kksiroki je napisao/la:Ugrovacaboy je napisao/la:Molim jos jednom da skužite razliku između prijateljskih i natjecateljskih utakmica...
Sto se tiče nekih pojedinaca koji daju svoj opservacije i komentiraju utakmice, rezultate... Mogu hvala Bogu da je slobodno imati svoje mišljenje. Ali me neopisivo nervira sto si takvi daju za pravo da sami sebe posatavljaju za kriterij, ko je dobar a ko nije. Ko je extra igrač a ko nije.
Jedan primjer. Sjećam se kad smo igrali protiv Sloge iz Ljubuškog prijateljsku. Utakmica u pripremnom razdoblju. Pola sastava juniori. I onda izgubimo 4-2. Koliko me sjećanje sluzi. Bilo drvlje i kamenje. "Ispast ćemo iz lige", "ko dovede pojačanja" , "jao trenera" itd.
Proslo dva mjeseca ponovo prijateljska- 5-0 poluvrijeme. Mi zavrslili na 2 mjestu a oni ispali u 3 ligu.
Ovo je samo primjer da ovakve utakmice treba gledati kao na trening a ne na osnovu njih donosti zaključak ko je dobar ako nije.
Možda su ujutro imali trening. Možda su neki a jesu igrali prvi put skupa.
Možda, možda

Sad će te proglasiti uhljebom
Gdje ćeš na stručnjake sa ss.ba , po većini u prva tri kola nismo trebali imati ni bod a kamoli voditi na ljestvici (naravno da sad šute ali samo do prvog pogrešnog koraka kad će reći evo jesam li vam rekao)
Sad ti nekome objasni da jučer npr.je bilo igrača koji nisu uopće pod ugovorom tj.nisu naši igrači nego su dovedeni da ih se pogleda jeli mogu pomoći u perspektivi...
Ja imam sa svojim klubom veze ko emotivno tele. To jest izravnu vezu imam koliko i većina Vas. Ne radim u klubu i nema nikakve financijske ili druge beneficije.... Ali me J**+ emocija... Igrao sam nogomet u Širokom dok još Pecara nije imala ništa osim skovane tribine kao lože i jug stajanje.
Kad su sve kategorije trenirale i igrale na Pecarii. Znam osnovne stvari o nogometu. Razlika i cilj prijateljske i natjecateljske utakmice. Cilj prijateljske je da vidiš ko može ako ko nemože kandidirati za naredno kolo ili općenito 1. Tim. Zatim može biti u službi trenažnog procesa. Može biti i kako nadogradnja ili probanje taktički varijanti. U svemu tome je dobro ako se pobjedi ali ako se izgubi nije smak svijeta. Natjecateljska utakmica ima samo jedan cilj. POBJEDA
Ona će sve pokriti lošu igru, slabu taktiku, loše pojedince sve će pokriti. Problem nastupi kad određeni dio gledatelja misli da je sve to lako. Kažeš igračima i oni će to provesti.
Pa nije nogomet tako jednostavan.
Sebe držim za navijača koji voli svoj klub. Dođem navijam. Veselim se pobjedi a tužan sam kad izgube. Kupim ulaznicu, šal dres, člansku u skladu sa svojim mogućnostima. Ne dajem si za pravo da pljujem i svakog i da se postavljam kao kriterij za ocjenu igrača ili trenera na osnovu jedne ili dvije utakmice. Ne utvaram si da će zato što ću ja **** majku igraču s tribina ili pisat na društvenim mrežama kritike i osobne stavove te tako uređivati klubsku politiku. Svi imati i dijeliti moje mišljenje te će tek tada postati klub postat uspješan zahvaljujući meni.
To nema nikakvog smisla. Oni koji daju novce i plaćaju igrače će sigurno tražiti odgovornost za rezultate.