FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Denchi
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Denchi » 02 mar 2020, 12:35

Zeko87 je napisao/la:
02 mar 2020, 12:00
badboy je napisao/la:
02 mar 2020, 07:47
Zagor je napisao/la:
02 mar 2020, 00:10
Joj kako mi ide na nerve onaj Lazic, pa on non stop objavljuje neke motivirajuce storije na ig.. kao trening, neki se lavovi spominju... a pola godine ce provesti na tribini..
Ne treba da te nervira. To sto je momak svim srcem uz svoje drugove i sto se i dalje osjeca (i treba tako da se osjeca) dijelom ekipe i timskog sportskog uspjeha u koji je ugradio svoj doprinos nema nikakve veze sa situacijom oko ugovora i odluke uprave i strucnog staba da ne bude u kombinacijama kao igrac koji nije vezan za klub nakon ove sezone. On je na zapadu cisto iz poslovnih /business razloga kako njegovih licnih interesa (agencije koja upravlja njegovom karijerom) tako i klubskih poslovnih interesa -podjednako. A to sto postavlja i komentarise, bodri, je dokaz da je kao covjek i sportista 100% ok, uvijek uz svoje drugove, i da s te strane nema nikakav problem s klubom.
Sportski gledano, jako je nekorektno od bilo kojeg kluba kazniti igrača slanjem na tribinu ukoliko odbije produžiti ugovor, jer mu se na taj način uništava karijera, gubi takmičarska forma u koju je uložio puno vremena itd
Čovjek je pošteno potpisao na 2 godine i ti ga nakon 1.5 godine pomnoži s nulom.

Što mu odmah nisu ponudili ugovor na 4 sezone pa ako odbiješ nećeš nikako ni doći. ( al gdje bi klub preuzeo toliki rizik) Nego hajd ti na dvije, čovjek se pokazao i sad ako nećeš produžiti ne zanimaš nas, naći ćemo drugog kojem ćemo isto dati ugovor na godinu /dvije i tako u krug.

Razumijem ja da klub treba zaraditi, ali to se da urediti i na drugačiji način. Nisam upratio da je ovo vani učestala praksa.
Evo hajmo se organizovat neki paket da mu pošaljemo, kako ga nagrdi Sarajevo u p.m. vratili ga u život fudbalski auuuuu jesmo okrutni, igro sa Celticom, kakva amo đubrad, a bio je tako veseo bez kluba u turskoj.....

Baš smo nepodobnici jedni, Hadžija sve si ti ovo kriv...

Pričajmo o Laziću, sad kad ekipa igra ko TAG Heuer...eno mu menagera nek nazove Hadžiju i šarne....minut posla...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 02 mar 2020, 12:38

FoSte95 je napisao/la:
29 feb 2020, 22:07
AlfredNobel je napisao/la:
29 feb 2020, 22:05
FoSte95 je napisao/la:
29 feb 2020, 21:57
nije sada da neku zajebanciju bacam al ja am tek na pola utakmice skonto da Zakarić igra
Sjećaš li se komentara 'Emire Hadžiću znaš li ikog dovesti' , 'evo ode u Borac Name ubleho' , 'neka se izjasne ima li se para ili standardno šuplja', 'svi dovedoše igrače za koje smo mi zainteresovani' itd. :urnebes:
ja se sjećam da sam tada napisao da nam ne može biti kapitalac igrač koji se ni u propalom partizanu nije mogao dokazati, njegov početni transfer u Tobol mi je samo to i dokazao. Sreća oni ga pokupiše :mrgreen:
Nego Stefa, koga možemo očekivati u kvalifikacijama za ligu prvaka? :kafa:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 02 mar 2020, 12:44

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
02 mar 2020, 12:19
Moje misljenje je,da ako odbiju produziti ugovor,da ce dobijati manju minutazu..Npr.da sad Lazic bude zamjena,i ako Hrvoje ima 3 zuta on upada..To bi mi bilo OK
Nemoj se ljutiti, ali to je nigdje veze. Klupska politika i stav je jasan i to se poštuje. Tako je bilo s Adukorom, evo nastavilo s Lazićem. Što je taj Lazić vrijedniji od Amera koji šuti i trenira, kad dobije šansu, odradi svoj posao kako treba? Normalno da nije. Drugo, da ne pričam da bi tu bilo štednje i nezalaganja.
Hvala Darku na svemu, odličan je bio prošle sezone, ovu polusezonu u rangu Dupovca. Također, i on može zahvaliti FKS dosta, tako da hvala i doviđenja.

