FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Stroj1946
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Stroj1946 » 19 apr 2020, 14:05

skoroalen je napisao/la:
19 apr 2020, 13:26

Ja sam to napisao, a ne neki košpicar. Naravno, nisam gledao Papeta, gledao sam YouTube snimke i ostalo, al valjda govorimo sa današnjeg aspekta? Fudbal je danas savršeniji nego ikad, fudbaleri su pomjerili granice svojih mogućnosti. U doba kad je Pape dominirao, igrači su igrali pijani a na poluvremenu tukli kutiju cigara. Danas se zbog jedne cigare raskidaju ugovori. Uostalom, ako ćemo još dalje ić, Ligue 1 tad nije bila ni među pet najboljih u Evropi, dok su Serija A, Permiership i Bundesliga oduvijek među četiri najbolje. Pape ima jedno prvenstvo Francuske, dok Džeko ima titulu u Engleskoj i u Njemačkoj, Pjanić nekoliko trofeja u Italiji (timska priznanja gdje su obojica itekako ostavili uticaja). A i da gledamo individualne nagrade, Pape najbolji igrač PSGa ikad, Džeko Wolfsburga. Plus Džeko ima zlatnu kopačku u Italiji i Njemačkoj, u Timu sezone Lige prvaka, zlatna kopačka u Evropskoj ligi itd. Pape meni jest draži od obojice, al Džeko je uradio mnogo više (kao igrač).
Opet kažem, to dvoje je nemoguće poredit, različita vremena, različite sposobnosti fudbalera, taktike, pristup sportu, sve različito. A gleda se najbolji ikad, a ne najbolji u svom vremenu. Za mene je Messi najbolji fudbaler u historiji, može mi neko pričat priče o Peleu i Maradoni, al Messi (pa i Ronaldo) su pomjerili granice u vremenu kad se igra fizički i taktički najzahtjevniji fudbal.
Ti poredis ovdje trofeje osvojene. Po tome je Salihamidzic miljama ispred Dzeke. A opet razliciti fudbaleri, drugo vrijeme, razlicite pozicije. Ako pricas o fudbalskim vjestinama, Pape je za Dzeku Messi i Ronaldo u jednom. LIgue 1 je uvijek bila u ligi petice, i njima je uspon krenuo od sredine 80-tih nekad, upravo kad je Pape i stigao. Marseille, Bordeaux, Monaco, Nantes itd. su klubovi koji su imali uspjehe u evropi, pogotovo Monaco i Marseille, pa i Bordeaux. Samo sto su prije ucestvovali po 2,3 tima u evropi, danas ih ima po 5,6, pa je veci uspjeh. Njemacka, Italija i Engleska dominirali, Spanija isto jaka bila, pa tek Francuzi. Al druga vremena i drugaciji sistem. Tako ce doci neki igrac za 20 godina, koji ce preyebat i Dzeku i Papeta, al opet ce se pisati i pricati, da su sad to bila druga vremena. Ciklus zacaranog kruga.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 19 apr 2020, 14:34

Hajrovic 140k km mjesecno :damn:

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 19 apr 2020, 14:37

@Stroj pa to je to. Šezdesetih su vjerovali da je Pele premašio sve granice i da nikad neće doći bolji. Sedamdesetih bio Cruyff, osamdesetih Maradona, devedesetih Baggio/Rivaldo, pa početkom ovog milenija Zidane i Ronaldo Brazilac, pa dođoše Messi i CR. I nikog od njih ne možeš poredit s ostalim, isto da staviš da se utrkuju Shelby koji je dobio utrku u Le Mansu 1966. sa Toyotom koja je dobila prošle godine. Te '66. nije bilo moćnijeg auta, uzeli 4 godine tu nagradu uzastopno. Danas je taj auto smiješan u odnosu na ovo što sad imamo.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 19 apr 2020, 14:40

FoSte95 je napisao/la:
19 apr 2020, 14:34
Hajrovic 140k km mjesecno :damn:
Ako dobije i trecinu napisanoga,nek se udara nogom u guzicu
Mi mu mozemo nuditi maksimalno nekih 40-42hiljademaraka(i ovo je preko granice po meni)
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 19 apr 2020, 14:45

Na ljeto se rijesiti Sisica,Džafića,Gavrića,takoder ide i Lazic i za te pare mozemo dovesti sasvim dobroga kapitalca(da od ova 4 igraca plate preusmjerimo na jednog igraca sa platom cca.20k maraka)

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 19 apr 2020, 15:06

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
19 apr 2020, 14:45
Na ljeto se rijesiti Sisica,Džafića,Gavrića,takoder ide i Lazic i za te pare mozemo dovesti sasvim dobroga kapitalca(da od ova 4 igraca plate preusmjerimo na jednog igraca sa platom cca.20k maraka)
Ja kontam da ce im sada plate morati biti manje, a slabo koji klub ce igracu koji pola godine nije igrao da valja dati tolike pare o.O
Bilo bi dobro da ga dovedemo ali vidjecemo

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 19 apr 2020, 15:27

Dzeka pjanica poredit sa HASETOM SUSICEM je smjesno.

Dzeko sa 17 godina otiso iz zelje, i par utakmica kad je igro za njih njegovi navijaci govrili da je parmak kolac bitanka panj. Transfer 75 k € cinimi se...

Otiso u cesku gdje imao bolje uslive za trening bolje pare bolje sve i covjek se trgno i uradio sto je uradio.

Takode dzeko je imao srece najveci uspon njegove karijere vrhunac se desio kad je vlasnik tek kupio city i poceo da ulaze novce koje nikad u HISTORI FUDBALA nikad niko nije trosio. Covjek ga je kupio i Dzeku je to obezbjedilo ogromnu financisku pomoc a i dosta laksi nacin zarade ogromni novaca a pritom bio vjecita rezerva kojoj se dosta sansi dalo da igra sa klupe. Dzeko je rezerva bio u city citavo vrijeme.

Tjeranje u najboljim godinama zivota na posudbu u romu dovoljno govori. I gdje i sad

Ubacite sad HASETA u situaciju Dzekinu i onda na osnovu onoga sto je uradio kad se fudbal igro na cumuru sa loptom od carapa. Pa vidite dali je Dzeko bolji.

Pjanic nije glavni kotac JUVENTUSA nije najbolji igrac JUVENTUUSA vec je za neku malo varijantu bio bolja opcija od svoje rezerve ili igraca koji mogu igrat na njegovom mjestu.

U titino diba igeac se nije mogo prodat prije 28 godine zivota.

Dzeko da je igro u doba susica, On nebi bio bolji od Nikole nikica

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 19 apr 2020, 15:30

FoSte95 je napisao/la:
19 apr 2020, 15:06
Ja kontam da ce im sada plate morati biti manje, a slabo koji klub ce igracu koji pola godine nije igrao da valja dati tolike pare o.O
Bilo bi dobro da ga dovedemo ali vidjecemo
Nece biti plate manje,ne brini..Tek kada bi bas na neki duzi period ne bi igralo,morali bi im smanjiti plate(i to neki manji procenat oko 10%)..Za sada se nastavlja kao i do sad bez promjena.Nadam se da ce bit dobar ljetni rok,a ne ko do sada,zimski rok da poludis od srece,a na ljeto se hvatas za glavu..

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 19 apr 2020, 15:37

Pitar6785 je napisao/la:
19 apr 2020, 15:27
Dzeka pjanica poredit sa HASETOM SUSICEM je smjesno.

Dzeko sa 17 godina otiso iz zelje, i par utakmica kad je igro za njih njegovi navijaci govrili da je parmak kolac bitanka panj. Transfer 75 k € cinimi se...

Otiso u cesku gdje imao bolje uslive za trening bolje pare bolje sve i covjek se trgno i uradio sto je uradio.

Takode dzeko je imao srece najveci uspon njegove karijere vrhunac se desio kad je vlasnik tek kupio city i poceo da ulaze novce koje nikad u HISTORI FUDBALA nikad niko nije trosio. Covjek ga je kupio i Dzeku je to obezbjedilo ogromnu financisku pomoc a i dosta laksi nacin zarade ogromni novaca a pritom bio vjecita rezerva kojoj se dosta sansi dalo da igra sa klupe. Dzeko je rezerva bio u city citavo vrijeme.

Tjeranje u najboljim godinama zivota na posudbu u romu dovoljno govori. I gdje i sad

Ubacite sad HASETA u situaciju Dzekinu i onda na osnovu onoga sto je uradio kad se fudbal igro na cumuru sa loptom od carapa. Pa vidite dali je Dzeko bolji.

Pjanic nije glavni kotac JUVENTUSA nije najbolji igrac JUVENTUUSA vec je za neku malo varijantu bio bolja opcija od svoje rezerve ili igraca koji mogu igrat na njegovom mjestu.

U titino diba igeac se nije mogo prodat prije 28 godine zivota.

