Oni što su prije rata bili klošari i primitivci sad su ljudi koji drže lokale i ljudi u kravatama i košuljama. Postavlja se pitanje kako je to moguće? To se postizalo pljačkom pripadnik suprotnog naroda i klasičnim ratnim profiterstvom. Kako je moguće da neko iz rata izađe bogatiji? Danas su takvi u prvim redovima SDA, HDZ-a, SNSDa i da ne nabrajam dalje.
Svakom ko se obogoatio na tuđoj nesreći želim da mu to kad tad presjedne. Druga stvar su dijasporci koji su gore skupljali pare pa ovdje pokrenuli biznis. Inače o takvima ne bih u ovoj prilici.
Naser Orić je mutan koliko je i sposoban.
Te se ljude moglo kazniti nakon rata. Utvrditi porijeklo imovine. Danas ne.
Žalosno je dok su ljudi ginuli za ovu zemlju da je neki klošar prodavao cigare za 100x veću cijenu. Danas jedan invalid je popljuvan od strane države, a drugi nerijetko pokušava tu istu državu zavaliti oko poreza.
Pa nije da se nije palilo. I dan danas imaš sela koja su popaljena, a nisu obnovljena.
Kod mene na opštini 3. Nema 5 Srba u njima skupa.
Normalno da ce, nazalost, biti takvih stvari u ratu koji traje 4 godine.
No za razliku od Armije kod koje su to uglavnom bili izolirani slucajevi, u VRS imas citav vojnopoliticki vrh koji se stavio u funkciju zlocina s ciljem istrebljivanja i protjerivanja nekog naroda sa nekog podrucja.
Sto na kraju krajeva potvrdjuju i presude domacih i medjunarodnih sudova i to ne samo kvalifikacija tih djela poput genocida i udruzenog zlocinackog poduhvata nego sami broj presuda pripadnicima jedne i pripadnicima druge vojske.
I dalje se te stvari od nekih pokusavaju izjednaciti spinujuci brojkama kao kad kazu tad je bilo 10 hiljada Srba u nekoj sada vecinski bosnjackoj opstini a sad nemaju dvojica. Pa ****, i u mojoj opstini bilo 15 hiljada Srba, samo sto su se 92e popeli na brdo i nisu nikad sisli.
Za razliku od istocne Bosne gdje se etnicka slika mijenjala silom i puskom.
Ja VRS nijednom branio nisam.
To da su se svi dobrovoljno odselili i nikad se više vratili možeš okačiti mačku o rep.
O kojoj je opštini riječ?
Ma ne branis druze ali generalno imas neku smijesnu pricu koju otprilike zvuci kao - ok vrs pocinila genocid ali slusaj, i moj komsija u Armiji ubio jednog civila. To je to, rezultat 1-1.
Nije vrhunac pameti i objektivnosti napisati da su svi cinili zlocine. Naravno da je tako. Nema vojske koja je ratovala a da nije pocinila zlocin. Samo sto Armija u tome ne moze mjeriti qrac sa drugim vojnim formacijama koje su ratovale ovdje.
Normalno da ce, nazalost, biti takvih stvari u ratu koji traje 4 godine.
No za razliku od Armije kod koje su to uglavnom bili izolirani slucajevi, u VRS imas citav vojnopoliticki vrh koji se stavio u funkciju zlocina s ciljem istrebljivanja i protjerivanja nekog naroda sa nekog podrucja.
Sto na kraju krajeva potvrdjuju i presude domacih i medjunarodnih sudova i to ne samo kvalifikacija tih djela poput genocida i udruzenog zlocinackog poduhvata nego sami broj presuda pripadnicima jedne i pripadnicima druge vojske.
I dalje se te stvari od nekih pokusavaju izjednaciti spinujuci brojkama kao kad kazu tad je bilo 10 hiljada Srba u nekoj sada vecinski bosnjackoj opstini a sad nemaju dvojica. Pa ****, i u mojoj opstini bilo 15 hiljada Srba, samo sto su se 92e popeli na brdo i nisu nikad sisli.
Za razliku od istocne Bosne gdje se etnicka slika mijenjala silom i puskom.
Ja VRS nijednom branio nisam.
To da su se svi dobrovoljno odselili i nikad se više vratili možeš okačiti mačku o rep.
O kojoj je opštini riječ?
Ma ne branis druze ali generalno imas neku smijesnu pricu koju otprilike zvuci kao - ok vrs pocinila genocid ali slusaj, i moj komsija u Armiji ubio jednog civila. To je to, rezultat 1-1.
Nije vrhunac pameti i objektivnosti napisati da su svi cinili zlocine. Naravno da je tako. Nema vojske koja je ratovala a da nije pocinila zlocin. Samo sto Armija u tome ne moze mjeriti qrac sa drugim vojnim formacijama koje su ratovale ovdje.
O Bihacu.
Opet mi u usta podmećeš nešto što nisam rekao.
Ja se uopšte s nima ni ne poredim, poredim se s nečim što bi trebalo biti normalno.