FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Zip
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Zip » 09 dec 2019, 10:57

Stroj1946 je napisao/la:
09 dec 2019, 10:48
Ja bi volio da dovedu nekog stranca, da mu plate i postave ga godinu dana u upravu da im vodi sve i da im pokaze kako se klub vodi. Ista je stvar sa akademijom. Stranca na godinu dana da drzi predavanja, oragnizuje i ukaze na nepravilnosti. Mi smo narod podanickog mentaliteta i nama treba da nas neko vodi, jer mi samo ne znamo, nismo sposobni za velike stvari. Obrni, okreni za cenera i puna saka brade.... Taman za kafe i cigara.... Fali nam taj mentalitet za nesto vece i da rezonujemo stvari na pravilan nacin. I najbitnije nemamo takticnosti i etiku rada. A kad dodju velike stvari, onda zastopaju, zalede se, sta cu sad ???? Sve nam je navrat na nos i daj instant uspjeh, bez vizije sta i kako dalje. Klubovi prave plan i program, narednih 3,4 godine, kod nas je uvali se, uhljebi se, raduckaj malo, pa kad dodje 5 do 12, bjezi..... Obicno ostave iza rusvaj.... Zato nijedan klub nema uspjeha u evropi i dominaciju u ligi.... Mi imamo sve, od finasija, okoline, navijaca, imas kamp itd., sve potencijale, nedostaje aktivnosti i mozga, a sve stoji pred njima, isto oe igracke iz kinder jajeta, samo trebaju sklopiti na pravi nacin i dobiju sve. Nije samo ova uprava takva, i one predhodne su bile, ko da su pohadjali istu skolu za idiotluke i imali iste profesore.....
Ako zelimo neki uspjeh, a zelimo.. prvo treba postaviti najbolju osobu da vodi akademiju, pa svaka selekcija u akademiji da ima najboljeg moguceg trenera... Kada se to postavi kako treba, mozemo ocekivati neke rezultate i prvog tima.
To smo trebali uraditi 2014-2015 godine, međutim odlucili ljudi da kradu od TAN-a.. I vratise nas unazad..

Djaba sve, kad je nas mladi igrac naucen da se valja, da ne bude profesionalac, da lagano trckara, bez mentora i ucitelja koji ce mu pokazati pravi put. Prvo to, pa onda prvi tim rjesavati.

Kvalitetan trener sa upravom iza ledja kao sto je i bivsi nam trener imao, i ja se ne sikiram.

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 09 dec 2019, 11:00

Prema pisanju Dnevnog avaza FK Sarajevo bi danas trebao početi sa rješavanjem trenerske križaljke.

Nakon otkaza Husrefu Musemiću u Bordo klubu se čekali zvanični kraj polusezone kako bi otvorli pregovore sa potencijalnim kandidatima za novog trenera.

U kuloarima se spominju imena Mehe Kodre, Dragana Jovića, Mirze Varešanovića, Dženana Uščuplića… Također, lobira se i za Adnana Čustovića, a tu je i Zlatan Nalić kojeg su iz FK Sarajevo (ne)zvanično kontaktirali još dok je šef struke bio Husref Musemić.

Međutim, on je tada odbio pregovore, jer navodno nije želio razgovarati sa predstavnicima prvoplasiranog kluba koji ima trenera.

Tokom zime sigurno će biti promjena i u igračkom kadru. Navodno, na izlaznim vratima je Amar Rahmanović, koji zbog nesportskog ponašanja i odnosa prema klupskim obavezama nije putovao u Ugljevik. Prema saznanjima Avaza, on bi ugovor sa Bordo timom mogao odraditi na posudbi u Aziji.

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 09 dec 2019, 11:02

Smjena uprave se može tražiti samo kad počnu praviti financijsku, marketinški, plansku, nestabilnost.

Što neko reče, Husref je već ranije bio za otkaza nakon nekih sramotnih rezultata pa je uprava stala iza njega, znači dobar potez. Tražili smo da igraju više naša djeca, znamo koliko ih je šef forsirao do prije dvije godine (čitaj nimalo), pa su ga malo pritisci, malo ga nevolja natjerala i dobili su prostor u igri. Pod njihovom upravom je ostvarena dupla kruna i trenutni smo jesenji prvaci.

Sa dva sramotna poraza u derbiju i prosipanje bodova protiv raspali ekipa Čelika, Sloboda i totalnoj bezidejnoati u igri u kontinuitetu čovjek je zaslužio otkaz, isplatiće mu se otpremnina. Zaista, ne vidim gdje je problem.

Slažem se da je trebalo sačekati utakmicu sa Zvijezdom i to je sav grijeh tih ljudi.

Smatrate me plaćenikom, kakvim god ali to je moje mišljenje. Pa samo jedan derbi da smo dobili imali bi +7, ovako nam pet ekipa puše u leđa. Šta treba čekati da padnemo na 6.mjesto pa da se onda nešto poduzme.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 09 dec 2019, 11:08

Zukanovic je napisao/la:
09 dec 2019, 11:00
Prema pisanju Dnevnog avaza FK Sarajevo bi danas trebao početi sa rješavanjem trenerske križaljke.

Nakon otkaza Husrefu Musemiću u Bordo klubu se čekali zvanični kraj polusezone kako bi otvorli pregovore sa potencijalnim kandidatima za novog trenera.

U kuloarima se spominju imena Mehe Kodre, Dragana Jovića, Mirze Varešanovića, Dženana Uščuplića… Također, lobira se i za Adnana Čustovića, a tu je i Zlatan Nalić kojeg su iz FK Sarajevo (ne)zvanično kontaktirali još dok je šef struke bio Husref Musemić.

Međutim, on je tada odbio pregovore, jer navodno nije želio razgovarati sa predstavnicima prvoplasiranog kluba koji ima trenera.

Tokom zime sigurno će biti promjena i u igračkom kadru. Navodno, na izlaznim vratima je Amar Rahmanović, koji zbog nesportskog ponašanja i odnosa prema klupskim obavezama nije putovao u Ugljevik. Prema saznanjima Avaza, on bi ugovor sa Bordo timom mogao odraditi na posudbi u Aziji.
Ne kontam , kakve gluposti piše ovaj Avaz.Kakva crna posudba u Aziju ? Kažnjen je tako što je izostavljen iz ekipe, koja je igrala protiv Zvijezde, odradio kaznu, završena priča.Valjda novi trener treba da odluči koji igrači mu trebaju, a koji ne trebaju.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 09 dec 2019, 11:17

Ono sto treba svakako uzeti u obzir kada je smjena bivseg trenera u pitanju a to je da je vlasnik NAM tu zbog Akademije i razvoja mladih igraca, a mi smo derbi odigrali bez ijednog mladog igraca. Da li je to sto je ubrzalo smjenu ili ne, nzm...

Nas cilj je razvoj i proizvodnja kvalitetnih igraca, a da ih prvi tim promovise u kvalitetne igrace koji ce igrati na nekom vecem nivou.
I sad imas cilj kojim treba da ides, a trener se ne pridrzava toga. Sta ces drugo uraditi, nego zamjneiti osobu koja ne prati tvoje ciljeve.

Jedino su Djokanovic i Kovacevic od mldih igraca igrali ovu polusezonu, uz par nastupa Mustafica i Sabanovica...

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 09 dec 2019, 12:03

Zip je napisao/la:
09 dec 2019, 11:17
Ono sto treba svakako uzeti u obzir kada je smjena bivseg trenera u pitanju a to je da je vlasnik NAM tu zbog Akademije i razvoja mladih igraca, a mi smo derbi odigrali bez ijednog mladog igraca. Da li je to sto je ubrzalo smjenu ili ne, nzm...

Nas cilj je razvoj i proizvodnja kvalitetnih igraca, a da ih prvi tim promovise u kvalitetne igrace koji ce igrati na nekom vecem nivou.
I sad imas cilj kojim treba da ides, a trener se ne pridrzava toga. Sta ces drugo uraditi, nego zamjneiti osobu koja ne prati tvoje ciljeve.

Jedino su Djokanovic i Kovacevic od mldih igraca igrali ovu polusezonu, uz par nastupa Mustafica i Sabanovica...
Ma ako nema rezultata razvoj mladih u FKS je propast. Derby na grbavici igrali Kovacevic, Mustafic, Šabanovic, Djokanovic al kad izgubis niko ne kaze dobro je igrali mladi.licno drago mi je kad mladi u nasem klubu dobiju šansu al tesko ce to ici kod nas.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 09 dec 2019, 12:04

Hahahahahhahahahah e gledaj ti ovih uhljupa iz Avaza, pa ovo sam i ja mogao napisati. Pobrojali 20 standardnih imena koji se vazda provlače kad je trenerska pozicija u pitanju.

