anonymousHD je napisao/la: ↑02 feb 2020, 20:04
marconato je napisao/la: ↑02 feb 2020, 19:52
Klinacko razmisljanje. Ko kada bi lupam Atletiko za xy god prestigao Real i Barcu po trofejima, a navijaci istih to "ne priznaju", pa onda on nije veci klub od njiih...
Apsolutno nidje veze. Pa da ima Barcelona vise titula LP i La Lige od Reala naravno da bi bili veci klub, isto i Atletico. Ili se gleda ko je vise kesa zaradio. Pa to i jest mjerilo u svijetu sporta. Sta je to drugo bitno ko je vise donirao novca? Ko je veci gospodin van terena bio? Trofeji su najbitniji radi toga se igra svaki sport.
Cuj klinacko razmisljanje. Pa sto daju trofeje uopste sto se uopste broji ko je prvi na list?
Obicno navijaci onog sportiste/tima kad vide da gube prednost u titulama traze nesto drugo kako bi i dalje taj bio ispred svih ostalih unatoc sto nema vise titule.
Vase razmisljanje je ljubomorno i iz mrznje.
Da ti ja iskreno kazem, po meni pa nek me napada ko hoce, prije pojave ronaldinja a pogotovo messija, Barcelona je bila ono sto je Atletiko bio zadnjih godina.Imali su jednu titulu LP na guranje osvojenu.
Bili su jak klub, sa dobrim igracima i jakim brendom sve je to stajalo,,,ali recimo do ronaldinja i mesija bar ovo sto ja pamtim nisu mogli ni prsmridt Realu, Bayernu, Mancesteru ili u to vrijeme super jakim talijanima. Sto je jos vaznije apsolutno niko ih nije smatrao velikim klubom.
Ista prica je i Mancester UTD do pojave fergusona...
Da ne idemo dalje o fudbalu...
Ne znam za Evropu, ali kod nas ljudi mrze kad im se ruse idoli ko kule od karata. Eo imas primjer jednog raula koji je smatran kao najboljim strijelcom u LP svih vremna imo sosptveni mit. Dosli messi i rona srusili mu za par sezona rekord koji je gradio dvije decenije skoro...onda prvo ide price o eleganciji, pa se nastavlja sa "ubjdljivim" argumentima o tome kako je dns fudbal ****....
Imas jednog sumahera koji je smatran najboljim vozacem ikada i onda dodje Hamilton srusi mu ili ce srusit sve sto je on napraivo...i dodje ti raja nece da svrsta hamiltona ni medju tri najbolja svih vremena...kao nema karizmu ili sta sve nece lupat
Isto je i sa federerom...nole ce ga ubit u svakom segmentu tenisa rastavice na atome njegove uspjehe i prebacit ih ako treba, ali opet ce ti neko rec da je federer najbolji. Iako nece imat nikakvih argumenata.
Noletov uspjeh je duplo veci nego federerov ili nadalov jer on bukvalno igra protiv citavog svijeta, jer njega mimo balkana malo ko voli. Pa kad se sjetim bio prvi igrac svijeta i na US OPENU kao nije ga zastitar terena prpozno trazio da mu pokaze akreditaciju...Ne mogu da podnesu da u gospodskom sportu koji su oni izmisli kako bi se odvojili od bagave sirotinje dodje jedan srbin sa brdovitog balkana i isamara gospodina federera ...