Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

TheIvicnjak
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la TheIvicnjak » 09 maj 2020, 04:08

LjoZee je napisao/la:
09 maj 2020, 04:03
TheIvicnjak je napisao/la:
09 maj 2020, 04:00
Klubovima ne treba davati nista jer u njima su kriminalci koji ce sve pokrasti. Jedina ispravna odluka je da savez zadrzi pare i da sam odluci kako ce ih potrositi.
Ako Bog da jos jedna zgradica da nikne negdje u Sarajevu, a moze i u neki drugi grad. Da mogu malo promijeniti okruzenje s vremena na vrijeme.
Kako mislis jos JEDNA? Valjda bi trebale jos 2, jedna u BL i jedna u MO. :kafa:
kirba je napisao/la:
09 maj 2020, 04:04
Klubovima ne treba davati nista jer u njima su kriminalci koji ce sve pokrasti. Jedina ispravna odluka je da savez zadrzi pare i da sam odluci kako ce ih potrositi.
U principu upravu si ali savez mora potrositi te pare da se pomogne sa organizacijom utakmica. Cirkus bi bio da se da novac klubovima i onda jedni isplate plate a ne kupe testove npr i slicno.

I u narednoj sezoni cemo morati testirati, placati firme da rade dezinfekciju prostora itd itd. Kosta to sve i previse.
To sam i mislio jarane ali nisam se znao izraziti.

kirba
Kontakt:

Post Postao/la kirba » 09 maj 2020, 04:13

Evander je napisao/la:
09 maj 2020, 04:07
kirba je napisao/la:
09 maj 2020, 04:04
U principu upravu si ali savez mora potrositi te pare da se pomogne sa organizacijom utakmica. Cirkus bi bio da se da novac klubovima i onda jedni isplate plate a ne kupe testove npr i slicno.

I u narednoj sezoni cemo morati testirati, placati firme da rade dezinfekciju prostora itd itd. Kosta to sve i previse.
Ne mora. Bilo bi lijepo i casno, ali niko ih sa tim nije uslovio.
Javnost treba da ih uslovi sa tim. Klubovi, novinari, navijaci... Ne postoje oni radi sebe.

Trebaju se klubovi udruziti i poslati UEFI mi necemo narednu sezonu ni igrati, nemamo pare za testove i za ostale preporucene mjere a savez pare koje ste poslali ne zeli da iskoristi da nam pomogne.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 09 maj 2020, 04:16

Puca i Uefi **** za nase klubove i to hoce li igrati.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

kirba
Kontakt:

Post Postao/la kirba » 09 maj 2020, 04:20

delinjo je napisao/la:
09 maj 2020, 04:16
Puca i Uefi **** za nase klubove i to hoce li igrati.
Puca njima, ali po statutu UEFE savez ide pod suspenziju i prijeti mu onda izbacivanje iz UEFE. Ako savez ne zeli pomoci klubovima treba promjeniti igru pa nek pomazu klubovima da bi pomogli sebi

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 09 maj 2020, 04:21

kirba je napisao/la:
09 maj 2020, 04:13
Javnost treba da ih uslovi sa tim. Klubovi, novinari navijaci... Ne postoje oni radi sebe.

Trebaju se klubovi udruziti i poslati UEFI mi necemo narednu sezonu ni igrati, nemamo pare za testove i za ostale preporucene mjere a savez pare koje ste poslali ne zeli da iskoristi da nam pomogne.
Problem je sto se klubovi ne mogu sloziti. Probalo se napraviti Udruzenje, ne ide. Smeta ovo, smeta ono. Mislim ni u jednoj ligi nisu svi klubovi u odlicnim odnosima, ali ovdje pokolj haman. Sta god se proba napraviti u nekom duhu zajednistva propadne. Isto ko u politici. Dvije strane su za, treca jok.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 09 maj 2020, 05:57

Nedavno sam dao jedan prijedlog za nastavak da se sve utakmice igraju u dva grada i da svi timovi budu gosti na svakoj utakmici(ko je pratio zna o cemu govorim)Evo sada dajem jos bolji prijedlog za nastavak PL i koji ce zadovoljiti i Krizni stab RS da se tamo ne moze igrati do 1 Jula

Dakle Liga bi se po ovom prijedlogu nastavila 20.6 i ta prva 2 kola 20.6 i 27.6 da klubovi iz RS-a budu gostujuce ekipe,a tek u trecem kolu 4.7 da igraju domace utakmice na svojim stadionima.Do pocetka ove lige moze se odigrati 3 utakmice zavrsnice kupa na neutralnom terenu u trening kampu.
Svi timovi ce imati dovoljno vremena da se do tada pripreme,zadovoljit ce se to da se ne moze igrati u RS-u do 1.7 a bice dovoljno vremena (i bez srkleta) da se prvenstvo na vrijeme zavrsi do 3 Avgusta (u medjuvremenu igrati i nekoliko kola i srijedom)

P.S.Ako se sastaju u ova prva 2 kola 2 tima iz RS-a onda preskociti to kolo i izabrati kola gdje oni ne igraju izmedju sebe.

P.S.Pitam se sta bi ovdje Zeljkovic reko kakvu bi izvlakusu naveo,ko da gledam reko bi "Necu ja da igram prva dva kola gostujuce utakmice,to nije dobro za Borac :roll: (a nidje veze svakako se igra bez navijaca).Mislim da je ovo izvdljivo :cool: :bih:
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 09 maj 2020, 06:23

Ja ne znam zasto se ne pomorite sa tim da ljudi jednostavno nece da igraju, ekipa im **** i nema sanse da bi izborila evropu a ulozeno sve i svasta, ovaj stac ce braniti zivotom, **** se njima i za koronu i mrtve.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 09 maj 2020, 08:22

Ja nemislim da ce ikad postojati bilo sta oko cega cemo se mi i srbi sloziti...

Plavac87
Kontakt:

Post Postao/la Plavac87 » 09 maj 2020, 08:47

Odista je jako teško voditi bilo kakav razgovor sa određenim grupama i pojedincima, koji se ponašaju kao da su u štali a ne na forumu, čiji je cilj prevashodno da nadglasaju, uvrijede a ne da diskutuju, razmijene mišljenja, informacije i činjenice.

Činjenice su sljedeće.

NS BiH je u posljednjih 25 godina na svom čelu samo jednom imao osobu blisku FK Željezničar. Ako se sjećate "gospodo", to se desilo u trenutcima kada je fudbal u BiH bio pod suspenzijom i kada nam je bilo zabranjeno takmičiti se na reprezentativnom i klupskom planu protiv ostalih članica svjetske fudbalske organizacije.

U vrlo kratkom vremenkom periodu, nizom sastanaka, molbama a prevashodno vlastitim ugledom, gospodin Ivica Osim je uspio skinuti suspenziju i omogućiti da reprezentacija BiH i klubovi iz domaćeg prvenstva ponovo nastupaju u međunarodnim takmičenjima. Koliko god nekima od vas činjenice teško padale, svi znamo da je navedeno istina. U to vrijeme a sigurno ne našom krivicom, neki današnji "bogataši" su bili u kolapsu, opustošeni mnogobrojnim kadrovima stranaka, kriminalom i korupcijom. Ti "Divovi" BiH fudbala su klečali na koljenima i molili za licencu, koju su na kraju i dobili prvenstveno zbog spasa ugleda BiH lige i svih nas koje bi trebali predstavljati.

Dalje, pokrenuti su mnogi projekti, aktivirani fondovi FIFE i UEFE, dobili smo upute i smjernice šta i kako dalje. Rezultat je pomicanje sa mrtve tačke, rad na infrastrukturi, koliko toliko poboljšanje osnovnih uslova na stadionima, te konačno i plasman na svjetsko prvenstvo kada smo svi bili ponosni.

Pitanje je sljedeće?

Šta su osobe selektirane iz vaših klubova uradili za dobrobit BiH fudbala? Gdje su projekti tih kadrova, Đerzelez, Zenica, Brotnjo, Posušje, Leotar, Modriča i ostali, gdje su uspjesi na klupskom i reprezentativnom planu? Redom Pušina, Čolaković, Jelić, Dominković, Begić i ostale osobe iz vrha saveza, stručnjaci i eksperti sa repsektabilnim biografijama iz oblasti kriminala, nepotizma, korupcije, koji bi u normalnim zemljama dobacili maksimalno do ekonoma nekog trećeligaša.

Želim vam svako dobro i iskreno se nadam da se Sloboda i Čelik neće ugasiti, da njihovim stopama neće krenuti Velež i Borac kada dosade vlastima i da će "Divovi" konačno imati nešto svoje. Osim saveza naravno.
Naprijed Željo, četo plava
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 09 maj 2020, 08:51

Dokurac mani nas se svojih teorija i gluposti, idi avatar revolucije pokreci to ti je domet.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

forza_juve
Kontakt:

Post Postao/la forza_juve » 09 maj 2020, 09:11

A zasto bi njihovim stopqma krenuli pomenuti? Zasto recimo zeljo ne bi krenuo jer je taj isti zeljo duzan Bogu i narodu, zasto spominjes " Divove " i to da imaju nesto svoje?
Sta ti smatras to imati svoje, stadion?
Divovi stizu zelju po titulama pa ta prica ne pusi nego je sada stadion u igri.
Nemoj biti smijesan, ja ne znam nijedan klub da je izgubio kupljenuu titulu osim zelje
❤️1946❤️
Na tronu može biti samo jedan

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 09 maj 2020, 09:15

Plavac87 je napisao/la:
09 maj 2020, 08:47
Odista je jako teško voditi bilo kakav razgovor sa određenim grupama i pojedincima, koji se ponašaju kao da su u štali a ne na forumu, čiji je cilj prevashodno da nadglasaju, uvrijede a ne da diskutuju, razmijene mišljenja, informacije i činjenice.

Činjenice su sljedeće.

NS BiH je u posljednjih 25 godina na svom čelu samo jednom imao osobu blisku FK Željezničar. Ako se sjećate "gospodo", to se desilo u trenutcima kada je fudbal u BiH bio pod suspenzijom i kada nam je bilo zabranjeno takmičiti se na reprezentativnom i klupskom planu protiv ostalih članica svjetske fudbalske organizacije.

U vrlo kratkom vremenkom periodu, nizom sastanaka, molbama a prevashodno vlastitim ugledom, gospodin Ivica Osim je uspio skinuti suspenziju i omogućiti da reprezentacija BiH i klubovi iz domaćeg prvenstva ponovo nastupaju u međunarodnim takmičenjima. Koliko god nekima od vas činjenice teško padale, svi znamo da je navedeno istina. U to vrijeme a sigurno ne našom krivicom, neki današnji "bogataši" su bili u kolapsu, opustošeni mnogobrojnim kadrovima stranaka, kriminalom i korupcijom. Ti "Divovi" BiH fudbala su klečali na koljenima i molili za licencu, koju su na kraju i dobili prvenstveno zbog spasa ugleda BiH lige i svih nas koje bi trebali predstavljati.

Dalje, pokrenuti su mnogi projekti, aktivirani fondovi FIFE i UEFE, dobili smo upute i smjernice šta i kako dalje. Rezultat je pomicanje sa mrtve tačke, rad na infrastrukturi, koliko toliko poboljšanje osnovnih uslova na stadionima, te konačno i plasman na svjetsko prvenstvo kada smo svi bili ponosni.

Pitanje je sljedeće?

Šta su osobe selektirane iz vaših klubova uradili za dobrobit BiH fudbala? Gdje su projekti tih kadrova, Đerzelez, Zenica, Brotnjo, Posušje, Leotar, Modriča i ostali, gdje su uspjesi na klupskom i reprezentativnom planu? Redom Pušina, Čolaković, Jelić, Dominković, Begić i ostale osobe iz vrha saveza, stručnjaci i eksperti sa repsektabilnim biografijama iz oblasti kriminala, nepotizma, korupcije, koji bi u normalnim zemljama dobacili maksimalno do ekonoma nekog trećeligaša.

Želim vam svako dobro i iskreno se nadam da se Sloboda i Čelik neće ugasiti, da njihovim stopama neće krenuti Velež i Borac kada dosade vlastima i da će "Divovi" konačno imati nešto svoje. Osim saveza naravno.
Sefe jesil to ti

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 09 maj 2020, 09:17

forza_juve je napisao/la:
09 maj 2020, 09:11
A zasto bi njihovim stopqma krenuli pomenuti? Zasto recimo zeljo ne bi krenuo jer je taj isti zeljo duzan Bogu i narodu, zasto spominjes " Divove " i to da imaju nesto svoje?
Sta ti smatras to imati svoje, stadion?
Divovi stizu zelju po titulama pa ta prica ne pusi nego je sada stadion u igri.
Nemoj biti smijesan, ja ne znam nijedan klub da je izgubio kupljenuu titulu osim zelje
Pa neka stizu Divovi Zelju po titulama
To je dobro za nas fudbal

SaMoVelez
Kontakt:

Post Postao/la SaMoVelez » 09 maj 2020, 09:43

Odista kad se pozivaš na činjenice onda ne trebaš ili još bolje ne smiješ pisati kako je Ivica Osim spasio fudbal u BIH. Ja se slažem da on jeste bio jedan od spasilaca ali svakako ne i jedini. Kako činjenice kažu komitet za normalizaciju ( spas) BH fudbala činili su 4 čovjeka od čega dva naša veležovca, veliki Sead Kajtaz i još veći Duško Bajević, inače najtrofejniji trener u historiji bh loptanja :kafa: Uz njih kao četvrti član komiteta se pojavljuje veliko ime bh fudbala Faruk Hadzibegić koji također daje nemjerljiv doprinos radu komiteta.

Sve poslije prvog "proklizavnja" je nepotrebno komentarisati sve dok gore navedene činjenice ne budu uvažene :zviz:
Fudbal je više od igre a Velež je više od kluba - Zdravko Grebo

Plavac87
Kontakt:

Post Postao/la Plavac87 » 09 maj 2020, 09:59

SaMoVelez je napisao/la:
09 maj 2020, 09:43
Odista kad se pozivaš na činjenice onda ne trebaš ili još bolje ne smiješ pisati kako je Ivica Osim spasio fudbal u BIH. Ja se slažem da on jeste bio jedan od spasilaca ali svakako ne i jedini. Kako činjenice kažu komitet za normalizaciju ( spas) BH fudbala činili su 4 čovjeka od čega dva naša veležovca, veliki Sead Kajtaz i još veći Duško Bajević, inače najtrofejniji trener u historiji bh loptanja :kafa: Uz njih kao četvrti član komiteta se pojavljuje veliko ime bh fudbala Faruk Hadzibegić koji također daje nemjerljiv doprinos radu komiteta.

Sve poslije prvog "proklizavnja" je nepotrebno komentarisati sve dok gore navedene činjenice ne budu uvažene :zviz:

Da gospodine @Samo Velež, odista se slažem sa vama i uvažavam činjenice. Navedeni velikani jesu pomogli BiH fudbalu. Oprostite što sam ih izostavio, pisao sam većinom o predsjednicima.

Žalosno je i poražavajuće da su osobe takvog renomea ispod neukih, nesposobnih i korumpiranih stranačkih kadrova. Rezultate vidimo.
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 09 maj 2020, 10:02

Ojj odista ga nabijem na qurac :rol:
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće

TheIvicnjak
Kontakt:

Post Postao/la TheIvicnjak » 09 maj 2020, 10:07

Ako savez ponisti sezonu ponistava se i tabela pa u evopu idu proslogodisnji ucesnici. Komsije se zadale da se nama dodijeli titula ili ce opet u cevljanovice :rol:

slika

Plavac87
Kontakt:

Post Postao/la Plavac87 » 09 maj 2020, 10:13

slika
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene

SaMoVelez
Kontakt:

Post Postao/la SaMoVelez » 09 maj 2020, 10:23

Plavac87 je napisao/la:
09 maj 2020, 09:59
SaMoVelez je napisao/la:
09 maj 2020, 09:43

Da gospodine @Samo Velež, odista se slažem sa vama i uvažavam činjenice. Navedeni velikani jesu pomogli BiH fudbalu. Oprostite što sam ih izostavio, pisao sam većinom o predsjednicima.

Žalosno je i poražavajuće da su osobe takvog renomea ispod neukih, nesposobnih i korumpiranih stranačkih kadrova. Rezultate vidimo.

Drago mi je da si dao ovakav odgovor, nisam drugo ni očekivao od tebe. Ja te u potpunosti razumijem i jako cijenim tvoj fanatizam prema Želji. Ono šta ja mislim a to je da će se u BIH za spas bh fudbala morati napraviti širi front brobosanski orijentisanih klubova. Čak postoje indicije da će naredni izbori u savezu ići u tom pravcu. Bh fudbal je u raljama mafije i nacionalista koji imaju samo jedan cilj, po svaku cijenu zadržati postojeće stanje i u mutnim vodama nastaviti lov za vlastite interese.
Ono u čemu se ne slažem je to da je i pitarima interes ovakav savez. Njima bi možda (po trenutnom stanju) trebalo više nego drugima, da se stanje promjeni. Oni su u istom ovom sistemu žrtva jer i njima pošalju, kad im treba nekog Bandića da svirne nepostojeći penal protiv njih. Imaš situaciju od lani pod BB kad je sviran najsmješniji penal u historiji fudbala za potrebe malog političkog isprdka iz Međugorja.
Prepucavanja navijača na relaciji Že-Sa na jednu stranu a interesi nas koji volimo ovu državu i naš fudbal, na drugu.

PS možda će zvučati nekome čudno i prepotentno, ali sa ljudima iz današnjeg Veleža, uticaj brobosanski orijentisanih klubova je veći nego ikada u našem savezu. Odgovorno tvrdim da će se situacija u savezu, bez obzira na "sestrića" okrenuti na našu stranu i da ćemo u bliskoj budućnosti imati uređeniji i jači savez a samim tim i jaču ligu i više regularnosti u njoj.
Fudbal je više od igre a Velež je više od kluba - Zdravko Grebo

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 09 maj 2020, 10:32

Plavac87 je napisao/la:
09 maj 2020, 10:13
slika
Pickonja daj avatar revoluciju :rol:

Ko hinja se pokupis i odes, pa popisan se vratis.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.