Varešanović :lol:
Daj još i Starčevića, odlične rezultate je imao u malom klubu, zamisli kad dobije naš budžet. kuknjava
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 09 dec 2019, 12:08

Avaz nije pogodio ni jedno ime , znam sa kim se pregovara , samo sto covjek hoce da dovede jos 8 ljudi a nasi mogu placati 5 , avaz nije ni blizu a ni ovdje nije ni blizu , zivi bili pa vidjeli ! Doci ce Englez u omladinski pogon , neko koje sa Gigsom radio , sad to ne znam ko je ...
Zadnja izmjena: HeraklitMracni, dana/u 11 dec 2019, 13:17, ukupno mijenjano 2 puta.

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 09 dec 2019, 12:15

Izvinite na upadu. I Italijanski trener vam je ponuđen.

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 09 dec 2019, 12:17

Samo ne treba dopustiti osipanje igrackog kadra.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić

LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 09 dec 2019, 12:18

Mi navijaci NEMAMO pravoo sabotirat klub zabijat mu noz u ledza ako klub napreduje.

Sto znaci u ovom slucaju ako je upravi ispao novi BOLJI trener od Husrefa onda je to ok da se dovede (cak i da je igra dobra ) a posebno kad nije i kad je i uprava oprostila Husrefu bar 3-4 puta zasluzeni otkaz koji niko ovde nije mogao nit bi osporio.

Meni licno jedino sta je zasmetalo jeste otkaz prije zvjezde 09 jer prvo pobjedom (interes kluba na pevom mjestu) bi imali 3 boda vise od borca i vase drugi radi statusa koji hus ima kao igrac i kao trener. Mislim da je uprava tu napravila gresku.

E sad uorava ima veliku mogucnost veliku gresku jer tesko ce naci trenera (ako nisi nekig kapitalca vec dogovorili i radi toga husrefu ubrzano otkaz dali.. mozda uslov sigurica tog novog trenera)

Dovodenje guzina cruzeca sisica i kondicionog trenera nivo onog cekavis sarica ..

Husrefova situacija je koda mi sad Ahmeta istjeramo i dovedemo recimo ibisevica, i sad da Hz pocnu tjerat upravu sto su to uradili jer je ahmet najbolji igrac strijlac lige

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 09 dec 2019, 12:22

Admir74 je napisao/la:
09 dec 2019, 12:15
Izvinite na upadu. I Italijanski trener vam je ponuđen.
moze jedino ako je eduardo reja :-)
You are someone else I am still right here

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 09 dec 2019, 12:28

Historicar je napisao/la:
09 dec 2019, 11:08
Zukanovic je napisao/la:
09 dec 2019, 11:00

Ne kontam , kakve gluposti piše ovaj Avaz.Kakva crna posudba u Aziju ? Kažnjen je tako što je izostavljen iz ekipe, koja je igrala protiv Zvijezde, odradio kaznu, završena priča.Valjda novi trener treba da odluči koji igrači mu trebaju, a koji ne trebaju.
Koliko ima istine u tome ne znam ali prica o posudbi Rahmanovica u Aziju je potekla na jednom forumu prije mozda sedmicu, dakle nisu ovo oni sigurno sami od sebe izmislili, sad je samo pitanje jesu li tu pricu prenijeli sa foruma ili je i njihov izvor isti kao kod toga lika koji je na forumu to pisao

Ps. @fera Gasperini :mrgreen:
Pyro is not a crime !

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 09 dec 2019, 13:06

bordobijeli je napisao/la:
09 dec 2019, 12:03
Zip je napisao/la:
09 dec 2019, 11:17

Ma ako nema rezultata razvoj mladih u FKS je propast. Derby na grbavici igrali Kovacevic, Mustafic, Šabanovic, Djokanovic al kad izgubis niko ne kaze dobro je igrali mladi.licno drago mi je kad mladi u nasem klubu dobiju šansu al tesko ce to ici kod nas.
Mi smo takvi da prv tim naravno mora uvijek uzimati trofej, i naravno treba da bude tako.
Al dugorocno, moramo imati cilj. Ako nemas cilj i strategiju, onda ces kroz par godina biti u rangu sa Celikom i Slobodom.

Mladi nam moraju biti priotritet, jer imamo talenta al nemamo strucno osoblje da taj talenat iskoristi i usavrsi. Mene boli kad vidim ko sve trenira onu djecu dole, a kao imamo najbolje uslove. Djaba ti sve ako neams strucnu osobu koja ce ti prenijeti znanje kako fudbasko tako i da ti pokaze kako se trebas ponasati mimo stadiona.

