FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

themaniaks
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la themaniaks » 09 nov 2010, 13:12

Esii TM87 je napisao/la:
la la laaaand je napisao/la:jos je veca tuga kako se digla hajka za napad na Amora Zajku, koji je samo prvi dan bio u teskoj zdravstvenoj situaciji...nakon cega je hvala Bogu, brzo se oporavio, ali i narednih 7 dana su sijevali naslovi "navijac Sarajeva u zivotnoj opasnosti". ne bih da omalovazam napad ni na jednog ni na drugog, ali malo je reci da nemaju isti medijski tretman, pogotovo sa vodecih portala
Evo drug ja cu ti reci za Amora dok se oporavljao na intezivnoj (C 3) igrom prilika sam ga upoznao.Taj momak je k'o curica majke mi i fakat moras biti debil pravi da krenes nozem njega.Hajd sto je malo deblji i nosi naocale,nego sam siguran da on nebi mrava zgazio...ja sam stekao ovakav dojam u kontaktu s njim drago mi je da se oporavlja uspjesno.

Sto se tice naseg momka nadam se da ce se oporaviti i da ce pocinioci biti uhapseni i da ce odgovarati...pa dokle vise u mp3 nek idu...
pogresnu si sliku stekao o tom momku ;)
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 09 nov 2010, 13:20

avlami97 je napisao/la:Sejo TM sigurno si u pravu za pozicije Odovića i Kolobova, ali nisam znao koga da stavim, a cilj mi nije bio da glumim Amara, nego da počnemo razgovarati o utakmici, a ne o nefudbalskim stvarima. Moram malo. Blekića mi, Željo će biti šampion.
Sasvim normalna stvar napisati koji sastav ce biti, nije to izigravanje "pametnijeg" od Amara...oni sto pljuju nakon tekme "treb'o je ovo, ono" e to je ta gluma... :mrgreen:
Mislim da ce nekoga "iskusnijeg" staviti u sredinu, previse mi je nekako ovih iz drugog tima (osvrcem se na tvoj sastav)... b. colic ce najvjerovatnije samo u slucaju nuzde otici na bok (povrede, kartoni), mislim da ga je Amar u potpunosti vratio na njegovu prirodnu poziciju, a to je veza.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

Fidel
Kontakt:

Post Postao/la Fidel » 09 nov 2010, 13:24

Seyo_TM je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:Sejo TM sigurno si u pravu za pozicije Odovića i Kolobova, ali nisam znao koga da stavim, a cilj mi nije bio da glumim Amara, nego da počnemo razgovarati o utakmici, a ne o nefudbalskim stvarima. Moram malo. Blekića mi, Željo će biti šampion.
Sasvim normalna stvar napisati koji sastav ce biti, nije to izigravanje "pametnijeg" od Amara...oni sto pljuju nakon tekme "treb'o je ovo, ono" e to je ta gluma... :mrgreen:
Mislim da ce nekoga "iskusnijeg" staviti u sredinu, previse mi je nekako ovih iz drugog tima (osvrcem se na tvoj sastav)... b. colic ce najvjerovatnije samo u slucaju nuzde otici na bok (povrede, kartoni), mislim da ga je Amar u potpunosti vratio na njegovu prirodnu poziciju, a to je veza.
Sejo, pozdravio te Blekic! :D :D :D
JA TRAZIM SAMO JEDNO,A TO SU DVIJE STVARI,RED,MIR I DISCIPLINU. ......TM87!

abadabu
Kontakt:

Post Postao/la abadabu » 09 nov 2010, 13:25

dobro je ovo sve,rezulatati su po planu.kup je 80% nas! mogli bi i do jesenje titule. samo ce biti problem kasnije, cuo sam da odlazi kerla u grcku te seha u svedsku ili cesku (cini mi se) na polusezoni!ovo je sigurno, tako da ostajemo bez dva mlada a dobra igraca :| :shock:

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 09 nov 2010, 13:28

Fidel je napisao/la:Sejo, pozdravio te Blekic! :D :D :D
hvala :D
adano pozdravi i ti tog velikog gospodina, gromadu od covjeka :mrgreen:

Fidel
Kontakt:

Post Postao/la Fidel » 09 nov 2010, 13:31

Seyo_TM je napisao/la:
Gogo ti se smesi :D :D :D
JA TRAZIM SAMO JEDNO,A TO SU DVIJE STVARI,RED,MIR I DISCIPLINU. ......TM87!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 09 nov 2010, 13:38

Fidel je napisao/la:
Seyo_TM je napisao/la:
Gogo ti se smesi :D :D :D
treba li andola donijeti?

