FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

pile87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la pile87 » 25 okt 2010, 02:04

Kazu nekom levatu veceras gume ispuhale naprasno na mercedesovom djipu, ne znam ime tipa nako kockasta glava ponasa se ko seljak i sve nesto govori Allaha mi.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Normalan
Kontakt:

Post Postao/la Normalan » 25 okt 2010, 02:06

slika

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 25 okt 2010, 02:09

slika

spajz
Kontakt:

Post Postao/la spajz » 25 okt 2010, 08:03

hoce li biti snimak utakmice?

kole78
Kontakt:

Post Postao/la kole78 » 25 okt 2010, 08:06

spajz je napisao/la:hoce li biti snimak utakmice?
Neće, kažu zgadilo se štrumfovima gledati svoju nemoć :mrgreen:

Gigant
Kontakt:

Post Postao/la Gigant » 25 okt 2010, 09:06

pile87 je napisao/la:Kazu nekom levatu veceras gume ispuhale naprasno na mercedesovom djipu, ne znam ime tipa nako kockasta glava ponasa se ko seljak i sve nesto govori Allaha mi.
Jedna osoba identifikovana, idemo dalje........
Rekoh li ja da je X najrealniji, a za ovo ruglo od derbija, belaje prije utakmice koji su mogli zavrsiti tragicno, i poslije utakmice, sam jos prije par dana upozoravao, i da sve ide na dusi kuji i osimu.......
Bilo bi zanimljivo da se igralo 11 na 11......
Blekic:Ja sam dio Hordi Zla i kao takav sam dosao na celo Sarajeva.Oni ce se vazda slusati u Sarajevu
Zujo:Meni su navijaci najbolji kupci,ja to gledam kao biznis
Blekic:Mi nemamo nista svoje,ali imamo strast,znanje i ljubav

Samo F.K.S !!
Kontakt:

Post Postao/la Samo F.K.S !! » 25 okt 2010, 09:35

Jos ne prestajete :roll:

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 25 okt 2010, 09:37

slika

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 25 okt 2010, 09:40

Gigant je napisao/la:
pile87 je napisao/la:Kazu nekom levatu veceras gume ispuhale naprasno na mercedesovom djipu, ne znam ime tipa nako kockasta glava ponasa se ko seljak i sve nesto govori Allaha mi.
Jedna osoba identifikovana, idemo dalje........
Rekoh li ja da je X najrealniji, a za ovo ruglo od derbija, belaje prije utakmice koji su mogli zavrsiti tragicno, i poslije utakmice, sam jos prije par dana upozoravao, i da sve ide na dusi kuji i osimu.......
Naravno da utakmica bi bila otvorenija da su bile jednake snage na terenu, ovako sam zaspao u 60 minuti susreta!
There is only one United!!!!

I will never go blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone!MUFC.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 25 okt 2010, 10:23

Iz ove utakmice se moraju izvući pouke. Jedna je da bez Laze teško igramo. U zimskoj pauzi pokušati da se dovede dobar špic igrač, a ako se to ne uspije u igru uvoditi Baljića ili Nikolića i vidjeti da li su isti kvalitet za Želju. Ubuduće nam se ne smije desiti da, ukoliko ostanemo bez špic igrača tokom utakmice(kartoni, povreda), nemamo adekvatnu zamjenu na klupi. Ja sam i dalje optimista i mišljenja sam da ćemo odbraniti titulu, jer i Borac i Sarajevo su slabiji od nas. To je evidentno. Druga je stvar što mi u derbiju nismo uspjeli pobjediti borbeno Sarajevo. (Samo borbeno i ništa više). Dok se igralo 11 protiv 11 nigdje ih nije bilo. Kriza je bila u glavama naših igrača. Psihološki nisu bili spremni za utakmicu. Zašto? U ovom trenutku ne znam. Druga stvar oko koje bi se klub trebao pozabaviti je stadion. Ukoliko ne bude ništa sa Švabama, a izgleda da je to isuviše preskupo, treba se okrenuti domaćim snagama i napraviti cijeli stadion, kao što je i sjever. Za takav poduhvat bi se sigurno našli investitori-koncesionari, koji bi to mogli uraditi uz puno povoljnije uslove i kraći rok koncesije. Uz projekat izgradnje stadiona jasno, precizno i studiozno pripremiti strategiju kluba za narednih 5-10 godina. Idemo dalje. Željo je šampion.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 25 okt 2010, 10:24

Ali što je Zeba na kraju promašio, neopisivio. Prazan gol, plasirani udarac i - lopta ide daleko preko gola!? Još žalim za tom propuštenom šansom.