Samo imati jasan stav, pa makar to bio i najbolji igrač ekipe. Miličević se pokazao vrhunski ova dva kola, a ako ovako nastavi, neće se više sjećati ni kako je izgledao Lazić. Moje mišljenje je da će Hrvoje biti još bolji, jer što više tekmi odigra, tim bolje, pošto mu logično fali ritma i mečeva u nogama nakon teške povrede križnih.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 02 mar 2020, 12:55

Sad pogledah ovaj detaljniji pregled, pa dva penala nam nije svirao cista ko suza!!!! :kafa:
U novi boj ...

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 02 mar 2020, 13:07

Kao sto i najavih pocetkom decembra, par finih pojacanja i dobre igre na proljece, ugasit ce nezadovoljstvo pojedinih. Eno, na zvanicnoj vise niko ne kaci ono uprava napolje, niti se bivsi trener vise pominje.
U sustini, dobro je imati "opoziciju". Uprava je ovu zimu dobro radila jer su znali da moraju napraviti dobre stvari. Najgore je kad misle da su nedodirljivi.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 02 mar 2020, 13:14

RajaBa1983 je napisao/la:
02 mar 2020, 11:46
Jbg teško je priznati da smo najjaci u ligi

SARAJEVO ŠAMPION
Ave C..... :bow: :bow:

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 02 mar 2020, 13:15

hz033 je napisao/la:
02 mar 2020, 12:55
Sad pogledah ovaj detaljniji pregled, pa dva penala nam nije svirao cista ko suza!!!! :kafa:
Ono nad Mersom je bio čist penal, Lučić ga sapleo. Onu drugu situaciju ne bih ni ja svirao, mada je i Bjelica hladno to mogao kompenzirati.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 02 mar 2020, 13:16

Laže ovaj nas mali Moderator sve... :puke:

Giljotina
Kontakt:

Post Postao/la Giljotina » 02 mar 2020, 13:24

Jedna od dražih i bitnijih pobjeda je ova u Banja Luci. Zbog pritiska, zbog pozicije na tabeli, zbog predstojećih utakmica, zbog pljuvača, zbog malicioznih posmatrača te zbog četničkog vonja i mulja.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 02 mar 2020, 13:29

FKS je Lazicu i zube napravio.
NEMA NAZAD

RajaBa1983
Kontakt:

Post Postao/la RajaBa1983 » 02 mar 2020, 13:31

Vanja8 je napisao/la:
02 mar 2020, 13:14

SARAJEVO ŠAMPION
:guz: :urnebes:
"Pritisak? Ako ne možete da ga podnesete, otiđite u neki drugi klub i to je to"M.A

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 02 mar 2020, 13:40

02 mar 2020, 13:31
Vanja8 je napisao/la:
02 mar 2020, 13:14

SARAJEVO ŠAMPION
:guz: :urnebes:
:facepalm: :nene: :puke: :rol:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 02 mar 2020, 13:56

VenamaHrabrih je napisao/la:
02 mar 2020, 08:40
Jesam ubijeđeni agnostik i religija je zadnje sto me interesuje, ali zbog mog, dijelom, pravoslavnog backgrounda, osjecam nemjerljiv stid zbog "navijanja" u Banjaluci. Ono je civilizacijska sramota. U 21. vijeku pozivati na klanje i izvikivati parole postavljauci ih kao normu, jest za povratiti. Kao ratni veteran i pripadnik ARBiH, osjecam iskonsku mrznju prema tim i takvim osobama. Kao navijač, Bosanac, a prije svega čovjek, osjecam neizmjernu tugu zbog divljačkog, necivilizacijskog i odvratnog skandiranja.
Kaze Krunic: pobijedila je Banjaluka! Dugo jadnije, bijednije i shupačkije izjave nisam procitao. Banjaluka je u subotu izgubila i to katastrofalno. Evo, puna dva dana nisam nigdje procitao da su se klub i grad ogradili od maloumnog izvikivanja parola. Naravno, nije sva Banjaluka takva, ali ono na tribinama je vecinski dio. Nisu ti "navijači" pali sa neba, niti ih je neko tamo poslao. Oni su Banjalučani. Tu si izgubio, Krunicu! I ne samo tu. Ti tvoji nedoyebani koljači dosli su da gledaju SARAJEVO. Da nije nas ne bi imali društvenog zivota. Zavlacili bi se u budzake, poljevali Nektarom, oštrili nozeve, motali zicu i režali u svom zaostalom mraku. U čemu ste to pobijedili, spodobo? Gdje je obračun "tvoje" Banjaluke sa "ubicama Turaka"? Zbog tih i takvih Banjalučana moraju se stiditi svi normalni i posteni ljudi, bilo koje nacije, religije i/ili etniciteta.
Neka smo vam pokazali, po ko zna koji put, da smo gospoda. Niste vi nista vise od provincijskig gradica ugusenog vlastitim mrakom. Zao mi je samo sto vam nismo zabili 10 komada.
Izvinjavam se zbog konsterniranosti pod kojom sam pisao ovaj post.

