FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Ado76
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Ado76 » 15 jan 2020, 23:06

Kamuflazn je napisao/la:
15 jan 2020, 23:00
Pantelija je napisao/la:
15 jan 2020, 22:35
Kamuflazn je napisao/la:
15 jan 2020, 22:29
Sta ima sa pravom otkupa, istice mu ugovor 2020 😂. Nemojte insajderi zdravlja vam.
Kad.vec pametujes, sta ako momak ima ugovor gdje na isteku 6. Mjeseca ide produze je automatsko ako sparata hoce?
Pa ocigledno da nece produziti i da ga nemaju namjeru zadrzavati. A sve i da ga zadrze to bi mi kofol platili 200.000 eura ? 😂 uozbilji se.
I da ga nemaju namjeru zadrzavati,postoji naknada koja bi se morala platiti Sparti
Svi u napad jedan je Hase!!

de vam je budet, yeboti obitelj

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 15 jan 2020, 23:07

Napapijri je napisao/la:
15 jan 2020, 22:48
Jest fino lijepo raspravljati i biti u mogucnosti razmijeniti misljenje bez da ti neki balavac "skace na ledja". Vala, Morteme, ne poznajem te, ali od danas sam spreman da uradim sve sto je u mojoj moci da ti pomognem, ako ti pomoc ikada zatreba :D
Zapamtit ću ovo. :njanjanja:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Sanchezhz
Kontakt:

Post Postao/la Sanchezhz » 15 jan 2020, 23:18

A da li Rahman ostaje?ako ostane do ljeta i ovaj dodje na posudbu bice gusto na toj poziciji 🙂,dobra opcija je da Zidan ostane poslije ljeta jos godinu dvije,ako Rahman ode,a losa ako oba razgule 🙂

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 15 jan 2020, 23:22

Napapijri je napisao/la:
15 jan 2020, 23:01
Fakat, zna li neko, ako vec imaju tolike pare godinama, zasto nikada nismo kupili igraca? Ne racunam tu Bandovica i ove za koje smo davali par desetina hiljada KM.
Zato što pojam "ima para" ti shvataš kao "možemo platiti igrača 200-300k eura".
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 15 jan 2020, 23:25

Zato sto nije moguce imati pare toliko godina, a ne imati stavku u budzetu za kupovinu igraca. Ne mora svake godine, ali steta je sto propustamo kupiti Serbecica npr.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 15 jan 2020, 23:28

joker90 je napisao/la:
15 jan 2020, 22:02
Možemo li za Zinedina Zidana ovog reći da je kapitalac za ligu? :mrgreen:
slika
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 15 jan 2020, 23:31

Napapijri je napisao/la:
15 jan 2020, 23:25
Zato sto nije moguce imati pare toliko godina, a ne imati stavku u budzetu za kupovinu igraca. Ne mora svake godine, ali steta je sto propustamo kupiti Serbecica npr.
Ma brate nismo u stanju dati tolike pare i mislim da necemo jos zadugo. Mozda cemo moci dovesti top igraca ali slobodnog i dati mu extra platu ali nemamo jos za obestecenja toliko novca, bar ja tako mislim.
I jeste steta velika i o ovakvim igracima se treba voditi briga prije nego sto odu vani, on se trebao zavrsiti dok je jos u Radniku bio, a to je ono da kupimo sve sto valja u ligi plus kapitalci. :think:

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 15 jan 2020, 23:32

Napapijri je napisao/la:
Ako neki klub traži za igrača 300k KM, jel misliš da je imati 300k KM dovoljno da realizuješ transfer?

Isto kao:

Plata igraču 10.000 KM, misliš da uplatom tog iznosa na igračev račun sve finansijske obaveze prestaju?

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 15 jan 2020, 23:38

Napapijri je napisao/la:

Ni meni to nije jasno iskreno... planiraju da zaradjuju od prodaje igraca, a ne zele da placaju za igrace. Igraca kojeg dovedes besplatno nikad neces prodati za cifru za koju mozes prodati igraca kojeg si platio, naravno pod uslovom da se dokazao.
Zato ove posudbe nisu losa stvar, pod uslovom da ugovoris cijenu otkupa i ukoliko se dokaze, otkupis igraca, u suprotnom ako se ne dokaze imas opciju da ne budes na gubitku.
1946~

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 15 jan 2020, 23:39

Napapijri je napisao/la:
15 jan 2020, 23:01
Fakat, zna li neko, ako vec imaju tolike pare godinama, zasto nikada nismo kupili igraca? Ne racunam tu Bandovica i ove za koje smo davali par desetina hiljada KM.
Jednostavno zato što kod nas biznis te vrste još nije stigao u ligu da kupujemo igrače za veće novce. Nemamo pokrića da nam se ta investicija vrati i isplati. Drugim riječima nije sigurna investicija. Veći je rizik da ne uspije nego da će.

