Ma ko bolan pljuje sjever, eto vas ko i za Husrefa, kad kaze da ga je amaw ponizio, kaze ti pljujes Husrefa.
Ima pojedinaca koji napisu lose ali to nije nikakva vecina. Ja sam nezadovoljan sjeverom npr jer su dizali trans protiv istoka jer im je isti zvizdao zbog onoga u Zenici. Moras shvatiti nekada da kada ppgrijesis to shvati i prizbas a ne da na silu guras.
Evo neka mi neko kaze da nije ishitreno ovako reagovati na otkaz trenera koji je fakat zasluzio otkaz. Jeste. Isto tako niko ne moze oduzeti sjeveru to da su najvjeernija publika od svih tribina, da idu na svaku tekmu, da trose tesko zaradjen novac i zadužuju se hda bi bili uz klub. Znam, prosao sam to sve. I to treba postovati. Medutim, treba postovati i klub, druge navijace.
Evo samo pogledajte na zvanicnoj, ako bilo ko napise nesto a da nije uprava napolje, Jel odmah ide 10 komentara da mu je. Bu sve rumeno placenicko?
Podjelu je napravio prvo Husref svojim ponasanjem i haj anjem situacije. Zatim nekontrolisana Masa navijaca. Najveci podjelu prave navijači koji prijete silom nekom i nekim debilnim prijetnjama i dizanjem sebe na neki visi nivo. Ja nigdje nisam vidio da je neko na zvanicnoj napisao uprava napolje a da mu je 10 ljudi napisalo odgovor da mu hebu sve. Nisam cuo ni da su privatne poruke stizale istima. Obrnuto je redovna pojava.
Podjela je sama po sebi debilna. Husref bio i otisao. To je odluka uprave koja je sacuvala Husrefa na klupi vise od dvije godine i koja je osjetila da je zadnji momenat da se promjeni trener da ne ispadnemo iz utrke za titulu. Da li je ispravna, to cemo vidjeti na kraju sezone. Oni su na takvoj poziciji da odlucuju, sve dok su odluke dobre, bile slucajne ili ne, mene boli k gdje ko putuje, ko koga lize i ko se s kim taslaci.
Njihova odluka povlacio odgovornost, da na kraju sezone bez titule, ne daj boze, lete iz kluba. Ja Cu prvi da stanem pred klub. Ali su oni uprava i smatram da su dobro postupili.
A nas je posao da podrzimo ekipu a ne da ih ganja o po gradu, nas je posao da stvorimo pozitivnu atmosferu a ne da se potpaljuje ista.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli