Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
Joj ovih prica sa primjesom "Serbia against the world" 

- BosniaBoston
- Kontakt:
Ko ga mrzi ba,ako ga mrze sto ga nisu diskvalifikovali poslije onog sa sudijom.
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
- invincible1921
- Kontakt:
Navijaci, fanovi, ..pa o kome pricamo uopsteBosniaBoston je napisao/la: ↑02 feb 2020, 21:25Ko ga mrzi ba,ako ga mrze sto ga nisu diskvalifikovali poslije onog sa sudijom.
=\_1921_/=
Cudi me da neko vec nije poceo sa pricom da je Nadal uzeo 5 komada na RG prije nego je Nolo stupio na scenu sa svojim dominatorskim tenisomBosniaBoston je napisao/la: ↑02 feb 2020, 21:15Joj ispade sad Federeru i Nadalu neko sa 10 godina titule poklanjao...

-
- Kontakt:
Valencia je napisao/la: ↑02 feb 2020, 20:57Slaveni nikad nisu bili omiljeni na zapadu. Cim je prezime na 'ich', pisi propalo.
Zapadna literatura, knjizevnost, je prepuna stereotipa prema Slavenima, narocito balkanskim.
...
Isto tako, Arapin, Indijac, Kinez, Perzijanac, Turcin, Afrikanac... nikad u tenisu ne bi imali popularnost kao Svicarac, Britanac ili Spanac.
Vidić ? Kosarkaši mali milion , treneri ?
Onako iz prve ...
Kad si dobar , onda si dobar ...
Da nema Federera i Nadala , Đoković bio bio najpopularniji ...
Modrić zlatna lopta , Hrvati u fudbalu ...
Đoković je mislim 4 puta izabran za najboljeg sportistu na planeti ..
Nije baš tako kao što si predstavio ...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Nisam Nadala uzimao u racunicu, samo Federera. Ne znam koliko Nadal moze uzeti, dosta zavisi od zdravlja. Ako bude zdrav moze najmanje 2-3, mozda i 4-5. Tesko je procijeniti. Nadal ce igrati sve dok bude mogao trcati.darker10 je napisao/la: ↑02 feb 2020, 21:16To sto ti pricas je mozda istina. Al nikakvo se tu cudo ne mora desit. Mora ti se desit da Thiem bude konstantniji jos dodatnih pola sata igre i dobit ce Noleta. A nije tu samo Thiem, nego i Zverev i Ciconja i Medo, a Nolo ce sve cesce imat padove u igri kakve si vidjao danas. Next gen ce kad dobit neko ovo finale i otad ce vjerovatno krenut njihova dominacija, jer ce svima pokazat da mogu. Eto jel neko do skora mogo i pomislit da ce neko jednog Nadala dobit usljed bolje fizicke spreme, a evo na ovom turniru se desilo. Nolo se tu jos drzi, najmladji je od ove trojice, a ima i manje meceva u nogama, no kad tad ce pocet padat fizicki i morat ce igrat protiv 10,15 godina mladjih likova. Napisah to vec na nekoj od prethodnih stranica. Ovom pobjedom si je dao sansu da pretekne Federera. Trebaju mu jos 4 komada za takvo nesto sto znaci da mu ove godine treba bar jos jedan uz jos jednu godinu slicne dominacije, a da pritom Federer il Nadal ne uzmu nijedan.Valencia je napisao/la: ↑02 feb 2020, 20:46Od svih igraca danas, Tim je najgori protivnik za Noleta. Ne lezi mu nikako.darker10 je napisao/la: ↑02 feb 2020, 15:22Ma Nolo je danas igrao za sansu da prestigne taj GS count. Da je izgubio, izgubio bi sve sanse za to. Ovako si je dao priliku, al i danas ste mogli vidjet da to u buducnosti nece ic nimalo lako.Rijetki su ovdje rekli da Thiem ima sansu uopste, a kamoli da uzme dva seta.
Zvereva bi poderao u finalu.
Ima Nole jos 2-3 godine u nogama na vrhunskom nivou. Lik je beton spreman, nevjerovatno fleksibilno tijelo.
Cak i nakon 2-3 godine Nole moze biti opasan u Vimbldonu. Kada napuni 35 sigurno ce promijeniti igru i zavrsavati brze poene.
Mora se cudo, neka povreda desiti, da ne prestigne Federera.