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 15 jan 2020, 23:46

ThrillerHz je napisao/la:
15 jan 2020, 23:38
Napapijri je napisao/la:

Ni meni to nije jasno iskreno... planiraju da zaradjuju od prodaje igraca, a ne zele da placaju za igrace. Igraca kojeg dovedes besplatno nikad neces prodati za cifru za koju mozes prodati igraca kojeg si platio, naravno pod uslovom da se dokazao.
Zato ove posudbe nisu losa stvar, pod uslovom da ugovoris cijenu otkupa i ukoliko se dokaze, otkupis igraca, u suprotnom ako se ne dokaze imas opciju da ne budes na gubitku.
Planirano je da zarađuju od prodaje igrača koje mi proizvedemo, a ne platimo pa prodamo za više. Cifre za Mujakića ili Cimirota su plafon, jer za više ti treba rezultat i velika scena. Napredak bi bio držati Mujakića više od onog što je bio pa plasman u grupnu fazu, tek onda se može uzeti više. Mi imamo para za normalno funkcionisanje, plate, pripreme, uslovi, tekući troškovi, to osim nas možda imaju još 2-3 kluba na manjem nivou samo. Para nemamo da kupujemo igrače, možemo možda i kupiti, al haj ga plaćaj 2-3 godine. Mogu i ja kupit auto od 30 milja, al ga u novembru parkirat jer za zimske gume nemam.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 15 jan 2020, 23:52

Nije stvar u grupnim fazama i slicno.
Problem lige i nas problem su sljedeci stvari.
1. Ni jedan igrac osim dijela cimirota se nije dokazao vani, nasi akademci odu i vrte se oko slabih liga i ekipa. Da bi akademija dosla na dobar glas neko mora uletiti u lige Pwtice i slicno
2. Fiticke predispozicije. Nasi igraci ne treniraju pravilno od mladih dana, a bez kontinuiteta nema pravilnog razvijanja. Brzina reakcije i pokretljivost nasih i evropskih igraca je ocigledno razlicita. Imamo talenat ali Smo spori. To se radi sa mladim igracima, startnost, eksplozivno, brzo donose je odluka.
3. Losi tereni za razvijanje pravilno.
4. Losi treneri koji nemaju sirok pogled na moderni fudbal
5. Losi uslovi, kada su nasi bili u Vijetnamu shvatili su sta su u stvari uslovi. Da je 50% onoga ovdje imati mi bi djecu stan ali ko na traci
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 15 jan 2020, 23:52

Napapijri je napisao/la:
Nema prodaje, nema kupovine. Tako to funkcioniše prijatelju, kako u nas tako i u 99% klubova na planeti. Nemaš 10 klubova da ima taj luksuz da kupuje bez da lovu vraća u suprotnom smjeru.

E sad dolazimo do lige i činjenice da je iz naše PL izuzetno teško prodati igrača. A i kad prodaš, obično to bude debelo ispod cijene samo iz razloga što isti dolazi iz lige koja nema nikakav kredibilitet ni cijenu.

Cijela liga mora ić naprijed, a mi za njom, jedno bez drugog teško da moze ići.
Zadnja izmjena: bodi123, dana/u 15 jan 2020, 23:54, ukupno mijenjano 1 put.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 15 jan 2020, 23:53

joker90 je napisao/la:
15 jan 2020, 22:02
Možemo li za Zinedina Zidana ovog reći da je kapitalac za ligu? :mrgreen:
Mustedanagić se nigdje nije dokazao u potpunosti, pa da se kaže da je kapitalac za ovu ligu
Zadnja izmjena: Historicar, dana/u 16 jan 2020, 00:03, ukupno mijenjano 1 put.

