihovica) i detaljno obrazlozenje.

4. Naravno da ne. Koliko sam primijetio, pises konstruktivne i korektne postove, pa mislim da se definitivno nisi pronasao u "pljuvacima" i "nepostovaocima legendi". Cinjenica jest da ne funkcionisemo dobro, da ne stvaramo sanse, medjutim ja ne iznosim jos misljenje o Susicu jer mislim da je prerano. Strpljenje, strpljenje. Pogledajmo sta kaze Bernd Stange, selektor Bjelorusije, ekipe koja je daleko od amatera:
"Znam kako je Blancu. Teško je izgraditi momčad u samo nekoliko tjedana. Prošlo je već tri godine od kako sam ja selektor ove reprezentacije i tek sada smo se usavršili."

Ovo je kljucno. Nedavno je Luis van Gaal izjavio da ce mu trebati dva mjeseca da bi Bayern dostigao proslogodisnju formu. A, u sastavu ima samo jednog novog igraca i svakodnevno radi s njima. Susic ima nove igrace, igra novu formaciju, i s igracima radi 5-6 dana mjesecno (kao i Blanc). Kvazistrucnjaci (upravo oni koji ne znaju da imamo samo prosjecne igrace) misle da se preko noci moze ekipa uigrati.
Strpljenja, strpljenja.

Napomena: ocekujem sastav i formaciju, moze i na nekoj aktuelnijoj temi.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 13 sep 2010, 09:52

@Gollum

Nemoj me držati za riječ, ali mislim da sam nakon utakmice sa Švedskom rekao/napisao/ da je igra sa 2 zadnja vezna naša jedina šansa protiv jačih, kvalitetnijih i fizički pripremljenijih ekipa(ima u @Taktičarevim kolumnama formacija koju sam postavio).

Tu priču smo već ispričali nebrojeno mnogo puta. Lako se uzdignemo, a još lakše padnemo(to ti je naše prokletstvo). Ne možemo sad reći da nismo imali apsolutno nikakve šanse protiv Francuza, jer, ruku na srce, oni nisu nikada bili ranjiviji, slabiji i neuigraniji(zamisli tek kakvi smo mi).

Amatere iz Bjelorusije namjerno nazvah tako jer njihovi igrači ne igraju u nekim većim klubovima(ti si to navodio kao razliku između Francuza i nas, pa ja samo nastavih u tom smjeru).

Budućnost i sadašnjost nije isto, zar ne? Schweini igra sa Van Bommelom u Bayernu. Obojica imaju defanzivne zadatke, tako da...Činjenica je da od dva, uslovno rečeno, defanzivna vezna, jedan mora imati nešto veću rolu u kreiranju napada svoje ekipe; ne bi bio statičan kada njegova ekipa ima loptu. Da li su Miske i Pjana trkači i razarači protivničkih napada? Naravno da nisu. Mi smo se, koliko god to smiješno izgledalo/zvučalo/, bez obzira na postavku na terenu, branili sa svega 5 igrača: Spaha, Nadarević, Mujdža, Lulić i Rahimić(i Ibišević, to ne smijem(o) zaboraviti). Vezni red nije postojao protiv Francuza, a to je i fudbalskom laiku poput mene bilo uočljivo, a da ne govorim o ozbiljnom stručnjaku za kakvog smatraju Sušića. Jedna Barcelona je znala ulaziti u utakmicu sa 2 zadnja vezna(Busquets i Yaya), mada bi jedan od ovih imao slobodniju ulogu(pogledaj gore). Moram li ovdje navoditi i Milan sa Ambrosinijem i Gattusom, Arsenal sa Songom i Diabyjem(i on je malo/puno/ povučeniji u pojedinim trenucima), pa i samu reprezentaciju Španije sa Alonsom i Busquetsom? Dakle, ne možeš ući sa pretpostavkom da ekipe ne ulaze u meč sa 2 zadnja vezna.

Prijatelju, nije isto voditi klub i reprezentaciju. Van Gaal ima 34 utakmice u domaćem prvenstvu da okrene vodu na svoj mlin, dok Sušić ima godišnje 10 utakmica u kojima mora iskoristiti maksimalni potencijal svakog igrača ponaosob. U prijateljskim neka isprobava sve proklete varijante, a u kvalifikacionim mečevima bi već trebao imati neku viziju kako i šta raditi protiv bilo kojeg protivnika u grupi. Činjenica je da on igrače ima na okupu 5 dana pred početak utakmice, ali isto tako ima i Blanc(dakle, nije u goroj situaciji kada je vrijeme u pitanju). Nemojmo sad o (ne)funkcionisanju saveza, jer ta priča sada ne pije vodu. Sam Sušić bi trebao igračima izbiti iz glave sve negativno što se dešava oko saveza, a on to nije u stanju učiniti(tako stvari stoje).

Prozvao si me da postavim formaciju kojom bismo trebali igrati, zar ne? Rekoh već, ja sam laik, nisam fudbalski stručnjak, ali na osnovu onoga što vidim mogu iznijeti svoje mišljenje kada je sastav repke u pitanju.

Hasagić - realno, naša jedinica. Ovdje bismo se svi trebali jednoglasno složiti. Asmirova je budućnost, ali Kenina je sadašnjost. U to smo se mogli uvjeriti i u meču protiv Francuza.

Mujdža - kao što neko napisa, najbolji desni bek nakon odlaska Salihamidžića. Tu nema nikakve dvojbe, vidi se da je na toj poziciji puno kvalitetniji od Ibre(u Ćirino doba, na neprirodnoj poziciji).

Lulić - svi znamo da nemamo lijevih bekova, pa moramo rješenja potražiti u lijevonogim igračima kojima pozicija lijevog beka nije prirodna. Lulić je ipak brz, te može probiti protivnički desni bok, za razliku od Jahića koji ipak nema tu brzinu u nogama.

Spaha i Mravac - njih dvojicu vidim kao štoperski par, jer je Nadarević sve, samo nije pouzdan. Vidjeli smo to u ovih prethodnih 6 utakmica koje je igrao za vrijeme Sušićeva mandata. O Mravcu većina ima negativno mišljenje, jer je momak igrao čas na lijevom, čas na desnom beku. No, njegova prirodna pozicija je štoper. Spaha? Moram li i njega elaborirati? :D

Jaha i Rahimić bi odigrali uloge destruktivaca. Koliko god ti bio kontra njihovog igranja u prvoj postavi, mi ne smijemo sebi dozvoliti taj luksuz da igramo samo sa jednim. Dakle 2 zadnja vezna, s tim da bi Sejo zauzeo Jahinu poziciju nakon isteka kazne(gledao si kako smo stojali protiv Nijemaca u prvom poluvremenu).

Pjana ili Miske - vječita dilema, kao i čokolada ili vanilija. Ne mogu zajedno i tačka. Dakle, izabrati onog koji je u boljoj formi, fizičkoj spremi i koji je u datom trenutku korisniji za našu repku. Na našu žalost, Pjana ne igra startera u Lyonu, a nadam se da će se to promijeniti.

Ibričić - iako igra u slabijoj ligi, vidljivo je da je prerastao istu. Do prije 2 sedmice, bio je naš igrač koji je bio u najboljoj formi. Sa formom iz Hajduka, mislim da imamo jednog sjajnog igrača u prvoj postavi(ne zaboravimo da se Ibro hoće podrediti kolektivu, tako da bi i branio ukoliko to znači da će pomoći BiH). Kao moguću alternativu vidim Medunjanina koji iz utakmice u utakmicu zabija u Izraelu. Vidljiv je napredak u odnosu na Medunjanina iz Valladolida. Dakle, njih dvojica bi se, u zavisnosti od forme, mijenjala na toj preostaloj poziciji u veznom redu.