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 09 nov 2010, 13:41

abadabu je napisao/la:dobro je ovo sve,rezulatati su po planu.kup je 80% nas! mogli bi i do jesenje titule. samo ce biti problem kasnije, cuo sam da odlazi kerla u grcku te seha u svedsku ili cesku (cini mi se) na polusezoni!ovo je sigurno, tako da ostajemo bez dva mlada a dobra igraca :| :shock:
Prerano je za kup jos bilo sta reci,u polufinalu smo i to je jako dobro,sto ne znaci da cemo biti u finalu ili dobiti kup,ima jos dvije prepreke...Ne sekiram se ja nesto puno ni sto ova dvojica idu,neka im je sretno,ako su nasli gdje im je bolje...to je prirodan put,steta je sto necemo neku lovu uzeti,ali jedan se otegao,drugi se protegao,tako to ide u fudbalu...uvijek ima mladih igraca i bice ih,samo u buducnosti treba raditi malo pametnije po pitanju njihovih ugovora...evo sanse mladima protiv Branitelja,i neka odigraju,neka se nadigravaju,nije mi se Branitelj ucinio kao ekipa koja lomi noge,pogotovo sto je i rezultatski rijeseno sve,i evo za mladog Kolobova sansa,evo za Baljica,za npr.Zoletica ako bude zelio Amar da ga vodi...ima mladih igraca dosta,a to sto ova dvojica odlaze,niko ne kaze da Amar nece reagovati i nadoknaditi taj eventualni minus...na poziciji stopera ga nemamo,a i golman taj mladi,junior sto je super talenat,moze biti uz Karica i Gusu i eto,i to je rijeseno...necu patiti od odlaska bilo kojeg igraca,samo je steta sto necemo uzeti neku lovu...no dobro,bice sanse i za to,Amar ce to pametnije raditi u buducnosti,to sam siguran
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

rtm86
Kontakt:

Post Postao/la rtm86 » 09 nov 2010, 13:43

Jel ide zrijeb i za polufinale kupa, ili se vec zna raspored ko s kim igra?

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 09 nov 2010, 13:45

Žrijeb! ;)
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

rtm86
Kontakt:

Post Postao/la rtm86 » 09 nov 2010, 13:50

Hvala na informaciji. :)

Malo nam je glup taj sistem, kol'ko znam, svugdje se odradi jednom zrijeb i onda se zna do kraja kako se krizaju pobjednici utakmica. Al hajd, ne bi mi bili mi da smo k'o "normalan" svijet...

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 09 nov 2010, 14:01

Sljedeca stanica, stadion Rodoč u Mostaru! Srijeda, 10.11. u 13:00!

BRANITELJ - ŽELJEZNIČAR

Sudija: Edin Jakupović (Bihać)
A1: Momir Širko (Banja Luka)
A2: Dragan Keranović (Prijedor)
Četvrti sudija: Midhat Arnautović (Tuzla)
Delegat: Rudolf Marić (Posušje)
Kontrolor Suđenja:Bekir Ferizović (Travnik)
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

abadabu
Kontakt:

Post Postao/la abadabu » 09 nov 2010, 14:09

boccaccio je napisao/la:
abadabu je napisao/la:dobro je ovo sve,rezulatati su po planu.kup je 80% nas! mogli bi i do jesenje titule. samo ce biti problem kasnije, cuo sam da odlazi kerla u grcku te seha u svedsku ili cesku (cini mi se) na polusezoni!ovo je sigurno, tako da ostajemo bez dva mlada a dobra igraca :| :shock:
Prerano je za kup jos bilo sta reci,u polufinalu smo i to je jako dobro,sto ne znaci da cemo biti u finalu ili dobiti kup,ima jos dvije prepreke...Ne sekiram se ja nesto puno ni sto ova dvojica idu,neka im je sretno,ako su nasli gdje im je bolje...to je prirodan put,steta je sto necemo neku lovu uzeti,ali jedan se otegao,drugi se protegao,tako to ide u fudbalu...uvijek ima mladih igraca i bice ih,samo u buducnosti treba raditi malo pametnije po pitanju njihovih ugovora...evo sanse mladima protiv Branitelja,i neka odigraju,neka se nadigravaju,nije mi se Branitelj ucinio kao ekipa koja lomi noge,pogotovo sto je i rezultatski rijeseno sve,i evo za mladog Kolobova sansa,evo za Baljica,za npr.Zoletica ako bude zelio Amar da ga vodi...ima mladih igraca dosta,a to sto ova dvojica odlaze,niko ne kaze da Amar nece reagovati i nadoknaditi taj eventualni minus...na poziciji stopera ga nemamo,a i golman taj mladi,junior sto je super talenat,moze biti uz Karica i Gusu i eto,i to je rijeseno...necu patiti od odlaska bilo kojeg igraca,samo je steta sto necemo uzeti neku lovu...no dobro,bice sanse i za to,Amar ce to pametnije raditi u buducnosti,to sam siguran

