@Samozdravlje

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
@Samozdravlje
BRAVO MAJSTORE , LIJEPO BI BILO PRENIJETI TO RAZMISLJANJE U GLAVNI GRADThrillerHz je napisao/la: ↑04 mar 2020, 20:42Prisustvovao sam derbiju Inter-Milan, podijelit cu jedno neobicno iskustvo. Po gradu su ljudi opusteno hodali i u dresu intera i u dresu milana, ulazim u fan shop intera, momak sav u milanovoj opremi hoda po radnji, kontam sta se desava, nista mi nije jasno. Ulazim u metro, opet vidim i jedne i druge, haj ok. Dosao na stadion, inter je domacin, najvatreniji navijaci su na svojim tribinama, a ovo ostalo sve izmiksano, znaci zapad/istok ima i jednih i drugih i ja tu pitam Talijana pored sebe, sta je fazon. Tu mi je on rekao jednu stvar koja me natjerala na razmisljanje. Kaze momak, ovde je bilo belaja izmedju jednih i drugih i onda su vodje grupa odlucile da nema smisla da se ljudi iz istog grada mrze, tuku, ubijaju, i potpisali su sporazum po kojem se to ne smije desavati i od tad ti ljudi skupa idu na derbije, zajedno setaju gradom, druze se i nikom dlaka s glave ne fali.
Zasto se to kod nas ne bi primjenilo?
Fudbal treba da spaja ljude, a ne da pravi granice! Svi smo mi ista raja, raja iz Sarajva!
Sve to stoji i upravu si, naravno da bi se izbjegla situacija Lazica i drugih prvo im treba ponuditi pristojne ugovore, ja vjerujem da bi Rahman pristao da produzi a isto tako i Tatar jer su to zahvalni igraci i vjerujem da bi i oni prije ostali u Sarajevu nego isli npr u Madzarsku da sjede na klupi pa da ih ne bude na mapi. Ovako igraju u prvoj postavi i jedni su od glavnih igraca. Sto se tice Serbecica tesko da ga mozemo kupit jer ga Rosenborg nece tek tako pustit jer ce ozbiljno racunati na njega kad se vrati sa posudbe, a Zinedin je slobodan od ljeta tako da ga mozemo dovesti za dzaba ja mislim a i relativno je mlad tako da se i na njemu moze zaraditi. Naravno da ne mislim da ih ne cijenis nego eto ja bi ih samo zadrzao za razliku od tebe hahah. Pozz.Samozdravlje je napisao/la: ↑04 mar 2020, 21:11ubipara je napisao/la: ↑04 mar 2020, 17:39Ne treba ih ni posto prodavati, pa valjda nam je u cilju da nesto napravimo u evropi a ne da se odricemo najboljih igraca tek tako. Ja sam misljenja da svim glavnim igraciam treba produziti ugovore a i ne shvatam sto bi isli npr negdje drugo i grijali klupu/bili na tribinama, kad mogu ovdje fino zaraditi, (imaju najbolje plate u bhpl), igraju redovno, a i standard zivota u BiH nije nesto skup u odnosu na njihove plate. Da su pametni svi bi produzivali ugovoreSamozdravlje je napisao/la: ↑04 mar 2020, 16:21Salcinu e juce trebalo produziti ugovor . Uslovi kao Djokanovicu .
Rahmanovic , Tatar , kao i Stanojevic mogu uzdignuta cela napustiti FKS . Po osvojenoj Tituli (aBd) pomoci prvoj dvojici da nadju selameta vani . Nam ce vjerovatno dodati 2,3x vise i potpisati Serbecica i Mustedanagica . Nako ja iz svog ugla![]()
![]()
![]()
Ja da sam na njihovom mjestu prije bi ostao npr u Sarajevu i igrao evropske tekme nego otisao u tursku 2. ligu i bio na klupi.
Ako je neko cijenio Rahmanovica i Stanojevica i kad su imali pad forme , onda sam to ja . Odavno nismo imali takva dva igraca koja se nisu stedjeli niti ustuknuli bilo gdje da igraju . Blizu je bio Benko i sad Ahmetovic i Sabanovic . Naravno i sad gotivim Rahmana . On i Tatar odradjuju 2+2 g. ugovora . Ja bih i prodao po osvojenoj Tituli (aBd) i da ne dodjemo u situaciju Lazic & drugi . Rahman nas je kostao recimo 400 kKM , a ako ga prodamo za 400 kE i Tatara recimo za 300 kE , pa onda to Dajdza pomnozi sa 2 eto 2 millE . Tim parama produziti Serbecica , Zinedina i ev. dovesti Hadzica .
Lijepo se zaradjuje u FKS , ali puno slabije od Austrije , Madzarske i nekih osrednjih klubova Turske . Pozz .
Bukvalno ni približno.
Ako uvežemo 3 pobjede(Mladost,Zvijezda i željo kući), uz eventualni kiks želje za vikend otišli bi na +8 ili 9, što bi oni jako teško stigli jer igraju na dva fronta. Naravno ni to ne garantuje titulu ali bi napravili veliki dio posla u odbrani titule.
Historicar je napisao/la: ↑05 mar 2020, 00:29Ma ne treba ništa unaprijed kalkulisati.Prošle sezone smo, u treći krug ušli sa +11, a onda za dvije sedmice, bilo +6. Par kola kasnije, samo zahvaljujuci promašenom penalu Čurjurića, protiv Mladosti, u 95 min, prednost se nije istopila na bijednih +2. Doduše, za te silne prosute bodove, prošlog proljeca (pogotovo onih 0:1 sa Zrinjskim na Koševu), direktni krivac je jedino Kešoljub, Vinku se ono, nikad ne bi desilo.
Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, ErosViverosViv, HariTz, johntravolta123, Krste11, Napapijri i 63 gosta.