FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Stefan Effenberg
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Stefan Effenberg » 05 feb 2020, 23:50

effe_sa je napisao/la:
02 feb 2020, 15:49
Mislim da je kod Sanea sve propalo zbog povrede, tu je faktički sve bilo jako blizu realizacije. E sada jedino pitanje, možda da smo se manje kockali i bili još ranije konkretni, onda bi možda ranije došao kod nas i ne bi bilo povrede. Sve je to sada šta bi bilo, kada bi bilo? Bilo je određene nedorečenosti prošlo ljeto, pa se onda kadar sklapao, popunjavao na brzinu na kraju s Coutinhom i Perišićem. U kadru vidi se da ima širine, evo Flick je to dobro posložio, ali za daleke domete nam se neke stvari moraju poklopiti, neki se igrači ne smiju povrijediti. Znači stanje je moglo biti još bolje i moglo se sve još bolje isplanirati.

A na ljeto se čini da su velike šanse da Havertz i Sane dolaze i to bi bio super posao. Nekako dosta toga ukazuje na to. Ako bi kod Sanea i došlo do tih nekih novih brljanja, turbulencija, onda stvarno to više ne bi imalo smisla.

A i jučer jedna sigurna partija, samo sam se bio nameračio da će biti još više golova, pa drugo poluvrijeme mi malo bi i dosadno. Ali to što se povukla ručna i što se držala kontrola utakmice sve je to odlika velikih ekipa.

Interesantna su i ta kretanja igrača i to što igramo s dvojicom igrača trenutno, koji nisu prava krila i onda oni opet te uloge na specifičan način pokriju.Pa Muller bude dosta na krilu, a onda često se nađe u sredini i sve nekako super funkcioniše. Dobra su ta kretanja i rotacije igrača na terenu, izmjene pozicija.
Prije vjerujem da smo cijelo ljeto dogovarali cijenu i da je bilo "drž-ne daj" umjesto da se iskeširalo tih 120 milijuna i arivederči. Ovako je ispalo loše za sve.

Sane je navodno rekao danas upravi Bayerna da želi preći kod nas. Hajde konačno nešto konkretno i da se krene u tom dobrom smjeru. Sad samo spustiti cijenu maximalno koliko možemo ali da je taj igrač od 01.07.2020. kod nas službeno.

Definitivno je Flick proučio ( hmmmm.. pa nije li i kod Loewa Muller igrao desno krilo na SP 2010. i 2014. godine????? ) kako Mullera iskoristiti najbolje. Frajer nije ukopan na krilo i onda njegova pasivna igra što je objektivno kad nema driblinga 1 na 1 itd...

Ovako sudjeluje u igri, kreće se između linija, aktivan, ponovno je u pravo vrijeme na pravom mjestu, ponovno zabija iz ničega, ulazi iz drugog plana itd.. Svaka čast Flicku, ponovno je vratio Mullera u formu.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 06 feb 2020, 00:01

Bundesliga je napisao/la:
05 feb 2020, 23:30
Kimmich je prespor, a ni postavljanje mu nije na zavidnom nivou. Kada ga jos uparis sa Tolissom koji je takodjer kao Gnabry u losijoj formi dobijes sta dobijes. Opet ga je bolje upariti sa Thiagom, i Goretzkom/Tolissom jer Thiago je brzi i bolje se postavlja pa mu moze pomoci.

Nas problem danas u drugom poluvremenu je bio sto se igralo pod rucnom, a upustilo se u trku po citavom terenu s Hoffenheimom koji je igrao na 100%. Bayern nije za nadtrcavanje po cijelom terenu, pogotovo ne ako ne igra na 100%. Dodas tome Coutinha koji uspori svaku akciju, ili izgubi svaku drugu loptu i dobijes trku odbrane i veznih nazad. To je sve stvorilo haoticnu situaciju, a Gnabry i Cou nisu pomagali. Lewa ne treba ni pomagati jer nam treba odmoran za nedjelju. Cou i Gnabry su itekako zamjenjivi. Ima u tome i Flickove krivice, zna da imamo bitnu utakmicu u nedjelju a ne zna im reci da stanu malo na loptu i odmore. Ono sto smo igrali prvo poluvrijeme je fantazija, ali ne moze se tako stalno sa nedovoljno sirokim kadrom. Onda treba znati rotirati, i malo povuci rucnu. Znamo mi svi da su na AA apetiti navijaca veliki, ali jednostavno nemamo dovoljno sirok kadar za trku cijelo vrijeme. Odbrana kao sto sam i rekao je jako nesigurna, treba konstanta, ali Boateng je los pa ga onda moras mijenjati. Pavard s druge strane se vec ustalio na beku, pa je kiksao strasno na stoperskoj poziciji. Dobro je, ali Coutinha ne treba forsirati od prve minute u velikim utakmicama. Previse je nesiguran, i previse grijesi. U odbrani je beskoristan. U gostima djelujemo dosta stabilnije jer se ne upustamo u bespotrebnu trku tako cesto. Treba malo pametnije ponekad i kuci.
Bit će mi zaista zanimljivo pratiti Kimmicha u jakim utakmicama na veznom, gdje će pokazati može li to igrati ili ne. E to je to, ove dvije boljke se vide sve više i više ali hajde, dat ćemo mu još vremena.

Ma dobro, bitno da smo prošli. Ostalo se zaboravi jer smo odigrali odlično prvo poluvrijeme. Obrana će biti na testu protiv jakih ekipa. Slažemo se u razmišljanju, jedino bih napomenuo da je Pavard glavni kiks napravio i kod njihovog 2-og gola.

Bayern111
Kontakt:

Post Postao/la Bayern111 » 06 feb 2020, 11:17

Stefan Effenberg je napisao/la:
05 feb 2020, 23:38
Bayern111 je napisao/la:
31 jan 2020, 13:49
Mislim da klub itekako ima plan i zelje sto se tice transfera..
Prvo sjajan tekst effenberg
Jasno je da se traze odredjene karakteristike kod igraca i da je fo put kojim se ide
SANE.
po meni apsolutno najbolje ako ne i jedino lravo rjesenje za wing poziciju
Njemac izuzetno brz djajan tehnicar relativno mlad i apsolutno velika zvijezda realno sve sti treba bayernu u ovom trenutku.
ZAYEH klasicna desetka dovoljno je vidjeti da ni james ni coutinho nisu uspjeli samim tim nasno da ne trzimo taj profil igraca
Bilo ko drugi na krilu zaista nevidim bolju opciju na trzistu od sanea mnogi su razocarani i nezele cekati ali morate gledati siru sliku... Bayern ponovo zeli njemacki core u ekipi njemce za nosioce igre uz par stranaca koji ce biti tu kao lewa dawies alaba itd ako pogledate tu su zule nouer kimich ganabry.... I tu dolazimo do potrebe za veznjakom p mohucnosti nwko ko je njemac i ima potencijal lostati svijetska zvijezda i nositi bayern HAVERZ
Sjajan mladi igrac ali jako skup a jos nije sigurno da bi se dobro uklopio u zelje kluba.. Ako zamislimo formaciju za sljedecu sezonu sa recimo flickom nouer hernandez zule alaba i desni bek?
Veza tri igraca goretzka kimich i recimo neko ofanzivniji imas u ekipi mullera ili dolazi haverz i trio napad lewa sane ganabry
Rekao bih trazi se neko karakteristika tvog nicka effenberg vodja, lider i ujedno igrac koji bi bio mlad i potencijal i zalog za buducnost...
Problem je sto bi sane i haverz kostali zajedno bayern samo za prelaske oko 215-230 mil a jos tu fake desni bek pa backup napadac... I na sve to nerjeseno oitanje trenera stavlja veliki znak pitanja kako ce novi trener ako bude reagovati na dva ivraca od 200 mil i hoceli ih iskoristiti na pravi nacin posebno haverza koji ima 19 god
Pa ne bih se baš složio sa konstatacijom da klub ima jasan plan sto se tiče transfera. Ok, ako gledamo samo ljeto 2020. godine, onda se vidi da se želi dovesti i Sane i Havertz ali to je dio riješenja. Već dvije godine se luta sa transferima i traži se jasan put kojim ćemo krenuti. Tu je kao što i sam kažeš i pitanje trenera koje se mora riješiti. Također po meni Brazzo nije riješenje na mjestu sportskog direktora već bih tu volio vidjeti Eberla.

Po meni se ova dvojica moraju dovesti. To je potez koji moramo napraviti da bi imali drastično bolju ekipu i ponovno stali uz bok najboljim ekipama Europe.

