VenamaHrabrih je napisao/la: ↑14 dec 2019, 08:03
Ne volim da prenosim price za koje sam zamoljen da ne navodim izvor, jer su iste u domenu traca.
Svi, odnosno, vecina navijaca sa kojima se druzim i koje zatičem na raznoraznim mjestima, uključujuči i ovaj forum, pitali su se; zasto Musemicu nije urucen otkaz nakon zadnjeg kola, a ne prije njega. Koristi se eufemizam; nesloga i nedisciplina u svlacionici i sl. i sl.
Međutim, po informaciji koju ja imam, Musemic je dobio momentalni otkaz na poluvremenu susreta protiv zeljeznicara. Razlog su najogavnije psovke (djeca, mrtvi roditelji itd) koje je dotični uputio igračima, tako da je i Ahmetovic ustao da se bije sa njim. Onaj Ahmetovic koji je, od dolaska u klub, bio oličenje rada, poštenja, profesionalizma i koga je publika obozavala. To je bila definitivna kap koja je prelila čašu. Rahmanovic je dobio suspenziju jer se uhvatio u koštac sa Musemicem, a svi ostali igrači su stali uz Rahmanovica. Sa Musemicem se vise nije moglo.
Manje-više, to se ionako zna. Ja bih se upitao nesto drugo;
Mi smo skloni stvaranju legendi, heroja, junaka gazija... Da li je to zbog toga što smo 500 godina bili pod tuđom vlašću i nečiji podanici, pa nam sad fale naše istorijske ličnosti, ne znam, nek se time bave stručnjaci socijalnih kretanja. Ja hocu da pitam, da li mi pravljenjem legende od osobe koja psuje mrtvu majku, djecu, babine svatove itd., ne vrijeđamo istinske legende Haseta i Kelija? Kako mogu u isti partenon stati Hase, koji je szu pustao nad gladnom djecicom i osoba koja tu istu djecu psuje? Kako ispod istog slavoluka mogu proci osoba koja je poginula spasavajuci očeve i majke i osoba koja koja yebe te iste roditelje?
Budala, nasilnika, laznih proroka, laznih legendi, bilo je i uvijek ce biti. Ostalo je do nas!
Jel na psihijatriji zavrsio na kraju ?

Morao je po zakonu tamo zavrsit...
I 10% da se desilo ovog sto si ti napisao komplet bi region znao.. portali bi sigurno presutjeli tu senzaciju, ne zive od klikova nego od tog da zastite Musemica...
Ma hajte molim vas, ko djeca isto..
Kad malo bolje covjek skonta, sreca da ta budala nije koga na kolac nabila na poluvremenu.. svasta ruzno nam je ostalo iz tih 500 godina.. Sam Bog nas je spasio od takvog covjeka..
Hoce da poprave igru ??? Kako nece..
Mora da im je ku*cev teren prirastao srcu pa njega ne mijenjaju.. i ako se i treneri i igraci non-stop zale na teren, neka ga, donosi nam srecu...
Dosta nam je ba suplje i dosta nam je bacanja kostiju od onih papaka sto su se zakopitili u upravi...
Maleni dizu transparent "Jesul` Horde gdje su nekad bile"... 3 sekunde kasnije Horde dizu transparent "Gdje god bili - uvijek korak ispred vas"...