Napapijri je napisao/la: ↑10 dec 2019, 16:02
Sad Nam zna procijeniti kvalitet trenera i mogucnost napredovanja? Ili su mu to mozda prenijeli rumena seljacina i ku.rva? Pa vise fudbalskog znanja ima svako ko ovdje pise nego sto ima naprijed navedeni trojac, a opet niko od nas ne moze odrediti neciju kvalitetu jer da mozemo pitali bi se makar u mahalskom klubu. Covjeku je nezasluzeno podmetnuta noga, a to ce se potvrditi kada dobijemo novog trenera.
Evo da pitam ove sto se stavljaju na stranu uprave ili barem kontra Husrefa: da li vi smatrate da trenutni potencijalni kandidati znaju ista vise od Husrefa? Znaci za sada su to Kodro, Varesanovic, Nalic, Custovic... Kada i ako novi trener bude nekog od naprijed navedenih, tad ce biti jasno da je Musemic otjeran hinjski i bezrazlozno. Ako bude suprotno i dovedu nekoga sa renomeom i ko zaista jeste bolji trener, onda mozemo pricati o napretku.
Legendo moja, dosta netačnih stvari i izvrnutih zaključaka si iznio.
1. Nam, Sabrina, rumeni ne procjenjuju kvalitet trenera, barem im to nije u opisu radnog mjesta. To radi sportski direktor Emir Hadžić, dok za prethodno troje stoji da aminuju nešto po hijerarhiji.
2. Ovdje ne postoji strana za upravu i za Husrefa niti podrazumijeva da, ako je neko za Husrefovu smjenu, da je za tog Sabrina ili rumenko ikona. To ste ti, North, Sjeverjecudo, tmhzn01 i još par istomišljenika ovdje sebi zamislili da je tako. Lično sam na strani istine i kvaliteta i za mene je ispravno što je Husref nogiran za šta postoji više razloga nesportske prirode nego sportske.
3. Zaključak da li je Husref otjeran hinjski ili bezrazložno nema nikakve veze sa imenom budućeg trenera. Husref je otjeran zasluženo zbog izgubljenog kompasa radi kojeg je stavljena blokada na napredak tima.
4. Ako želiš već da povlačiš paralele između Husrefa i bilo kojeg od tih imena ili onih koji se ne spominju, znaš kad možeš to? Onda kad novi trener bude na klupi dvije godine, kad dobije uslove kao Husref, kad dobije novca koliko i Husref, i najvažnije, kad dobije podršku kao Husref posebno u trenucima kao Atalanta, predzadnji derbi i slično (ako opet bude takvih trenutaka). Husref je u zadnjem mandatu uzeo 2 trofeja, vidjećemo šta će njegov nasljednik. I pričam o zadnjem mandatu jer su okolnosti iz tog mandata predmet višemjesečne rasprave ovdje.
Uzdravlje drug.