Boli te racq , sta se Ti imas stiditi buraz . Nisi Ti buraz jedini koji ima bacground pravoslavlja , hvala Bogu , a takav si. Moj Kum Popa , brat mu Savo , a otac im Mihajlo (sva trojica pripadnici ARBiH) i koliko jos bh Srba po Sarajevu i BiH razmislja kao Ti . Mihajlovi sinovi dali puno veci doprinos u odbrani BiH od mene (sposobni Srbi :urnebes: ) . Neka je zlo isplivalo , jednom mora stati , vrijeme radi za BiH (jednu i jedinu drzavu nasih gradjana i "poljoprivrednika" :rol: ). Tacno je da mi nedostaje vrijeme kad je bilo jadno i cemerno pitati nekog za nacion . Bilo je nekad i poklica sa nasih tribina , pa isparilo hvala Bogu . Isparit ce to i iz BL i Pala(malo tjeze , ali hoce). Nek si Ti @Hrabri sretan u svom Sarajevu okruzen damama :urnebes: na klinici (ako se ne varam ). Bas je slicna ova pobjeda onoj sa Husrefom u Listici . Hvala Bogu pa Banjalucanin Kovacevic skide glavom onaj sut u 3.min. Do Titule haveru , VOZDRA . :bih:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 02 mar 2020, 13:58

Odkad je Tan dosao nema vise drkanja kurca picke i cekanja da neko drugi nesto uradi a ti samo uzmi platu mlatni dva tri puta pecatom i to je to.

Dino ibrakovic su pokusali na prevaru da se obogate vrlo brzo dobili crveni karton i noga u gizicu.

Sabrinu su postavili jer znaju da ona najbolje razumije strane investitore i kako oni zele da njihovi radnice rade. Nema toplog obroka ni rucka od sat vremena pricanje po kancelari o serijama momcima sisanjima kahva to u zapadu nema vec 8.5 sati radis ko robot i tu ti je uracunat rucak i sve mora bit u sekundu.2-3 kasnjenja noga ide drugi, ciljevi zacrtani ako nisu postignuti noga. Nema tu ja sa zastalno ja sam u drzavnoj firmi druze na zapadu se podpise papir prije nego pocnes radit da ti vlasnik moze nogu dat sa ili bez razloga..SABRINA to zna ima taj osjecaj poslovanja i ona dok god bude ispunjavala kineske zahtjeve ciljeve i bude 100% predata poslu bice tu kao i svaki drugi radnik u upravi.

Sto tice lazica meni je ovo ispravno nes da produzis za vecu platu na jos 2 godine onda sjedi na trbini 6 mjeseci ti nezelis da klub ima ikakvu zaradu klub ne zeli da ti uzimas mjesto drugom igracu kojeg zelimo uigrat sto bolje do euro utakmica

AlainProst
Kontakt:

Post Postao/la AlainProst » 02 mar 2020, 14:01

Pitar6785 je napisao/la:
02 mar 2020, 13:58
Odkad je Tan dosao nema vise drkanja kurca picke i cekanja da neko drugi nesto uradi a ti samo uzmi platu mlatni dva tri puta pecatom i to je to.

Dino ibrakovic su pokusali na prevaru da se obogate vrlo brzo dobili crveni karton i noga u gizicu.

Sabrinu su postavili jer znaju da ona najbolje razumije strane investitore i kako oni zele da njihovi radnice rade. Nema toplog obroka ni rucka od sat vremena pricanje po kancelari o serijama momcima sisanjima kahva to u zapadu nema vec 8.5 sati radis ko robot i tu ti je uracunat rucak i sve mora bit u sekundu.2-3 kasnjenja noga ide drugi, ciljevi zacrtani ako nisu postignuti noga. Nema tu ja sa zastalno ja sam u drzavnoj firmi druze na zapadu se podpise papir prije nego pocnes radit da ti vlasnik moze nogu dat sa ili bez razloga..SABRINA to zna ima taj osjecaj poslovanja i ona dok god bude ispunjavala kineske zahtjeve ciljeve i bude 100% predata poslu bice tu kao i svaki drugi radnik u upravi.
nema vise pitarluka i kojekakvih legendi
zna se ko placa i ko postavlja pravila
Hus se nikada nece vratiti na klupu FKS

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 02 mar 2020, 14:02

Nama da Krunic proda transformaciju u 4-3-3...

Halo čupavi, sabura malo, ne znas ti, ma znas od prekjuce, kome ublehaske da prodajes... :nene: :wave:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 02 mar 2020, 14:05

AlainProst je napisao/la:
02 mar 2020, 12:18
usutali se navijaci FK Husref Musemic
nigdje ih nema

Nikad nisam velicao Husrefa , dapace , ali vjerujem da je dobar broj njih bio u Banja Luci i tamo nisu sutili . Ne treba provocirati navijace FKS koji drugacije dozivljavaju Husrefa . :thumbup:

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 02 mar 2020, 14:26

Pitar6785 je napisao/la:
02 mar 2020, 13:58

Sto tice lazica meni je ovo ispravno nes da produzis za vecu platu na jos 2 godine onda sjedi na trbini 6 mjeseci ti nezelis da klub ima ikakvu zaradu klub ne zeli da ti uzimas mjesto drugom igracu kojeg zelimo uigrat sto bolje do euro utakmica
Ma nema slomiše se od rada nemaju kad ni doruckovat.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 02 mar 2020, 14:34

Zeko87 je napisao/la:
02 mar 2020, 12:00

Sportski gledano, jako je nekorektno od bilo kojeg kluba kazniti igrača slanjem na tribinu ukoliko odbije produžiti ugovor, jer mu se na taj način uništava karijera, gubi takmičarska forma u koju je uložio puno vremena itd
Čovjek je pošteno potpisao na 2 godine i ti ga nakon 1.5 godine pomnoži s nulom.

Što mu odmah nisu ponudili ugovor na 4 sezone pa ako odbiješ nećeš nikako ni doći. ( al gdje bi klub preuzeo toliki rizik) Nego hajd ti na dvije, čovjek se pokazao i sad ako nećeš produžiti ne zanimaš nas, naći ćemo drugog kojem ćemo isto dati ugovor na godinu /dvije i tako u krug.

Razumijem ja da klub treba zaraditi, ali to se da urediti i na drugačiji način. Nisam upratio da je ovo vani učestala praksa.

Sportski gledano igramo kvale LP (aBd) i ode nam pouzdani i kvalitetni stoper i ti trebas uigravati drugog stopera , a u nasem slucaju mozda bi bilo i oba stopera . Mislim da se pokusalo da se nadje najbolje rjesenje za obje strane , neki ino. angazman . Zasto se nije uspjelo ? Dobar je momak Lazic , ali i on i agencija koja ga zastupa trazili previse . Je li to bilo korektno ? Niko ga nije i ne moze ostaviti bez plate . Poslusao agenciju i to je to .Moze se gledati i ovako :
- Na jednoj strani Laziceva agencija , a na drugoj Nam , Tan . Poslovni sukob interesa . Ili ovako :
- Na jednoj strani Lazic,a na drugoj politika Kluba koja u krajnoj liniji stiti AKADEMIJU . AKADEMIJU treba placati , a to nece Lazic i njegova agencija
Ono sto treba Uprava je da reaguje blagovremenije i produzi ugovor ili proda igraca godinu prije isteka ugovora (naravno paralelno traziti adekvatnu zamjenu). I ovaj put je Uprava uradila pravi posao , kao i sa Adukorom (doveden Lazic) , sada doveden Milicevic .
Nema prepotencije od Adukora i Lazica da su nezamjenjivi . Nece Lazic pauzirati 6 mj. nego 3-3,5 manje od Ahmetovica . Trenira .
Mozda i najvaznije ovo je poruka svima koji budu trazili egzistenciju u FKS . Samo jacati Akademiju u svim pravcima i sve ce biti ok .

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 02 mar 2020, 15:07

Ima li sanse da se dulja kontaktira na ljeto 🤑🤑
NEMA NAZAD

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”