Da vidimo malo šta kaže Sefer po pitanju Dodika:
Halilović: Nećemo dopustiti da nam netko pola države odcijepi
Podsjetimo, Sefer Halilović izjavio je TV1 izjavio kako "nakon referenduma (u RS) daytonski Ustav više ne vrijedi. "BiH se vraća na Ustav Republike BiH. Nakon toga neka nam Bog pomogne svima, neka nam da prvo razuma, a onda snage da tu priču dovedemo do kraja", kazao je Halilović te dodao kako se RS u eventualnom sukobu može održati najviše 10 do 15 dana. Ocijenio je kako u BiH "apsolutno postoje ljudi koju su spremni ratovati". "Apeliram da se dobro razmisli. Jer Milošević je umro, JNA ne postoji, ne može Srbija pomoći RS. Nećemo dopustiti da nam netko pola države odcijepi", rekao je Halilović.
Bivši komandant Armije RBiH i lider stranke BPS, Sefer Halilović, je za N1 komentarisao svoje izjave od jučer i reakcije koje su pristigle iz Beograda.
"Ja sam rekao da ukoliko dođe do referenduma, oni na taj način stavljaju van snage Dejtonski ustav i tada ne vrijedi Dejtonski Ustav nego Ustav BiH. Oni koji raspakuju Dejton su odgovorni za to što se može desiti nakon toga", kazao je Halilović.
Na oštre reakcije koje su stigle od Ivice Dačića, Aleksandra Vučića i Milorada Dodika, Halilović je komentarisao:
"Nasljednik Miloševića, najvećeg zlikovca na ovim prostorima, vikend četnik koji je predsjednik Vlade i asistent četničkog vojvode Vojislava Šešelja, Vučić, su zadnji ljudi koje treba slušati kada se govori o miru. Oni sad govore o miru, a ne znaju šta je više od 500 masovnih grobnica u BiH".
Halilović je kazao da on mnogo bolje od Dodika zna šta je rat.
"Ja mnogo bolje znam šta je rat od Milorada Dodika. On je švercer koji je prodavao cigarete u ratu i vrijeme je da se zna ko je ko i ko može govoriti o miru. O miru ne mogu govoriti vikend četnici, četničke vojvode, ratni profiteri. Mi ne želimo rat".
Također, BPS-Sefer Halilović najoštrije osuđuje šutnju i kukavičluk bošnjačkih političkih predstavnika i predsjednika stranka.
"Oni zarad čuvanja fotelja i stranačkih koalicija sa Dodikom, sadašnjih ili budućih planiranih, šute na ovakvo Dodikovo ponižavanje države Bosne i Hercegovine", navodi se u saopćenju BPS-Sefer Halilović.
Nemojte puno pametovati, slušajte Sefera, klimajte glavom i vicite Yes