Stvarno derbi nije donio niti trunku fudbala, a tome je pridodao Kaplan i njegove odluke. Kartonima je odlučio umrviti deri i, poprilično, uspio je u tome. Dobro izdanje juga, koreografija i bakljada za deset.
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

Gigant
Kontakt:

Post Postao/la Gigant » 25 okt 2010, 10:34

avlami97 je napisao/la: Ja sam i dalje optimista i mišljenja sam da ćemo odbraniti titulu, jer i Borac i Sarajevo su slabiji od nas.
Ne znam samo po cemu to zakljucujes, pa igrali smo sa 8 igraca u polju, znas li ti sta to znaci uopste????treba ti duplo vise snage, brzine da to donekle nadoknadis.....ja sam iskreno ocekivao vise od oba kluba, ali Sarajevu se donekle moze oprostiti onakva utakmica jer je bilo primorano, ali zeljeznicar....imas igraca viska, imas sumnjivog sudiju koji itekako navlaci za domacina, imas podrsku (kakvu-takvu) navijaca, i opet jedina sansa sto napravis je sut zebe, nakon jos jenog nesviranog prekrsaja nad golmanom, pri kojem mu je pukla jagodicna kost......ali opet kazem, ovo je najrealnije, i mozda najbezbolnije, jer su se tenzije previse digle, i to je uticalo na sve, od igraca do navijaca.....
Blekic:Ja sam dio Hordi Zla i kao takav sam dosao na celo Sarajeva.Oni ce se vazda slusati u Sarajevu

rtm86
Kontakt:

Post Postao/la rtm86 » 25 okt 2010, 10:38

kole78 je napisao/la:SLJEDEĆI PUT MOŽEMO SLOBODNO I BEZ GOLMANA IGRATI PROTIV VAS. DA SE IGRALO JOŠ JEDNO POLUVRIJEME VI NEBI DALI GOL. DA NIJE ŽALOSNO BILO BI SMIJEŠNO, MALI ŽELJO ZAUVIJEK ĆE OSTATI MALI!
Ovo bi i moglo uvrijediti nekoga od nas kada bi Sarajevo bilo treceligas... Koliko god mi sinoc bili "mali" vi ste bili jos manji. Derbi je uvijek bila tekma u kojoj je mogao pobijediti bilo ko bez obzira gdje se igra i kakva je trenutna forma, tako da koliko god smo mi bili jalovi vi ste bili 10 puta gori. Koliko ste sinoc prilika imali i kako ste igrali, niste ni primirisali 16-tercu.
Ne znam samo sta slavite kad se vec smatrate jacim i boljim od nas. :?: :?:

A da je usla jedna od onih cistih prilika (mesic ili zeba) prica bi bila potpuna drukcija. Dominacija cijelu utakmicu, igracima se nema sta prigovorit osim sto niko nije znao da se dobro ubaci na one centarsuteve i prodore sa krila.

Bakljada na poluvremenu = MAGIJA :D

Gigant
Kontakt:

Post Postao/la Gigant » 25 okt 2010, 10:49

rtm86 je napisao/la: Ne znam samo sta slavite kad se vec smatrate jacim i boljim od nas. :?: :?:
U par crtica:
-Zato sto vam je uprava igrala onako nisko i prljavo, i na sve moguce nacine nastojala da se udalje navijaci Sarajeva, jer i sami znaju sta bi znacilo da su imali podrsku
-Zato sto smo igrali bez dva odbrambena igraca, i ako se imalo razumijes u fudbal znao bi sta to znaci, za razliku od neigranja napadaca
-Zato sto je Kaplan bio itekako naklonjen zeljeznicaru (znaci prica mi manijak, koji je sjedio na zapaadu pored jednog odnedavno premijerligaskog sudije, inace zeljovca, i koji nakon nekih sudijskih odluka, prokomentarisao da ni on ovo ne bi dosudio)
Jel dosta.....

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 25 okt 2010, 10:52

Gigant je napisao/la:Jedna osoba identifikovana, idemo dalje........
X jeste najrealni ali kako je sarajevo igralo da su komotno mogli ostaviti neocjenjenog sehica, kerlu i mesica i slazem se da bi bilo zanimljivije da je bilo 11 na 11.Cudim se isto tako da vi pitari, zaboravljate istaci da nije sviran cist penal za Zelju a siguran sam da je bilo kojim slucajem obrnuto da bi digli hampu nevidjenu.
Jos jedan u nizu sudija koji navlaci derbi na nerjeseno to je problem a plus toga igraci ne znaju, kojasevic kod vas je bio najprimjeceni na terenu u trenutku kad je simulirao grceve kad je trebao izaci a kod nas zeba kad je fulio prazan gol.
Sve dok predcjednik fks daje izjave kakve daje ja se necu cuditi da bude jos izbodenih, ja Osima i Zuju nisam cuo da su dali i jednu huskacku izjavu, dok blekonja maximlano podgrijava atmosferu te stid ga oca koji je navijao za Zelju pa mozda ga je i napravio neki udbas iz BG ko bi ga znao, pa nazvao je navijace Zelje ciganima a takvo nesto neces nikad cuti ni od Osima ni Zuje.Dao bog da na ovome zavrsi.

