FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
nikakvu formu nismo uhvatili cijelu ovu polusezonu...je li zbog nikakvih priprema, ozljeda, evrope...ne znam ali je preloše i samo je individualni kvalitet pojedinaca nosio i vadio ekipu....vile su nas pronosale u previše tekmi, ni blizu ne zabijamo dovoljno golova protiv "slabijih" ekipa kao prošle godine, i zato ima ovoliko kmečanja od protivnika, jest nam odbrana i golman dobri(druga najbolja u ligi) ali nam je napad se sveo na 1 čovjeka...što je lako uštopat svakom protivniku....naša snaga lani je bilo 5 igrača u napadu koji su redovno pogađali(4 u prvih 11 + 1 sa klupe), sada je ostao 1 a sa klupe ne pogađa niko a ne samo to nego često i ne napravi nikakvu prevagu ili uticaj(pozitivni) na igru....
treba se riješiti(bar privremeno posudbom) igrača koji ne mogu ništa donijeti u tekmi, a dovesti par koji mogu....sad na pauzi
treba se riješiti(bar privremeno posudbom) igrača koji ne mogu ništa donijeti u tekmi, a dovesti par koji mogu....sad na pauzi
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Vratite Samera Nasera, taj nas je vodio do playoffa EL.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Ovo mene najviše ljuti.MortemHz je napisao/la: ↑10 nov 2019, 09:06Ma vala i ta priča da nas redovno "kolju" ne pije vode.
Sa neke najrealnije strane moguće jeste bilo u 2-3 utakmice suđenja na našu štetu a recimo Čelik je bio oštećen protiv nas, ne koliko Zeničani pričaju ali u 2 situacije jesu oštećeni.
Mi smo u 3 utakmice ako me pamćenje dobro služi ali nije ništa ono ogromno jer kad sudije skontaju da su pogriješile onda ti pokušaju kompenzirati to, svira ti i najmanji kontakt, daje više kartona itd.
Dva zadnja gostovanja nam NE DAJU završiti utakmicu i dobiti lakše od očekivanog.
Misliš li da bi se Sloboda i Radnik vratili nakon 0:2? Pali bi oni kao i mi kad primimo gol od protivnika. Tek onda bi ih dokrajčili. Takav smo mi mentalitet, kad primiš drugi gol, ma to je predaja haman pa uvijek, jedva igrači čekaju da se završi utakmica.
A baš je dobra ta kompenzacija, pošteno nema šta. Umjesto 0:2, dovede te do 1:1 pa da ti onda to kompenzuje tako što nam svira nešto na centru što ne treba pa nas onda pripazi na glupost Kovačevića. Što nisu svirali penale pa onda kad bude 0:2 ništa ne kompenzuju pa na kraju nek bude 1:2 ako treba.
Nismo mi ljudi toliko jaki da možemo prelazit preko takvih stvari i da na kraju budemo prvi. Jesmo mi najkvalitetniji ALI NE TOLIKO da trpimo ove stvari i da toliko budemo samokritični. Svakom našom igraču smo našli mahanu, onim koji nismo su rijetko ili nikako igrali, i onda dođemo i laprdamo da je sramotna igra i rezultati naspram igračkog kadra. I jesu, ali ne toliko koliko mi preuveličavamo. Nije problem tamo gdje mislimo da jest. Dok tražimo probleme u nama samim, drugi, pravi i veći problem nas sve više i više izjeda i metastazira u neizlječivo.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
- OsmanhodzicBuco
- Kontakt:
Ahmetovica umjesto Husrefa!!! Merso povedi nad đenerale.
Mene pored slabe igre na gostovanjima takođe i nervira što svako kolo dobijemo nekoliko preglupih žutih kartona tako da nam uvijek neko fali ili zbog povrede ili zbog suspenzije.
Sad se taman u Mostaru vraćaju Rahmanović i Gavrić ali nam zato nedostaju Lazić i Hebibović. A sa po dva žuta kartona u Mostar idu:Letić,Šerbečić,Mustafić,Tatar i Ahmetović koji će morati igrati rezervisano da bi imali pravo nastupa za derbi.
Nadam se da će se popraviti disciplina u ekipi. Pokazali su prošle sezone A i ove u par navrata da mogu dobiti svakog.
Vamos Sarajevo!
Sad se taman u Mostaru vraćaju Rahmanović i Gavrić ali nam zato nedostaju Lazić i Hebibović. A sa po dva žuta kartona u Mostar idu:Letić,Šerbečić,Mustafić,Tatar i Ahmetović koji će morati igrati rezervisano da bi imali pravo nastupa za derbi.
Nadam se da će se popraviti disciplina u ekipi. Pokazali su prošle sezone A i ove u par navrata da mogu dobiti svakog.
Vamos Sarajevo!
ISTINA ZA VEDRANA!
- BordoSarajevo
- Kontakt:
E moj Fudo, slijep si pored zdravih očiju.Fudo je napisao/la: ↑10 nov 2019, 08:30Haha haha cuj od tih 9 pobjeda i 5 remija samo jednu mozda na srecu. Zemljo otvori se, gledali ovaj narod uopste tekme. Mi smo pola od toga na srecu uzeli, npr velez, ubice, borac itd itd, najmanje pola tekmi smo uzeli na nabi je halide pa ako udje. Sloboda sa gladnin igracina u bojkotu nam ocita bukvicu. Juce nebi ni dali gol da nam nepokloni golman i ovim putem mu se zahvaljujem na bodu.
Doduše, jest ono neobično kad mi pobjedimo a protivnik imao 2-3 sto postotne prilike a mi od 10 istih takvih iskoristili 2-3.
Pa pogledaj moj Fudo sažetke tih utakmica pa ćeš vidjeti da smo u svim utakmicama imali isto ili više STO PO STOTNIH prilika od protivnika.
Zasluženo 90% utakmica tih tvojih spomentih unotač katastrofalnoj igri.
FK Sarajevo
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Po prvi put mi juče nije bilo krivo za kartone. Bolje da propuste Velež nego onaj smrdljivi klub iz komšiluka. Šteta što i Ahmetović ne dobi karton, al valjda se sačuva sljedeće kolo.Lecler je napisao/la: ↑10 nov 2019, 11:17Mene pored slabe igre na gostovanjima takođe i nervira što svako kolo dobijemo nekoliko preglupih žutih kartona tako da nam uvijek neko fali ili zbog povrede ili zbog suspenzije.
Vamos Sarajevo!
Zamisli situaciju protiv Veleža da sudija bezveze podjeli kartone i Laziću i Šerbečiću kao što je juče djelio kao da su kartoni bombone, pa onda, obzirom da nam igrači reaguju kao da nose kokošiji mozak, dobije ti stadardno Hebibović karton i onda čist penal nad Ahmetovićem sudija ne svira i sudija svira simuliranje i paf žuti karton. Nakon toga popizdi Tatar i on na prigovor dobije žuti i onda na derbi ulazimo bez Lazića, Šerbečića, Hebiba, Tatara i Ahmetovića. Stoperi Dupovac i Kurdić, Šabanović bek. Velkoski napadač, Šišić krilo.......