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 15 jan 2020, 23:55

Pantelija je napisao/la:
15 jan 2020, 23:52
1. Ni jedan igrac osim dijela cimirota se nije dokazao vani, nasi akademci odu i vrte se oko slabih liga i ekipa. Da bi akademija dosla na dobar glas neko mora uletiti u lige Pwtice i slicno
2. Fiticke predispozicije. Nasi igraci ne treniraju pravilno od mladih dana, a bez kontinuiteta nema pravilnog razvijanja. Brzina reakcije i pokretljivost nasih i evropskih igraca je ocigledno razlicita. Imamo talenat ali Smo spori. To se radi sa mladim igracima, startnost, eksplozivno, brzo donose je odluka.
5. Losi uslovi, kada su nasi bili u Vijetnamu shvatili su sta su u stvari uslovi. Da je 50% onoga ovdje imati mi bi djecu stan ali ko na traci
To svakako, to što si napisao je korijen i uzrok svega, cijele priče. Ovo što sam ja govorio je negdje pred kraj tog čitavog toka.

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 15 jan 2020, 23:58

Pantelija je napisao/la:
15 jan 2020, 23:52
Ma samo da si napiso da smo spori i fizički inferiorni i to je sve.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 16 jan 2020, 00:48

I dalje smo u kontaktu s cavarom :?
NEMA NAZAD

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 16 jan 2020, 01:00

Nasi sve rade na dolasku Mujakica,jer Marinovicu treba jos jedan stoper,covjek ima zamisao da igra sa tri stopera.
Samo Sarajevo

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 16 jan 2020, 01:02

fera je napisao/la:
15 jan 2020, 22:52

Ne kontam sta ova raja ima od pljuvanja unaprijed i tjeranja inata, valjda je bitnije da se osvoji titula ko god je na klupi nego ko ce na kraju biti u pravu.
Svakako sumnjam da ce vise od 2 il 3 igraca doci u ovom prelaznom roku, ako se vec ulaze u akademiju treba prvo tu gledati sta imamo na raspolaganju pa onda traziti pojacanja.
Zaboravilo je dosta raje koliki su doprinos akademci dali u duploj kruni prosle sezone, vjerujem da ce se kolega samozdravlje sloziti sa mnom.
Zamolio sam te davno da me oslovljavas kao @Akademac :rol: . Znas Ti bolje od @Akademc-a :rol: sta znaci biti mlad igrac(necu Te ofirati-ne dao Bog). Neko nabroja da imamo 35 igraca pod ugovorom , a mashala njih 15-tak Akademci. Ide dobro , mozda je moglo i bolje ,ali ok evo moj osvrt :
KOVACEVIC + PIDRO + DJOKANOVIC + MUJAKIC = 3-4-5 mill.E
Adukor+Crepulja = 0 KM (a obojicu bi i Pozicija i Opozicija radije vidjeli od Djokanovica ).
Podcjenjuju se Sabanovic , Kurdic , Mustafic i dr. , mozda ne budu nivo za FKS , ali cemo ih pratiti u Sloveniji, Austriji ... aBd . :bih:
Nikako ne smijem da ne spomenem biser-golman B.Dizdarevica , neka mi neko pomogne ko jos odskace .
Naravno da bi stasali da nam u svakoj liniji treba neko iskusniji , ali ne stariji od 32-35 god.(Ahmetovic izuzetak,da potvrdi pravilo :bow: ), dakle 4-5 iskusnih i bas kvalitetnih. Ono ostalo za klupe i treninga mogu pokriti igraci tipa Guzina,Milanovic(bit ce on ok,blizu terena),Sisic,Gavric(??),Velkoski ,Dupovac itt . Pozdrav Tebi i Tvojim najmilijim . :salut:
Zadnja izmjena: Samozdravlje, dana/u 16 jan 2020, 01:04, ukupno mijenjano 1 put.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 16 jan 2020, 01:04

Pantelija je napisao/la:
15 jan 2020, 22:35
Kamuflazn je napisao/la:
15 jan 2020, 22:29
Sta ima sa pravom otkupa, istice mu ugovor 2020 😂. Nemojte insajderi zdravlja vam.
Kad.vec pametujes, sta ako momak ima ugovor gdje na isteku 6. Mjeseca ide produze je automatsko ako sparata hoce?
Vrlo moguce.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: jurisicduska, miguelramos i 27 gostiju.