Napad bi bio rezervisan za Džeku i Ibiševića. Koliko god da su pojedinci protiv Vedada(neki govore da ovaj dvojac ne može igrati skupa :lol: ), moramo priznati da je on ipak drugi napadač naše reprezentacije, te da su one greške koje pravi u reprezentaciji ipak produkt izgaranja na terenu da bi se pokazao u što boljem svjetlu našim (nezahvalnim) navijačima.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 13 sep 2010, 10:57

Slažem se Monolože :D I ja se nadam takvoj formaciji ( otprilike ) samo što sam vidio Nadarevića sa Spahićem. :? I Salihovića na lijevom krilu. Ali može i Mravac, dobar je .

...............Hasagić...............
Mujdža...Mravac...Spahić...Lulić
........Rahimić......Jahić..........
Ibričić......Misimović.....Salihović
................Džeko.................

Ja bih volio da gledam ovaj sastav na terenu. Protiv slabijih ekipa igrati sa 4-4-2 formacijom, samo umjesto Jahića staviti Pjanića i umjesto Ibričića gurnuti Ibiševića :?

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 13 sep 2010, 19:49

Monolog je napisao/la:@Gollum

Nemoj me držati za riječ, ali mislim da sam nakon utakmice sa Švedskom rekao/napisao/ da je igra sa 2 zadnja vezna naša jedina šansa protiv jačih, kvalitetnijih i fizički pripremljenijih ekipa(ima u @Taktičarevim kolumnama formacija koju sam postavio).

Tu priču smo već ispričali nebrojeno mnogo puta. Lako se uzdignemo, a još lakše padnemo(to ti je naše prokletstvo). Ne možemo sad reći da nismo imali apsolutno nikakve šanse protiv Francuza, jer, ruku na srce, oni nisu nikada bili ranjiviji, slabiji i neuigraniji(zamisli tek kakvi smo mi).

Amatere iz Bjelorusije namjerno nazvah tako jer njihovi igrači ne igraju u nekim većim klubovima(ti si to navodio kao razliku između Francuza i nas, pa ja samo nastavih u tom smjeru).

Budućnost i sadašnjost nije isto, zar ne? Schweini igra sa Van Bommelom u Bayernu. Obojica imaju defanzivne zadatke, tako da...Činjenica je da od dva, uslovno rečeno, defanzivna vezna, jedan mora imati nešto veću rolu u kreiranju napada svoje ekipe; ne bi bio statičan kada njegova ekipa ima loptu. Da li su Miske i Pjana trkači i razarači protivničkih napada? Naravno da nisu. Mi smo se, koliko god to smiješno izgledalo/zvučalo/, bez obzira na postavku na terenu, branili sa svega 5 igrača: Spaha, Nadarević, Mujdža, Lulić i Rahimić(i Ibišević, to ne smijem(o) zaboraviti). Vezni red nije postojao protiv Francuza, a to je i fudbalskom laiku poput mene bilo uočljivo, a da ne govorim o ozbiljnom stručnjaku za kakvog smatraju Sušića. Jedna Barcelona je znala ulaziti u utakmicu sa 2 zadnja vezna(Busquets i Yaya), mada bi jedan od ovih imao slobodniju ulogu(pogledaj gore). Moram li ovdje navoditi i Milan sa Ambrosinijem i Gattusom, Arsenal sa Songom i Diabyjem(i on je malo/puno/ povučeniji u pojedinim trenucima), pa i samu reprezentaciju Španije sa Alonsom i Busquetsom? Dakle, ne možeš ući sa pretpostavkom da ekipe ne ulaze u meč sa 2 zadnja vezna.