FK Sarajevo
Hahahahahahahaah..... Šta li ti braniš još uvijek samo da mi je znati. Čuj kae lik nekom da je neko slijep pored zdravih očiju....BordoSarajevo je napisao/la: ↑10 nov 2019, 11:19E moj Fudo, slijep si pored zdravih očiju.Fudo je napisao/la: ↑10 nov 2019, 08:30Haha haha cuj od tih 9 pobjeda i 5 remija samo jednu mozda na srecu. Zemljo otvori se, gledali ovaj narod uopste tekme. Mi smo pola od toga na srecu uzeli, npr velez, ubice, borac itd itd, najmanje pola tekmi smo uzeli na nabi je halide pa ako udje. Sloboda sa gladnin igracina u bojkotu nam ocita bukvicu. Juce nebi ni dali gol da nam nepokloni golman i ovim putem mu se zahvaljujem na bodu.
Doduše, jest ono neobično kad mi pobjedimo a protivnik imao 2-3 sto postotne prilike a mi od 10 istih takvih iskoristili 2-3.
Pa pogledaj moj Fudo sažetke tih utakmica pa ćeš vidjeti da smo u svim utakmicama imali isto ili više STO PO STOTNIH prilika od protivnika.
Zasluženo 90% utakmica tih tvojih spomentih unotač katastrofalnoj igri.

Ja sam jarane ubijeđen da je juče igrao Rahmanović da bi ih dobili.BordoSarajevo je napisao/la: ↑10 nov 2019, 11:24Po prvi put mi juče nije bilo krivo za kartone. Bolje da propuste Velež nego onaj smrdljivi klub iz komšiluka. Šteta što i Ahmetović ne dobi karton, al valjda se sačuva sljedeće kolo.Lecler je napisao/la: ↑10 nov 2019, 11:17Mene pored slabe igre na gostovanjima takođe i nervira što svako kolo dobijemo nekoliko preglupih žutih kartona tako da nam uvijek neko fali ili zbog povrede ili zbog suspenzije.
Vamos Sarajevo!
Zamisli situaciju protiv Veleža da sudija bezveze podjeli kartone i Laziću i Šerbečiću kao što je juče djelio kao da su kartoni bombone, pa onda, obzirom da nam igrači reaguju kao da nose kokošiji mozak, dobije ti stadardno Hebibović karton i onda čist penal nad Ahmetovićem sudija ne svira i sudija svira simuliranje i paf žuti karton. Nakon toga popizdi Tatar i on na prigovor dobije žuti i onda na derbi ulazimo bez Lazića, Šerbečića, Hebiba, Tatara i Ahmetovića. Stoperi Dupovac i Kurdić, Šabanović bek. Velkoski napadač, Šišić krilo.......![]()
Krivo mi je što se dvaput očiglednim penalima nismo odlijepili na 0:2. Ubiše nas sudije majku im **** dosadilo mi je da nam stalno neko fali.
Hoćemo li ijednu utakmicu kompletni dočekati.
Mnogima u ovoj državi smeta FK Sarajevo imamo više dušmana nego iko. To igrači moraju shvatiti i davati 100% u svakoj utakmici. Nema malih i velikih utakmica svi nas mrze i što prije to prihvatimo lakše će nam biti.
Vamos Sarajevo!
ISTINA ZA VEDRANA!
ništa tu nema novo druže, velik je skalp SARAJEVA, to i naši igrači moraju znati....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Mi nismo navijaci, mi smo obicne qrcine. Jedni navijaju za Husrefa a drugi protiv njega. Umjesto da budemo uz svoj klub, uvijek se nesto se.e. Mogu zamisliti sta bi bilo, da smo mi bili na mjestu zeljescara, prosle sezone. Zbite redov, pichka vam materina. 

-
- Kontakt:
Titulu ce osvojiti klub koji se najbolje pojaca u zimskom prelaznom roku!Svim kandidatima za titulu fali 2,3 igraca..Treba nam desni bek,dobar lijevi bek(rezerva za Pidru),napadac(spic),prednji vezni,i krilo..Kad bi doveli barem pola od ovog ja vam garantujem da bi osvojili titulu,sad ce neki napisati pa mozda nece valjati,e nadam se da nece biti toga..Hadzija od tebe nam zavisi sve!Nije problem,mi cemo izvuci x u mostaru i razbiti zeljescar,ali opet kad bude trebalo karati 5:0 mi se mucimo i branimo umjesto da zabijemo jos jedan i psihicki slomimo protivnika..Hvala morteme sto si banovao Sarajevojebordo ..lp
Savez ce svim silama, steliti titulu zeljescaru. Nekoliko godina je ispustaju, zbog neznanja. Sada su tu lopovi Osim. Mene vise brinu nasi navijaci .
Prrvise vi vjerujete u to da ce Husref razbiti Čmarkana na derbiju. Na cemu zasnivamo optimizam?
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
-
- Kontakt:
Na tome sto voli Saraj'vo i pravi je hordas

''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''
Mozda na tome sto smo jedina ekipa koja je sve utakmice kod kuce dobila

Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Neće Husref, hoće igrači. Vidiš da se Husref odavno ne pita ništa. Kad se igračima digne, igraju. Kad se ne digne, Ljubuškog ne mogu uzet.

Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
Nadam se da će bar oni imati više obraza od trenera, pa zapeti i skinuti onu mrlju od prošlog derbija. Ma da nisam optimista dok je Husref tu, džaba i ova statistika da smo kući sve dobili, derbi je to, a nama na klupi...
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Zar nije Hus kriv za lošu igru? Cuj sad price. Ostanite doslijedni vlastitih tvrdnji. Nemojte biti dvolicni.joker90 je napisao/la: ↑10 nov 2019, 12:38Nadam se da će bar oni imati više obraza od trenera, pa zapeti i skinuti onu mrlju od prošlog derbija. Ma da nisam optimista dok je Husref tu, džaba i ova statistika da smo kući sve dobili, derbi je to, a nama na klupi...
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Apsolutno je Husref kriv i znajući njega ide neka vaginica taktika na bod na derbiju, a mi željni osvete za poniženje koje nam je priredio. Zato i kažem da se nadam od igrača da će oni imati obraza, napasti, ginuti, a ne pratiti kukavičluk Husrefa. Vidi se da svlačionica odavno nije njegova, on zna čime je izgubio, bar bi trebao da zna za 11k+...
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946