Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

ASD
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la ASD » 23 jan 2020, 16:59

Marsal je napisao/la:
23 jan 2020, 16:50
jasmin10 je napisao/la:
23 jan 2020, 16:42
ASD zvani svi su jednako krivi. :rol:
Frajer to bukvalno nikad nije rekao samo kaže ono što niko ne želi od nas čuti, a to je da je i među nama bilo ratnih zločinaca i nečasnih ljudi.

Daidža mi je pričao da je lik iz njegove jedinice rafalom iz kalaša ubio četvoricu Srba koji su bili podigli ruke i predali se.

Lik što radi sa mnom na poslu se hvali kako je pijan prijetio Srbinu iz sela da će "najebat" ako im do kraja dana ne ispeče ražanj, pred mrak se vratili on se objesio.

Samo kao što kaže Kajzer ovo su izolirani slučajevi, a njih su bukvalno od popa do generala svi podstrekivali da vrše zločine i da se svete Turcima. Eto, to je ta razlika.
Za mnoge nečasne stvari se znalo, a nisu se kažnjvale na vrijeme i adekvatno.
Cacina Dženaza je jako lijep primjer kako se treba sahraniti zločinca. :puke:

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 23 jan 2020, 17:01

Činjenica je da se iz rata ne može izaći 100% čist, pogotovo onakvog kakav je ovdje bio gdje se u nekim momentima nije znalo ni ko pije ni ko plaća. Ali odakle je krenulo zna se, zato mene i ne čude toliko reakcije ostalih. Svakako ne opravdavam.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 23 jan 2020, 17:01

Heller je napisao/la:
23 jan 2020, 16:54
Sviuodbranu je napisao/la:
Helleru, ja kazem kako jest, to su fakti, hrvati su pokusali rasturiti opstinu Tuzla i vec tada dobiti hrvatsku opstinu.
Hvo je napustao linije na majevici, saradjivao sa cetnicima, to je sve dokumentovano.
I Danas se ustaske zastave vijore po Husinu, Par Selu, Doknju, Obodnici a ti zivi o iluziji grada jedinstva i socijalizma u Tuzli, koji opstaje zahvaljujuci Bosnjacima, naivni ili ne pokazace vrijeme.
Hiljade glasova za hdz u "crvenoj "Tuzli pa nije moj rahmetli amidza glasao za njih nego hrvati.
Pa glasa isti procenat Bošnjaka za SDA ko im **** mater seljačku.

Pa ministar unutrašnjih poslova Suljo Maljutka je u ratu prodavo oružje Srbima. Sta os koji **** od Hrvata.
Necu nista, ali nemoj mi braniti nikoga, i da, da su brojcano mogli i oruzano, 93 bi se okrenuli protiv 2 korpusa.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 23 jan 2020, 17:02

Heller je napisao/la:
23 jan 2020, 16:48
To za Hrtkovce je kerov **** za šta je trebao biti osuđen.
Mislim da to čovjek hoće da kaže. Da je za bitne zločine oslobođen. A za jedno selo osuđen. Koje je na dnu prioriteta u njegovoj listi nedjela. Al još uvijek me moze nasmijati **** sebi sve.
ASD je napisao/la:
23 jan 2020, 16:46

To da su se svi dobrovoljno odselili i nikad se više vratili možeš okačiti mačku o rep.
O kojoj je opštini riječ?
Pa to protjerivanje je možda 10% slučajeva. Uglavnom su otišli prije sranja, i otišli za VRS kad je ispusila zbog straha od osveta.
Pokusao sam reci upravo to da ako je neko oslobodjen pred Hagom, ili bilo kojim drugim sudom, ne znaci da je nevin. Njemu konkretno, ako se ne varam, nisu dokazali nista za BiH. I sta to sada automatski znaci, da on nije ucestvovao ili pravio zlocine u BiH? Sa naglaskom na "ako se ne varam", jer vidim da neki jedva cekaju da me krenu prozivati kako ga branim ili slicno.. jer jelte, ja sam Srbin.

