Ako zelimo neki uspjeh, a zelimo.. prvo treba postaviti najbolju osobu da vodi akademiju, pa svaka selekcija u akademiji da ima najboljeg moguceg trenera... Kada se to postavi kako treba, mozemo ocekivati neke rezultate i prvog tima.Stroj1946 je napisao/la: ↑09 dec 2019, 10:48Ja bi volio da dovedu nekog stranca, da mu plate i postave ga godinu dana u upravu da im vodi sve i da im pokaze kako se klub vodi. Ista je stvar sa akademijom. Stranca na godinu dana da drzi predavanja, oragnizuje i ukaze na nepravilnosti. Mi smo narod podanickog mentaliteta i nama treba da nas neko vodi, jer mi samo ne znamo, nismo sposobni za velike stvari. Obrni, okreni za cenera i puna saka brade.... Taman za kafe i cigara.... Fali nam taj mentalitet za nesto vece i da rezonujemo stvari na pravilan nacin. I najbitnije nemamo takticnosti i etiku rada. A kad dodju velike stvari, onda zastopaju, zalede se, sta cu sad ???? Sve nam je navrat na nos i daj instant uspjeh, bez vizije sta i kako dalje. Klubovi prave plan i program, narednih 3,4 godine, kod nas je uvali se, uhljebi se, raduckaj malo, pa kad dodje 5 do 12, bjezi..... Obicno ostave iza rusvaj.... Zato nijedan klub nema uspjeha u evropi i dominaciju u ligi.... Mi imamo sve, od finasija, okoline, navijaca, imas kamp itd., sve potencijale, nedostaje aktivnosti i mozga, a sve stoji pred njima, isto oe igracke iz kinder jajeta, samo trebaju sklopiti na pravi nacin i dobiju sve. Nije samo ova uprava takva, i one predhodne su bile, ko da su pohadjali istu skolu za idiotluke i imali iste profesore.....
To smo trebali uraditi 2014-2015 godine, međutim odlucili ljudi da kradu od TAN-a.. I vratise nas unazad..
Djaba sve, kad je nas mladi igrac naucen da se valja, da ne bude profesionalac, da lagano trckara, bez mentora i ucitelja koji ce mu pokazati pravi put. Prvo to, pa onda prvi tim rjesavati.
Kvalitetan trener sa upravom iza ledja kao sto je i bivsi nam trener imao, i ja se ne sikiram.