manijakdv
Kontakt:

Post Postao/la manijakdv » 25 okt 2010, 10:53

U principu ne volim derbije sa pitarima,vazda neka gurema,bol u prsima poslije ovakvog izdanja,najčešće su to očajne utakmice,kad kažu da je to jedina utakmica koja vrijedi u prvenstvu ne bih se složio,to je jedna od najslabijih i najzatvorenijih utakmica u prvenstvu. Niko neće da preuzme rizik,kao što neko reče,da se jučer protivnička ekipa zvala bilo kako drukčije a ne sarajevo,glat bi ih uzeli tri razlike a to je ta ukočenost u glavama i tijelu od same pomisli da ne smiješ izgubiti derbi.Morali smo preuzeti puno više rizika jer nama navijačima je ovakav remi ravan porazu(očigledno se Amar ne bi složio sa tim,nije mi djelovao toliko nezadovoljan i čak je prije utakmice rekao da bi možda bio zadovoljan remijem,tako se derbi ne može dobiti).Da se razumijemo,Amar je meni u glavi car,jedna od najvećih legendi kluba i dabogda nam bio živ i zdrav na klupi još bar deceniju,ali je ovo njegov remi jer smo bili previše ****.55 minuta imati igrača više i potpuno prazan teren sve do njihovog šesnaesterca a nemati NIJEDNOG napadača unutra je ništa drugo nego katastrofa,kad njihov golman zadržava loptu i neće da je uzme u ruke nema ko da ga zaganja,da izvrši pritisak,centaršutevi kojima je(to je dokazano)najlakše probiti bunker idu u prazno jer nema nikoga tamo.Na poluvremenu ga pita novinar pred Mirzom sada će te sigurno ubaciti napadača,Amar kaže nešto ćemo mijenjati,možda je uvođenjem Savića htio iznenaditi Mirzu jer je i ovaj očekivao Rovčanina.Faktički smo se uvođenjem Savića samo za milimetar pomjerili naprijed,zadnja linija je bila malo bliža centru.
Seljačkija ekipa od pitara nam nije gostovala odavno ali garantujem da bi se i mi isto ponašali na njihovom mjestu,jedina je tuga kada ti neko produži utakmicu 4 minute a valjali su se bar 15 minuta u drugom poluvremenu,svaka njihova izmjena je trajala minut i po a ona zadnja i više jer se prvo igrač dobro izležao(pao potpuno sam)pa onda laganice prema zamjeni.Penal 1000% unutra,na TV-u se jasno vidjelo,ako je već svirao ruku,unutra je bio metar.
Teško mi je što ih ne dobismo,nikad zreliji nisu bili,ovo me podsjetilo na onaj derbi kad su zijanili od Basela 6-0 i kad smo svi očekivali da ih dokrajčimo a naš Hadžija postavio bunker na Grbavici.Idemo dalje,Amar je najbolji trener na ovim prostorima,svjestan je i on u glavi da je zabrljao i zato ne sumnjam da ćemo ovo iščupati već u Mostaru protiv grogiranog Zrinjskog,naši će se izvaditi i kao što kaže Amar,niko se nije izdvojio,tu smo mi negdje a zna se šta ide na plavo proljeće.
Sve najiskrenije čestitke momcima zaslužnim na koreografiji i bakljadi,izgledalo je Grčki,Turski,Brazilski,kako god hoćete to nazovite,ja bih nazvao Manijački.

rtm86
Kontakt:

Post Postao/la rtm86 » 25 okt 2010, 11:04

Gigant je napisao/la:
rtm86 je napisao/la: Ne znam samo sta slavite kad se vec smatrate jacim i boljim od nas. :?: :?:
U par crtica:
-Zato sto vam je uprava igrala onako nisko i prljavo, i na sve moguce nacine nastojala da se udalje navijaci Sarajeva, jer i sami znaju sta bi znacilo da su imali podrsku
-Zato sto smo igrali bez dva odbrambena igraca, i ako se imalo razumijes u fudbal znao bi sta to znaci, za razliku od neigranja napadaca
-Zato sto je Kaplan bio itekako naklonjen zeljeznicaru (znaci prica mi manijak, koji je sjedio na zapaadu pored jednog odnedavno premijerligaskog sudije, inace zeljovca, i koji nakon nekih sudijskih odluka, prokomentarisao da ni on ovo ne bi dosudio)
Jel dosta.....
- kad je moglo doci onih par stotina vasih, mogli su vala i svi ostali. Ne opravdavam ja upravu Zelje (meni se licno ne svidja sto vi niste bili na derbiju, falili ste svemu tome). Problem je sto se svi nesto glume, i ako nece biti po nasem, nece biti nikako. Mislim da je sve o tome ispricano, ali trebalo vam je ponuditi umjesto 3000 ulaznica, nekih 2500 (umanjeno dakle za broj stolica jednog slova na sjevernoj tribini) i onda vi ne biste imali ni trunke razloga da bojkotujete, ali imam osjecaj da biste opet to uradili.
- Kaplan nije bio ni trunku naklonjen Željeznicaru, mozes pricat sta hoces. Da je bio, Muharemovicu bi dao crveni bez razmisljanja, a ne tek na nagovor pomocnogi cetvrtog sudije. I vec kad vas je oslabio, onda je morao da dotuce utakmicu glupim iskljucenjima. Zna on vrlo dobro da kod nas 9 plus 8 igraca ne moze pokazati ni blizu igru kao 10+9 igraca. To je zalosno za cijelu ligu. Vama cestitke na kopiranju bunkera Travnika, koji se i sami jedva probili u pretproslom kolu.
Zasto Kaplan, kada je vec naklojen Zelji, ne svira cist penal u drugom poluvremenu, nego frajer izvlaci igranje rukom van kaznenog? Jedino sto je mogao uraditi,a nije, je mozda Visci dati zuti karton jer je pokusao nekoliko puta da iznudi faul. I to je citava njegova naklonjenost Zelji.

- Jedini nas problem jucer je realizacija, ali to nije bilo zbog vas, to je nesto sto nas muci vec duze vremena. Nazalost.

prigoda
Kontakt:

Post Postao/la prigoda » 25 okt 2010, 11:09

pile87 je napisao/la:
X jeste najrealni ali kako je sarajevo igralo da su komotno mogli ostaviti neocjenjenog sehica, kerlu i mesica i slazem se da bi bilo zanimljivije da je bilo 11 na 11.Cudim se isto tako da vi pitari, zaboravljate istaci da nije sviran cist penal za Zelju a siguran sam da je bilo kojim slucajem obrnuto da bi digli hampu nevidjenu.
Jos jedan u nizu sudija koji navlaci derbi na nerjeseno to je problem a plus toga igraci ne znaju, kojasevic kod vas je bio najprimjeceni na terenu u trenutku kad je simulirao grceve kad je trebao izaci a kod nas zeba kad je fulio prazan gol.
Sve dok predcjednik fks daje izjave kakve daje ja se necu cuditi da bude jos izbodenih, ja Osima i Zuju nisam cuo da su dali i jednu huskacku izjavu, dok blekonja maximlano podgrijava atmosferu te stid ga oca koji je navijao za Zelju pa mozda ga je i napravio neki udbas iz BG ko bi ga znao, pa nazvao je navijace Zelje ciganima a takvo nesto neces nikad cuti ni od Osima ni Zuje.Dao bog da na ovome zavrsi.
Koji penal pile? Do sada sam te smatrao jednim od realnijih štrumfova na ovom forumu, ali ako misliš na onu ruku Džakmićevu, ne znam šta da ti kažem.
KO NAM ZLO MISLIO NA ..... NAM VISIO

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 25 okt 2010, 11:13

prigoda je napisao/la:
pile87 je napisao/la:
Koji penal pile? Do sada sam te smatrao jednim od realnijih štrumfova na ovom forumu, ali ako misliš na onu ruku Džakmićevu, ne znam šta da ti kažem.
ima slika, nije bio penal 100 % van kaznenog bilo, ako na to mislite
Za zivot cijeli!

manijakdv
Kontakt:

Post Postao/la manijakdv » 25 okt 2010, 11:14

prigoda je napisao/la:
pile87 je napisao/la:
Čuj koji penal,penal da penalastiji nije mogao biti,igranje rukom koja je raširena,dakle ne uz tijelo i to u šesnaestercu on svira i zvlači van kaznenog prostora.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Google Adsense [Bot], mamonelafo, Semper i 40 gostiju.