A slozio bih se ovo za protjerivanje. Dio jeste protjeran, ali dio je i pobjegao jer se nije osjecao sigurno za vrijeme rata. Ne bi niko bjezao da se osjecao sigurno, nebitno o kojem narodu se radi.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 23 jan 2020, 17:02

Osim13 je napisao/la:
23 jan 2020, 17:01
Činjenica je da se iz rata ne može izaći 100% čist, pogotovo onakvog kakav je ovdje bio gdje se u nekim momentima nije znalo ni ko pije ni ko plaća. Ali odakle je krenulo zna se, zato mene i ne čude toliko reakcije ostalih. Svakako ne opravdavam.
Kao pojedinac se itekako moglo izaći čisti.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 23 jan 2020, 17:03

dscile je napisao/la:
23 jan 2020, 16:45
MortemHz je napisao/la:
23 jan 2020, 16:38
Kako nisu? Šešelj je osuđen na 10 godina zatvora. Prvo se treba edukovati malo, to je glavni problem ljudi.

''Žalbeno vijeće donijelo je odluku da je Šešelj kriv za zločine protiv čovječnosti po točkama 1, 10 i 11 iz optužnice, koje uključuju progone, protjerivanje i prisilno premještanje vojvođanskih Hrvata u selu Hrtkovci 1992. godine.''
Mislio sam konkretno na BiH i ono sto mu je stavljano na teret ovdje. Je l tu dobio sta? Stvarno pitam, jer mi je nesto u glavi da su ga oslobodili za te stvari. Da guglam svakako ne mogu, ako hoces odgovori u normalnom maniru jer nemam losu namjeru sa tim pitanjem. Zato sam konkretno i citirao tebe, a ne ovog mongoloida iznad.
Jjebi ga, tvrdio si da nije osuđen pa sam ti argumentovano odgovorio da je osuđeni ratni zločinac. Za Bosnu ili Hrvatsku - nije ni bitno, ljudski život je isti ali da ti odgovorim, nije osuđivan radi ratne prošlosti na teritoriji Bosne.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 23 jan 2020, 17:04

Heller je napisao/la:
Sviuodbranu je napisao/la:
Helleru, ja kazem kako jest, to su fakti, hrvati su pokusali rasturiti opstinu Tuzla i vec tada dobiti hrvatsku opstinu.
Hvo je napustao linije na majevici, saradjivao sa cetnicima, to je sve dokumentovano.
I Danas se ustaske zastave vijore po Husinu, Par Selu, Doknju, Obodnici a ti zivi o iluziji grada jedinstva i socijalizma u Tuzli, koji opstaje zahvaljujuci Bosnjacima, naivni ili ne pokazace vrijeme.
Hiljade glasova za hdz u "crvenoj "Tuzli pa nije moj rahmetli amidza glasao za njih nego hrvati.
Pa glasa isti procenat Bošnjaka za SDA ko im **** mater seljačku.

Pa ministar unutrašnjih poslova Suljo Maljutka je u ratu prodavo oružje Srbima. Sta os koji **** od Hrvata.

15% Hrvata
6% glasova za HDZ na zadnjim izborima.
dragi dobri ljudi, naši izbori su totalno namješteni
počevši od štancanja listića kad ,kako i koliko hoće ko od 3 nacionalističke stranke, koje međusobno imaju dogovor, i trguju s tim...
CIK je dao da Dodikova firma štampa sve listiće i sve koverte za glasanje, tako se dobije šta poželi i referendum i sve ostalo...

dodatno je namješten jer svi koji imaju dvojno državljanstvo su dvostruki glasači čineći automatski izbore nevažećim u 3 države... :salut:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 23 jan 2020, 17:05

ASD je napisao/la:
23 jan 2020, 17:02
Osim13 je napisao/la:
23 jan 2020, 17:01
Kao pojedinac se itekako moglo izaći čisti.
Normalni pojedinci da, samo je problem što nema društva na planeti koje je u potpunosti normalno. U svakom ima de.bil, jedan pa jedan.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 23 jan 2020, 17:06

MortemHz je napisao/la:
23 jan 2020, 17:03
dscile je napisao/la:
23 jan 2020, 16:45
MortemHz je napisao/la:
23 jan 2020, 16:38
Kako nisu? Šešelj je osuđen na 10 godina zatvora. Prvo se treba edukovati malo, to je glavni problem ljudi.

