Polomili bi zube NA najboljem Wawrinki

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Polomili bi zube NA najboljem Wawrinki
Vidjeli smo
Makao Rafu na AOAA23 je napisao/la: ↑01 jan 2020, 14:16Vidjeli smo![]()
Ako gledaš najbolju moguću partiju, Stan je najbolji ikad po tom pitanju, nema šanse da ga dobiješ kad krene da bombarduje sa druge strane terena, probao je Novak, Rafa (osim RG), Roger se nekako zna sa njim igrati, ali tad ovaj ne igra obično najbolje.
Sten je dosegao najveći nivo tenisa u meču što se može dosegnuti, dokaz je AO i njegov trofej kad je makao i Rafu i Noleta, a zatim RG gdje je uzeo Nolu, ne samo tu, uzeo je i USO preko Novaka i opet ga dobio na USO.
Osim Wawrinke, DelPo je još jedan teniser koji je možda dosegao veći nivo u teniskom meču nego ovi, USO 2009 i drugi mečevi mnogo govore.
Ovo ne znači da su oni najbolji, najbolji nije onaj koji odigra jednom najbolje, već onaj koji je konstantan i pruža dobre partije redovno u periodima.
Ja govorim samo da je Stan u svom elementu nepobjediv i to je to.
Upravu si, nema Nadal lijeka za Wawrinku i njegove BH, samo je 19/3 u medjusubnim mecevima, doduse ova 3 puta je Wawrinka bio u beastu modu pa Nadal nije imao tu sta traziti
Krofna je napisao/la: ↑01 jan 2020, 15:21Upravu si, nema Nadal lijeka za Wawrinku i njegove BH, samo je 19/3 u medjusubnim mecevima, doduse ova 3 puta je Wawrinka bio u beastu modu pa Nadal nije imao tu sta traziti![]()
![]()
Da ne bude zabune ima Wawrinka momenata kad stvarno crta po terenu, ali reci da je to najveci nivo tenisa ikada, moze samo teniski nepoznavalac, kakav ti ocigledno jesi.![]()
Ova 2010. - 2019. je imala trojicu najboljih ikad u prajmu, Endija kao još jednog ATG igrača i legitimnog člana Top 4 društva, Stana sa svojim nenormalnim mečevima i ostalo popratno društvo s klasama poput Ferrera, Čilića, Berdycha, Tsonge, Del Potra tu i tamo... ni blizu nije ni jedna druga kvalitetna ko ova i poprilično sam siguran da više nikad nećemo svjedočiti ovako moćnoj dekadi, zlatni period tenisa od 10-ak godina je iza nas.
Grehota je reć i čisto nepoštovanje prema Federeru da nije bio u prajmu i u ovoj zadnjoj dekadi. To što ti pričaš se zove peak i on traje svega par godina, a u prajmu normalno da je bio i sa 30. i sa 31. i sa 32... i tako dalje. Njegov tenis i mečevi koje je odigrao u ovoj dekadi su jasan pokazatelj.
Pa dobro, mozda sam malo zajebao terminologijubodi123 je napisao/la: ↑01 jan 2020, 16:57Grehota je reć i čisto nepoštovanje prema Federeru da nije bio u prajmu i u ovoj zadnjoj dekadi. To što ti pričaš se zove peak i on traje svega par godina, a u prajmu normalno da je bio i sa 30. i sa 31. i sa 32... i tako dalje. Njegov tenis i mečevi koje je odigrao u ovoj dekadi su jasan pokazatelj.
Svjesno je Fed ispustio onaj svoj ultra agresivni forhend koji ga je krasio u prvoj fazi karijere, ako na to misliš, nema to veze s gubitkom na fizičkom aspektu. Agresivnost i oštrinu je zamjenio s preciznošču i dodatnim balansom, gdje je dobio privilegije da ga moze vrhunski udarati iz potpune defanzive, iz trka, dozirati... što ranije nije bio slučaj.darker10 je napisao/la: ↑01 jan 2020, 16:58Pa dobro, mozda sam malo zajebao terminologijubodi123 je napisao/la: ↑01 jan 2020, 16:57Grehota je reć i čisto nepoštovanje prema Federeru da nije bio u prajmu i u ovoj zadnjoj dekadi. To što ti pričaš se zove peak i on traje svega par godina, a u prajmu normalno da je bio i sa 30. i sa 31. i sa 32... i tako dalje. Njegov tenis i mečevi koje je odigrao u ovoj dekadi su jasan pokazatelj.
Ma igra on bolji tenis, al nema te eksplozivnosti, pogotovo na forehandu.
druze jedan od te dvojice je sevchet bolesnik on je posebna prica jos uvijek nije jasno mi kako ne uze tituluAA23 je napisao/la: ↑01 jan 2020, 16:07Meni je Rafa jedan od najvećih sportskih ikona ikad, lik vrijedan spomena i za svako divljenje
Skoro reći jedan od idola kakav trebaš da budeš kao sportista i čovjek.
Druga stvar je što vas navijače ljudi ne vole i onda vam kontriraju zbog velikog direspekta koji pokazujete u tom vašem navijanju, mislim ne znam što pišem uopšte, dvojica Rafanovaca su bili kontenderi za Kantu godine, nemam ja više šta reći o tome.
A jedan je bio za forumaša godine prema kojem imam respekt jer zna diskutovati za razliku od vas pojedinaca.
sta mislis jarane kako ce se podjeliti GS ove sezone..bodi123 je napisao/la: ↑01 jan 2020, 16:57Grehota je reć i čisto nepoštovanje prema Federeru da nije bio u prajmu i u ovoj zadnjoj dekadi. To što ti pričaš se zove peak i on traje svega par godina, a u prajmu normalno da je bio i sa 30. i sa 31. i sa 32... i tako dalje. Njegov tenis i mečevi koje je odigrao u ovoj dekadi su jasan pokazatelj.
I on sam je barem deset puta u posljednjih deset godina rekao da igra bolji tenis nego ikad u karijeri ranije. Nemaš ga potrebe branit na ovakav način jer ovim samo štetiš njegovom ugledu, zamisli reć Federeru da je ispao iz prajma s 28 godina, reko bi lik jesi normalan ti![]()
Jedino znam ko RG uzima, ostalo budemo vidjeli.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.