Eto cisto onako za primjer. Nek Nadal ove godine uzme RG i USO sto je recimo uradio prosle godine i ode na 21,a Nolo recimo ne trijumfuje na Vimbiju.Da li ce Nolo bit u stanju da uzme jos 5 slamova u pretekne Nadala pocevsi od 2021. u kojoj ce napunit 34 godine?Ova godina je zadnja msm u kojoj ce bit u stanju ostvarit multiple pobjede na GS turnirima i to mora maksimalno iskoristit. Znaci mora uzet Vimbi opet i taj USO da bi imao realnu sansu da dodje do 21. slama u narednoj godini, jer cak i ako uzme jos dva slama ove godine, morat ce uzet jos 2 u onoj narednoj, a ponavljam Federer i Nadal u tom periodu bi trebali uzet nijedan xd
Novak ima u nogama jos najmanje 3-4, a mozda i 5-6 titula u nogama. Njegovo tijelo je strasno izdrzljivo.
Federer moze uzeti jednu ili nijednu titulu. Mora ga pogledati sreca, povoljan zrijeb i losa forma protivnika. On je evidentno oslabio.
Za Noleta je trenutno Tim ubjedljivo najgori protivnik. Ne lezi mu nikako. A s druge strane, Timu lezi Nole, koliko god zvucalo paradoksalno. Uvijek protiv Noleta odigra jako jer mu odgovara njegov stil. Mali problemcic u svemu tome je sto je Nole veliki sampion. Put Djokovica do titula moze olaksati Timovo ispadanje prije finala. On nije tako uvjerljiv protiv Federa, Nadala, Cicipasa, Medvedeva itd.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
Ma prezvakana je ta prica sa Nolom. Niko mu ne spori uspjehe i redovno biva nagradjen za iste od strane tog "neprijateljskog" zapadnog svijeta. Sad sto Srbima smeta sto tamo narod ne gleda na njega ko na boga, to je vec druga prica.Oni zaista misle da njega neko ne voli sto je iz tamo neke Srbije koju 80% one publike na stadionu ne zna pokazat ni na karti.
Ne vole ga jer ljudi nanjuse fake personality. Nolo bi puno vise respekta od njih zaradio da je kroz karijeru bio ono sto jest umjesto da im se pokusava "dodvoravat". Pa eto njegov danasnji trener Ivanisevic je bio Hrvat, otiso covjek u Englesku, dobio domaceg igraca u kojeg su ovi godinama polagali najvece nade, uzeo turnir i nisi mogao primijetit gram hejta. Zasto? Zato sto je Ivanisevic bio sega lik na neki simpatican nacin.S druge strane, Nolo pokusava dobit naklonost publike u Londonu jeduci travu.
@Valencia Pa Federeru i treba samo ta jedna i onda bi si vjerovatno osigurao nerijeseno s Rafaelom, dok bi Nolo onda morao krv propisat da uzme jos 5 komada i pretekne ih obojicu sto naravno nije nemoguce, al je malo vjerovatno
Al opet kazem dosta zavisi od ove godine. Znat ce se dosta toga u narednih par mjeseci. Federer recimo ako ne uzme Vimbi, mozemo ga automatski iskljucit iz ovih kalkulacija.
Ne vole ga jer ljudi nanjuse fake personality. Nolo bi puno vise respekta od njih zaradio da je kroz karijeru bio ono sto jest umjesto da im se pokusava "dodvoravat". Pa eto njegov danasnji trener Ivanisevic je bio Hrvat, otiso covjek u Englesku, dobio domaceg igraca u kojeg su ovi godinama polagali najvece nade, uzeo turnir i nisi mogao primijetit gram hejta. Zasto? Zato sto je Ivanisevic bio sega lik na neki simpatican nacin.S druge strane, Nolo pokusava dobit naklonost publike u Londonu jeduci travu.
@Valencia Pa Federeru i treba samo ta jedna i onda bi si vjerovatno osigurao nerijeseno s Rafaelom, dok bi Nolo onda morao krv propisat da uzme jos 5 komada i pretekne ih obojicu sto naravno nije nemoguce, al je malo vjerovatno

Zadnja izmjena: darker10, dana/u 02 feb 2020, 21:47, ukupno mijenjano 2 puta.
- invincible1921
- Kontakt:
Al su ga uredno iz filma izbacili i stavili englezadarker10 je napisao/la: ↑02 feb 2020, 21:43Ma prezvakana je ta prica sa Nolom. Niko mu ne spori uspjehe i redovno biva nagradjen za iste od strane tog "neprijateljskog" zapadnog svijeta. Sad sto Srbima smeta sto tamo narod ne gleda na njega ko na boga, to je vec druga prica.Oni zaista misle da njega neko ne voli sto je iz tamo neke Srbije koju 80% one publike na stadionu ne zna pokazat ni na karti.

=\_1921_/=
Pa dobro, al i zenu su mu nasli u filmu. A u stvarnosti vec bio ozenjen 

ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
Ako mislis na onaj film Wimbledon i bolje za njega sto su ga izbacili haha
Nije ti bas poredjenje...Da je Ivanisevic kojim slucajem uzeo 10-ak GS i time ugrozio Samprasa, Agasia i co. vidio bi kako bi ga gotivili...darker10 je napisao/la: ↑02 feb 2020, 21:43Ma prezvakana je ta prica sa Nolom. Niko mu ne spori uspjehe i redovno biva nagradjen za iste od strane tog "neprijateljskog" zapadnog svijeta. Sad sto Srbima smeta sto tamo narod ne gleda na njega ko na boga, to je vec druga prica.Oni zaista misle da njega neko ne voli sto je iz tamo neke Srbije koju 80% one publike na stadionu ne zna pokazat ni na karti.
@Valencia Pa Federeru i treba samo ta jedna i onda bi si vjerovatno osigurao nerijeseno s Rafaelom, dok bi Nolo onda morao krv propisat da uzme jos 5 komada i pretekne ih obojicu sto naravno nije nemoguce, al je malo vjerovatnoAl opet kazem dosta zavisi od ove godine. Znat ce se dosta toga u narednih par mjeseci. Federer recimo ako ne uzme Vimbi, mozemo ga automatski iskljucit iz ovih kalkulacija.

Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
-
- Kontakt:
Za fudbal se slažem 100% , pogotovo za Barcelonu ...invincible1921 je napisao/la: ↑02 feb 2020, 21:22Da ti ja iskreno kazem, po meni pa nek me napada ko hoce, prije pojave ronaldinja a pogotovo messija, Barcelona je bila ono sto je Atletiko bio zadnjih godina.Imali su jednu titulu LP na guranje osvojenu.anonymousHD je napisao/la: ↑02 feb 2020, 20:04Apsolutno nidje veze. Pa da ima Barcelona vise titula LP i La Lige od Reala naravno da bi bili veci klub, isto i Atletico. Ili se gleda ko je vise kesa zaradio. Pa to i jest mjerilo u svijetu sporta. Sta je to drugo bitno ko je vise donirao novca? Ko je veci gospodin van terena bio? Trofeji su najbitniji radi toga se igra svaki sport.
Cuj klinacko razmisljanje. Pa sto daju trofeje uopste sto se uopste broji ko je prvi na list?
Obicno navijaci onog sportiste/tima kad vide da gube prednost u titulama traze nesto drugo kako bi i dalje taj bio ispred svih ostalih unatoc sto nema vise titule.
Vase razmisljanje je ljubomorno i iz mrznje.
Bili su jak klub, sa dobrim igracima i jakim brendom sve je to stajalo,,,ali recimo do ronaldinja i mesija bar ovo sto ja pamtim nisu mogli ni prsmridt Realu, Bayernu, Mancesteru ili u to vrijeme super jakim talijanima. Sto je jos vaznije apsolutno niko ih nije smatrao velikim klubom.
Ista prica je i Mancester UTD do pojave fergusona...
Da ne idemo dalje o fudbalu...
Ne znam za Evropu, ali kod nas ljudi mrze kad im se ruse idoli ko kule od karata. Eo imas primjer jednog raula koji je smatran kao najboljim strijelcom u LP svih vremna imo sosptveni mit. Dosli messi i rona srusili mu za par sezona rekord koji je gradio dvije decenije skoro...onda prvo ide price o eleganciji, pa se nastavlja sa "ubjdljivim" argumentima o tome kako je dns fudbal ****....
Imas jednog sumahera koji je smatran najboljim vozacem ikada i onda dodje Hamilton srusi mu ili ce srusit sve sto je on napraivo...i dodje ti raja nece da svrsta hamiltona ni medju tri najbolja svih vremena...kao nema karizmu ili sta sve nece lupat![]()
Isto je i sa federerom...nole ce ga ubit u svakom segmentu tenisa rastavice na atome njegove uspjehe i prebacit ih ako treba, ali opet ce ti neko rec da je federer najbolji. Iako nece imat nikakvih argumenata.
Noletov uspjeh je duplo veci nego federerov ili nadalov jer on bukvalno igra protiv citavog svijeta, jer njega mimo balkana malo ko voli. Pa kad se sjetim bio prvi igrac svijeta i na US OPENU kao nije ga zastitar terena prpozno trazio da mu pokaze akreditaciju...Ne mogu da podnesu da u gospodskom sportu koji su oni izmisli kako bi se odvojili od bagave sirotinje dodje jedan srbin sa brdovitog balkana i isamara gospodina federera ...
Za tenis , evo sad Nadala nije prepoznao zaštitar na AO ,šta to znači? Morao je i Nadal pokazati akreditaciju ...
Federer je digao tenis na jedan drugi nivo , pa Nadal sa njihovim rivalstvom , pa većina stadiona u Londonu navija za Federera kada igraju Murray - Federer!?!?!
Novaku je krivo što ne navijaju za njega jer hoće svima da se dopadne , da bude omiljen ...
Zato u sbijanskim portalima trube godinama , kada igraju Federer - Đoković da publika navija protiv Novaka , a ne za Federera !?!?
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
- invincible1921
- Kontakt:
@bombaysaphire ja ne znam kako i srbi mogu srpske medije uzimat za ozbiljno, a kamol neko drugi 