sve je to istina, ali je glupo sto nikako da uigramo tim koji ce igrati npr. 2 godine bez prodaje bitnih igraca, posebno je steta sto nam igraci odlaze skoro za djabe
odose njih dvojica, opet se mora uigravati tim, pa ce se uigrati, pa ce se pola prodati i sve tako...nikakvog napretka nemamo...samo se vrtimo u krug, a velikih para nigdje, isto smo fabrika za pravljenje igraca koje djaba proslijedjujemo dalje :o
za njih dvojicu je 98% sigurno da odlaze samo ne znam tacno gdje i ima li uopce obestecenja :o ...ako neko zna nek napise

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 09 nov 2010, 14:13

Benjamin Čolić je zadnje dvije utakmice koje je ušao igrao na poziciji zadnjeg veznog. Momak je dosta bolji u zadacima koji se tiču odbrambenog dijela, nego u pozicijama kada treba prenijeti loptu iz zadnje linije prema naprijed. Taj dio je kod Amara najbolje radio Selimović, a ni Svraka nije loš po tom pitanju. Perak je protiv Branitelja to, po mom mišljenju, jako dobro radio. Imao je i pored svoje sporosti brzu tranziciju lopte iz faze odbrane u fazu napada. Ćulum, Svraka i Savić su ispred, ovih naprijed pobrojanih na poziciji zadnjeg veznog, u prednosti. Eh, da nam je sada igrač tipa Meše Baždarevića. Gdje li bi nam bio kraj?
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 09 nov 2010, 14:19

abadabu je napisao/la:
boccaccio je napisao/la:
abadabu je napisao/la: sve je to istina, ali je glupo sto nikako da uigramo tim koji ce igrati npr. 2 godine bez prodaje bitnih igraca, posebno je steta sto nam igraci odlaze skoro za djabe
odose njih dvojica, opet se mora uigravati tim, pa ce se uigrati, pa ce se pola prodati i sve tako...nikakvog napretka nemamo...samo se vrtimo u krug, a velikih para nigdje, isto smo fabrika za pravljenje igraca koje djaba proslijedjujemo dalje :o
za njih dvojicu je 98% sigurno da odlaze samo ne znam tacno gdje i ima li uopce obestecenja :o ...ako neko zna nek napise
Od Sehe cemo imati neku lovu,pogotovo sto na zimu odlazi,a ima i onaj procenat kada igrac nastane iz omladinske skole,pa ce biti neka lova...za Kerlu sumnjam da mozemo ista,ali imas dobru poentu skroz,i u pravu si...nazalost,ne mozemo mi opstati da imamo jednu ekipu vise godina,a prodaja je jednostavno kada si primoran da zivis od toga...problem je sto nemamo efikasnu prodaju tih igraca i imamo silne propuste...to se kroz buduce ugovore sa mladim igracima mora rijesiti,i mislim da ce tako biti,nije se moglo nista ni sa cocalicem,sada su ova dvojica,a realno imali bi ok lovu da smo ih cisto prodali...mislim da ce to Amar u buducnosti bolje rijesiti,jer je svjestan sta znaci dobra prodaja nekog igraca,samo tako se moze zivjeti...visca mu je mozda sljedeca sansa za dobru prodaju,a klub je duzan da napravi ili dovede jos mnogo takvih Visca...i to je generalni cilj
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

TRIP
Kontakt:

Post Postao/la TRIP » 09 nov 2010, 14:30

nijedan klub ne može u BiH imati stalnu ekipu. igrač igra dobro, govori da voli klub, sve je divno krasno a onda nasjedne na priče nekog menadžera koji mu mahne sa par hiljada eura i prospe mu priču o evropi. masa je takvih igrača koji su otišli i onda molili da se vrate u klubove iz kojih su otišli. Ja se nadam da će Kerla i Šeha ostati bar do kraja sezone jer su ključni igrači.