Ne samo to, vidim da se i po medijima počeo spominjati Upamecano. E pa ako želimo postati ponovno beton u obrani, onda je Upamecano igrač koji se za tih 50 ili 60 milijuna mora dovesti pod obavezno.
Upamecano bi bio starsno pojacanje nada mislim da bi se mozda i guzva stvorila u timu... Ako planiraju hernandeza koristiti na stoperu, i imaju tu jos sulea koji se oporavlja pa pavard pa i alaba, ano davies ostane na beku.... Sve su to igraci koji ce zeljeti u prvi tim
Ja sam ubijedjen da ce sane doci u bayern.
A sto se tice hasan mislim da je najmanje kriv za sve sto se desava na polju transfera... On ima svezane ruke i radi dosta stvari lo namologu vrha... Mozda grijesim ali sam procitao negdje da hasan ima odrijesen ruke u transferima do 20 mil sve preko zahtjeva odobrenje ulija i rumenigea... A ako je stvarno tako onda max eberl tesko da ce doci na takvu situaciju... A isto tako osoba koja je dovela alphonsa daviesa samo on.... I alsolutno zasluzuje za to svaku pohvalu
Tesko je imati jasnu sliku oko transfera a neznas ko ce voditi ekipu... Sane ce sigurno goditi svakom treneru ili haverz ali saf neke igrace dovesti na svoju ruku i inda flik dobije nogu dodje luoam ten hag ili tuchel sta omda on kaze necu ja upamecana niti zelim hakimija ne uklapaju se u moju filozofiju

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 06 feb 2020, 15:14

Brazzo kritikovao igru Coutinha, to Hasane! :)
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 07 feb 2020, 14:21

:rol:
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 07 feb 2020, 14:37

dirkules je napisao/la:
07 feb 2020, 14:21

Nek se ugasi taj CIES, šta god bio.
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 07 feb 2020, 15:29

Boa mi je bio dobar dok je fizicki mogao, ali kad je poceo okretati guzicu kad neko suta ili kad neko napada, prekrizio sam ga :D
A ova statistika..pojedinacno mozda i nije los, ali ova statistika vara.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 07 feb 2020, 16:08

dirkules je napisao/la:
07 feb 2020, 14:21

Kakva lista led te yebo :urnebes: :rol: kojim proracunima i statistikama se doslo do ovo Allahu i Isuse
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 07 feb 2020, 20:31

slika

:ljepota:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 08 feb 2020, 01:36

Guardiola ipak priznaje da mu je jedan od neuspjeha da ne osvoji LP nakon Barcelone ujedno i najteži poraz u karijeri. U polufinalu natjecanja 2014. u prvoj utakmici kod Reala izgubio je 1:0, a na uzvratu u Munchenu pregažen je s 4:0.

"To mi je bio najteži poraz u trenerskoj karijeri i za njega preuzimam svu krivnju. Vukao sam neke nelogične poteze i takvom igrom protiv Reala nismo imali šanse. Bili su fantastični."
Braćo, hoćemo li mu oprostiti? :nedam: :nene:
Ja sam morao djecu u drugu sobu da odvedem :stop:

Nego, u susret velikom derbiju i boljoj takmičarskoj sezoni, bilo bi veselo da Bayo remizira protiv Bikonja, a da Žutalji pobjede i tada bi tri ekipa bile u dva boda razlike i neka trka počne. Poželio sam napetih sezona, gdje na kraju pobijedimo (kao recimo 2001, op.a.) :zviz: :zviz: :tralala:
Sent from my Philips Smart TV.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 08 feb 2020, 11:37

Vom Jäger zum Gejagten

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 08 feb 2020, 14:40

video koji savrseno opisuje mulca, taj i onaj sa konjem :mrgreen:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 08 feb 2020, 16:16

U Bosni bi ga zvali krkanom, seljakom haha
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 08 feb 2020, 17:43

Sergiño Dest skautirao mogući budući klub :rol:

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 08 feb 2020, 19:17

Neko nešto protiv Boe :D

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 08 feb 2020, 19:27

Zato i jest najbolji stoper univerzuma :kafa:

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 08 feb 2020, 19:56

Sta promasi Havertz :mrgreen:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 08 feb 2020, 20:13

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 08 feb 2020, 22:19

Već 25? Karijera mu je okrnjena ovim šaltanjem pozicija. Sa 25 godina se još nije potvrdio. Al da nije pristao da ga šaltaju vjerovatno bi sad igrao za klub nižeg ranga.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 08 feb 2020, 22:59

If Havertz and Sané are available in one summer, can FC Bayern spend 200 million euros?

Hainer: "What is decisive is what the sporting leadership deems necessary so that we remain competitive"
Sviđa mi se kako razmišlja novi predsjednik.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.