FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

isakovich
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la isakovich » 09 feb 2020, 22:31

harden je napisao/la:
09 feb 2020, 21:53
isakovich je napisao/la:
09 feb 2020, 21:46
Hahaha,ma daj decko ne pjeni toliko,znaci ti si golgeter ,svaka cast,kakav Goretzka,zaluto u profije.
Ciniti se ,ja ne patim od toga da imam 7k ili 10k komentara,djecija posla, a mozda ti skupljas komentare da budes moderator.I u to se razumijes ,svestran decko ;)
Moji su komentari za ovu publiku vise nego kvalitetni,fazon je sto se vec odavno nema skim kvalitetno pisati.Aa da sigurno bi bili kvalitetni da pljujem Bayern ,upravu itd,da jedno pisem ujutru drugo popodne trece navece.Moje misljenje je uvijek isto,ja se uvijek drzim u sredini,kritika kad je za kritiku,hvala kad je za pohvalu.
Davno se nekad ovdje mogao procitati dobar komentar,sad ti isti ljudi dodju jednom u 2 mjeseca,a naravno ja volim da vadim mast tebi i ostalima zato sto mislite da znate mnogo ,mozda termini i to :tralala:
Vidi ga al se nalozio na termin hahah i ono meni prica za neko vadjenje masti.
Samo opusteno, meni je ovo sve zajeb.ancija. Pa ja ni ne citam tvoje postove, ima 2 godine da si mi u gnjavatorima :rol: al nazalost vidim ih kad te neko citira, mana dizajna na ssba.

Eto ovdje su svi glupi i niko nista pametno ne pise, sjajno :tokralju: zaobidji me molim te, nemoj citati sta pisem i nemoj me citirati.
Vrlo domisljato,ima potencijala u tebi i za termin i za moderatora ;)
VOLIM BAYERN

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 09 feb 2020, 22:34

Ja, kao interni moderator na Bundesliga pdf, bi pružio podršku navijačima Schalkea, Dortmunda, HSV-a, Monchengladbacha koji su u manjini.

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 09 feb 2020, 23:26

Odgledah snimak drugih 45min.
Gnabrija dok god bude krasio nadimak punački (1) nema šta da traži na boku. Gurati ga na špica ili polušpica. Vidi se da mu je vise godila Kovačeva dublja postavka.
Kimmich u ovakvim utakmicama jakog tempa nema šta da traži na zadnjem veznom. Uvidjam da on treba da stoji na 30-35m od protivničkog gola. To je njegov reon. Proigravanja kao u mečevima sa Totenhemom ili neki meč u slično vreme u BL gde mu igrač s boka utrčava unutra. I tu sve prestaje. I postavljanje u odbrani u tranziciji protivnika u samom začetku, jer je on taj maskeranovski igrač (klizeći, nizak post :) )
Mislio sam da ćemo biti kažnjeni onim saltanjem Alabe na desnog štopera uprkos njegovom tehničkom kapacitetu. Videlo se da smo lakše podlegli visokom presingu, takodje je greota raspariti Daviesa i Alabu koji funkcionisu besprekorno. Često se može videti kako Alaba daje instrukcije Alfonsu kad mu kaže (go go go) ili kada da pritisne igrača. U eventualnoj postavci sa Lukasom na levom stoperu mnoge ekipe koje nas napadnu visoko moći će da nas ugroze ozbiljno. Lukas nema organizacione sposobnosti. Njemu paše da drži loptu kad protivnik stoji duboko u svom polju. Tu je kraj. U situacijama 2-3 reda iznad potreban je neko poput Tijaga, nikako Kimmich.
Sve vise mislim da Kimmich treba da odmori malo. Alaba bi mogao na libera ili čak Pavard (jak je s loptom, skače i neumoran je) Mogao bi da odigra rolu Javija Martineza.
Coutinho nikako vise po boku. Covek je zreo za suicid. Frustracija gora nego R.Sanches. Zao mi je malo tog momka. Ne vidim kako on može da proigra.
Dakle Lukas jeste brz i agresivan, ali ne ume da otvori napad. Treba mu partner koji ne persiraju lopti. Pokušati možda 3 nazad. Sa još jednim igračem da se to kompenzuje.