Imamo potencijala ogromnog, kako u omladinskog pogonu tako i u prvom timu, samo nemamo strucnjake koji ce to da usavrse. Nadam se da idemo ka tom pravcu, jer je jedino to garant uspjeha i samoodrzivosti.

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 09 dec 2019, 13:12

Mi smo trenutno na putu da ponovimo sezonu nakon titule 14/15. Nevjerovatno je što se sve isto dešava. Ne smijemo dopustiti da rastjeramo šampionsku ekipu sad preko zime, bez obzira što su neki ispali velika go.vna, kazniti ih i to žestoko ali tjerati, prodavati ili slično NI POD RAZNO.

Nama treba kvalitetnih pojačanja a već smo u minusu -1 pojačanja jer Hebiba nema do kraja sezone što je veliki problem.

Podsjećanja radi:
Nakon titule 14/15
-loši rezultati
-smjena trenera
-razbijanje (tjeranje) klana odnosno šampionske ekipe
-dolazak novog trenera
-dolazak menadžerskih igrača čitaj panjeva
REZULTAT: ostali i bez evrope

Nakon titule 18/19
-loši rezultati -> IMAMO
-smjena trenera -> IMAMO
-razbijanje (tjeranje) klana odnosno šampionske ekipe -> VRLO MOGUĆE, SUSPENZIJE SU NA SNAZI, SVE SE VIŠE O TOME PRIČA, NAŽALOST
-dolazak novog trenera - IMAT ĆEMO USKORO
-dolazak menadžerskih igrača čitaj panjeva -> (?)
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 09 dec 2019, 13:17

Pa to nije nista novo, nama bi izlazak u evropu poslije titule bio ogroman napredak :urnebes:
Pyro is not a crime !

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 09 dec 2019, 13:22

Kako je 1 mjesto los rezultat?
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić

LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!

revolt
Kontakt:

Post Postao/la revolt » 09 dec 2019, 13:33

Ja mislim da je ovo prvi put u histroiji kluba da nakon osvojene titule sezonu poslije smo jesenji prvaci.

Ne sjecam se 2001/2002 sezone ali mislim da tad nismo bili prvi na pauzi. 2007/08, 2015/16 godine poslije bile za zaborav. Smjene trenera, zaostatci na pauzi. Tako da ako gledamo ovu činjenicu vec smo ostvarili napredak u odnosu na vrijeme prije.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 09 dec 2019, 13:35

revolt je napisao/la:
09 dec 2019, 13:33
Ja mislim da je ovo prvi put u histroiji kluba da nakon osvojene titule sezonu poslije smo jesenji prvaci.

Ne sjecam se 2001/2002 sezone ali mislim da tad nismo bili prvi na pauzi. 2007/08, 2015/16 godine poslije bile za zaborav. Smjene trenera, zaostatci na pauzi. Tako da ako gledamo ovu činjenicu vec smo ostvarili napredak u odnosu na vrijeme prije.
Jedini razlog je loša konkurencija. Inače smo i ovu polusezonu odigrali baš kao i svaku nakon osvojene titule - katastrofalno.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

revolt
Kontakt:

Post Postao/la revolt » 09 dec 2019, 13:40

bodi123 je napisao/la:
09 dec 2019, 13:35
revolt je napisao/la:
09 dec 2019, 13:33

Jedini razlog je loša konkurencija. Inače smo i ovu polusezonu odigrali baš kao i svaku nakon osvojene titule - katastrofalno.
Pa osim derbija rijetko u kojoj utakmici da smo nadigrani. Nismo ni dominirali kao prosle godine ali izuzmemo li mozda poraz od T.C. i od Zeljeznicara niko nas nije nadigrao. Da jeste listica dole kada je zavrsilo 0:0 ali to je vec bilo u ono vrijeme povreda i iscrpljenosti ekipe.
Tako da ne bih bas rekao da smo bili toliko losi.
Na kraju krajeva da smo bili losi ne bi pobjedjivali.
Ako cemo formulisati na nacin da smo prvi jer su drugi losi, isto tako mozemo reci da drugi imaju srece jer su i dalje u igri jer mi nismo dobri koliko mozemo biti i koliko smo trebali biti.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Dave, Gomis99, Sinfoc1986, Tatamata1946 i 37 gostiju.