Novi selektor reprezentacije BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Salih1984
Kontakt:

Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post Postao/la Salih1984 » 06 dec 2019, 21:34

mimmo79 je napisao/la:
06 dec 2019, 21:33
Mislim da je to gotova stvar za Bajevića,dat ce mu ugovor da nas vodi u baražu! Moramo da shvatimo da ima i nacionalni ključ ko od nas i da sve funkcionira tako barem kod nas. Obzirom da nikada niko nije bio selektor nacionalnog tima iz reda naroda kojem i sam Bajević pripada! Po meni jedno od najboljih riješenja :bih:
Pa bilo je i prije selektora Bosanaca :bih:
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

Tili
Kontakt:

Post Postao/la Tili » 06 dec 2019, 21:46

Salih1984 je napisao/la:
06 dec 2019, 21:34
mimmo79 je napisao/la:
Mislim da je to gotova stvar za Bajevića,dat ce mu ugovor da nas vodi u baražu! Moramo da shvatimo da ima i nacionalni ključ ko od nas i da sve funkcionira tako barem kod nas. Obzirom da nikada niko nije bio selektor nacionalnog tima iz reda naroda kojem i sam Bajević pripada! Po meni jedno od najboljih riješenja :bih:
Baja je jugic :kafa:

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 06 dec 2019, 21:47

DrFilgud je napisao/la:
06 dec 2019, 21:28
U ovom trenutku, nas "Shevchenko" bi mogao biti Rahimic, eventualno Bajramovic ili Baljic. Nazalost, nijedan od njih ne djeluje kao materijal za selektora, iako sam ja u vise navrata pisao da u zadnje cetiri tekme kvalifikacija Prosineckog treba da zamijeni Rahimic. Da se vidi moze li sta uraditi.
Ma nije uopšte bitno,samo da je neko iz ne tako davnih vremena,nevazno,Rahimić,Spahić,Misimović,Barbarez... Samo da neko ima krvi u sebi,da zna motivisat,da to na nešto liči... Jebote kod nas konferencija,Roberta muči kiselina dok progovori,Safet u svom svijetu,Baždarević zbunjen... Pa najbolje bi bilo da neko od njih bude asistent Bajeviću jedne kvalifikacije..jer realno nemamo mi pare za extra selektora,uz sve to imamo savez kakav imamo,niko ozbiljan s njima tipa Halilhodzica,nece sjesti da pregovara... Vaha je to imao u Dinamu s Mamićem i čovjek otišao,što mu treba da radi s indijancima... Iako mi znamo s.rat kako Vaha voli pare pa zato nece da nas vodi,stvar je u tome što bi mu se desilo ko i Kodri,čim nije po njihovom,gotov si...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

mimmo79
Kontakt:

Post Postao/la mimmo79 » 06 dec 2019, 21:54

Tili je napisao/la:
06 dec 2019, 21:46
Salih1984 je napisao/la:
06 dec 2019, 21:34
mimmo79 je napisao/la:
Baja je jugic :kafa:
Konstitutivnost tri naroda u BiH.
"Fudbal je jednostavan, ali je teško jednostavno igrati!"
Johan Cruyff

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 06 dec 2019, 21:55

Mladen Krstajic :bih:

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 06 dec 2019, 22:12

rishovski je napisao/la:
06 dec 2019, 21:47
DrFilgud je napisao/la:
06 dec 2019, 21:28
U ovom trenutku, nas "Shevchenko" bi mogao biti Rahimic, eventualno Bajramovic ili Baljic. Nazalost, nijedan od njih ne djeluje kao materijal za selektora, iako sam ja u vise navrata pisao da u zadnje cetiri tekme kvalifikacija Prosineckog treba da zamijeni Rahimic. Da se vidi moze li sta uraditi.
Ma nije uopšte bitno,samo da je neko iz ne tako davnih vremena,nevazno,Rahimić,Spahić,Misimović,Barbarez... Samo da neko ima krvi u sebi,da zna motivisat,da to na nešto liči... Jebote kod nas konferencija,Roberta muči kiselina dok progovori,Safet u svom svijetu,Baždarević zbunjen... Pa najbolje bi bilo da neko od njih bude asistent Bajeviću jedne kvalifikacije..jer realno nemamo mi pare za extra selektora,uz sve to imamo savez kakav imamo,niko ozbiljan s njima tipa Halilhodzica,nece sjesti da pregovara... Vaha je to imao u Dinamu s Mamićem i čovjek otišao,što mu treba da radi s indijancima... Iako mi znamo s.rat kako Vaha voli pare pa zato nece da nas vodi,stvar je u tome što bi mu se desilo ko i Kodri,čim nije po njihovom,gotov si...
Nakon Cire, Bajevic je nas prvi (i jedini) selektor koji ima ozbiljnu karijeru. Jedini za kog se moze reci da je ozbiljna trenerska liga. To iskustvo i karizma imaju presdnost nad mladoscu i entuzijazmom, koje bi mozda donijele nepoznanice poput Rahimica, Barbareza, Misimovica, Bajramovica. Narocito u situaciji kada igramo dvije biti-ne biti tekme.
Kao sto kazes, sada jeste prilika da se uz Bajevica, neko "mladji" prometne kao asistent, pa da onda preuzme reprezentaciju.
To ce ovisiti i od toga kako se sam Bajevic snadje na klupi reprezentacije. Nazalost, Baljic i Rahimic su imali nesrecu da su bili asistenti petorazrednim selektorima, pa ih je to diskvalifikovalo.
Evo prilike da Doc Holliday uskoci, odradi jedan asistentski ciklus i postane ozbiljan kandidat za selektora.

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 06 dec 2019, 22:22

DrFilgud je napisao/la:
06 dec 2019, 22:12
Nakon Cire, Bajevic je nas prvi (i jedini) selektor koji ima ozbiljnu karijeru. Jedini za kog se moze reci da je ozbiljna trenerska liga. To iskustvo i karizma imaju presdnost nad mladoscu i entuzijazmom, koje bi mozda donijele nepoznanice poput Rahimica, Barbareza, Misimovica, Bajramovica. Narocito u situaciji kada igramo dvije biti-ne biti tekme.
Kao sto kazes, sada jeste prilika da se uz Bajevica, neko "mladji" prometne kao asistent, pa da onda preuzme reprezentaciju.
To ce ovisiti i od toga kako se sam Bajevic snadje na klupi reprezentacije. Nazalost, Baljic i Rahimic su imali nesrecu da su bili asistenti petorazrednim selektorima, pa ih je to diskvalifikovalo.
Evo prilike da Doc Holliday uskoci, odradi jedan asistentski ciklus i postane ozbiljan kandidat za selektora.
U ovom momentu za ove pare,Bajević je najjkvalitenije što možemo imati za baraž.. Sad hoće li to biti dovoljno,vrijeme će pokazat,ali eto treba uz njega nekog kao asistenta,neko ko će vidjeti šta i kako,neko ko je voljan da uči.. ovo će brzo proći.. a nešto mi se ne vraća na zvijezde komunističke,kad mi krene o kasetama pričat,tačno je ostao u eri kaseta...

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 06 dec 2019, 22:33

rishovski je napisao/la:
06 dec 2019, 22:22
DrFilgud je napisao/la:
06 dec 2019, 22:12
U ovom momentu za ove pare,Bajević je najjkvalitenije što možemo imati za baraž.. Sad hoće li to biti dovoljno,vrijeme će pokazat,ali eto treba uz njega nekog kao asistenta,neko ko će vidjeti šta i kako,neko ko je voljan da uči.. ovo će brzo proći.. a nešto mi se ne vraća na zvijezde komunističke,kad mi krene o kasetama pričat,tačno je ostao u eri kaseta...
J.ebi ga, imas ti dosta "komunistickih" trenera koji su puno napravili, da ih ne nabrajam. Problem je sto je nas zapao komunisticki trenerski skart, a kao igraci su bili vrh.
Bajevic je ne dobra, nego mozda i idealna opcija u ovom trenutku. Jedini ozbiljan trener, koji jako dobro poznaje igracki kadar i situaciju.
Nadam se da ce se ukljuciti neko mladji, ko zaista zeli da radi.

