FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

VLADA129
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la VLADA129 » 19 dec 2019, 01:00

Pitaristok je napisao/la:
18 dec 2019, 20:57
Tajte taj link za viber da se pridruzim
Grupu sam osnovao ja sa jos par vjernih navijaca a link grupe je na sljedecem linku

pridružite nam se i činite i vi Veliku Bordo zajednicu.
https://invite.viber.com/?g2=AQAjkGHhEy ... l6Pu%2FlFL
Kada umrem i odem, kad’ me ne bude, ja ću žaliti samo što nisam uz tebe.

FK SARAJEVO 💖

VLADA129
Kontakt:

Post Postao/la VLADA129 » 19 dec 2019, 01:02

Denchi je napisao/la:
18 dec 2019, 19:06
par pitanja u vezi ovog:
Vatreni navijači Fudbalskog kluba Sarajevo pokrenuli su u Viber grupu, koja bi se u budućnosti trebala širiti, a kako nam je rečeno, nadaju se da će to biti pravo mjesto, gdje će dijeliti ono što je važno za voljeni klub.

- Dosta navijača Sarajeva tražilo je u prijašnjem periodu da neko oformi Viber grupu. Smatram da se na toj mreži može normalno razgovarati, imati svoje mišljenje, a da nema neke stege ili limita bilo koga. U kratkom periodu smo premašili brojku od 200 navijača. Planiramo se širiti i ovo je poziv svima kojima je bordo boja u srcu, da nas podrže i da budu dio ove priče - kaže jedan od osnivača grupe koja se nalazi na sljedećem linku:
teoretski:

1) ja sam navijač druge skupine koji želi da prikupi info o kretanju i organizovanju Navijača FKS i pridružim se ovoj grupi, kako ćete znati to? - bacam gluposti ložim raju, podstičem na svašta?
2) ja sam drot, pridružio sam se grupi, imam 200 imena i prezimena i brojeva mobitela, ako mi zatreba, ako se nekad nešto desi na gostovanju u prolazu ili ako se ništa ne desi a ja nisam pošten drot npr. kako ćete znati?
Na ta pitanja odgovore ces dobiti u pp

FK SARAJEVO 💖

stb
Kontakt:

Post Postao/la stb » 19 dec 2019, 01:21

MortemHz je napisao/la:
18 dec 2019, 22:17
Grand Centar novi partner FK Sarajevo

slika

Partner Fudbalskog kluba Sarajevo odnedavno je Grand Centar Ilidža, koji se nalazi na adresi Butmirska Cesta 14, a sa kojim je ozvaničena jednogodišnja saradnja.

Navijači Bordo kluba tamo će ubuduće imati priliku kupiti ulaznice za domaće utakmice, te proizvode iz Bordo Fan Shopa, što je bio slučaj već za prethodni gradski derbi.

"Zadovoljstvo nam je što smo sklopili ugovor s Fudbalskim klubom Sarajevo, koji će u narednoj godini u našem centru imati svoj prodajni štand. Nadamo se da to pričinjava zadovoljstvo i svim ljubiteljima Bordo kluba, koji će imati priliku kupiti ulaznice za domaće utakmice, te proizvode iz Bordo Fan Shopa. FK Sarajevo želimo sretan nastavak drugog dijela prvenstva“, istakli su iz marketing odjela Grand Centra.

Grand Centar je trgovinsko-poslovni centar sa više od 60 otvorenih poslovnica, koji u svom kompleksu ima shopping, gastro i razne druge usluge, kao i stambeni objekat. Otvoren je 2009. godine, a posjeti ga više od 30.000 ljudi sedmično.
Bordo-bijela Ilidža!
P.S. nadam se da ćemo imati neki boks ili nešto slično jer sam bio par noći prije derbija(kad je tek uveden FS u Grand centar) i momak iz fanshopa je sjedio na stolici i imao je samo jedan sto. Radujem se FSu jer Ilidža je jedna od nećih navijačkih baza FKS.
7 1 2 1 0

stb
Kontakt:

Post Postao/la stb » 19 dec 2019, 01:31

VLADA129 je napisao/la:
19 dec 2019, 01:02
Denchi je napisao/la:
par pitanja u vezi ovog:
Vatreni navijači Fudbalskog kluba Sarajevo pokrenuli su u Viber grupu, koja bi se u budućnosti trebala širiti, a kako nam je rečeno, nadaju se da će to biti pravo mjesto, gdje će dijeliti ono što je važno za voljeni klub.