Dzeko da je igro u doba susica, On nebi bio bolji od Nikole nikica
Nigdje veze , u ta doba Sarajevo je bilo u evropskom fudbalu u rangu Sparte Prag sad , znaci imas zvijezda iz Sparte Prag pa ne mogu prismrdit Juventusu i velikanima , prosinecki je vec nesto drugo on je osvojio i on bi se mogao mjeriti sa ostalim ...

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 19 apr 2020, 16:54

Upravo ovo što Škoro kaže, dijelim isto mišljenje. Svaka čast svima koji su bili najbolji u svoje vrijeme, nebitno da li to bilo prije 20, 50 ili 100 godina. Ali, porediti nekog ko je igrao prije 50 godina s nekim ko je najbolji u današnje doba fudbala je za mene presmiješno.

Neki dan je izašao video Peleovih golova i driblinga, dosad neviđenih. Gledam ono, stoperi presmiješni, baca ih u dva poteza, o brzini i snazi da ne govorim.

Ništa se ne može porediti s današnjim fudbalom. Fudbal koji toliko ima taktike, skautiranja, analiziranja, gdje se svaki trening snima dronovima, gdje je recimo jedan Enrique imao čovjeka koji sve snima s tribina i onda dođe na poluvremenu da kaže gdje su sve greške bile u pozicioniranju i šta dalje treba raditi. Danas je toliko trenera koji su strašni mozgovi za taktiku i planiranje. Također, danas trener nije samo trener, već mora biti paket različitih nekih stvari, od pedagoga pa nadalje.

Dalje, fizička sprema.. U jednoj Engleskoj da igraš standardno, moraš biti zvijer. Ljudi predaha nemaju, igraju na tri fronta, a ritam tekmi svako tri-četiri dana, a uz to dodajte svaki dan treninge, teretana, putovanja itd. Uzmete jednog Ronalda, jednog Messija, koji su karijere proveli igrajući haman bez povreda. E sad vi skontajte koliko moraš biti spreman za sve te napore na tri fronta i sve te napore na samoj tekmi.
Kad uporediš to s nekim davnim vremenima, ma ustvari ne da se ni porediti. Bilo je igrača, mahnu boga oca noć prije tekmi, pa opet izguraju i budu najbolji na terenu, a to bih baš sad volio vidjeti ko bi mogao. Pušili cigare, sad bih volio vidjeti kome ne bi smetale i koliko bi mogao izdržati na terenu.

Treće, skauting i analize. Danas treneri prate i analiziraju protivnika mjesec dana prije same tekme. Sve kompjuterski. Snimaju treninge, prate svaki korak što na tekmi, što na treningu, pa kasnije puštaju i objašnjavaju im gdje, kad moraju biti. Nema bezveze lutanja po terenu i zvjeranja, tačno znaš gdje biti u svakom momentu igre.
I kad uzmete sve te stvari u obzir, dođe tekma i jedan Messi ili Ronaldo, uprkos svom tom analiziranju i pripremanju protivnika, zabiju po dva-tri komada, namjeste pokoji itd.
O tome kako im zna biti na leđima po tri-četiri igrača ili jedan flaster vazda i oni opet izdominiraju uvijek, to je sasvim dovoljan dokaz.

Niko me ne može ubjediti, niti su mi dostojni ti argumenti o Peleu, Maradoni, ovom onom. Današnji fudbal je iznimno težak, moraš biti spreman psihički na pritisak jer je ulog preveliki, fizički moraš biti puma zbog konstantnog igranja, putovanja i ostalo. Moraš biti fokusiran svaki dan, jer oni bruku vremena provedu po teretani, prije i poslije treninga.
Za mene je Messi najbolji, mimo toga što je umjetnik na terenu, lik igra u vrijeme kad je fudbal stigao pa skoro do savršenstva po pitanju nivoa težine igranja.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Testo
Kontakt:

Post Postao/la Testo » 19 apr 2020, 17:14

Ima li Nam velikih finansijskih gubitaka zbog ove krize ?
„Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako treba da igram.
Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme.
Rekao sam im da ja mogu da igram samo za Sarajevo.“

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 19 apr 2020, 17:27

Testo je napisao/la:
19 apr 2020, 17:14
Mora imati jer je usko vezan i za hotelijerstvo između ostalog ali generalno mislim da će to biti ok.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 19 apr 2020, 17:32

Niko ovde nije poredio Mesija sa HASETOM.

Messi pele maradona c ronaldo najbolji igraci svijeta.

Al poredit pjanica sa Hasetom je smjesno.

Ako Hoces da poredis striktno fudbalsko umjece i sposobnosti u istim uslovima.

