Rekonstrukcija stadiona u BiH
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
Mi imamo potpuno pravo braniti naš teren iz više razloga, kao prvo u teren na Stadionu Rođeni je u protekle dvije godine uloženo dosta truda i novca, kupljene su nove mašine za košenje trave, rađeno je čepiranje, sijanje trave i posipanje pijeska. Dakle teren se redovno održava i samo mi koji smo tamo svaki dan možemo vidjeti napredak iskreno ne zanima me vaše mišljenje koji preko streamova gledate utakmice i procjenjujete stanje terena. Cinjenica je da je teren poboljsan poprilicno u odnosu na prethodne godine i to se vidi. Da li je realna ta procjena da je nas teren u top 3 ne znam samo znam koja su najlosija tri terena i to ubjedljivo to su Tusanj, Bijeljina i Ugljevik, mislim da je naš teren u top 5 lige, i ne vrijedi se raspravljati oko toga, mi se dižemo i to veoma dobro po pitanju infrastrukture, i samo je pitanje dana kada ćemo se vratiti tamo gdje nam je i mjesto.
-
- Kontakt:
Osvojili smo tri boda i sretni smo zbog toga. Bio sam zabrinut da ću se povrijediti, ali je dobro prošlo. Neprihvatljivo je bilo igrati utakmicu na ovakvom terenu. FIFA mora nešto učiniti povodom ovoga da se ne ponavlja u budućnosti. Posljednji put sam igrao na ovakvom terenu kada sam imao sedam godina", rekao je De Bruyne.
Idi farbaj lopte brzo ce snijeg!!

-
- Kontakt:
Mene stid koliko si accounta napravio

Salu na stranu, svak ima pravo na svoje misljenje, pojedini previse burno reaguju, ali cinjenica je da Velez u zadnje dvije godine konstantno radi na poboljsanju uslova, kako na stadionu tako i oko istog. Bitno je spomenuti da se sve radi bez ikakvih pomaganja od strane saveza, dok to kod vas nije slucaj. U zadnje dvije godine su se stavile stolice na 2 tribine, krov na jednoj tribini, radilo se na pobonljsanju terena, napravljene su sobe za igrace, wc po fifa standardima, parking, prilaz samom stadionu itd itd. Trenutno mozda nije medju 3 najbolja stadiona u drzavi, ali ide prema tome da bude.
Forzza Velez
Pa evo hvala Bogu imaš danas Google Earth, pa povuci linije i izmjeri dužinu. I ja sam se vazda ibretio recimo da su Koševo i Grbavica u 2m, jer mi Koševo djeluje baš veće, ali to je tako. Valjda optičke varke

Sramota je na šta ste izašli
Nego kada budete dolazili za rukice da se uhvatite da se ne izgubite ili vas nešto ne zgazi na južnoj longitudinali

(usput na videu pogledate i pomoćni teren Grbavice, treći najbolji teren u državi)

Nego kada budete dolazili za rukice da se uhvatite da se ne izgubite ili vas nešto ne zgazi na južnoj longitudinali

(usput na videu pogledate i pomoćni teren Grbavice, treći najbolji teren u državi)

MIHAJLOVIĆ !
Joj kakva su skalamerija jugoistok i jugozapad. Znači, drago mi je da se pravi jug, samo da se ovog kutarišete
I drugo, je li ovaj teren iza istoka, sve do dvorane, Željina zemlja? Znači taj dio vapi za uređenjem, za spajanjem tamo s ulicom do dvorane i crkve. I plus da je kako ovaj Plavi zamak istjerati, ili kako se već zove ona kafana, pa da pukne trg tu ispred istoka, evropski
I pomoćni teren fakat fino izgleda. Ali on služi samo za treninge, je li tako? Ove mlađe kategorije igraju na plastici sa druge strane?

I drugo, je li ovaj teren iza istoka, sve do dvorane, Željina zemlja? Znači taj dio vapi za uređenjem, za spajanjem tamo s ulicom do dvorane i crkve. I plus da je kako ovaj Plavi zamak istjerati, ili kako se već zove ona kafana, pa da pukne trg tu ispred istoka, evropski

