Po meni ni rezultat ni sama igra protiv Leipziga nisu bili nezadovoljavajući, jer ipak je protivnik bio Leipzig koji je zrelost pokazao i u BuLi, a i u LP, samim plasmanom među 16 najboljih te i samim načinom kako su se tamo predstavili.
E sada s jedne strane možda za ovim bodovima budemo žalili, jer možda nam baš budu falili u borbi za titulu, a s druge strane i dalje imamo uzbuđenje u borbi za titulu. Uzbuđenje ne škodi, a možda nas do kraja bude držalo i skoncentrisanim. Isto tako, mi tačno baš i ne znamo gdje smo, jer ekipa ima oscilacija. Jasno nam je da je tu veliki potencijal, vidi se da pod Flickom znaju sjajno odigrati, ali spomenuto je već kako nekada fali neko ko će prelomiti utakmicu, kao što su to npr bili Robben i Ribery. Lewa i Muller (ovaj drugi iz ničega često) će zabiti bitne golove, ali opet dobro bi bilo kada bi još neko s krila ili veze znao zabiti taj bitni gol. Thiago je npr odigrao jednu jako dobru utakmicu, ali nekada bi čovjek i od njega poželio više tih golova i da mu se češće potrefi taj sjajni topovski udarac, kojeg smo znali vidjeti.
Goretzka po meni nije za kritiku, jer odradi dosta i tog nevidljivog posla, a zna on zabiti nerijetko. Prošle sezone je bio to više puta slučaj i ove sezone sjajan gol protiv Schalkea, on uvijek može biti opasan.
Gnabry je bio na primjer jako loš (bio je onakav kakvim su ga mnogi ovdje vidjeli, dok je bio dosta dobar

), isto tako Coutinho ništa nije pokrenuo kada je ušao. Imao je on do sada svjetlih i tamnijih strana, ali ova utakmica mu je bila mislim baš najgora. I to baš kada ima veliku priliku da prelomi utakmicu, on nije napravio niti jedan jedini dobar potez. Muller kojeg ću uvijek rado pohvaliti, nakon par dobrih utakmica je odigrao jednu jako lošu utakmicu. Bilo je tu dodavanja totalno u suprotnu stranu,gotovo nikakav efekat, samo neki uzaludni trud. Nadat se da će od naredne partije opet biti na visini.
S Hernandezom se vidjelo da se dobilo više tempa pozada, ali nastup Boatenga je (izuzev jedne grube greške) bio dosta dobar, pogotovo što je tokom sedmice imao jednu lakšu ozljedu pa nije bio skroz spreman. Lewa naprijed nije mogao puno napraviti, nekako je bio odsiječen. Alaba pozada isto nesiguran, iako je dosta dobrih partija na stoperu odigrao. Pavard solidan, Kimmich i s dobrim i lošim stranama.
Kod Flicka mnoge stvari izgledaju dobro, ali nekada se čini da nemamo pravi plan B i na tome treba poraditi. Možda i Flick treba shvatiti da češće treba ubaciti Zirkzeea, on bi mi nekako bio bolji izbor u odnosu na Comana i Coutinha. Uvjeren sam da bi on svojom neopterećenošću i time što momak grize i želi uspjeh napravio više. Iako je uspjeh da je ovaj momak opšte dobio priliku, iako je to bilo onda kada je bilo dosta ozlijeđenih, ipak bi neki drugi trener se odlučio i tada za nekog drugog igrača (da ga uvede) pa makar se i ne radilo o napadaču.
Isto tako, sada igrčima mora biti jasno da više nema alibija u vidu Kovača, nema više svaljivanja stvari na trenera, nego valja ponijeti odgovornost, tako da ukoliko stvari u LP protiv Chelsea naopako odu, onda je velika odgovornost igrača, nema tu više izvlačenja...
Tako da i pored gore toga što sam nahvalio Leipzig, opet je bilo stvari i u ovoj utakmici koje su se mogle bolje uraditi i svakako da pad igre i koncentracije u drugom poluvremenu i ta neka smušenost kada ti protivnički trener malo promijeni taktiku, nisu za pohvalu i mora se na to kritički gledati. Ali isto tako da su stvari bile skroz loše - nisu, jer evidentno je da je malo falilo da RB-a sameljemo u prvih pola sata. Falio je taj gol, koji bi otčepio, a njega nerijetko zabijemo u situacijama takvog pritska kojeg stvorimo na protivnika.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland