FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Pitar6785
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Pitar6785 » 30 jan 2020, 18:05

Svaka cast Jeleskovicu, covjek ima doktorat otim stvarima i ima rezultate. Bez obzira u kakvim je klubovima radio..

Pitanje je koliko su rezultati iz pl bh konkurentni naprem rezultata kondicioni trenera prema ligama slovenije norveske, 2 lige njemacke iz drugog djela tabele itd.

Misljenja sam da se moze nac kondicioni trener (koji tek zavrsi master) u nekoj skoli koja je medu prvih 30 najbolji skola u svijetu za te stvari na par godina 2-3 godine da radi za neki 40k € godisnje.. Sto je mozda malo vise nego dajemo Jeleskovicu al ovaj bi bar bio u rangu sa znanjem Jeleskovica (mozda i bolji)i ima bi ga Full time sa ekipom a ne part time kao sad..

Giljotina
Kontakt:

Post Postao/la Giljotina » 30 jan 2020, 18:11

A kakve bi to imalo svrhe ako bi nam igrali sisici i hodzici.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 30 jan 2020, 18:13

Pitar6785 je napisao/la:
30 jan 2020, 18:05
Svaka cast Jeleskovicu, covjek ima doktorat otim stvarima i ima rezultate. Bez obzira u kakvim je klubovima radio..

Pitanje je koliko su rezultati iz pl bh konkurentni naprem rezultata kondicioni trenera prema ligama slovenije norveske, 2 lige njemacke iz drugog djela tabele itd.

Misljenja sam da se moze nac kondicioni trener (koji tek zavrsi master) u nekoj skoli koja je medu prvih 30 najbolji skola u svijetu za te stvari na par godina 2-3 godine da radi za neki 40k € godisnje.. Sto je mozda malo vise nego dajemo Jeleskovicu al ovaj bi bar bio u rangu sa znanjem Jeleskovica (mozda i bolji)i ima bi ga Full time sa ekipom a ne part time kao sad..
Edin dzeko je u Man city imao 17 kondicioni trenera 24h dnevno na raspolaganju, a placa je hotele i avione jeleskovicu da radi sa njim.
Edin fzekonu Romi ima također oko 30ak kondicioni koji su vezani s Romom 24h na usluzi i opet i dalje radi samo i samo sa jeleskovic em.
Jel ti sad jasan razlog zasto jeleskovic uzima titulu sa svakim klubom u kojem radi? Meljo, Zrinjski pa mi?
Zasto ga angazuje bajevic? Lik je evropski nivo trenera.

Sto se tice pitanja napaajpri oko plana i programa. Oni mogu imati plan i vjezbe ali je to sasvim drugačije kada neko tempira te vjezbe, vremenski raspoređuje, prati rad pojedinac i igraca i organizma.. Ugl cista nauka, i da se moze samo po planu raditi jedan kondicioni bi radio sa 5 klubova a ne bi npr roma imala 30 kondicioni...
Razlika u tome sto neko radi po planu jeleskovic i sto neko radi sa jeleskovic em je kao da šumaher tebi ispriča kako da voziš formulu i ti je vozis. A onda on sjedne u Ferrarija i vozi.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 30 jan 2020, 18:13

skoroalen je napisao/la:
30 jan 2020, 17:07
bordopoeta je napisao/la:
30 jan 2020, 16:53
robertkosar je napisao/la:
30 jan 2020, 08:26

Mogao si brate komotno ako si samo znao uhvatit loptu :mrgreen: Poslije rahmetli Muftica mi nismo imali golmana koji je ponikao na Kosevu a da je bio extra golman :kafa:
R. Muftić-Muftija je ponikao u Famosu. Sjećaš li se kako je on cijenio loptu? Ono digne ruku, kao ide ona pored gola a ona tik uz stativu u gol. Jbg, bilo je i toga. Ali u pravu si, uz Čobu, Đurana i Lugu naš najbolji golman svih vremena. LP :thumbup:
Kako napisa "Luga", pomislih na golmana iz Župče i bivšeg trenera Mladosti, koji je jedno vrijeme iza rata branio za Sarajevo, tamo početkom ovog vijeka. Njega zovu Luga, vrlo moguće zbog Lugušića, jer je i ovaj golman. Midhat Čorbo inače, neko ga se možda i sjeća. :mrgreen:
Eso Dugalic, Sejo Gruda, Irfan Handzic, Muhamed Alaim to su golmani poznatiji koji su koliko toliko bili poznati a ponikli na kosevu, Dosljaci Savo Ekmecic Famos. Cobo Janjus smetljari, Faco Dautbegovic Dinamo, Savo Zekic Drina. Milos Dzurkovic Sokolac, Enver Lugusic Jedinstvo Tonco Jakovljevic Borac , Vladimir Prudnjikov Rusija. Cardakljia Bosna to je to mozda sam nekog zaboravio ali vidi se da smo bili tanki sa domacim vratarima :mrgreen:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 30 jan 2020, 18:15

Fala Jeleskovicu sto se vratio i skoro je upravu posebno jer morali smo brzo intervenisat radi smjene trenera radi priprema i misljenja sam da je donijeta ispravna odkuka, al na kraju sezone sanjim popricat i ako hoce da trenira 3-4 ekipe posebno i zelju onda trazit kondicionog trenera iz najbolji skola svijeta sa masterom i siguran sam da se moze nac bolji iz takvi skola nego jeleskovic. Posto koliko god je on dobar za pl bh a nije mogo pola metra van bh radit ni kao profa ni kao kondicioni to je dokaz da nema neki kapacitet vrijednost van bh i zadnje lige svjeta.

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 30 jan 2020, 18:17

Jos sutra traje prelazni rok u ozbiljnijim ligama, da li to znaci da bi se do ponedeljka mogao pridruziti jos neko, kome je propao inostrani angazman? :hmmmm:
1946~

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 30 jan 2020, 18:23

Pantelija je napisao/la:
30 jan 2020, 18:13
Pitar6785 je napisao/la:
30 jan 2020, 18:05

Edin dzeko je u Man city imao 17 kondicioni trenera 24h dnevno na raspolaganju, a placa je hotele i avione jeleskovicu da radi sa njim.
Edin fzekonu Romi ima također oko 30ak kondicioni koji su vezani s Romom 24h na usluzi i opet i dalje radi samo i samo sa jeleskovic em.
Jel ti sad jasan razlog zasto jeleskovic uzima titulu sa svakim klubom u kojem radi? Meljo, Zrinjski pa mi?
Zasto ga angazuje bajevic? Lik je evropski nivo trenera.

Sto se tice pitanja napaajpri oko plana i programa. Oni mogu imati plan i vjezbe ali je to sasvim drugačije kada neko tempira te vjezbe, vremenski raspoređuje, prati rad pojedinac i igraca i organizma.. Ugl cista nauka, i da se moze samo po planu raditi jedan kondicioni bi radio sa 5 klubova a ne bi npr roma imala 30 kondicioni...
Razlika u tome sto neko radi po planu jeleskovic i sto neko radi sa jeleskovic em je kao da šumaher tebi ispriča kako da voziš formulu i ti je vozis. A onda on sjedne u Ferrarija i vozi.
Citao sam da je dzeko trenirao sanjim u cityu al nisam znao da to i dalje radi.. dobra referenca, al kao sto si sam i rekao dzeko u tim klubovima ima i druge kondicione trenere (njih30) koji je bar 15 bolje od JALEi u romi i u city.

A ici trenirat igraca glavnog recimo u romi prem da i cityu dzeko nije bio mali igrac i da nisi mogo trenirat recimo hajduk partizan ili neku 3-4 ekipu u austri sa takvom referensom dzeko doktor nauka (jer ti klubovi bi mu mogli dat platu duplo vecu nego sto ima sa ovim svim u bosni) ne vec trenira olimpic iz druge lige bh.

Ja vam ponovo kazem sa ljudi sa masterom iz neke skole koja je medzu 20-30 najbolji rangarani skola svijeta ce pojest JELESKOVICA i znanjem i naukom i treninzima..

Bh fakultet 1640 rangiran halo

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 30 jan 2020, 18:30

Pa ako nije trenirao u klubu nekom vani ne znaci da nije mogao. Jer jeste mogao. Ali je covjek profesor na Fakultetu ovdje, ima zenu i djecu i nema zelju da ide raditi vani. A to da su ti tamo bolji pokazuje da dzeko nije bio zadovoljan sa njima.

Njega nismo ni mi toliko interesovali kao ni ostali klubovi, dok nismo dosli u mogucnost da mu pruzi o opremu i sredstva za vrhunski rad. Cim je Husref poceo da pametuje covjek je napustio posao. Jer on moze zaraditi koliko hoce i bez fks. To dokazuje i da su nasi odlaskom Husrefa odmah ga privolili da se vrati. Covjek je vrhunski trener koji mora biti zadrzan na svaki moguci nacin u klubu.
Ako neko nece da ide zvijeri van grada ne znaci da nije mogao ici. Kao da npr za Del Piero ili totija kazes da je jedna igrao seriju b ili ovaj igrao u Romi a mogli u real.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 30 jan 2020, 18:32

ThrillerHz je napisao/la:
30 jan 2020, 18:17
Jos sutra traje prelazni rok u ozbiljnijim ligama, da li to znaci da bi se do ponedeljka mogao pridruziti jos neko, kome je propao inostrani angazman? :hmmmm:
Ne mozemo Jeleskovica zadrzati vise od mjesec dana, a da dovodimo nekog poslije evropskog transfer roka, ma hajte molim vas :kafa:

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 30 jan 2020, 18:35

skoroalen je napisao/la:
30 jan 2020, 17:58
@Napapirji ima dobrih stručnjaka sigurno, al Jela je najbolji. Pored vrhunskog obrazovanja, čovjek očito posjeduje neki sistem kojeg je razvio specijalno za ove naše pašnjake. Meni nije slučajno da sve njegove ekipe uzimaju trofeje bez po' muke. Kao takvog ga treba pridobit po svaku cijenu.
Što kaže onaj skeč, bolje tortu dijelit sa svima nego gov.na sam jest. Nemam ništa protiv što radi i u reprezentaciji i Olimpicu ako će i s nama radit uz to. E jedino ovo sa Željom malo koči (ako već i radi s njima), al bolje i ovako nego da ga skroz pokupe. :mrgreen:
Nece raditi ni sa olimpikom ni zeljom, darko ga je pitao da mu uradi plan priprema i to mu je uradio(za pare)...to je sve....to je takodje uz nase odobrenje, jer smo mi opet poceli pricu sa Olimpikom....(uz Velez,Mladost,Celik)....idealno bi bilo da se to jos produbi i da neki nasi treneri predju kod njih....

Ima ugovor s nama i naknadno je dogovoreno(i u kontekstu vinka i dolaska sa selektorskog mjesta) da pomogne reprezentaciji ukoliko se ne kosi sa radom kod nas, takodje zelimo dobre odnose sa repkom i suradnjom ss, jer i dalje zelimo Lugu da nam povremeno ustupe ako bi isti ponovo bio u ss repke....i naravno druge stvari....

Organizacija logistike je bitnija i od igrackog kadra za titulu....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 30 jan 2020, 18:47

Zaboravio napisati da je naravno suplja za kone, ali toliko i sami kontate....ne postoji mogucnost da neko potpise sa jednom firmom i radi za konkurenciju.....

