FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

geronimo
Moderator
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la geronimo » 05 feb 2020, 22:37

Taman pošao da napišem da je pavard dobar, ali da se previše troši i da djeluje iscrpljeno ko nekad Olić, kad ono...
Vom Jäger zum Gejagten

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 05 feb 2020, 22:37

Hahahah, jel smo dobri il nismo :) :) ????????
VOLIM BAYERN

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 05 feb 2020, 22:37

Ovo je top. Nije moglo bolje. Plaho su se pohasili.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 05 feb 2020, 22:38

Ovo je ono što sam govorio nedavno. Prevelike oscilacije, ne sviđa mi se nikako.
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 05 feb 2020, 22:38

Kao da nas je Hoffa čekao poslije 70. minute da stisne, kad se opustimo, još uđoše ova djeca sa Realovim ispdrkom i sve na njihov mlin, dobra lekcija za nas. Ja sam zadovoljan.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 05 feb 2020, 22:40

Ono kad je Periša bolji i od Kutinja i Gnabrija.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 05 feb 2020, 22:42

coelho41 je napisao/la:
05 feb 2020, 22:34
dobro večer đeronimo, sredi nam novog moderatora na bundesliga pdf-u
Zakaj će ti? :think:
Kad postam ovog smaju uvijek mi naumpadne Klare
Đe on, imal ga?
Vom Jäger zum Gejagten

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 05 feb 2020, 22:42

Coutinhu da centralni komitet u roku oduzme desetku sa ledja. Iduce godine u ovo doba ga vidim u Cruzeiru.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 05 feb 2020, 22:43

Skola. :wave:

Cou treba ili na tribine ili na ribanje, samo zbog velikog broja gresaka.
Sramotno. :puke:

Generalno, nije lose, pad u drugom dijelu jer su se momci zeljeli sacuvati eventualnih povreda pred RBL ali nisu racunali na neugodni Hoffenheim kojem je malo falilo da dodje do izjednačenja.

Veliki broj propustenih prilika, sa nase strane puno veci te da se jos nesto iskoristilo ova utakmica bi bila davno gotova.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 05 feb 2020, 22:45

Realno, ne vracaju se ovi iz napada. Ne mogu se ostaviti cetiri igraca da brane sve nazad. Ono sto sam mogao primijetiti je da je Gnabry jedan od rijetkih igraca koji je pao u formi. Da li je to do ozljede ili do necega drugog nisam siguran. Cou isto igrac manje, siguran sam da ne ostaje u Bayernu. Odbrana je bila nesigurna svi osim Daviesa. Sve u svemu, dobra lekcija i dobar podstrek za dalje. Hoffenheim je opasan u zadnje vrijeme, znaju biti jako nezgodni. Ne treba ih podcijenjivati.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 05 feb 2020, 22:47

geronimo je napisao/la:
05 feb 2020, 22:42
coelho41 je napisao/la:
05 feb 2020, 22:34
dobro večer đeronimo, sredi nam novog moderatora na bundesliga pdf-u
Zakaj će ti? :think:
Kad postam ovog smaju uvijek mi naumpadne Klare
Đe on, imal ga?
Lewa 35 golova u 29 utakmica, nema ga nešto, možda je priželjkivo Gomeza protiv Leverkusena.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 05 feb 2020, 22:55

Dobro zapažanje kolega Bundesliga, kad se onakvi udarnici i vedete (ribery i robben) znali vraćati nazad i pomagati, zašto ne bi yebeni šatirani brazilac ili punački gnabri
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 05 feb 2020, 23:04

Jako dobar fudbal se iz prethodnih utakmica nastavio. Na kraju peljanje lopte i kombinatorika (bespotrebna) u blizini sopstvenog gola i onda se desi to da se protivnik primakne. Ali prosto to tako djeluje i pored ovih nekih propusta uvjerljivo, da taman i da je Hoffenheim izjednačio siguran bi bio da ćemo opet dobit kroz produžetke, jer tada bi opet zategnuli. A jednostavno nekako znaš da neće izjednačiti i da će naša ekipa nekako to zadržat do kraja i pored toga što se vlastitim glupostima dovela u ovu situaciju.

Odbranu treba još ispeglati...Boateng pokazuje pomake, ali daleko je to od onog Boatenga koji je prije nekih 4-5 godina bio jedan od najboljih stopera na svijetu. I toliko puta tokom sezone kada spomenemo njega i sporost u istoj rečenici, to čak postane tužno jer taj čovjek je ranije bio najbrži igrač u našem kadru. Dobro ga je imati kao alternativu i daj Bože da se primakne svom ranijem nivou...Ali vidjet ćemo hoće li se tu kao stoperi nametnuti Pavard i Hernandez, iako obojica mogu igrati bekove.

Protiv Leipziga očekujem jedan furiozan nastup sa još više ozbiljnosti, pogotovo u odbrani i naravno maksimalnu koncentraciju svih 90 minuta.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 05 feb 2020, 23:11

Bundesliga je napisao/la:
05 feb 2020, 22:45
Realno, ne vracaju se ovi iz napada. Ne mogu se ostaviti cetiri igraca da brane sve nazad. Ono sto sam mogao primijetiti je da je Gnabry jedan od rijetkih igraca koji je pao u formi. Da li je to do ozljede ili do necega drugog nisam siguran. Cou isto igrac manje, siguran sam da ne ostaje u Bayernu. Odbrana je bila nesigurna svi osim Daviesa. Sve u svemu, dobra lekcija i dobar podstrek za dalje. Hoffenheim je opasan u zadnje vrijeme, znaju biti jako nezgodni. Ne treba ih podcijenjivati.
Slažemo se. Gnabry je van forme. Ali mene je počeo zabrinjavati Kimmich na veznom. Danas ponovno nekolicina pogrešaka. Njega je trebao izbaciti van. Obrana kriminal.

No, ovo zaboraviti i idemo dalje, gleda se prolaz i to je najvažnije.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 05 feb 2020, 23:13

Gazela Boateng se kasno pali ( psihički kao i fizički). Šta mu vrijedi što je najbrži u kadru na nekih 30, 50 pa i 100 metara (sa i bez prepona) kad je okretan kao teretnjak Fap, gubi se...i očigledno da nije načisto sam sa sobom
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 05 feb 2020, 23:14

geronimo je napisao/la:
05 feb 2020, 22:55
Dobro zapažanje kolega Bundesliga, kad se onakvi udarnici i vedete (ribery i robben) znali vraćati nazad i pomagati, zašto ne bi yebeni šatirani brazilac ili punački gnabri
Ma Gnabry se znao vraćati nazad. Dok se tek na početku borio za prvu postavu on je trčao i gore i dole ko lud i borio se, ginuo. Kako ga je malo Flick klupirao (a morao je između ostalog i zbog njegove ozljede u zimskoj pauzi) ovaj se malo promijenio. I vidjelo se da je večeras puno manje efektivan.

A kada govorimo o Coutinhu onda možemo konstatovati da obzirom da ova igra podsjeća na ono što je igrao Elf na SP 2014. (iako tu dosta toga podsjeća i na Juppov period, pa ima i primjesa Pepovog perioda) onda bi Coutinho trebao biti taj Özil u timu. Problem je samo što Özil jeste malo trčao, ali se brže i na efektivniji način oslobađao lopte. :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 05 feb 2020, 23:22

effe_sa je napisao/la:
05 feb 2020, 23:04
Odbranu treba još ispeglati...Boateng pokazuje pomake, ali daleko je to od onog Boatenga koji je prije nekih 4-5 godina bio jedan od najboljih stopera na svijetu. I toliko puta tokom sezone kada spomenemo njega i sporost u istoj rečenici, to čak postane tužno jer taj čovjek je ranije bio najbrži igrač u našem kadru. Dobro ga je imati kao alternativu i daj Bože da se primakne svom ranijem nivou...Ali vidjet ćemo hoće li se tu kao stoperi nametnuti Pavard i Hernandez, iako obojica mogu igrati bekove.
Svi ovdje znaju koliko sam ja branio Boatenga u početku njegovog pada. Onda sam i imao dobrane razloge zbog kojih ga branim ( ozljede itd... ) ali zaista je Jerome Boateng postao blijeda sijena samoga sebe u prošlih godinu i pol dana. To moram priznati čak i ja, koji sam ga smatrao jednim od najboljih stopera na svijetu i stvarno sam bio 100% uvjeren da se može vratiti na razinu na kojoj je bio tih nekih 4-5 godina.

