Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

let3
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la let3 » 08 maj 2020, 19:23

Beduin je napisao/la:
08 maj 2020, 19:19

Samo je pitanja, tih 9 miliona koje je dobio Savez, to su pare za organizaciju utakmica, dezinfekcija i ostale pripreme, testiranje igraca... sta ako otkazemo nastavak prvenstva, sumnjam da te pare mogu tek tako podijeliti klubovima ukoliko su u drugu namjenu/svrhu dodijeljene Savezu!?
Od tih 9 miliona koje su dobili, Begić i bratija ce dati milion svim klubovima iz Premier lige - a sa ostalih 8 mil. se lagano rastaliti između sebe :mrgreen:

kirba
Kontakt:

Post Postao/la kirba » 08 maj 2020, 19:27

let3 je napisao/la:
08 maj 2020, 19:23
Beduin je napisao/la:
08 maj 2020, 19:19

Samo je pitanja, tih 9 miliona koje je dobio Savez, to su pare za organizaciju utakmica, dezinfekcija i ostale pripreme, testiranje igraca... sta ako otkazemo nastavak prvenstva, sumnjam da te pare mogu tek tako podijeliti klubovima ukoliko su u drugu namjenu/svrhu dodijeljene Savezu!?
Od tih 9 miliona koje su dobili, Begić i bratija ce dati milion svim klubovima iz Premier lige - a sa ostalih 8 mil. se lagano rastaliti između sebe :mrgreen:

cuj milion ne rasipa se savez nas toliko. Svima po 10 000 i taman. Od koga je dosta je

Ado76
Kontakt:

Post Postao/la Ado76 » 08 maj 2020, 19:29

let3 je napisao/la:
08 maj 2020, 19:13
Rule_hz je napisao/la:
08 maj 2020, 18:56
I sta da se krenu testirati ovi iz bl? I hercegovine i neko bude pozitivan na virus sta onda? Koje je resenje pasa? Cim su se u italiji poceli testirat evo zvanicno nema nastavka? Koji je model potreban onda da se ponisti sezona? A svi pare trud ulozili za sezonu od koje nece biti nista ne kontam? Kakvi ba modeli vidis da nemas uslova i rizicno je.
Pa onda neka debili iz Saveza jasno kažu klubovima - završena sezona , ko se ljuti uvalimo mu kruti i završena prica :salut: ko vas yebe, žalite se Uefi.
Šta onda turiraju bezveze klubove sa nekim glupim upitnicima i pitanjima, te ovako te onako.
Samo prosipaju neke šupljake da prikriju svoju nesposobnost, ko Novalić i Solak :mrgreen:
Pa ove upitnike 80% klubova nece znati ni ispuniti :urnebes: :urnebes:
Svi u napad jedan je Hase!!

de vam je budet, yeboti obitelj

mrsic07
Kontakt:

Post Postao/la mrsic07 » 08 maj 2020, 19:30

Ja ne znam zasto se ne bi nastavilo takmicenje, uvijek je bilo i bice gripe.. Ovo sve sa ovom farsom je zadalo tezak udarac citavom sportu, i naravno osnova da se kao sve normalizuje bice vakcinisanje.. bice spricanja...

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 08 maj 2020, 19:30

ili nastavit ili ponistit, nema treceg...kakva ba proglasavanja 11 kola prije kraja!

I sto kazu, 1 pozitivan na koronu i sve se gasi. Previse je klimavo to sve za jednu ovakvu drzavu. Samo pratite sta ce se desit u ligama koje nastave. Bit ce shou!

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 08 maj 2020, 19:33

Ado76 je napisao/la:
08 maj 2020, 19:29
let3 je napisao/la:
08 maj 2020, 19:13
Rule_hz je napisao/la:
08 maj 2020, 18:56
I sta da se krenu testirati ovi iz bl? I hercegovine i neko bude pozitivan na virus sta onda? Koje je resenje pasa? Cim su se u italiji poceli testirat evo zvanicno nema nastavka? Koji je model potreban onda da se ponisti sezona? A svi pare trud ulozili za sezonu od koje nece biti nista ne kontam? Kakvi ba modeli vidis da nemas uslova i rizicno je.
Pa onda neka debili iz Saveza jasno kažu klubovima - završena sezona , ko se ljuti uvalimo mu kruti i završena prica :salut: ko vas yebe, žalite se Uefi.
Šta onda turiraju bezveze klubove sa nekim glupim upitnicima i pitanjima, te ovako te onako.
Samo prosipaju neke šupljake da prikriju svoju nesposobnost, ko Novalić i Solak :mrgreen:
Pa ove upitnike 80% klubova nece znati ni ispuniti :urnebes: :urnebes:
Ja znam koji klub nece znati ispuniti. :rol:

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 08 maj 2020, 19:35

mrsic07 je napisao/la:
08 maj 2020, 19:30
Ja ne znam zasto se ne bi nastavilo takmicenje, uvijek je bilo i bice gripe.. Ovo sve sa ovom farsom je zadalo tezak udarac citavom sportu, i naravno osnova da se kao sve normalizuje bice vakcinisanje.. bice spricanja...
Mi smo na pocetku ove polusezone kao liga imali problem zbog gripe. U svakoj ekipi je bilo makar 1-2, a negdje i dosta vise kao kod nas pred Kup. Ne bi me cudilo da je neko to imao jer neki dan dvoje ljudi vadili te nalaze ovdje u Sarajevu i pokazalo im da su u februaru prebolovali koronu. Tad su imali simptome gdje su mislili da je gripa.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 08 maj 2020, 19:35

KenoRob je napisao/la:
ili nastavit ili ponistit, nema treceg...kakva ba proglasavanja 11 kola prije kraja!

I sto kazu, 1 pozitivan na koronu i sve se gasi. Previse je klimavo to sve za jednu ovakvu drzavu. Samo pratite sta ce se desit u ligama koje nastave. Bit ce shou!

Pa evo u italiji je nastao show kad su se igraci poceli testirati. Zato su zvanicno progladili da se nece nastavit takmicenje. Ovi iz Hercegovine i Bl su najkriticniji mislim da ih ima vec zarazenim u ekipama. Jer dolaze iz najopasnijeg klastera epidemije u drzavi. Jbg.
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 08 maj 2020, 19:36

Selam alejkum/ pomoz Bog / hvaljen Isus

Sarajevo sampion.

Vise srece slijedece takmicarske sezone.
- FKS -

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 08 maj 2020, 19:39

LjoZee je napisao/la:
08 maj 2020, 19:35
mrsic07 je napisao/la:
Mi smo na pocetku ove polusezone kao liga imali problem zbog gripe. U svakoj ekipi je bilo makar 1-2, a negdje i dosta vise kao kod nas pred Kup. Ne bi me cudilo da je neko to imao jer neki dan dvoje ljudi vadili te nalaze ovdje u Sarajevu i pokazalo im da su u februaru prebolovali koronu. Tad su imali simptome gdje su mislili da je gripa.
Sjeti se Zvijezde protiv Zelje, nekako pred sami prekid lige, 9 igraca im bilo bolesno ako se dobro sjecam, ako ne i vise.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 08 maj 2020, 19:44

Beduin je napisao/la:
08 maj 2020, 19:39
Sjeti se Zvijezde protiv Zelje, nekako pred sami prekid lige, 9 igraca im bilo bolesno ako se dobro sjecam, ako ne i vise.
Da, da. Kod nas Bojo sa temperaturom igrao tu utakmicu, a prije toga Alispahic, Jovanovic, Stilic, Pavic koji je bio bas lose, svi bili bolesni. Plus sto su nam tad bili bolesni neki u strucnom stabu mislim doktor i jedan pomocni trener. Bojo je i protiv Borca morao izaci ranije zbog bolova u kostima i to od gripe ili sta je vec.

dejavu
Kontakt:

Post Postao/la dejavu » 08 maj 2020, 20:04

Smijesan smo mi narod, sa smijesnim ali vise jadnim razmisljanjem. Cast izuzecima.
O kojoj eventalnoj 'zarazi' igraca vi pricate ovdje?
Zasto dovoditi u pitanje igranje i nastavak citave lige ako ce se svaki teren detaljno dezinfikovati, ako ce se sve ijedan uposleni u klubu TESTIRATI. Uzimamo u obzir da su svi uposlenici klubova ZDRAVI, i kako bi se neko eventualo zarazio tamo nekim virusom ako je sve dezinfikovano, ako su svi testirani, ako su svi zdravi..ODAKLE da se zarazi? Zbog cega, opet ponavljam, da dovodimo u pitanje nastavak lige?! Otvorite oci.