Prijatelju, nije isto voditi klub i reprezentaciju. Van Gaal ima 34 utakmice u domaćem prvenstvu da okrene vodu na svoj mlin, dok Sušić ima godišnje 10 utakmica u kojima mora iskoristiti maksimalni potencijal svakog igrača ponaosob. U prijateljskim neka isprobava sve proklete varijante, a u kvalifikacionim mečevima bi već trebao imati neku viziju kako i šta raditi protiv bilo kojeg protivnika u grupi. Činjenica je da on igrače ima na okupu 5 dana pred početak utakmice, ali isto tako ima i Blanc(dakle, nije u goroj situaciji kada je vrijeme u pitanju). Nemojmo sad o (ne)funkcionisanju saveza, jer ta priča sada ne pije vodu. Sam Sušić bi trebao igračima izbiti iz glave sve negativno što se dešava oko saveza, a on to nije u stanju učiniti(tako stvari stoje).

Prozvao si me da postavim formaciju kojom bismo trebali igrati, zar ne? Rekoh već, ja sam laik, nisam fudbalski stručnjak, ali na osnovu onoga što vidim mogu iznijeti svoje mišljenje kada je sastav repke u pitanju.

Hasagić - realno, naša jedinica. Ovdje bismo se svi trebali jednoglasno složiti. Asmirova je budućnost, ali Kenina je sadašnjost. U to smo se mogli uvjeriti i u meču protiv Francuza.

Mujdža - kao što neko napisa, najbolji desni bek nakon odlaska Salihamidžića. Tu nema nikakve dvojbe, vidi se da je na toj poziciji puno kvalitetniji od Ibre(u Ćirino doba, na neprirodnoj poziciji).

Lulić - svi znamo da nemamo lijevih bekova, pa moramo rješenja potražiti u lijevonogim igračima kojima pozicija lijevog beka nije prirodna. Lulić je ipak brz, te može probiti protivnički desni bok, za razliku od Jahića koji ipak nema tu brzinu u nogama.

Spaha i Mravac - njih dvojicu vidim kao štoperski par, jer je Nadarević sve, samo nije pouzdan. Vidjeli smo to u ovih prethodnih 6 utakmica koje je igrao za vrijeme Sušićeva mandata. O Mravcu većina ima negativno mišljenje, jer je momak igrao čas na lijevom, čas na desnom beku. No, njegova prirodna pozicija je štoper. Spaha? Moram li i njega elaborirati? :D

Jaha i Rahimić bi odigrali uloge destruktivaca. Koliko god ti bio kontra njihovog igranja u prvoj postavi, mi ne smijemo sebi dozvoliti taj luksuz da igramo samo sa jednim. Dakle 2 zadnja vezna, s tim da bi Sejo zauzeo Jahinu poziciju nakon isteka kazne(gledao si kako smo stojali protiv Nijemaca u prvom poluvremenu).

Pjana ili Miske - vječita dilema, kao i čokolada ili vanilija. Ne mogu zajedno i tačka. Dakle, izabrati onog koji je u boljoj formi, fizičkoj spremi i koji je u datom trenutku korisniji za našu repku. Na našu žalost, Pjana ne igra startera u Lyonu, a nadam se da će se to promijeniti.

Ibričić - iako igra u slabijoj ligi, vidljivo je da je prerastao istu. Do prije 2 sedmice, bio je naš igrač koji je bio u najboljoj formi. Sa formom iz Hajduka, mislim da imamo jednog sjajnog igrača u prvoj postavi(ne zaboravimo da se Ibro hoće podrediti kolektivu, tako da bi i branio ukoliko to znači da će pomoći BiH). Kao moguću alternativu vidim Medunjanina koji iz utakmice u utakmicu zabija u Izraelu. Vidljiv je napredak u odnosu na Medunjanina iz Valladolida. Dakle, njih dvojica bi se, u zavisnosti od forme, mijenjala na toj preostaloj poziciji u veznom redu.

Napad bi bio rezervisan za Džeku i Ibiševića. Koliko god da su pojedinci protiv Vedada(neki govore da ovaj dvojac ne može igrati skupa :lol: ), moramo priznati da je on ipak drugi napadač naše reprezentacije, te da su one greške koje pravi u reprezentaciji ipak produkt izgaranja na terenu da bi se pokazao u što boljem svjetlu našim (nezahvalnim) navijačima.
Fajn-fajn plaho fajn.Sto bi Nena Hafiza ispricala na Engleskom.To jest nije losa analiza.
Jedino stoperski par,nikako da se ''ukarika''.Metnuo si crogorsku lozu umjesto hepokove.Kako god okrenes bez meze glava boli.To jest obukao crne gace umjesto bijelih.Ali ni jedne nove u prevodu iznosane.Jest da nisi gologuz ali ipak novo je novo.Pa makar ga Borac Travnik sio.
Sto se napada tice,Muslim tu mora imati znacajno mjesto.Pa makar kao joker.Samo ne kao i Vedo na neku neprirodnu poziciju.
Cak u slucaju da se bas,bas mora.Onda bas Dzeki i najvise pasu ta krila.Kao sto rekoh kad se mora.Jer ovaj bi onda morao i potegnuti,okrenuti igraca a bogami i nabaciti.A da zna to uciniti,pokazao je u dosta navrata.
Lijevi bek je vjecita patnja i notorno karikanje.Ovom prilikom zelio bih da se sjetim Papceve......hm hajd nije vazno necemo u detalje.
Pjanic se gubi u pozicijama kao i u formi.''Slag'' na tortu je i odluka Lyona da kupe igraca sa kojim Pjanic ni u crtanim ne moze zajedno.Jedina solucija je svaki dan po tepsiju bureka i pola kile janjetine.I da onda sa svojim znanjem usput i skine koga sa ''piste'' i to ko' Hadzialagic u mirno doba.
Golman sve receno.Imamo sadasnjost i svi zadovoljni.Buducnosti tek prestoji da ispuni ocekivanja.Zasad je na duplom golom.
Desni bek to bi bilo to.Ali sta u slucaju povrede ili kartona.opet tumbaj.Sa Berbom insanski popricati,pa ga makar za glupe drzati.Mada tu ima Vranjes koji ocito da kuca na vrata.
Meni je naime neostvareni san da vidim Bajramovica i Rahimica ''tugeder'' u veznom.Zdravi i spremni to bila pijesma i to hit jedan kroz jedan.Ali nije nam se dalo ,mace moje malo.
Ibro je radilica.nije mu se tesko vratiti u svoj sesnaesterac,uklizati.Zna i sa loptom.Ali je bezobrazno ocekivati od njega da odluci tekmu,dok drugi trlaju muda.A ovaj vazda na nekim ha-hu pozicijama.
U vezi Medunjanina.Iskoristiti carobnu ''formulu'Valladolida'.Osam devet minuta zadnjih ga ubacivati.Sto vise bude zabio za to vrijeme,dati mu po koju minutu vise.ili obrnuto u slucaju da bude postio.
Zeca nebi zaboravljao.ima jako korektan odnos u repci.I u odnosu na minutazu,sasvim uredan.
Brine me sto mladzarija igra u ''klubcicima i ligama'' gdje se bas i ne moze neka super forma i znanje sticati.
posto ce se ovdje raja,dobro oznojiti da procita.Helemnejse za sad bi to bilo to.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 13 sep 2010, 22:45

Da, formacija 4-4-2 je vjerovatno najbolja za nas u ovom trenutku. Sa svim se slazem, jedino i dalje mislim da Jahic i Rahimic ne bi trebali zajedno. Moze to Pjanic odigrati ako mu se objasni sta i kako raditi, kako i gdje se postavljati, a to ocigledno nije bilo uradjeno prije utakmice protiv Francuske.
Takodjer se slazem da bi Salihovic trebao preuzeti tu poziciju od 5. kola, a Pjanic Misketovu. Zvjezdana malo na klupi ostaviti neka se zamisli, jer normalno da "ne mozemo ovako" kad on nista ne radi u defanzivi.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

doci
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la doci » 15 sep 2010, 10:21

katanac :)

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.