''Žalbeno vijeće donijelo je odluku da je Šešelj kriv za zločine protiv čovječnosti po točkama 1, 10 i 11 iz optužnice, koje uključuju progone, protjerivanje i prisilno premještanje vojvođanskih Hrvata u selu Hrtkovci 1992. godine.''
Mislio sam konkretno na BiH i ono sto mu je stavljano na teret ovdje. Je l tu dobio sta? Stvarno pitam, jer mi je nesto u glavi da su ga oslobodili za te stvari. Da guglam svakako ne mogu, ako hoces odgovori u normalnom maniru jer nemam losu namjeru sa tim pitanjem. Zato sam konkretno i citirao tebe, a ne ovog mongoloida iznad.
Jjebi ga, tvrdio si da nije osuđen pa sam ti argumentovano odgovorio da je osuđeni ratni zločinac. Za Bosnu ili Hrvatsku - nije ni bitno, ljudski život je isti ali da ti odgovorim, nije osuđivan radi ratne prošlosti na teritoriji Bosne.
Moja greska. U svakom slucaju to nisam napisao da bih ga branio, nego iz razloga kojeg sam naveo u prethodnom upisu.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 23 jan 2020, 17:18

MB dvoguza na sniženju u Amku, nemoj da bude poslije nisam rekao

Krofna
Kontakt:

Post Postao/la Krofna » 23 jan 2020, 17:20

Koliko god da je snize, skupa je.
Show me your donuts 0 0

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 23 jan 2020, 17:22

Oni što su prije rata bili klošari i primitivci sad su ljudi koji drže lokale i ljudi u kravatama i košuljama. Postavlja se pitanje kako je to moguće? To se postizalo pljačkom pripadnik suprotnog naroda i klasičnim ratnim profiterstvom. Kako je moguće da neko iz rata izađe bogatiji? Danas su takvi u prvim redovima SDA, HDZ-a, SNSDa i da ne nabrajam dalje.

Svakom ko se obogoatio na tuđoj nesreći želim da mu to kad tad presjedne. Druga stvar su dijasporci koji su gore skupljali pare pa ovdje pokrenuli biznis. Inače o takvima ne bih u ovoj prilici.

Naser Orić je mutan koliko je i sposoban.
"We need to suffer. And we need to fight."

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 23 jan 2020, 17:24

Krofna je napisao/la:
23 jan 2020, 17:20
Nema skupe pive, već siromašnih konzumenata.

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 23 jan 2020, 17:25

Heller je napisao/la:
23 jan 2020, 16:44

Upravo, ali dođe onda Solinas i kaze Naser heroj uaaa.

I usput popljuje vazda Tuzlanske Hrvate, i onda imputira da bi pravili Ahmiće po Tuzli da ih je bilo dovoljno.

Valjda mu neki komsija iz Doknja pokupio ****.
Zastave na Husinu i Doknju su jasan znak koju politiku oni podrzavaju.

Predlažem da ASD dobrovoljno odleži kaznu u Hagu za sve zlocine Armije BiH.
Zadnja izmjena: VolimTz, dana/u 23 jan 2020, 17:28, ukupno mijenjano 2 puta.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 23 jan 2020, 17:26

Captain4 je napisao/la:
23 jan 2020, 17:22
Oni što su prije rata bili klošari i primitivci sad su ljudi koji drže lokale i ljudi u kravatama i košuljama. Postavlja se pitanje kako je to moguće? To se postizalo pljačkom pripadnik suprotnog naroda i klasičnim ratnim profiterstvom. Kako je moguće da neko iz rata izađe bogatiji? Danas su takvi u prvim redovima SDA, HDZ-a, SNSDa i da ne nabrajam dalje.