Al poredit Pjanica koji je citav svoj zivot zivio u luksemburgu, trenirao na stadionima trenerima sto onaj kaze sve REAL MADRID.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 19 apr 2020, 18:24

Testo je napisao/la:
Svi biznismeni su u gubitku(osim onih sto drze firmu toalet papira i dezinfekcije :urnebes: )
Ima gubitka,ali nista puno da bi se morali zabrinuti..

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 19 apr 2020, 18:36

Mirko Oremus, Amer Dupovac, Nebojsa Gavric, Hrvoje Milicevic, Aladin Sisic, Elvic Dzafic, Zinedin Mustedanagic, Darko Lazic i Besim Serbecic kojima isticu ugovori, odnosno posudbe. Cruz i Milanovic bi mogli dobiti raskid posto ne igraju, mozda jos neko. Moglo bi biti dosta promjena.
Testo je napisao/la:
Ne bi trebalo na nas utjecati, nismo mi troskali previse.

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 19 apr 2020, 18:45

Što me opraše za H i J, pošteno nema šta 🤣
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

bordopoeta
Kontakt:

Post Postao/la bordopoeta » 19 apr 2020, 19:25

skoroalen je napisao/la:
19 apr 2020, 13:26
bordopoeta je napisao/la:
19 apr 2020, 12:58
Isto tako je nonsens, kako neko ovdje napisa, da jedino Pape može konkurisati Džeki i Pjaniću (neki košpicar?). Pa ljudi moji, jeste li vi normalni? Papeta, koji je jedan od najboljih fudbalera svijeta svih vremena stavljati u istu ravan sa Džekom, Pjanićem....? A, ako ga niste gledali, shvatite da ono što radi Mesi, da je to Pape radio još prije 30 i 40 godine i radio mnogo veće stvari na terenu. Uostalom ukucajte Safet Sušić i pogledajte njegove igre i kreacije jednog i neponovljivog. LP

P.S. I da, svima koji slave sretan Vaskrs! :salut:
Ja sam to napisao, a ne neki košpicar. Naravno, nisam gledao Papeta, gledao sam YouTube snimke i ostalo, al valjda govorimo sa današnjeg aspekta? Fudbal je danas savršeniji nego ikad, fudbaleri su pomjerili granice svojih mogućnosti. U doba kad je Pape dominirao, igrači su igrali pijani a na poluvremenu tukli kutiju cigara. Danas se zbog jedne cigare raskidaju ugovori. Uostalom, ako ćemo još dalje ić, Ligue 1 tad nije bila ni među pet najboljih u Evropi, dok su Serija A, Permiership i Bundesliga oduvijek među četiri najbolje. Pape ima jedno prvenstvo Francuske, dok Džeko ima titulu u Engleskoj i u Njemačkoj, Pjanić nekoliko trofeja u Italiji (timska priznanja gdje su obojica itekako ostavili uticaja). A i da gledamo individualne nagrade, Pape najbolji igrač PSGa ikad, Džeko Wolfsburga. Plus Džeko ima zlatnu kopačku u Italiji i Njemačkoj, u Timu sezone Lige prvaka, zlatna kopačka u Evropskoj ligi itd. Pape meni jest draži od obojice, al Džeko je uradio mnogo više (kao igrač).
Opet kažem, to dvoje je nemoguće poredit, različita vremena, različite sposobnosti fudbalera, taktike, pristup sportu, sve različito. A gleda se najbolji ikad, a ne najbolji u svom vremenu. Za mene je Messi najbolji fudbaler u historiji, može mi neko pričat priče o Peleu i Maradoni, al Messi (pa i Ronaldo) su pomjerili granice u vremenu kad se igra fizički i taktički najzahtjevniji fudbal.
Pozdrav tebi, moj Škoro! Svjestan sam ja vremenske distance i napretka fudbala u svim segmentima u vrijeme Papeta i vrijeme ove dvojice o kojima je riječ, ali moje mišljenje se bazira na tome koliko je Pape odksakao od konkurencije a koliko ova dvojica, i da li oni uopšte odskaču od svoje konkurencije. Ne bih rekao. A Pape je u svoje vrijeme bio najbolji na svijetu i ne bih rekao da su u njegovo vrijeme igrali pijani igrači (?!) a i tada se igračima branilo konzumiranje cigareta. I tada je bio teški profesionalizam i oni koji nisu bili spremni za teška odricanja nisu ni uspjevali, džaba im talenat (Sead-Safet). A to o pijanim igračima što kažeš je možda moglo proći prije 70-ak godina a sumnjam i tad. Navedi mi bar jednu utakmicu u kojoj su Džeko ili Pjanić napravili na ijednoj utakmici što je učinio Pape u više navrata (u repki debi sa Mađarskom, pa utakmice sa Rumunijom, Italijom, Argentinom, Bugarskom u Splitu - 3:2, pa nebrojene utakmice za FKS - svaka domaća, pa npr. sa HSV-om u Hamburgu kada su nijemci rekli da nikada nije gostovao bolji igrač i davali mu bjanko ček, pa protiv Juventusa u Torinu u dresu PSG kada je do očajanja dovodio odbranu Juvea i pravio ih budalama, a half linija Juvea - half linija reprezentacije Italije. Zar misliš da su Francuzi budale, pa ga proglasiše najboljim stranim igračem ikad, pa na utakmici naše repke sa njima kada oficijelni spiker izgovara imena naših igrača na pomen svakog išla je salva zvižduka njihove publike, a na spomen Papeta (kažu Francuzi Susik) čitav stadion ustaje na noge i aplaudira. Ali, znaš ti znaš - yebo ti nas. Nama je i tuđe **** bolje od našeg čovjeka (pogotovo nama pitarima). I još jednom da te pitam: šta je to Džeko uradio više nego Pape, koji je u svoje vrijeme bio najbolji na svijetu, a Džeko rezerva u Sitiju. Za fudbalofila i, pogottovo navijača Sarajeva, čudni kriteriji. Hajde reci košpicarima nešto protiv Švabe, a na listi najboljih tek iza Papeta i Haseta. Budi mi zdrav i debeo :wave:

stb
Kontakt:

Post Postao/la stb » 19 apr 2020, 19:26

Denchi je napisao/la:
19 apr 2020, 13:54
Zagor je napisao/la:
19 apr 2020, 13:28
Denchi je napisao/la:
19 apr 2020, 12:11
Jesu u zivotu ona trojica sto su imali podcast?

Bas nemaju o cemu pricat?
Bas bezze.. Mogli su preko skajpa il cega vec s nekim nasih igracima bacit koji intervju sad to svi rade..
Gledam onaj Medunjanin na opsajd podcastu sve isprica momak kako jest.....bas dobar razgovor i iskren...

Mislim bilo sta da su uradili, 1 epizodu nisu izbacili.....
Opsajd je bas super, preporuka ko zeli slusati/gledati nesto kvalitetno.
7 1 2 1 0

haris004
Kontakt:

Post Postao/la haris004 » 19 apr 2020, 19:46

Jel nam se ovim stvara neka šansa da produžimo Lazića. Također dosta igrača ima ugovor do 30.06. Jel se kome produžuje ugovor od njih ?

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 19 apr 2020, 19:47

@bordopoeta nisam ja nigdje popljuvao Papeta, nit hoću da gledam to "naš" i "njihov". Nemoj tako, nismo Manijaci. Njima njihovo go.vno miriše, privatizuju reprezentaciju po "svojim" igračima itd. I Džeko, i Pape, i Švabo, i Zukanović, Pjanić, Cimirot, Tino... Svi su oni naši.
Svejedno, eto ako i nije bilo cigara i alkohola tad, fudbal je bio fizički mnogo manje zahtjevan nego danas. Taktike nisu bile toliko bitne, ništa nije bilo "isfurano". A šta je Džeko uradio? Četiri gola Tottenhamu u Premiershipu, zlatna kopačka u Bundesligi i to s jednim Wolfsburgom, ekipom kojoj niko nije davao nikakve šanse na početku. Zatim, zlatna kopačka u Seriji A s Romom, koja je kvalitetom te sezone bila treća ili četvrta ekipa lige (sezona 17-18). Gol decenije Rome, u konkurenciji nebrojenih Tottijevih golova, najbolji strani igrač Wolfsburga i Rome, gol za titulu Cityja (tačnije za 2:2 u 91. minutu) itd itd.
Nebitno, poštujem tvoje mišljenje, i Pape je za mene u samom vrhu, meni lično naš najdraži i najbolji selektor ikad. Ne znam, ja Papeta kao fudbalera nisam gledao, a otkad ja znam za sebe, taj Pape za naš klub nije uradio ništa. Ako već pričamo o konama, njihove legende se non stop vrte oko kluba, naše kao da se stide gdje su igrale. Koliko naših legendi svrati do kluba kad su u gradu, koliko ih ima aktivnu člansku, kao što Džeko ima kod kona?
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Dave, riki46 i 33 gosta.