(1) Geronimo, “The rise of American civilization”, Svetlost Sarajevo, 1945, str 36.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 10 feb 2020, 02:27

slika

slika

slika

And the Oscar goes to :D
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 10 feb 2020, 12:10

Vidi Mullera i Lahma, direkt iz Hollywooda :mrgreen:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 10 feb 2020, 17:51

Po meni na kraju najrealniji rezultat .Mi smo imali vise od igre ,oni bolje sanse u kojim smo imali srece da nismo primili pogodak.Evidentno je da nam prema naprijed nedostaje klase,muller je solidan na krilu ali vecinom su to tada akcije koje se baziraju na nekakvom rotiranju pozicija njega i goretzke ,to prolazi kontra slabijih ekipa ali kontra ekipa iz zavrsnice lige prvaka ipak treba "sirova"kvaliteta.
Previse puta nas je ovo opeklo i zaista je cudno kako nam se vec godinama desava jedno te isti problem.Muller je savrsen igrac kao drugi napadac i nevjerojatno je kako nikako da ispunimo sav njegov potencijal.Kljucan je povratak comana te da gnabry nadoknadi nekakvim međuciklusom priprema propusteno iz Dohe.
Oni u se orjentirali na kontre i tu su zaista opasni sa super brzim Wernerom i Nkukuom i tesko je to braniti.Ne bih toliko krivio Boatenga jer se to desava svim stoperima svijeta.
Ostali smo na prvom mjestu ,sad imamo paderborn i koln i tu nam treba 6 bodova uz nekakav kiks konkurentata.Šteta,moglo se vec jucer staviti jedna ruka na pokal

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 10 feb 2020, 19:09

Mislim, i vise je nego jasno koliko skripi u ofanzivnom dijelu. Nemamo nikakve sirine, pogledajte samo klupu. Valja ovo nekako izgurati do ljeta, nadam se da ce Flick izvuci maksimum iz onoga sto ima.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

JarnoTrulli

Post Postao/la JarnoTrulli » 10 feb 2020, 19:30

dirkules je napisao/la:
10 feb 2020, 02:27
slika

slika

slika

And the Oscar goes to :D
Coutinho as Parasite :kafa:
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 10 feb 2020, 21:45

Bayern111 je napisao/la:
06 feb 2020, 11:17
Upamecano bi bio strasno pojacanje nada mislim da bi se mozda i guzva stvorila u timu... Ako planiraju hernandeza koristiti na stoperu, i imaju tu jos sulea koji se oporavlja pa pavard pa i alaba, ano davies ostane na beku.... Sve su to igraci koji ce zeljeti u prvi tim
Ja sam ubijedjen da ce sane doci u bayern.
A sto se tice hasan mislim da je najmanje kriv za sve sto se desava na polju transfera... On ima svezane ruke i radi dosta stvari lo namologu vrha... Mozda grijesim ali sam procitao negdje da hasan ima odrijesen ruke u transferima do 20 mil sve preko zahtjeva odobrenje ulija i rumenigea... A ako je stvarno tako onda max eberl tesko da ce doci na takvu situaciju... A isto tako osoba koja je dovela alphonsa daviesa samo on.... I alsolutno zasluzuje za to svaku pohvalu
Tesko je imati jasnu sliku oko transfera a neznas ko ce voditi ekipu... Sane ce sigurno goditi svakom treneru ili haverz ali saf neke igrace dovesti na svoju ruku i inda flik dobije nogu dodje luoam ten hag ili tuchel sta omda on kaze necu ja upamecana niti zelim hakimija ne uklapaju se u moju filozofiju
Prvo, ispričavam se što odgovaram tek nakon nekoliko dana.

Shvaćam da bi se stvorila gužva u obrani od lijevog beka do desnog ali Upamecano je igrač koji se za tih 60 milijuna mora dovesti. Momak ima sve predispozicije da bude veliki igrač. Unatoč tim godinama koje ima, djeluje i igra kao prekaljeni igrač. Već par godina pokazuje svoju kvalitetu i mislim da je došao do te razine da bez problema može igrati u Bayernu.