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 09 nov 2010, 14:47

[youtube][/youtube]

...JER TEBE VOLIM ZELJO
ZELJO, TEBE VOLIM....

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 09 nov 2010, 15:16

12 points goes to @Seyo_TM :D
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

tm-ovac iz mase
Kontakt:

Post Postao/la tm-ovac iz mase » 09 nov 2010, 16:01

avlami97 je napisao/la:Benjamin Čolić je zadnje dvije utakmice koje je ušao igrao na poziciji zadnjeg veznog. Momak je dosta bolji u zadacima koji se tiču odbrambenog dijela, nego u pozicijama kada treba prenijeti loptu iz zadnje linije prema naprijed. Taj dio je kod Amara najbolje radio Selimović, a ni Svraka nije loš po tom pitanju. Perak je protiv Branitelja to, po mom mišljenju, jako dobro radio. Imao je i pored svoje sporosti brzu tranziciju lopte iz faze odbrane u fazu napada. Ćulum, Svraka i Savić su ispred, ovih naprijed pobrojanih na poziciji zadnjeg veznog, u prednosti. Eh, da nam je sada igrač tipa Meše Baždarevića. Gdje li bi nam bio kraj?
Sve to protiv Branitelja zanemari!
Probaj prokomentarisat utakmicu protiv Sarajeva i vidjet ćeš koliko su ti tvoji B.ČOLIĆI, SELIMOVIĆI, SVRAKE, ĆULUMI, SAVIĆI ....zapravo prosječni igrači.Ne želim nikog omalovažavati, ali ipak treba biti svjestan da su naše osnovne pokretačke snage Osim , Zeba, Kerla...samo oni su u posljednje vrijeme kontinuirani...a za sve ostale....poslije jedne utakmice vidim velike pohvale, a poslije druge neki ih ne bi ni u taj Branitelj stavil! ;)
TM87

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 09 nov 2010, 16:28

tm-ovac iz mase je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:Benjamin Čolić je zadnje dvije utakmice koje je ušao igrao na poziciji zadnjeg veznog. Momak je dosta bolji u zadacima koji se tiču odbrambenog dijela, nego u pozicijama kada treba prenijeti loptu iz zadnje linije prema naprijed. Taj dio je kod Amara najbolje radio Selimović, a ni Svraka nije loš po tom pitanju. Perak je protiv Branitelja to, po mom mišljenju, jako dobro radio. Imao je i pored svoje sporosti brzu tranziciju lopte iz faze odbrane u fazu napada. Ćulum, Svraka i Savić su ispred, ovih naprijed pobrojanih na poziciji zadnjeg veznog, u prednosti. Eh, da nam je sada igrač tipa Meše Baždarevića. Gdje li bi nam bio kraj?
Sve to protiv Branitelja zanemari!
Probaj prokomentarisat utakmicu protiv Sarajeva i vidjet ćeš koliko su ti tvoji B.ČOLIĆI, SELIMOVIĆI, SVRAKE, ĆULUMI, SAVIĆI ....zapravo prosječni igrači.Ne želim nikog omalovažavati, ali ipak treba biti svjestan da su naše osnovne pokretačke snage Osim , Zeba, Kerla...samo oni su u posljednje vrijeme kontinuirani...a za sve ostale....poslije jedne utakmice vidim velike pohvale, a poslije druge neki ih ne bi ni u taj Branitelj stavil! ;)
Slažem se da su prosječni, ali mi boljih na tim pozicijama nemamo. Nakon utakmice protiv Budućnosti sam u svom komentaru napisao da je Zeba bio pravo raspoložen za igru, ali nije ima s kim. Ovdje sam govorio o zadnjim veznim, a ta pozicija je jedna od najbitnijih u ekipi iako mnogi to ne primjećuju ili ne žele da primjete. Organizacija napada, po potrebi destrukcija igre, veliki manevarski prostor tih igrača, odrađivanje prljavih poslova, sve je to na plećima zadnjih veznih. Napadač da gol i svakoga hvali, a ne vidi šta je tokom utakmice uradio jedan Svraka, Savić ili Ćulum. Trči naprijed, trči nazad, presjeci loptu dodaj 'vamo dodaj tamo. Željina igra se zasniva na dvojici veznih i to Bogami dugi niz godina. Tu ulugu je dobro obavljao Karić, a poslije njega je i Muharemović odigrao solidno i ništa više od toga. Zato kažem da su Savić, Svraka i Ćulum tu da to popune. I zato kažem, eh da nam je sada jedan Meša. Željo je šampion.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: riki46, samoFKS i 12 gostiju.