SaMoVelez je napisao/la: ↑09 maj 2020, 10:23Plavac87 je napisao/la: ↑09 maj 2020, 09:59SaMoVelez je napisao/la: ↑09 maj 2020, 09:43Odista kad se pozivaš na činjenice onda ne trebaš ili još bolje ne smiješ pisati kako je Ivica Osim spasio fudbal u BIH. Ja se slažem da on jeste bio jedan od spasilaca ali svakako ne i jedini. Kako činjenice kažu komitet za normalizaciju ( spas) BH fudbala činili su 4 čovjeka od čega dva naša veležovca, veliki Sead Kajtaz i još veći Duško Bajević, inače najtrofejniji trener u historiji bh loptanjaUz njih kao četvrti član komiteta se pojavljuje veliko ime bh fudbala Faruk Hadzibegić koji također daje nemjerljiv doprinos radu komiteta.
Sve poslije prvog "proklizavnja" je nepotrebno komentarisati sve dok gore navedene činjenice ne budu uvažene![]()
Da gospodine @Samo Velež, odista se slažem sa vama i uvažavam činjenice. Navedeni velikani jesu pomogli BiH fudbalu. Oprostite što sam ih izostavio, pisao sam većinom o predsjednicima.
Žalosno je i poražavajuće da su osobe takvog renomea ispod neukih, nesposobnih i korumpiranih stranačkih kadrova. Rezultate vidimo.
Drago mi je da si dao ovakav odgovor, nisam drugo ni očekivao od tebe. Ja te u potpunosti razumijem i jako cijenim tvoj fanatizam prema Želji. Ono šta ja mislim a to je da će se u BIH za spas bh fudbala morati napraviti širi front brobosanski orijentisanih klubova. Čak postoje indicije da će naredni izbori u savezu ići u tom pravcu. Bh fudbal je u raljama mafije i nacionalista koji imaju samo jedan cilj, po svaku cijenu zadržati postojeće stanje i u mutnim vodama nastaviti lov za vlastite interese.
Ono u čemu se ne slažem je to da je i pitarima interes ovakav savez. Njima bi možda (po trenutnom stanju) trebalo više nego drugima, da se stanje promjeni. Oni su u istom ovom sistemu žrtva jer i njima pošalju, kad im treba nekog Bandića da svirne nepostojeći penal protiv njih. Imaš situaciju od lani pod BB kad je sviran najsmješniji penal u historiji fudbala za potrebe malog političkog isprdka iz Međugorja.
Prepucavanja navijača na relaciji Že-Sa na jednu stranu a interesi nas koji volimo ovu državu i naš fudbal, na drugu.
PS možda će zvučati nekome čudno i prepotentno, ali sa ljudima iz današnjeg Veleža, uticaj brobosanski orijentisanih klubova je veći nego ikada u našem savezu. Odgovorno tvrdim da će se situacija u savezu, bez obzira na "sestrića" okrenuti na našu stranu i da ćemo u bliskoj budućnosti imati uređeniji i jači savez a samim tim i jaču ligu i više regularnosti u njoj.
Gospodine, ako mi dozvolite ne bih se složio sa nekim iznesenim razmišljanjima i pojasnio bih zašto.
Fudbal i sport ne poznaju pro Bosanske, pro Srpske, pro Hrvatske stručnjake. U tome leži sva srž problema, koji nas je već minimalno jednom skoro ugasio. Svi Ti su većinom nekompetentni kadrovi, koji ispunjavaju isključivo interese stranaka, pored onih ličnih. Istorija je najbolja učiteljica.
Gospodine, sport je u opasnosti da nestane. Budale smo ako nastavimo raditi kako se radi već 25 godina. Nema nam spasa.
Završio bih sa svoje strane ovu diskusiju za sada. Hvala na razumijevanju i uljudnom dijalogu.
Budite pozdravljeni.