To su patke kojima dizu moral depresivnim navijacima...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

johntravolta123
Kontakt:

Post Postao/la johntravolta123 » 30 jan 2020, 18:48

Da li ce SS.ba raditi streamove iz Turske ?

RajaBa1983
Kontakt:

Post Postao/la RajaBa1983 » 30 jan 2020, 18:50

slika
kaj se radi
"Pritisak? Ako ne možete da ga podnesete, otiđite u neki drugi klub i to je to"M.A

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 30 jan 2020, 18:50

Đaba i najbolji kondicioni svijeta ba, kad imaš cuclače šnjura i kafanske hahare koji zatvaraju klubove i restorane.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 30 jan 2020, 18:51

skoroalen je napisao/la:
30 jan 2020, 17:58
@Napapirji ima dobrih stručnjaka sigurno, al Jela je najbolji. Pored vrhunskog obrazovanja, čovjek očito posjeduje neki sistem kojeg je razvio specijalno za ove naše pašnjake. Meni nije slučajno da sve njegove ekipe uzimaju trofeje bez po' muke. Kao takvog ga treba pridobit po svaku cijenu.
Što kaže onaj skeč, bolje tortu dijelit sa svima nego gov.na sam jest. Nemam ništa protiv što radi i u reprezentaciji i Olimpicu ako će i s nama radit uz to. E jedino ovo sa Željom malo koči (ako već i radi s njima), al bolje i ovako nego da ga skroz pokupe. :mrgreen:
Neka dobro pripremi kone da nas dobro ishande za titulu. Ako je ovo istina ja mu ne bih bas oprostio. Klub treba postaviti ultimatum. NE KONKURENCIJI!
Da mi je rod rođeni to mu ne bi dopustio.
Reprezentacija je OK, ali ovo je vec zayebancija. Pa nije jedini kondicioni na svijetu, toliko ste ga nahajpali.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 30 jan 2020, 18:53

Ma Jela je top u svom poslu, sigurno ima ponuda i za vani ali mu lijepo ovdje. Covjek trenira sve nase vrhunske sportiste. Jedino je bez veze ako se ispostavi tacnim da je i konama napravio plan priprema.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić

LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 30 jan 2020, 18:57

Evo ga, sad je Jela na udaru, mislim ima logike, ipak je covjek dokazao da ga je kesoljub otjerao i da nas je zbog njeg napustio.
1946~

simidobar
Kontakt:

Post Postao/la simidobar » 30 jan 2020, 18:58

Ja se vratio da vidim sta rece covjek za Jeleskovica.. :crazy:
Kakva je poenta "na silu" nekog ubjedjivat da ne voli svoj klub ? :facepalm:
Jel uopste svatas da vise pricas o sebi nego o njemu ?

Denchi je napisao/la:
30 jan 2020, 18:47
Zaboravio napisati da je naravno suplja za kone, ali toliko i sami kontate....ne postoji mogucnost da neko potpise sa jednom firmom i radi za konkurenciju.....

To su patke kojima dizu moral depresivnim navijacima...
Hvala ti ko bratu za ovu informaciju. :thumbup:
Osijedih u momentu kad to napisase..
Maleni dizu transparent "Jesul` Horde gdje su nekad bile"... 3 sekunde kasnije Horde dizu transparent "Gdje god bili - uvijek korak ispred vas"...

RajaBa1983
Kontakt:

Post Postao/la RajaBa1983 » 30 jan 2020, 19:03

ja sam cuo da je ilijasu napravio plan priprema
jela svakom pravi plan priprema dobar covjek hoce pomoci svakom
:urnebes: :urnebes: :urnebes:
"Pritisak? Ako ne možete da ga podnesete, otiđite u neki drugi klub i to je to"M.A

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 30 jan 2020, 19:05

Šta je s Ordagićem?
ISTINA ZA VEDRANA!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], makron, Pitar6785, svabonja i 40 gostiju.