Normalno da ce, nazalost, biti takvih stvari u ratu koji traje 4 godine.
No za razliku od Armije kod koje su to uglavnom bili izolirani slucajevi, u VRS imas citav vojnopoliticki vrh koji se stavio u funkciju zlocina s ciljem istrebljivanja i protjerivanja nekog naroda sa nekog podrucja.
Sto na kraju krajeva potvrdjuju i presude domacih i medjunarodnih sudova i to ne samo kvalifikacija tih djela poput genocida i udruzenog zlocinackog poduhvata nego sami broj presuda pripadnicima jedne i pripadnicima druge vojske.
I dalje se te stvari od nekih pokusavaju izjednaciti spinujuci brojkama kao kad kazu tad je bilo 10 hiljada Srba u nekoj sada vecinski bosnjackoj opstini a sad nemaju dvojica. Pa ****, i u mojoj opstini bilo 15 hiljada Srba, samo sto su se 92e popeli na brdo i nisu nikad sisli.
Za razliku od istocne Bosne gdje se etnicka slika mijenjala silom i puskom.
Ja VRS nijednom branio nisam.
To da su se svi dobrovoljno odselili i nikad se više vratili možeš okačiti mačku o rep.
O kojoj je opštini riječ?
Ma ne branis druze ali generalno imas neku smijesnu pricu koju otprilike zvuci kao - ok vrs pocinila genocid ali slusaj, i moj komsija u Armiji ubio jednog civila. To je to, rezultat 1-1.
Nije vrhunac pameti i objektivnosti napisati da su svi cinili zlocine. Naravno da je tako. Nema vojske koja je ratovala a da nije pocinila zlocin. Samo sto Armija u tome ne moze mjeriti qrac sa drugim vojnim formacijama koje su ratovale ovdje.
O Bihacu.
Opet mi u usta podmećeš nešto što nisam rekao.
Ja se uopšte s nima ni ne poredim, poredim se s nečim što bi trebalo biti normalno.
Čitajući posljednjih par stranica shvatam u stvari koliko je najveći ikada iz BiH - Ivo Andrić bio u pravu. Logika je odavno prestala.
Evidentno je da sa ovakvim shvatanjima BiH ostaje crna tačka i šupak Evrope. Na žalost i Bošnjaka i Srba i Hrvata.
Čitajući posljednjih par stranica shvatam u stvari koliko je najveći ikada iz BiH - Ivo Andrić bio u pravu. Logika je odavno prestala.
Evidentno je da sa ovakvim shvatanjima BiH ostaje crna tačka i šupak Evrope. Na žalost i Bošnjaka i Srba i Hrvata.
Boli hr i srb ku rac, oni svakako niti zele BiH niti je priznaju, imaju rezervne drzave, "matice ".
Oni i zele sto losije stanje i podjelu Bosne. To i dokazuju svakodnevno.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
Najveci supak ikada iz BiH.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."