Slažem se sa tobom da ima tu puno pitanja šta bi se dogodilo sa Hernandezom, Suleom, Alabom, Pavardom u tom slučaju. Pitanja koja će se iskristalizirati do ljeta. Pitanje je trenutno kakav će se vratiti Hernandez, kad se vrati Sule pitanje je kako će on igrati, kod Alabe je upitno da li momak želi produžiti ugovor i u biti gdje i kako ga planira novi trener koristiti, Pavard je još tu a kod njega je zaista teško reći koja pozicija mu najbolje odgovara. Evo spominje se i Dest kao desni bek.

Još da se vratim na Upamecana, sa njim ne možemo pogriješiti. Ako ga dovedemo, bit će to pun pogodak i bez obzira na gužvu u obrani, za njega mora imati mjesta ili mjesta treba napraviti.

Nisam znao ovo za Bracu, zanimljivo. Ha dobro, istina da se on malo toga pita ali ok, možda i ja griješim puno u smislu njegovih kvaliteta. Vrijeme će pokazati.

Ma to za trenera se nažalost neće znati do kraja sezone. Što je i loše jer ipak bi bilo lijepo znati šta i kako dalje. Ali očito žele pričekati kako će se Flick pokazati. Uglavnom, kad ovo pišem, ima tu jako jako puno pitanja na koja nemamo odgovore. Bit će zaista zanimljivo ljeto u Bayernu.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 10 feb 2020, 21:59

JarnoTrulli je napisao/la:
10 feb 2020, 19:30
Coutinho as Parasite :kafa:
Ili as džoker :kafa:

hodza9
Kontakt:

Post Postao/la hodza9 » 10 feb 2020, 23:34

gnabri nek ide gledati kako trce ljudi pa nek dodjena teren. Lik ne prati nikako. Kimmichu treba isto neko reci da malo se spusti i ds se vrati na beka.
Ne znam kako vi vidite ali ja kao najveci kriticar Thiaga cak mislim da on nebi bio ni los al samo u slucaju da igra sam zadnjeg veznog.
Ovako ssmo prave sebi guzvu
Mia San Mia

Bayern111
Kontakt:

Post Postao/la Bayern111 » 11 feb 2020, 08:52

Spominje se Firminho kao moguca akvizicija bayerna iskreno se nadam da je ovo samo glupost otockih medija... Apsolutno nevidim razlog zasto bi njeg potpisali... Ima 28 godina... Igra istu poziciju kao i werner a iskreno po meni werner bolji igrac jos mnogo mladji i njemac....
Stvarno se nadam da je ovo samo patka jer zaista bi bilo razocaravajuce koliko god ga neki smatrali dobrim igracem

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 11 feb 2020, 12:40

Bayern111 je napisao/la:
11 feb 2020, 08:52
Spominje se Firminho kao moguca akvizicija bayerna iskreno se nadam da je ovo samo glupost otockih medija... Apsolutno nevidim razlog zasto bi njeg potpisali... Ima 28 godina... Igra istu poziciju kao i werner a iskreno po meni werner bolji igrac jos mnogo mladji i njemac....
Stvarno se nadam da je ovo samo patka jer zaista bi bilo razocaravajuce koliko god ga neki smatrali dobrim igracem
Werner bolji od Firmina? Nadam se da nisi ozbiljan. Nisu ista kategorija uopće. Bobi je vjerovatno i najvažniji igrač onog atomskog napada Liverpoola i top3 devetke svijeta trenutno. Svakako da nema ništa od toga, ali na veliku žalost.
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 11 feb 2020, 16:44

Timo Werner's management in the person of his agent Karlheinz Förster complained to the Bayern bosses at Säbener Straße after Hasan Salihamidžić questioned the suitability of the player for Bayern [Bild]
Bravo Hasane :tokralju: Werner nam ne odgovara nikako.

To da je bolji od Firmina necu ni komentarisati, to moze samo teska neznalica reci, bez uvrede ikom.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 11 feb 2020, 17:11

Vrijednost Daviesa porasla na 40mil €...jedan od boljih transfera Bayerna u posljednjih nekoliko godina..mozda bi trebalo Brazzi prepustiti da dovodi ovakve slicne igrace...jer on je bas insistirao na dovodjenju Daviesa... :tokralju: :tokralju:

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 11 feb 2020, 17:16

📻 [Más Que Pelotas🥇] | COUTINHO DOESN'T WANT TO RETURN!

🔶 Bayern Munich see this as an opportunity to negotiate the asking price for the Brazilian while Barça are surprised by his refusal to return
Znači na ljeto ide najveći transfer u historiji kluba. Ako ga budete dovodili nema šanse da bude ispod 80 miliona. Unaprijed se zahvaljujem Salihamidžiću na ovome.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 11 feb 2020, 18:33

BoixosNois1899 je napisao/la:
11 feb 2020, 17:16
📻 [Más Que Pelotas🥇] | COUTINHO DOESN'T WANT TO RETURN!

🔶 Bayern Munich see this as an opportunity to negotiate the asking price for the Brazilian while Barça are surprised by his refusal to return
Znači na ljeto ide najveći transfer u historiji kluba. Ako ga budete dovodili nema šanse da bude ispod 80 miliona. Unaprijed se zahvaljujem Salihamidžiću na ovome.
Ne boj se, stize on sa mašnicom kod vas :salut:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 11 feb 2020, 18:59

Po meni ni rezultat ni sama igra protiv Leipziga nisu bili nezadovoljavajući, jer ipak je protivnik bio Leipzig koji je zrelost pokazao i u BuLi, a i u LP, samim plasmanom među 16 najboljih te i samim načinom kako su se tamo predstavili.
E sada s jedne strane možda za ovim bodovima budemo žalili, jer možda nam baš budu falili u borbi za titulu, a s druge strane i dalje imamo uzbuđenje u borbi za titulu. Uzbuđenje ne škodi, a možda nas do kraja bude držalo i skoncentrisanim. Isto tako, mi tačno baš i ne znamo gdje smo, jer ekipa ima oscilacija. Jasno nam je da je tu veliki potencijal, vidi se da pod Flickom znaju sjajno odigrati, ali spomenuto je već kako nekada fali neko ko će prelomiti utakmicu, kao što su to npr bili Robben i Ribery. Lewa i Muller (ovaj drugi iz ničega često) će zabiti bitne golove, ali opet dobro bi bilo kada bi još neko s krila ili veze znao zabiti taj bitni gol. Thiago je npr odigrao jednu jako dobru utakmicu, ali nekada bi čovjek i od njega poželio više tih golova i da mu se češće potrefi taj sjajni topovski udarac, kojeg smo znali vidjeti.
Goretzka po meni nije za kritiku, jer odradi dosta i tog nevidljivog posla, a zna on zabiti nerijetko. Prošle sezone je bio to više puta slučaj i ove sezone sjajan gol protiv Schalkea, on uvijek može biti opasan.

Gnabry je bio na primjer jako loš (bio je onakav kakvim su ga mnogi ovdje vidjeli, dok je bio dosta dobar :) ), isto tako Coutinho ništa nije pokrenuo kada je ušao. Imao je on do sada svjetlih i tamnijih strana, ali ova utakmica mu je bila mislim baš najgora. I to baš kada ima veliku priliku da prelomi utakmicu, on nije napravio niti jedan jedini dobar potez. Muller kojeg ću uvijek rado pohvaliti, nakon par dobrih utakmica je odigrao jednu jako lošu utakmicu. Bilo je tu dodavanja totalno u suprotnu stranu,gotovo nikakav efekat, samo neki uzaludni trud. Nadat se da će od naredne partije opet biti na visini.
S Hernandezom se vidjelo da se dobilo više tempa pozada, ali nastup Boatenga je (izuzev jedne grube greške) bio dosta dobar, pogotovo što je tokom sedmice imao jednu lakšu ozljedu pa nije bio skroz spreman. Lewa naprijed nije mogao puno napraviti, nekako je bio odsiječen. Alaba pozada isto nesiguran, iako je dosta dobrih partija na stoperu odigrao. Pavard solidan, Kimmich i s dobrim i lošim stranama.

Kod Flicka mnoge stvari izgledaju dobro, ali nekada se čini da nemamo pravi plan B i na tome treba poraditi. Možda i Flick treba shvatiti da češće treba ubaciti Zirkzeea, on bi mi nekako bio bolji izbor u odnosu na Comana i Coutinha. Uvjeren sam da bi on svojom neopterećenošću i time što momak grize i želi uspjeh napravio više. Iako je uspjeh da je ovaj momak opšte dobio priliku, iako je to bilo onda kada je bilo dosta ozlijeđenih, ipak bi neki drugi trener se odlučio i tada za nekog drugog igrača (da ga uvede) pa makar se i ne radilo o napadaču.

Isto tako, sada igrčima mora biti jasno da više nema alibija u vidu Kovača, nema više svaljivanja stvari na trenera, nego valja ponijeti odgovornost, tako da ukoliko stvari u LP protiv Chelsea naopako odu, onda je velika odgovornost igrača, nema tu više izvlačenja...

Tako da i pored gore toga što sam nahvalio Leipzig, opet je bilo stvari i u ovoj utakmici koje su se mogle bolje uraditi i svakako da pad igre i koncentracije u drugom poluvremenu i ta neka smušenost kada ti protivnički trener malo promijeni taktiku, nisu za pohvalu i mora se na to kritički gledati. Ali isto tako da su stvari bile skroz loše - nisu, jer evidentno je da je malo falilo da RB-a sameljemo u prvih pola sata. Falio je taj gol, koji bi otčepio, a njega nerijetko zabijemo u situacijama takvog pritska kojeg stvorimo na protivnika.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 11 feb 2020, 19:28

effe_sa je napisao/la:
11 feb 2020, 18:59
Po meni ni rezultat ni sama igra protiv Leipziga nisu bili nezadovoljavajući, jer ipak je protivnik bio Leipzig koji je zrelost pokazao i u BuLi, a i u LP, samim plasmanom među 16 najboljih te i samim načinom kako su se tamo predstavili.
E sada s jedne strane možda za ovim bodovima budemo žalili, jer možda nam baš budu falili u borbi za titulu, a s druge strane i dalje imamo uzbuđenje u borbi za titulu. Uzbuđenje ne škodi, a možda nas do kraja bude držalo i skoncentrisanim. Isto tako, mi tačno baš i ne znamo gdje smo, jer ekipa ima oscilacija. Jasno nam je da je tu veliki potencijal, vidi se da pod Flickom znaju sjajno odigrati, ali spomenuto je već kako nekada fali neko ko će prelomiti utakmicu, kao što su to npr bili Robben i Ribery. Lewa i Muller (ovaj drugi iz ničega često) će zabiti bitne golove, ali opet dobro bi bilo kada bi još neko s krila ili veze znao zabiti taj bitni gol. Thiago je npr odigrao jednu jako dobru utakmicu, ali nekada bi čovjek i od njega poželio više tih golova i da mu se češće potrefi taj sjajni topovski udarac, kojeg smo znali vidjeti.
Goretzka po meni nije za kritiku, jer odradi dosta i tog nevidljivog posla, a zna on zabiti nerijetko. Prošle sezone je bio to više puta slučaj i ove sezone sjajan gol protiv Schalkea, on uvijek može biti opasan.

Gnabry je bio na primjer jako loš (bio je onakav kakvim su ga mnogi ovdje vidjeli, dok je bio dosta dobar :) ), isto tako Coutinho ništa nije pokrenuo kada je ušao. Imao je on do sada svjetlih i tamnijih strana, ali ova utakmica mu je bila mislim baš najgora. I to baš kada ima veliku priliku da prelomi utakmicu, on nije napravio niti jedan jedini dobar potez. Muller kojeg ću uvijek rado pohvaliti, nakon par dobrih utakmica je odigrao jednu jako lošu utakmicu. Bilo je tu dodavanja totalno u suprotnu stranu,gotovo nikakav efekat, samo neki uzaludni trud. Nadat se da će od naredne partije opet biti na visini.
S Hernandezom se vidjelo da se dobilo više tempa pozada, ali nastup Boatenga je (izuzev jedne grube greške) bio dosta dobar, pogotovo što je tokom sedmice imao jednu lakšu ozljedu pa nije bio skroz spreman. Lewa naprijed nije mogao puno napraviti, nekako je bio odsiječen. Alaba pozada isto nesiguran, iako je dosta dobrih partija na stoperu odigrao. Pavard solidan, Kimmich i s dobrim i lošim stranama.

Kod Flicka mnoge stvari izgledaju dobro, ali nekada se čini da nemamo pravi plan B i na tome treba poraditi. Možda i Flick treba shvatiti da češće treba ubaciti Zirkzeea, on bi mi nekako bio bolji izbor u odnosu na Comana i Coutinha. Uvjeren sam da bi on svojom neopterećenošću i time što momak grize i želi uspjeh napravio više. Iako je uspjeh da je ovaj momak opšte dobio priliku, iako je to bilo onda kada je bilo dosta ozlijeđenih, ipak bi neki drugi trener se odlučio i tada za nekog drugog igrača (da ga uvede) pa makar se i ne radilo o napadaču.

Isto tako, sada igrčima mora biti jasno da više nema alibija u vidu Kovača, nema više svaljivanja stvari na trenera, nego valja ponijeti odgovornost, tako da ukoliko stvari u LP protiv Chelsea naopako odu, onda je velika odgovornost igrača, nema tu više izvlačenja...

Tako da i pored gore toga što sam nahvalio Leipzig, opet je bilo stvari i u ovoj utakmici koje su se mogle bolje uraditi i svakako da pad igre i koncentracije u drugom poluvremenu i ta neka smušenost kada ti protivnički trener malo promijeni taktiku, nisu za pohvalu i mora se na to kritički gledati. Ali isto tako da su stvari bile skroz loše - nisu, jer evidentno je da je malo falilo da RB-a sameljemo u prvih pola sata. Falio je taj gol, koji bi otčepio, a njega nerijetko zabijemo u situacijama takvog pritska kojeg stvorimo na protivnika.
Neizbalansirana smo ekipa, nemamo top stopera, boateng nije na top razini i vjerojatno bi mogao odigrati na top razini da mu društvo pravi neka top klasa kao dijk, ramos... Alaba koliko god imao neke stoperske kvalitete u vidu brzine i mogućnosti iznošenja lopte nije prirodni stoper i ima nedostatak visine. Teško ga je upariti sa lucasom jer su oba izraziti ljevaci a i ne ističu se nekom visinom. Bekovi su mi sasvim ok
U veznoj liniji sam i dalje mišljenja da nam nedostaje klasični razbijac koji će nam davati balans i sigurnost u duel i skok igri. Nekakav casemiro, fabinho ili Javi iz najboljih dana.
Prema naprijed ovisimo o Lewi iako i on manje više zakaze kad se sve odlučuje ipak je jedina klasa u našem napadu. Muller je izvrstan igrac ali ne na ovoj poziciji. Već nekoliko godina je on žrtva toga što su ili robbery prije i Coman gnabry sada ozljedeni precesto.
Ne bih bio previše kritičan prema gnabriu nakon leipziga, vidjelo se da nema moć što je posljedica propuštenih priprema. To je pozicija na kojoj moramo djelovati u prijelaznom roku. Ne bi bilo loše ni otkupiti perisica da bude 4krilo za manje utakmice.

Kada već pričamo o eventualnoj gužvi u zadnjoj liniji ne treba zaboraviti da unatoč dobrim igrama daviesa na beku on može sad nakon povratka lucasa prijeći na krilo gdje smo malo deficitarni.
Unatoč svim problemima mišljenja sam da smo i dalje najbolji u bundesligi i da bi trebali proći prvi kroz ciljnu ravninu. U Europi nismo sami top, on vjerojatno pripada liverpolu i realu u ovom trenutku međutim mišljenja sam da možemo al pari igrati sa barcon juveom psg-om

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 11 feb 2020, 19:48

Ja ne bih dirao Daviesa sa lijevog beka, ostavio bih Alabu tu gdje jeste i Lucasa desno stavio kako se polako bude vracao u standardnih 11. Znaci Boateng -> klupa kad se Lucas ustabili i vrati u formu. Previse bi riskantno bilo razbiti sad taj dio koji lijepo funkcionise a ide nam kljucni dio sezone, ne smije se kockati toliko. Ni ne vjerujem Boatengu da starta u zavrsnici LP, bez obzira na neke dobre predstave u zadnje vrijeme ne vjerujem mu previse, opet je imao kriticnih momenata i blackouta. Covjek nije vise top razina i to je to, ima boljih ( i mladjih ) stopera u klubu.

Ja Pavarda hvalio dosta i imam i dalje visoko misljenje o njemu a on u zadnjih par utakmica par katastrofalnih gresaka u krucijalnim momentima kojima je poklonio/ mogao pokloniti gol protivniku. Valjda se dozove i prestane mu se desavati to.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.