Da li je osvajanje svih trofeja koje je moguće osvojiti uzrokovalo nedostatak motivacije ili posvećivanje više pažnje stvarima van terena, možda i kombinacija ovih stvari, zaista je teško procijeniti. No jedno je sigurno, Boateng više nije igrač za Bayern, pa čak niti kao rezerva jer je postao nevjerojatno sklon pogreškama kojih ima barem jednu po tekmi. Ne mislim na ovaj autogol, to je ništa, općenito je postao iz nekog razloga izuzetno nesiguran u mnogim situacijama pa je onda zbog takvih situacija često i ismijavan od mnogih.

Uglavnom, nije više kalibar koji treba Bayernu, iako to teška srca priznajem.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 05 feb 2020, 23:25

effe_sa je napisao/la:
05 feb 2020, 23:14
geronimo je napisao/la:
05 feb 2020, 22:55
Ma Gnabry se znao vraćati nazad. Dok se tek na početku borio za prvu postavu on je trčao i gore i dole ko lud i borio se, ginuo. Kako ga je malo Flick klupirao (a morao je između ostalog i zbog njegove ozljede u zimskoj pauzi) ovaj se malo promijenio. I vidjelo se da je večeras puno manje efektivan.

A kada govorimo o Coutinhu onda možemo konstatovati da obzirom da ova igra podsjeća na ono što je igrao Elf na SP 2014. (iako tu dosta toga podsjeća i na Juppov period, pa ima i primjesa Pepovog perioda) onda bi Coutinho trebao biti taj Özil u timu. Problem je samo što Özil jeste malo trčao, ali se brže i na efektivniji način oslobađao lopte. :D
Ma okej za ranije partije, mislio sam na ovu utakmicu. I općenito će biti veliki problem ako se sa ovakvom formacijom i stilom igre nešto ne promijeni po pitanju odbrane. Osim toga što nam je klupa tanka (povrede) treba umjereno rotirati i dobro balansirati.
Vidjet ćemo šta će vrijeme pokazati za šatiranog Öžila, daj Bože da on bude ta prevaga koju priželjkujete
Vom Jäger zum Gejagten

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 05 feb 2020, 23:30

Stefan Effenberg je napisao/la:
05 feb 2020, 23:11
Slažemo se. Gnabry je van forme. Ali mene je počeo zabrinjavati Kimmich na veznom. Danas ponovno nekolicina pogrešaka. Njega je trebao izbaciti van. Obrana kriminal.

No, ovo zaboraviti i idemo dalje, gleda se prolaz i to je najvažnije.
Kimmich je prespor, a ni postavljanje mu nije na zavidnom nivou. Kada ga jos uparis sa Tolissom koji je takodjer kao Gnabry u losijoj formi dobijes sta dobijes. Opet ga je bolje upariti sa Thiagom, i Goretzkom/Tolissom jer Thiago je brzi i bolje se postavlja pa mu moze pomoci.