Svakom ko se obogoatio na tuđoj nesreći želim da mu to kad tad presjedne. Druga stvar su dijasporci koji su gore skupljali pare pa ovdje pokrenuli biznis. Inače o takvima ne bih u ovoj prilici.

Naser Orić je mutan koliko je i sposoban.
Te se ljude moglo kazniti nakon rata. Utvrditi porijeklo imovine. Danas ne.

Krofna
Kontakt:

Post Postao/la Krofna » 23 jan 2020, 17:27

Osim13 je napisao/la:
23 jan 2020, 17:24
Krofna je napisao/la:
Konzumenti-osobe koje kupuju u Konzumu ???
Show me your donuts 0 0

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 23 jan 2020, 17:28

Žalosno je dok su ljudi ginuli za ovu zemlju da je neki klošar prodavao cigare za 100x veću cijenu. Danas jedan invalid je popljuvan od strane države, a drugi nerijetko pokušava tu istu državu zavaliti oko poreza.

#hellcometobosnia
"We need to suffer. And we need to fight."

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 23 jan 2020, 17:33

Krofna je napisao/la:
23 jan 2020, 17:27
Osim13 je napisao/la:
23 jan 2020, 17:24
Krofna je napisao/la:
Konzumenti-osobe koje kupuju u Konzumu ???
SubhanAllah

Krofna
Kontakt:

Post Postao/la Krofna » 23 jan 2020, 17:34

x33
Show me your donuts 0 0

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 23 jan 2020, 17:36

ASD je napisao/la:
23 jan 2020, 16:46
Kajzer10 je napisao/la:
23 jan 2020, 16:41
ASD je napisao/la:
23 jan 2020, 15:39

Pa nije da se nije palilo. I dan danas imaš sela koja su popaljena, a nisu obnovljena.
Kod mene na opštini 3. Nema 5 Srba u njima skupa.
Normalno da ce, nazalost, biti takvih stvari u ratu koji traje 4 godine.

No za razliku od Armije kod koje su to uglavnom bili izolirani slucajevi, u VRS imas citav vojnopoliticki vrh koji se stavio u funkciju zlocina s ciljem istrebljivanja i protjerivanja nekog naroda sa nekog podrucja.

Sto na kraju krajeva potvrdjuju i presude domacih i medjunarodnih sudova i to ne samo kvalifikacija tih djela poput genocida i udruzenog zlocinackog poduhvata nego sami broj presuda pripadnicima jedne i pripadnicima druge vojske.

I dalje se te stvari od nekih pokusavaju izjednaciti spinujuci brojkama kao kad kazu tad je bilo 10 hiljada Srba u nekoj sada vecinski bosnjackoj opstini a sad nemaju dvojica. Pa ****, i u mojoj opstini bilo 15 hiljada Srba, samo sto su se 92e popeli na brdo i nisu nikad sisli.

Za razliku od istocne Bosne gdje se etnicka slika mijenjala silom i puskom.
Ja VRS nijednom branio nisam.

To da su se svi dobrovoljno odselili i nikad se više vratili možeš okačiti mačku o rep.
O kojoj je opštini riječ?
Ma ne branis druze ali generalno imas neku smijesnu pricu koju otprilike zvuci kao - ok vrs pocinila genocid ali slusaj, i moj komsija u Armiji ubio jednog civila. To je to, rezultat 1-1.
Nije vrhunac pameti i objektivnosti napisati da su svi cinili zlocine. Naravno da je tako. Nema vojske koja je ratovala a da nije pocinila zlocin. Samo sto Armija u tome ne moze mjeriti qrac sa drugim vojnim formacijama koje su ratovale ovdje.

O Bihacu.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.