I pomoćni teren fakat fino izgleda. Ali on služi samo za treninge, je li tako? Ove mlađe kategorije igraju na plastici sa druge strane?
Sve će to ubrzo doći na svoje, pomoćni teren sa umjetnom travom iza istocne tribine je u vlasništvu opštine, još 2006 su uradili umjetnu travu, a kasnije postavili i reflektore, klub i omladinska škola ga godinama koristi bez ikakve naknade, iza istoka je planirana izgradnja navijackog trga, sva ta zemlja je u vlasništvu kluba dio iza tribine odnosno danasnje betonsko igralište pa do ulice koja dijeli taj dio od sportske dvorane i crkve
Plavi zamak više ne postoji, srušen je 2015 kada se gradila južna longitudinala, današnji objekat je novoizgrađen i koliko sam upoznat u vlasništvu je sportskog društva Željezničar, klub nema veze sa tim, realno uopšte ne smeta za bilo šta, između tribina, buduceg trga i tog prostora ima dosta slobodnog mjesta, drugi travnati pomoćni teren služi i za prijateljske utakmice mimo treninga, u vrhunskom je stanju, kao sto rece Sipović treci je najbolji teren u državi a odnedavno i juniori sve svoje domace utakmice tu igraju, ostali omladinci na plastici
Plavi zamak više ne postoji, srušen je 2015 kada se gradila južna longitudinala, današnji objekat je novoizgrađen i koliko sam upoznat u vlasništvu je sportskog društva Željezničar, klub nema veze sa tim, realno uopšte ne smeta za bilo šta, između tribina, buduceg trga i tog prostora ima dosta slobodnog mjesta, drugi travnati pomoćni teren služi i za prijateljske utakmice mimo treninga, u vrhunskom je stanju, kao sto rece Sipović treci je najbolji teren u državi a odnedavno i juniori sve svoje domace utakmice tu igraju, ostali omladinci na plastici
MIHAJLOVIĆ !
- L' Imperator
- Kontakt:
Mozete vi pricati sta hocete ja nisam fan ni Veleza ni Zelje al mogu samo reci da je Velez primjer kako se danas treba voditi jedan premijerligas,sa minimalnim budzetom ljudi rade i grade se maximalno,svake godine se vidi napredak,koliko toliko al je napredak za razliku od vecine klubova koji samo tapkaju u mjestu, cinjenica je i to da je za ovakvu grbavicu dosta zasluzan savez i uefa al i to se moralo zasluziti jer je i zeljo pokazao da se ulaze transparentno i da hoce promjenu pa je red da se pogura koliko moze, a i zbog repke.
Velez je kao klub zadnjih 20ak godina propatio vise nego i jedan klub u BH,istjerivanje sa svog stadiona da se nekako i razumiti,al sta su mu kriminalne uprave radile to je mozda jos i gore. Sve u svemu drago mi je vidjeti da se bilo sta radi i bilo gdje samo nek se mice sa nule.
Velez je kao klub zadnjih 20ak godina propatio vise nego i jedan klub u BH,istjerivanje sa svog stadiona da se nekako i razumiti,al sta su mu kriminalne uprave radile to je mozda jos i gore. Sve u svemu drago mi je vidjeti da se bilo sta radi i bilo gdje samo nek se mice sa nule.
Naravno u Kaknju se igra na male. Ako si dovoljno pijan ili napusen kad dodjes na tekme.DembaBa21 je napisao/la: ↑22 nov 2019, 00:09
BP i Grbavica su jedini tereni sto postoje u BiH i oni nikad nebi bilo napravljeni da nije saveza i potreba reprezentacije od tog istog saveza Velez nije dobio ni marke dok ova dva stadiona stalno dobijaju neke pare od saveza ili uefe Velez sve sto je uradio to je bilo uz pomoc navijaca u tome je bit a to ciji je teren bolji je smjesno porediti ne mogu se nikako tereni u Bosni porediti sa ovim u Hercegovini jer je klima dosta blaza a posto su na ovom forumu sve TV navijaci razumijem njihovo neznanje cuj teren u Kaknju bolji od ovogu u Mostaru prvo onaj teren duzinom nije veci od 80m nikad u zivotu manji teren nisam vidio
Izvini strucnjak za travu ja cu ti naci bar deset izjava trenera gdje su pohvalili teren u Kaknju znaci ne ljudi koji sjede na tribinama i subjetkivni su nego ljudi koji su na terenu. I to od uslova kad je kisa padala po par dana do toga kad je snijeg ociscen sa stadiona.
Ti mozes biti tvrdoglav koliko hoces ali ja sam siguran da je teren u Kaknju kvalitetniji od vaseg.
I da ti odgovorim na dimenzije koje nemaju veze sa kvalitetom terena ali ocito ne mozes nista pametnije smisliti. Po NFSBiH minimalne dimenzije su 100x64 a stadion mladosti je 110x80.
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:

UEFA TEAM RANKING 1989
43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
Bilino Polje i Grbavica broj 1
Kosevo broj 2
Pecara broj 3
Doboj Kakanj broj 4
Vrapcici i Banja Luka broj 5
Bijeli Brijeg broj 6
Tusanj i Bijeljina broj 7
Ugljevik broj 8
Kosevo broj 2
Pecara broj 3
Doboj Kakanj broj 4
Vrapcici i Banja Luka broj 5
Bijeli Brijeg broj 6
Tusanj i Bijeljina broj 7
Ugljevik broj 8
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Radmilo87 je napisao/la: ↑22 nov 2019, 01:37Sve će to ubrzo doći na svoje, pomoćni teren sa umjetnom travom iza istocne tribine je u vlasništvu opštine, još 2006 su uradili umjetnu travu, a kasnije postavili i reflektore, klub i omladinska škola ga godinama koristi bez ikakve naknade, iza istoka je planirana izgradnja navijackog trga, sva ta zemlja je u vlasništvu kluba dio iza tribine odnosno danasnje betonsko igralište pa do ulice koja dijeli taj dio od sportske dvorane i crkve
Znam za teren s plastikom da je u općinskom vlasništvu, nego me zanimalo betonsko igralište iza istoka. Što se tiče tog restorana, po meni je vala ruglo ondje. Tačno bi savršeno bilo da između dvorane i stadiona nema ništa i da je tu jedan veliki trg koji se vidi sa južne longitudinale, koji bi uredili da valja, sa lokomotivom u vrhu ili na centru, ili nekim obilježjem. Na kraju krajeva, to bi u mnogome olakšalo organizaciju utakmica i pristup navijača.
Niko ne spori da oni rade kvalitetan posao. I to je upravo i problem, što se ovdje neki napinju da ustvari dokažu kako u Veležu rade prave stvari, pa onda moramo hvaliti i travnjak. OK, u Veležu rade prave stvari, sve svojim parama, najteže im je, Želji savez gradi, najlakše im je, sve to uzmimo ko tačno recimo. I šta to ima veze kad govorimo koji je teren bolji? Možemo reći: Velež ulaže 300% napora, pravi dobro ni iz čega, a Zrinjski ne ulaže ništa i živi na Veležovom. Međutim, kad samo gledamo terene, ne možemo biti slijepi kod očiju i tvrditi da je u Vrapčićima bajno i top 3 ili 4 u državi.JaskoBiH je napisao/la: ↑22 nov 2019, 10:55Mozete vi pricati sta hocete ja nisam fan ni Veleza ni Zelje al mogu samo reci da je Velez primjer kako se danas treba voditi jedan premijerligas,sa minimalnim budzetom ljudi rade i grade se maximalno,svake godine se vidi napredak,koliko toliko al je napredak za razliku od vecine klubova koji samo tapkaju u mjestu, cinjenica je i to da je za ovakvu grbavicu dosta zasluzan savez i uefa al i to se moralo zasluziti jer je i zeljo pokazao da se ulaze transparentno i da hoce promjenu pa je red da se pogura koliko moze, a i zbog repke.
I mene ako se pita, u Kaknju je bolje nego u Vrapčićima. Nisam ljubitelj ni onog u Kaknju, ali jednostavno je bolje. A obzirom da je kolega gore naveo i pomoćne terene, zanimljivo je da ima finih pomoćnih terena (travnatih površina) kod nekih klubova. Pored evo Grbavice gore, Sarajevo u Butmiru ima odličan teren, pa onaj u kampu reprezentacije, pa mislim da i Široki ima u Musa-Karačiću jedan dobar s tribinicom i prirodnom travom i sl.
- mohikanac12
- Kontakt:

Nije provokacija, zasto vam je ovaj dio terena ovakav?
Edit. Zumiraj sliku koju si postavio. Cvijece na terenu je los znak, nije livada vec fudbalski teren
Mi smo Željini Željo je naš!
Biće Željo opet Šampion!
Biće Željo opet Šampion!
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Ovi iz Zelje se hvale sadakom NS a do prije dvi godine na krompiristu igrali

Sto se tice neravnina na pojedinim dijelovima terena ima ih i na Partizanovom JNA ima ih svugdje,imas i pod BB

S obzirom da nikome nismo lizali supak i da zivimo na jugu imamo poslje ovih sadaka najbolji teren e sada sto se na tom dijelu trenira pa se malo iskrivilo **** ga. Trava je zdrava i nema snijega i leda da to unistava kao po bosni. Usporedjivati nas i onaj u Kaknju je smijesno

Sto se tice neravnina na pojedinim dijelovima terena ima ih i na Partizanovom JNA ima ih svugdje,imas i pod BB