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 06 dec 2019, 23:06

DrFilgud je napisao/la:
06 dec 2019, 22:33

J.ebi ga, imas ti dosta "komunistickih" trenera koji su puno napravili, da ih ne nabrajam. Problem je sto je nas zapao komunisticki trenerski skart, a kao igraci su bili vrh.
Bajevic je ne dobra, nego mozda i idealna opcija u ovom trenutku. Jedini ozbiljan trener, koji jako dobro poznaje igracki kadar i situaciju.
Nadam se da ce se ukljuciti neko mladji, ko zaista zeli da radi.
Samo je razlika što su ovi uspješni uspjeli da skontaju da ovo nije fudbal koji se igrao 80 tih i 90-tih,pa se ljudi prebacili na veći level,jer su inteligentni,a ovi naši nit kontaju,nit hoće da rade... Ekipe se danas brane sa skoro svih 11 igrača,isto tako napadaju smišljeno....osim Messija rijetko ko će nanizati 5 igrača i zabit gol... A ovi naši treneri komunisti navikli,daj Safetu pa nek krene od centra i sve predribla i zabije, a Koševo u transu... Sad ne da te čeka štoper,nego te naštosi čim dvojicu predriblaš igrač tipa Diega Coste,koji je napadač... Al jok,najbolji plan i izjava: Mi svakoj ekipi možemo zabit 2 gola... mozes al Estoniji i Latviji,Portugalu zabiješ 2 al dobiješ 6...

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 07 dec 2019, 00:10

Kakav Rahimic, ja njega ne mogu uzeti za ozbiljno na poziciji selektora. Moze oni biti analiticki dobar, ali ne vidim da moze ikakve emocije da prenese na igrace. Barem meni tako djeluje, mrtav hladan. Na drugu stranu Amar Osim ima te kvalitete, osim sto je inteligentan da se razumije u igru, on je u stanju da tu energiju prenese na igrace. Isto tako kad vidis Brku, lici na glumca mehkih fimova svabske produkcije, ima harizmu, i pobjednicki mentalitet.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 07 dec 2019, 09:25

jednog duška bajevića raumatrati/svrstavati/spominjati po nacionalnom ključu samo pokazuje koliko su mozgovi na našim prostorima otišli u ku.rac

ako stvarno čovjek pokaže dobru volju i hoće da preuzme reprezentaciju, pa makar i samo za baraž, a svi znamo da mu to nizašta netreba, onda to treba prihvatiti. realno gledano mi smo trenutno toliko loši da su hajnkes, murinjo, klop i guardiola bosanci koji znaju naš fudbal pitanje je da li bi i oni mogli nešto uraditi!

Celtic
Kontakt:

Post Postao/la Celtic » 07 dec 2019, 09:32

Čitajući ovdje komentare godinama a i evo i sad, najbolje bi bilo da sav stručni štab zajedno sa Amarom preuzme reprezentaciju i da je vode zauvijek, isto tako odmah prebaciti sve Želje (kako trenutne, tako i bivše) u reprezentaciju i neka igraju.
Imam osjećaj da bi pojedinci govorili da nas treba preuzeti i Pochettino, šta će on daj Amara.

mimmo79
Kontakt:

Post Postao/la mimmo79 » 07 dec 2019, 09:41

jestamaji je napisao/la:
07 dec 2019, 09:25
jednog duška bajevića raumatrati/svrstavati/spominjati po nacionalnom ključu samo pokazuje koliko su mozgovi na našim prostorima otišli u ku.rac

ako stvarno čovjek pokaže dobru volju i hoće da preuzme reprezentaciju, pa makar i samo za baraž, a svi znamo da mu to nizašta netreba, onda to treba prihvatiti. realno gledano mi smo trenutno toliko loši da su hajnkes, murinjo, klop i guardiola bosanci koji znaju naš fudbal pitanje je da li bi i oni mogli nešto uraditi!
Ti sad neki psiholog? Gdje zivis,znas da većina stvari tako funkcioniše. On jeste najveća trenerska veličina od trenutnig sto raspolažemo! I sam sam napisao da bih volio da on bude selektor. Eh sto se tiče nacionalnog kljuca,ide mi u prilog to kojem narodu pripada jer nismo do sada imali nikada selektora iz toga djela konstitutivnog naroda. Ovdje sve tako funkcioniše pa i sam savez i sve druge javne ustanove ma državnom nivou.
Iskreno bih volio i zelim vjerovati da ce ga izabrati jer je trenutno najbolja opcija i riješenje za nas!
"Fudbal je jednostavan, ali je teško jednostavno igrati!"
Johan Cruyff

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 07 dec 2019, 09:57

ma iskreno svejedno je, nećemo mi vidjeti ni evropskog ni svjetskog u naredna dva ciklusa ko god da nam bude selektor

već vidim, otiću na baraž i onda ću mrziti sam sebe mjesec dana što sam bio tako glup

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 07 dec 2019, 13:16

Dusan Bajevic je ozbiljnije ime od ovih prethodnih bosanskih selektora medjutim sa njim imaju dva problema.

Prvi je taj da li uopce zeli da bude selektor tj na poziciji na kojoj zna i sam sa da nema nista garantirano koliko ce ostati kada je u grckom klubu sportski direktor ili kako se vec kod njih ta funkcija zove.
A ovdje prvi los rezultat i noga. A sa ovim igracima, to nije mnogo tesko, narocito sto ce se i Dzeko vjerovatno oprostiti nakon završetka play-offa ukoliko ne odemo na prvenstvo, a ukoliko odemo onda nakon prvenstva.

Drugi problem je sto covjek nije 8 godina maltene vodio niti jedan klub. Fudbal se za 8 godina mnoogo promijenio. Upitno je koliko je on u koraku s tim. Jedan Murinjo je priznao prije nekoliko mjeseci da se mora u buducnosti sve vise prilagodjavati vremenu i da mora mijenjati svoje taktike inace će biti donji, a kamoli jedan menadžer koji godinama nije nikoga vodio...
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

Tili
Kontakt:

Post Postao/la Tili » 07 dec 2019, 22:40

Fedja Dudic :kafa:

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 07 dec 2019, 22:44

Da nas hoce uzeti Bajevic definitivno, a opozicije ce uvijek biti. Demokratija, pluralizam...
Ako neko moze Spahica predlagati za selektora, sto se neko ne bi protivio Bajevicu?

AndreWilliams
Kontakt:

Post Postao/la AndreWilliams » 08 dec 2019, 13:40

Bajević+Ogi+Beg i 4 4 2 formacija za prvo EP.
Begovic
Ogi, Sunjic, Bicakcic, Seo
Krunic, Pjanic, Jajalo, Gojak
Visca, Dzeko :bih:

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 08 dec 2019, 13:54

Ako ne moze Magath, moj prijedlog je Mladen Krstajic :bih:

Tili
Kontakt:

Post Postao/la Tili » 08 dec 2019, 15:47

Tristan10 je napisao/la:
08 dec 2019, 13:54
Ako ne moze Magath, moj prijedlog je Mladen Krstajic :bih:
Bolje da te naguzi kakav crnac nego da tvoj prijedlog prodje :kafa:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 8 gostiju.