rishovski je napisao/la: ↑06 dec 2019, 21:47
DrFilgud je napisao/la: ↑06 dec 2019, 21:28
U ovom trenutku, nas "Shevchenko" bi mogao biti Rahimic, eventualno Bajramovic ili Baljic. Nazalost, nijedan od njih ne djeluje kao materijal za selektora, iako sam ja u vise navrata pisao da u zadnje cetiri tekme kvalifikacija Prosineckog treba da zamijeni Rahimic. Da se vidi moze li sta uraditi.
Ma nije uopšte bitno,samo da je neko iz ne tako davnih vremena,nevazno,Rahimić,Spahić,Misimović,Barbarez... Samo da neko ima krvi u sebi,da zna motivisat,da to na nešto liči... Jebote kod nas konferencija,Roberta muči kiselina dok progovori,Safet u svom svijetu,Baždarević zbunjen... Pa najbolje bi bilo da neko od njih bude asistent Bajeviću jedne kvalifikacije..jer realno nemamo mi pare za extra selektora,uz sve to imamo savez kakav imamo,niko ozbiljan s njima tipa Halilhodzica,nece sjesti da pregovara... Vaha je to imao u Dinamu s Mamićem i čovjek otišao,što mu treba da radi s indijancima... Iako mi znamo s.rat kako Vaha voli pare pa zato nece da nas vodi,stvar je u tome što bi mu se desilo ko i Kodri,čim nije po njihovom,gotov si...
Nakon Cire, Bajevic je nas prvi (i jedini) selektor koji ima ozbiljnu karijeru. Jedini za kog se moze reci da je ozbiljna trenerska liga. To iskustvo i karizma imaju presdnost nad mladoscu i entuzijazmom, koje bi
mozda donijele nepoznanice poput Rahimica, Barbareza, Misimovica, Bajramovica. Narocito u situaciji kada igramo dvije biti-ne biti tekme.
Kao sto kazes, sada jeste prilika da se uz Bajevica, neko "mladji" prometne kao asistent, pa da onda preuzme reprezentaciju.
To ce ovisiti i od toga kako se sam Bajevic snadje na klupi reprezentacije. Nazalost, Baljic i Rahimic su imali nesrecu da su bili asistenti petorazrednim selektorima, pa ih je to diskvalifikovalo.
Evo prilike da Doc Holliday uskoci, odradi jedan asistentski ciklus i postane ozbiljan kandidat za selektora.