=\_1921_/=
Dobro je to poredjenje. Ja kako vidim godinama se proteze prica da se covjek "mrzi" jer je iz Srbije.A da je to tako vidis i po danasnjim natpisima na majicama njegovih fanova. Ono sigurno se prosjecni Australac probudi ujutru i kaze sebi odoh danas na stadion da navijam protiv Djokovica jer je Srbin

Zadnja izmjena: darker10, dana/u 02 feb 2020, 21:57, ukupno mijenjano 1 put.
- BosniaBoston
- Kontakt:
Jest da djokovica ni prije 2011 nisu voljeli ustvari mrzili ga jos vise neg sad al to je nebitno...
#Punoljetstvo
Pa ne bih rekao da se mrzi, ali da je u 90 % slucajeva u podredjenom polozaju u odnosu na protivnike sto se podrske publike tice, to stoji. Nadal je po prvi puta osjetio sad na ATPu ono kroz sta Novak prolazi kroz citavu karijeru i odmah kukao po medijima...

Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Nema to veze sa prosecnim Australcemdarker10 je napisao/la: ↑02 feb 2020, 21:55Dobro je to poredjenje. Ja kako vidim godinama se proteze prica da se covjek "mrzi" jer je iz Srbije.A da je to tako vidis i po danasnjim natpisima na majicama njegovih fanova. Ono sigurno se prosjecni Australac probudi ujutru i kaze sebi odoh danas na stadion da navijam protiv Djokovica jer je Srbin![]()
prica je puno slozenija, najveci brendovi su stali iz Rogera, potom i Nadala, najskuplja reklama, najvece trziste...
ne pijemo mi Coca Colu zato sto je kvalitetan proizvod, vec zato sto ima najjaci marketing
uzgred, Novaku svaka cast.
-
- Kontakt:
Brate Gebels je yeben igrač, kad nešto konstantno ponavljaš ,a danas doba telefona i interneta , i onda ljudi oblikuju mišljenje po tome ...invincible1921 je napisao/la: ↑02 feb 2020, 21:54@bombaysaphire ja ne znam kako i srbi mogu srpske medije uzimat za ozbiljno, a kamol neko drugi![]()

Ma zaboli Novaka Jordan sta ljudi misle o njemu.A ti navijaci iz Londona sto pljescu Federeru kad istrci na teren su najveci licemjeri na svjetu.I ne znam zasto je to uopste neki parametar??Zamisli udjes u dom za retardirane i dobijes gromoglasan aplauz.E isto je tako i na teniskim terenima.
23
- invincible1921
- Kontakt:
Da se razumijemo ne mrzi ga se jer je iz Srbije nego jer nije iz Amerike, Engleske i slicnih zemaljamarconato je napisao/la: ↑02 feb 2020, 21:59Pa ne bih rekao da se mrzi, ali da je u 90 % slucajeva u podredjenom polozaju u odnosu na protivnike sto se podrske publike tice, to stoji. Nadal je po prvi puta osjetio sad na ATPu ono kroz sta Novak prolazi kroz citavu karijeru i odmah kukao po medijima...![]()
=\_1921_/=
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.