- Dosta navijača Sarajeva tražilo je u prijašnjem periodu da neko oformi Viber grupu. Smatram da se na toj mreži može normalno razgovarati, imati svoje mišljenje, a da nema neke stege ili limita bilo koga. U kratkom periodu smo premašili brojku od 200 navijača. Planiramo se širiti i ovo je poziv svima kojima je bordo boja u srcu, da nas podrže i da budu dio ove priče - kaže jedan od osnivača grupe koja se nalazi na sljedećem linku:
teoretski:

1) ja sam navijač druge skupine koji želi da prikupi info o kretanju i organizovanju Navijača FKS i pridružim se ovoj grupi, kako ćete znati to? - bacam gluposti ložim raju, podstičem na svašta?
2) ja sam drot, pridružio sam se grupi, imam 200 imena i prezimena i brojeva mobitela, ako mi zatreba, ako se nekad nešto desi na gostovanju u prolazu ili ako se ništa ne desi a ja nisam pošten drot npr. kako ćete znati?
Samo distanciraj drug, nemam nista protiv tih grupa, sve je to u nekom cilju, isto sto imaju i fejsbuk, instagram stranice i slicno koje predstavljaju slike, videoklipove itd kluba i grupe. Samo mi je zasmetalo to najvatreniji ili vatreni kako vec.. ne smatram ja da ti nisi "vatren" navijac, nego eto (ako je ovaj tekst neki medij napisao a cini mi se da jeste) ljudi sa strane ce pomisliti da su HZ napravile presedan i napravile viber grupu na bujrum policiji i ostalim grupama (kao sto Denci kaze, ma koliko se mi neslagali oko drugih stvari citaj uprava i seruckanje za hz, on je u pravu za ovo i napisao je super post) . Dakle to je simpatizerska viber grupa, bas kao sto je i ovdje sve nezvanicno i odrazava stav pojedinca a ne grupe. Dakle, sve zvanicno je UNFKS FB stranica i instgram nalog i tjt. Živ bio
7 1 2 1 0

VLADA129
Kontakt:

Post Postao/la VLADA129 » 19 dec 2019, 02:02

stb je napisao/la:
19 dec 2019, 01:31

Samo distanciraj drug, nemam nista protiv tih grupa, sve je to u nekom cilju, isto sto imaju i fejsbuk, instagram stranice i slicno koje predstavljaju slike, videoklipove itd kluba i grupe. Samo mi je zasmetalo to najvatreniji ili vatreni kako vec.. ne smatram ja da ti nisi "vatren" navijac, nego eto (ako je ovaj tekst neki medij napisao a cini mi se da jeste) ljudi sa strane ce pomisliti da su HZ napravile presedan i napravile viber grupu na bujrum policiji i ostalim grupama (kao sto Denci kaze, ma koliko se mi neslagali oko drugih stvari citaj uprava i seruckanje za hz, on je u pravu za ovo i napisao je super post) . Dakle to je simpatizerska viber grupa, bas kao sto je i ovdje sve nezvanicno i odrazava stav pojedinca a ne grupe. Dakle, sve zvanicno je UNFKS FB stranica i instgram nalog i tjt. Živ bio
Kako sam navod i opis kaze grupa je za sve kojima je Bordo boja u srcu, mislim da je logicno da se ovdje nece okupljati pojedina djeca ili neko ko bi mogao samo zloupotrebu da ima od grupe, cim vidimo da je nesto sto se kosi sa nasim standardima odma blok itd.

FK SARAJEVO 💖

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 19 dec 2019, 02:07

Sjever je, kao sto je naglaseno pred prvi protest, iskazao nezadovoljstvo prema upravi zbog nacina na koji je husref otjeran iz kluba, kolo prije kraja prvenstva pred utakmicu protiv zadnjeplasiranog tima. Time je data podrska husrefu i stvorila se zajednicka energija i sefa i navijaca protiv uprave.
Ta ista podrska ne znaci da je iko bio za vracanje husrefa za trenera, npr ja sam za ako ne funkcionise da se prvi trener smijeni pa makar mi babo bio.
Takodjer, husrefu je iskazana podrska i zbog pojedinih igraca koji su uveliko pokazivali qrcobolju, a to se sve odrazilo i kulminiralo na derbiju. Nisu ni igraci zlatni, bas kao ni uprava, pa ni husref.
NEMA NAZAD

SedrenikHz
Kontakt:

Post Postao/la SedrenikHz » 19 dec 2019, 02:08

Pantelija je napisao/la:
19 dec 2019, 00:55
Ma ko bolan pljuje sjever, eto vas ko i za Husrefa, kad kaze da ga je amaw ponizio, kaze ti pljujes Husrefa.

Ima pojedinaca koji napisu lose ali to nije nikakva vecina. Ja sam nezadovoljan sjeverom npr jer su dizali trans protiv istoka jer im je isti zvizdao zbog onoga u Zenici. Moras shvatiti nekada da kada ppgrijesis to shvati i prizbas a ne da na silu guras.

Evo neka mi neko kaze da nije ishitreno ovako reagovati na otkaz trenera koji je fakat zasluzio otkaz. Jeste. Isto tako niko ne moze oduzeti sjeveru to da su najvjeernija publika od svih tribina, da idu na svaku tekmu, da trose tesko zaradjen novac i zadužuju se hda bi bili uz klub. Znam, prosao sam to sve. I to treba postovati. Medutim, treba postovati i klub, druge navijace.
Evo samo pogledajte na zvanicnoj, ako bilo ko napise nesto a da nije uprava napolje, Jel odmah ide 10 komentara da mu je. Bu sve rumeno placenicko?

Podjelu je napravio prvo Husref svojim ponasanjem i haj anjem situacije. Zatim nekontrolisana Masa navijaca. Najveci podjelu prave navijači koji prijete silom nekom i nekim debilnim prijetnjama i dizanjem sebe na neki visi nivo. Ja nigdje nisam vidio da je neko na zvanicnoj napisao uprava napolje a da mu je 10 ljudi napisalo odgovor da mu hebu sve. Nisam cuo ni da su privatne poruke stizale istima. Obrnuto je redovna pojava.

Podjela je sama po sebi debilna. Husref bio i otisao. To je odluka uprave koja je sacuvala Husrefa na klupi vise od dvije godine i koja je osjetila da je zadnji momenat da se promjeni trener da ne ispadnemo iz utrke za titulu. Da li je ispravna, to cemo vidjeti na kraju sezone. Oni su na takvoj poziciji da odlucuju, sve dok su odluke dobre, bile slucajne ili ne, mene boli k gdje ko putuje, ko koga lize i ko se s kim taslaci.
Njihova odluka povlacio odgovornost, da na kraju sezone bez titule, ne daj boze, lete iz kluba. Ja Cu prvi da stanem pred klub. Ali su oni uprava i smatram da su dobro postupili.

A nas je posao da podrzimo ekipu a ne da ih ganja o po gradu, nas je posao da stvorimo pozitivnu atmosferu a ne da se potpaljuje ista.
:thumbup: :thumbup:
železničar RS !!!
"Sve laže onaj mali sa Sedrenika"

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 19 dec 2019, 07:28

Ode Arteta u Arsenal...

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 19 dec 2019, 07:48

Najvecu podjelu je napravilo par navijaca po forumima konstantnom negativom. Fol vam klub ispred svega a rusili ste covjeka koji je jedini donosio neku radost i trofeje zadnjih 20 godina. Toliko o vama i klubu.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić

LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 19 dec 2019, 08:05

Nebi me cudilo da je jedan od razloga sto su protiv uprave, jer pokusavaju da klub ima svoj stadion, pa makar on bio i u Butmiru.

A ta udaljenost ocito nekome predstavlja problem, a kunu se u ljubav prema klubu.

Birati izmedju svpg stadiona, pa makar on bio i na Igmanu, i navijaca koji su protiv toga da sarajevo igra bilo gdje osim na Kosevu... Biram prvo....

Sto se tice sjevera, poslije Zenice sam hladan prema njima... Ono je bio toliko glup potez.

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 19 dec 2019, 08:07

VLADA129 je napisao/la:
19 dec 2019, 01:02
Denchi je napisao/la:
par pitanja u vezi ovog:

teoretski:

Zanima me jesteli Usrefovi ili Sabrinini :bih:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

koznazna
Kontakt:

Post Postao/la koznazna » 19 dec 2019, 08:17

holyman je napisao/la:
19 dec 2019, 02:07
Sjever je, kao sto je naglaseno pred prvi protest, iskazao nezadovoljstvo prema upravi zbog nacina na koji je husref otjeran iz kluba, kolo prije kraja prvenstva pred utakmicu protiv zadnjeplasiranog tima. Time je data podrska husrefu i stvorila se zajednicka energija i sefa i navijaca protiv uprave.
Ta ista podrska ne znaci da je iko bio za vracanje husrefa za trenera, npr ja sam za ako ne funkcionise da se prvi trener smijeni pa makar mi babo bio.
Takodjer, husrefu je iskazana podrska i zbog pojedinih igraca koji su uveliko pokazivali qrcobolju, a to se sve odrazilo i kulminiralo na derbiju. Nisu ni igraci zlatni, bas kao ni uprava, pa ni husref.

Sve direktne radnje protiv klua, husref satro najmanje kriv pa da se izrazi nezadovoljstvo, sjever ako je se distancirao od desavanja u klubu neka prema tome i bude dosljedan, a ne da na osnovu mahalskih i interesnih prica siri nemir i podjele medju navijacima.

koznazna
Kontakt:

Post Postao/la koznazna » 19 dec 2019, 08:19

Kamuflazn je napisao/la:
19 dec 2019, 07:48
Najvecu podjelu je napravilo par navijaca po forumima konstantnom negativom. Fol vam klub ispred svega a rusili ste covjeka koji je jedini donosio neku radost i trofeje zadnjih 20 godina. Toliko o vama i klubu.
Rusio je on nama ovu polusezonu mozak i pruzio debakle direktno svojom krivicom, pretpostsvljam da je trebalo te bravure trpiti do kraja ugovora?
Da sam se ja pito, letio bi ljetos kad je jeleskivica otjero ali merhametli uprava ga nije otpustila dok sam nije pao sa svojom kompetencijom.

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 19 dec 2019, 09:25

Sta je sa nama sto nismo ni za upravu ni za Husrefa?

Husrefa sam branio ali je pretjerao sa onim plakanjem. I meni je bilo tesko u dva derbija gdje smo NADIGRANI i porazeni. Da se razumijemo bio sam protiv smjene u toku polusezone da ne bi doslo do ovakvih problema.
Al je bilo jasno da Husref mora otici.

Hadzic je po meni najodgovorniji.
Dozvolio je odlazak Jeleskovica. Zna se sta je Husrefov posao a sta Hadzicev kao i drugih uposlenika u sportskom segmentu i nije smio dozvoliti da se Husref mjesa u onaj dio posla koji nije njegov. Hadžić je takodje odgovoran i za pojacanja i nije u redu da se krije iza toga da mu je Husref aminovao.

Uprava je odgovorna i za Hadzica i za Husrefa i ne moze se amnestirati za bilo sta lose oko kluba.

Kad se pominje dupla kruna pa jbt zar im to nije bio posao svima. Dupla kruna nije neki nadnaravni stit koji treba da ih amnestira bilo kakve odgovornosti. Nemas pravo na bahazost zato sto si napravio neki uspjeh. Ne zivi se od stare slave i to treba ostaviti po strani a sagledat trenutno stanje.

Navijace ne treba kritikovati. Moze se svako od nas uclaniti i reci svoje misljenje i davati dobre prijedloge. Mozda se nece odma sve uvažiti ali vremenom mozda i hoce.
Navijaci nemaju nista od te neke borbe i smjena. Navijaci kao grupa trebaju iskazati svoje misljenje i pratiti hijerarhiju, ako ne zeli da ih saslusa neko od uprave pa jbg ima Nam obratiti se njemu direktno. Naravno da se Namu ne treba svaki pojedinac obracati nego samo grupa.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 19 dec 2019, 10:07

Hadzic najodgovorniji za odlazak Jeleskovica?
Nije mogao uperiti pistolj u covjeka i natjerati ga da ostane uprkos svim bljuvotinama koje je dozivio sa Musemicem.
Povratak Jeleskovica u strucni stab neto posle otkaza Musemicu je JASAN ZNAK zbog cega nas je isti i napustio. Takodje, sam njegov povratak je JASNO DAO DO ZNANJA KAKAV JE MUSEMIC, naravno, onima kojibto hoce da vide :)
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 19 dec 2019, 10:16

Navijacima nije nista teze nego sto je prije bilo, cak sta vise dosta je ugodnije sad biti navijac klua nego prije par godina...
NZM stvarno koji su razlozi tjeranja uprave, i nezadovoljstva osim otkaza Husrefu?

ABD, nadam se da cemo pokusati rijesiti pitanje stadiona, ma gdje on bio. Samo da se nesta pocne raditi.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 19 dec 2019, 10:21

Zasto bi pokrenuli pitanje stadiona kada su optereceni saradnjom sa Semic mesnatim proizvodima?
NEMA NAZAD

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 19 dec 2019, 10:24

Ne valja kad nema sponzora, ne valja kad ima sponzora :lol:

Nema dugo vremena kako se ovde spominjalo kako ovi nista ne rade, ne znaju d namaknu ni marke... a sad smeta sto svaki dan se izbaci sponzorski ugovor :lol:

Jel to sad razlog sto trazite odlazak uprave ? :tokralju:

revolt
Kontakt:

Post Postao/la revolt » 19 dec 2019, 10:29

holyman je napisao/la:
19 dec 2019, 10:21
Zasto bi pokrenuli pitanje stadiona kada su optereceni saradnjom sa Semic mesnatim proizvodima?
slika

michplatini
Kontakt:

Post Postao/la michplatini » 19 dec 2019, 10:47

Evo ima još ekstremnijih primjera,pogledajte kako CZ ostaje bez trenera koji je u 3 godine igrao LE i dvije LŠ s a trenutno prvi sa +11.
Pa kod nas bi se vojska digla da ruši upravu a ne samo navijači.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”