Smijesni neki virus vas pohara sve, od kojeg usput zvanicno 'nema zarazenih' u sve ijednom vecem gradu u FBiH vec duzi period.
nasa noc traje danima

https://youtu.be/ufLtq-0Ue1g

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 08 maj 2020, 20:25

"Dragi Saveze i dragi čelni ljudi klubova, molim vas da se dogovorite više, da znamo ima li lige ili nema, pogotovo mi koji smo odvojeni od porodice skoro dva mjeseca. Živimo u neizvjesnosti. Apelujem u svoje ime i u ime svojih saigrača da se liga nastavi. Mislim da tako razmišljaju i igrači iz ostlaih klubova. Ako može igrati cijeli Balkan, zašto ne bismo i mi?", pita se Bilobrk.

Ta prica “treba misliti na zdravlje igraca” iskreno za mene je suplja. Isti ti igraci, a i treneri zele da igraju. Drugo je da oni ne zele, a rukovodstvo klubova navalilo pa da kazes kako ih gledaju ko neke krpe.

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 08 maj 2020, 20:29

Nema od prvenstva nista, nismo spremni da odgovorimo trenutnoj situaciji i tu je kraj.

Ko sto je onaj danas rekao, svi zele igrati, a kada ih pitas kako, niko ne zna, svi sute.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

TheIvicnjak
Kontakt:

Post Postao/la TheIvicnjak » 08 maj 2020, 20:32

Nas prijedlog je slican zeljkanovom, isto bi se igrale 3 lige:
- Sarajevo i borac bi igrali playoff za prvaka na 3 dobivene utakmice.
- Sloboda mladost celik i zvijezda razigravanje za opstanak,
- Ostali svako protiv svakog po jednu utakmicu za preostala 2 mjesta koja vode u evropu
Kup bi se dodijelio proslogodinjem pobjedniku
Mislim da je ovaj kompromis najprihvatljiviji do sada

mrsic07
Kontakt:

Post Postao/la mrsic07 » 08 maj 2020, 20:35

Ma problem je kod nas u drzavi, mi nikad nemamo rezervni plan, ono sve ide kako smo navikli a kad treba nesto da se improvizuje, da se nadje neko rjesenje, posteno rjesenje e onda nastaju problemi, naravno ovo se ne odnosi kad su u pitanju kradje i malverzacije, tu smo eksperti (slucaj respiratori).. Bh liga se mora nastaviti, nikakva rjesenja za stolom, samo na terenu da se dokaze i pokaze ko je zasluzio biti prvak, ko ide u evropska takmicenja i naravno ko nije zasluzio sljedece godine da bude u drustvu najboljih, to je najpravednije..

TheIvicnjak
Kontakt:

Post Postao/la TheIvicnjak » 08 maj 2020, 20:38

mrsic07 je napisao/la:
08 maj 2020, 20:35
Ma problem je kod nas u drzavi, mi nikad nemamo rezervni plan, ono sve ide kako smo navikli a kad treba nesto da se improvizuje, da se nadje neko rjesenje, posteno rjesenje e onda nastaju problemi, naravno ovo se ne odnosi kad su u pitanju kradje i malverzacije, tu smo eksperti (slucaj respiratori).. Bh liga se mora nastaviti, nikakva rjesenja za stolom, samo na terenu da se dokaze i pokaze ko je zasluzio biti prvak, ko ide u evropska takmicenja i naravno ko nije zasluzio sljedece godine da bude u drustvu najboljih, to je najpravednije..
Pa reservno rjesenje je da se liga nastavi

amertiger
Kontakt:

Post Postao/la amertiger » 08 maj 2020, 20:43

Sve se svodi na politički utjecaj na krizni stab RSa... Tužno je što je 11 klubova bukvalno taoc političkih igri Borca... I ako se ne nastavi jedini krivac će biti Borac, odnosno struktura koja vodi isti...

I za to ima rješenje, završiti kup u tom slučaju pa neka izvisi za Evropu, nema prepreka nikakvih završiti kup i nije vezan sa ligom, ali naravno vidimo da i Covicevi puleni podržavaju ne igranje....
Mes Que Un Club

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 08 maj 2020, 20:45

I ovo raspuštanje prve lige manjeg entiteta je jasan znak sa njihove strane.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 08 maj 2020, 20:46

A ovi iz saveza koliko troše na edukacije biću u najmanju ruku razočaran ako Pilav ne bude Nobelovac.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.