S obzirom da nikome nismo lizali supak i da zivimo na jugu imamo poslje ovih sadaka najbolji teren e sada sto se na tom dijelu trenira pa se malo iskrivilo **** ga. Trava je zdrava i nema snijega i leda da to unistava kao po bosni. Usporedjivati nas i onaj u Kaknju je smijesno
UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
Bio sam na utakmici u Kaknju i stadion mi je izgledao dosta mal kao da nema 80m duzine sto se tice same trave ona izgleda solidno do neke 30min kad se pocinje rasipat do samog kraja postaje prava oranica (bar je protiv Veleza tako bilo) dalje stolice izgorile od sunca jakna i pantale su mi bile bjele kao da sam bio na bausteli a ne na stadionu ako trebas u wc tu je rijeka 20m od stadiona iz te iste rijeke se ispumpava voda koju vidim koristite za pice i slag na kraju gomila romina na tribini od kojih ne mozes normalno gledati utakmicuWolffire je napisao/la: ↑22 nov 2019, 11:21Naravno u Kaknju se igra na male. Ako si dovoljno pijan ili napusen kad dodjes na tekme.DembaBa21 je napisao/la: ↑22 nov 2019, 00:09
BP i Grbavica su jedini tereni sto postoje u BiH i oni nikad nebi bilo napravljeni da nije saveza i potreba reprezentacije od tog istog saveza Velez nije dobio ni marke dok ova dva stadiona stalno dobijaju neke pare od saveza ili uefe Velez sve sto je uradio to je bilo uz pomoc navijaca u tome je bit a to ciji je teren bolji je smjesno porediti ne mogu se nikako tereni u Bosni porediti sa ovim u Hercegovini jer je klima dosta blaza a posto su na ovom forumu sve TV navijaci razumijem njihovo neznanje cuj teren u Kaknju bolji od ovogu u Mostaru prvo onaj teren duzinom nije veci od 80m nikad u zivotu manji teren nisam vidio
Izvini strucnjak za travu ja cu ti naci bar deset izjava trenera gdje su pohvalili teren u Kaknju znaci ne ljudi koji sjede na tribinama i subjetkivni su nego ljudi koji su na terenu. I to od uslova kad je kisa padala po par dana do toga kad je snijeg ociscen sa stadiona.
Ti mozes biti tvrdoglav koliko hoces ali ja sam siguran da je teren u Kaknju kvalitetniji od vaseg.
I da ti odgovorim na dimenzije koje nemaju veze sa kvalitetom terena ali ocito ne mozes nista pametnije smisliti. Po NFSBiH minimalne dimenzije su 100x64 a stadion mladosti je 110x80.
Vidim kad nemas argumenata za teren onda si presao na tribine ahaha. Pricali smo o terenu kao travnatoj provrsini. S obzirom da ti se teren cini kracim 30 m ne vidim koji argument da ti dam jer ocito imas specificnu percepciju prostora i stvari.DembaBa21 je napisao/la: ↑22 nov 2019, 12:01
Bio sam na utakmici u Kaknju i stadion mi je izgledao dosta mal kao da nema 80m duzine sto se tice same trave ona izgleda solidno do neke 30min kad se pocinje rasipat do samog kraja postaje prava oranica (bar je protiv Veleza tako bilo) dalje stolice izgorile od sunca jakna i pantale su mi bile bjele kao da sam bio na bausteli a ne na stadionu ako trebas u wc tu je rijeka 20m od stadiona iz te iste rijeke se ispumpava voda koju vidim koristite za pice i slag na kraju gomila romina na tribini od kojih ne mozes normalno gledati utakmicu
Za ostale stvari se slazem sramota je da nema adekvatnih wc-ova i jos nekih stvari. Ali cinjenica da ova vasa livada ipak nije bolja od nase livade.
Ovo za rome necu da komentrisem dovoljno govori o tvom mentalnom sklopu.
I u ovoj citavoj prici jedino sto ispada smijesno si ti jer si ocito neki izgorjeli papak koji poput magarca vidi samo pravo ispred sebe.
Placamo opcini koristenje umjetneRadmilo87 je napisao/la: ↑22 nov 2019, 01:37Sve će to ubrzo doći na svoje, pomoćni teren sa umjetnom travom iza istocne tribine je u vlasništvu opštine, još 2006 su uradili umjetnu travu, a kasnije postavili i reflektore, klub i omladinska škola ga godinama koristi bez ikakve naknade, iza istoka je planirana izgradnja navijackog trga, sva ta zemlja je u vlasništvu kluba dio iza tribine odnosno danasnje betonsko igralište pa do ulice koja dijeli taj dio od sportske dvorane i crkve
FKŽ !
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.