Nas problem danas u drugom poluvremenu je bio sto se igralo pod rucnom, a upustilo se u trku po citavom terenu s Hoffenheimom koji je igrao na 100%. Bayern nije za nadtrcavanje po cijelom terenu, pogotovo ne ako ne igra na 100%. Dodas tome Coutinha koji uspori svaku akciju, ili izgubi svaku drugu loptu i dobijes trku odbrane i veznih nazad. To je sve stvorilo haoticnu situaciju, a Gnabry i Cou nisu pomagali. Lewa ne treba ni pomagati jer nam treba odmoran za nedjelju. Cou i Gnabry su itekako zamjenjivi. Ima u tome i Flickove krivice, zna da imamo bitnu utakmicu u nedjelju a ne zna im reci da stanu malo na loptu i odmore. Ono sto smo igrali prvo poluvrijeme je fantazija, ali ne moze se tako stalno sa nedovoljno sirokim kadrom. Onda treba znati rotirati, i malo povuci rucnu. Znamo mi svi da su na AA apetiti navijaca veliki, ali jednostavno nemamo dovoljno sirok kadar za trku cijelo vrijeme. Odbrana kao sto sam i rekao je jako nesigurna, treba konstanta, ali Boateng je los pa ga onda moras mijenjati. Pavard s druge strane se vec ustalio na beku, pa je kiksao strasno na stoperskoj poziciji. Dobro je, ali Coutinha ne treba forsirati od prve minute u velikim utakmicama. Previse je nesiguran, i previse grijesi. U odbrani je beskoristan. U gostima djelujemo dosta stabilnije jer se ne upustamo u bespotrebnu trku tako cesto. Treba malo pametnije ponekad i kuci.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 05 feb 2020, 23:38

Bayern111 je napisao/la:
31 jan 2020, 13:49
Mislim da klub itekako ima plan i zelje sto se tice transfera..
Prvo sjajan tekst effenberg
Jasno je da se traze odredjene karakteristike kod igraca i da je fo put kojim se ide
SANE.
po meni apsolutno najbolje ako ne i jedino lravo rjesenje za wing poziciju
Njemac izuzetno brz djajan tehnicar relativno mlad i apsolutno velika zvijezda realno sve sti treba bayernu u ovom trenutku.
ZAYEH klasicna desetka dovoljno je vidjeti da ni james ni coutinho nisu uspjeli samim tim nasno da ne trzimo taj profil igraca
Bilo ko drugi na krilu zaista nevidim bolju opciju na trzistu od sanea mnogi su razocarani i nezele cekati ali morate gledati siru sliku... Bayern ponovo zeli njemacki core u ekipi njemce za nosioce igre uz par stranaca koji ce biti tu kao lewa dawies alaba itd ako pogledate tu su zule nouer kimich ganabry.... I tu dolazimo do potrebe za veznjakom p mohucnosti nwko ko je njemac i ima potencijal lostati svijetska zvijezda i nositi bayern HAVERZ
Sjajan mladi igrac ali jako skup a jos nije sigurno da bi se dobro uklopio u zelje kluba.. Ako zamislimo formaciju za sljedecu sezonu sa recimo flickom nouer hernandez zule alaba i desni bek?
Veza tri igraca goretzka kimich i recimo neko ofanzivniji imas u ekipi mullera ili dolazi haverz i trio napad lewa sane ganabry
Rekao bih trazi se neko karakteristika tvog nicka effenberg vodja, lider i ujedno igrac koji bi bio mlad i potencijal i zalog za buducnost...
Problem je sto bi sane i haverz kostali zajedno bayern samo za prelaske oko 215-230 mil a jos tu fake desni bek pa backup napadac... I na sve to nerjeseno oitanje trenera stavlja veliki znak pitanja kako ce novi trener ako bude reagovati na dva ivraca od 200 mil i hoceli ih iskoristiti na pravi nacin posebno haverza koji ima 19 god
Pa ne bih se baš složio sa konstatacijom da klub ima jasan plan sto se tiče transfera. Ok, ako gledamo samo ljeto 2020. godine, onda se vidi da se želi dovesti i Sane i Havertz ali to je dio riješenja. Već dvije godine se luta sa transferima i traži se jasan put kojim ćemo krenuti. Tu je kao što i sam kažeš i pitanje trenera koje se mora riješiti. Također po meni Brazzo nije riješenje na mjestu sportskog direktora već bih tu volio vidjeti Eberla.

Po meni se ova dvojica moraju dovesti. To je potez koji moramo napraviti da bi imali drastično bolju ekipu i ponovno stali uz bok najboljim ekipama Europe.

Ne samo to, vidim da se i po medijima počeo spominjati Upamecano. E pa ako želimo postati ponovno beton u obrani, onda je Upamecano igrač koji se za tih 50 ili 60 milijuna mora dovesti pod obavezno.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.